Recepten voor kaviaar van komkommers voor de winter, je zult je vingers aflikken

Komkommerkaviaar voor de winter elke zomer redt mijn oogst. Ik kweek komkommers in een kas, als ze in juli beginnen te zingen, hebben we gewoon geen tijd om ze op te eten. We pekelen kleine komkommers, maar er zullen altijd "schadelijke" komkommers zijn die zich met succes in het gebladerte verbergen, daarom worden ze enorm groot. Het is van deze begroeiing dat ik meestal komkommerkaviaar voor de winter kook, je zult alle recepten likken.

Het gemakkelijkste recept voor komkommerkaviaar

Ik neem alleen overrijpe komkommers. Ik maak deze kaviaar van de meest delicate consistentie, dus ik pel de schil. Uiteraard was ik de komkommers daarvoor ruimschoots. Ik heb ze samen met de zaadjes in stukjes gesneden. Het gewicht van de voorbereide komkommers is 500 g.

Ik neem 1 grote wortel en 1 ui. Eerst snijd ik de ui in blokjes en stuur hem naar stoofpot in een steelpan (stoofpan) met een dikke bodem. Ik giet een deel van de plantaardige olie op de bodem, in totaal heb ik 50 ml nodig. Schil, rasp, terwijl de ui aan het stoven is, de wortel en stuur deze naar de ui.

Voeg zout toe om de groenten sneller te laten persen. Zout is slechts 15 g nodig. We voegen ook een eetlepel suiker en dezelfde hoeveelheid tomatenpuree toe. Indien gewenst kan de portie pasta worden verdubbeld, het wordt niet erger. Je kunt kaviaar niet bederven met pasta. Na 5 minuten sturen we de plakjes komkommer naar de groenten, schenken de resterende olie eruit, koken de groenten 20 minuten

Zoals ik al opmerkte, zou deze kaviaar de meest delicate textuur moeten hebben, dus ik neem een ​​staafmixer en maal het mengsel tot een gladde puree. Ik vul het met azijn (30 ml), karkas gedurende 5 minuten, giet het in potten. Mee eens, dit is een heel eenvoudig recept.

komkommer kaviaar in een pot

Kaviaar van overrijpe komkommers en tomaten

Komkommerkaviaar bereiden volgens dit recept is net zo eenvoudig als peren schillen. Alle groenten zijn beschikbaar, de bereiding wordt zonder sterilisatie bereid. We nemen overrijpe komkommers (2 kg), zorg ervoor dat je ze schilt, drie ervan op een rasp. Je hebt de helft van de tomaat nodig (1 kg). We draaien ze in een vleesmolen.

Schil en hak de ui 400 g, wortelen 600 g. Rasp de wortels als geraspte komkommers. Het blijft om paprika's te bereiden, je hebt 4 stuks nodig. Snijd de paprikapulp in blokjes zonder zaadjes en partities. Alle groentebereidingen liggen op tafel, het blijft om de kaviaar te koken.

Bak eerst de geraspte wortelen en uien in olie en ga dan verder met de hoofdbereiding:

 1. Doe alle groenten in een grote pan.
 2. Voeg 3 eetlepels olie toe.
 3. Zout het werkstuk met 3 eetlepels zout, als het zout erg zout is, kun je de dosis iets verlagen.
 4. Laat 40 minuten sudderen.

De consistentie van het werkstuk ligt dichter bij het voorgerecht. Indien gewenst kan kaviaar van komkommers worden gehakt met een blender, een beetje worden gekookt en in potten worden gegoten. Van deze hoeveelheid groenten haal ik meestal 4 liter blikken kaviaar van verse komkommers.

ingeblikte komkommerkaviaar

Gesteriliseerde kaviaar van verse of ingelegde komkommers

Kaviaar van komkommers voor de winter kan heel gemakkelijk worden bereid uit zowel vergeelde als gezouten komkommers. En als je wilt, kun je augurken in het zuur nemen. Soms open je een blikje, maar niemand eet komkommers. In dit geval, zodat ze niet weggegooid hoeven te worden, bereiden wij een heerlijke snack voor de winter voor.

Komkommers hebben 1 kg nodig. Voor gele komkommers moet de schil worden verwijderd. Maal de vruchten op een rasp en zet ze even opzij. Schil een wortel en een ui. Het is beter om groenten van groot formaat te nemen. Hak de ui fijn, rasp de wortels. Haal een ketel eruit, giet er olie in, 5 eetlepels zijn voldoende. Fruit uien met wortels in olie tot ze gaar zijn.

Doe de geraspte komkommers in de ketel, laat ongeveer 15 minuten sudderen. Maak 3 teentjes knoflook schoon en hak ze fijn, meng ze met 2 eetlepels tomatenpuree, stuur ze naar de ketel voor groenten. Zout na 10 minuten de bereiding naar uw smaak, voeg kruiden naar wens toe en giet er 3 eetlepels azijn (9%) bij.

We leggen het hete werkstuk neer in hete, gesteriliseerde potten. De kaviaar van ingelegde komkommers is klaar, maar voor langdurige opslag moeten de potten worden gesteriliseerd. Liter - 15 minuten, voor blikken van 0,5 liter is 10 minuten voldoende.

kaviaar voorgerecht met komkommers

Komkommerkaviaar in een slowcooker

Hoe de multikoker te omzeilen. Als er geen tijd is om te koken, komt ze altijd de gastvrouw te hulp. Nu zal ik je vertellen hoe je een heerlijke snack van overrijpe komkommers in een slowcooker kookt.

We nemen dezelfde hoeveelheid wortels en uien (400 g). We nemen meer komkommers - 1,8 kg. We wassen alle groenten, schillen, snijden in stukjes. We halen de vleesmolen eruit. Om een ​​snack te maken, draai je alle groenten in een vleesmolen.

We plaatsen de multikoker, starten de "Fry" -modus. Giet olie (100 ml) in een kom, verdeel het groentemengsel, roer en bak 15 minuten. Giet er 1 glas tomatensap bij, voeg een dessertlepel zout toe, meng.

Schakel over naar de soepmodus. Het koken gaat 45 minuten door. Giet er een eetlepel azijn in om de snack lang te bewaren. We introduceren azijn 5 minuten voor het einde van het koken. Het blijft om in blikjes te gieten en een komkommervoorgerecht op te rollen dat in een slowcooker is gekookt.

komkommer kaviaar in een kom

Beoordelingen
 1. Katerina
  1.01.2018 08:25

  Mijn recept voor kaviaar: ik neem 1 aubergine, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 bittere peper pod, 4 tomaten per portie, doe het in koud gezouten water, na een uurtje maak ik gemakkelijk de schil los, snijd alles in blokjes, doe het in een diepe bakplaat om in plantaardige olie te laten sudderen eerst 15 minuten alle paprika met aubergine, dan de tomaten toevoegen, na 5 minuten snij ik en voeg 2 uien toe, pers 3 teentjes knoflook uit, snijd de greens (peterselie, dille, basilicum), karkas nog 5 minuten, haal eruit, meng het. Dergelijke kaviaar kan ook op tafel worden geplaatst, zowel warm als koud, je kunt het in potten rollen. Ik heb mijn eigen tomaten en aubergines, ik kweek ze in een kas, ik gebruik natuurlijke toevoegingen BioGrow, en koop peper.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen