Het lekkerste recept voor zelfgemaakte adjika met mierikswortel voor de winter

Adjika met mierikswortel en tomaten zonder koken is mijn favoriete bereiding. Ik doe het eind augustus. Op dit moment rijpen tomaten massaal en moet ik ze verwerken. Adjika met mieriksworteltomaat, gekookt volgens verschillende recepten, helpt me om de meeste tomaten te gebruiken voor salades.

Er zijn geen problemen met mierikswortel, hoe meer je het graaft, hoe meer het groeit. In de winter stimuleert de mierikswortelsnack ons ​​immuunsysteem. We krijgen zelden verkoudheid. Ik bied je de keuze uit verschillende opties voor adjika voor de winter met mierikswortel.

Instant adjika met mierikswortel

Rauwe adjika met mierikswortel is snel klaar voor de winter. De meeste tijd wordt besteed aan het bereiden van groenten. Voor een snack zonder koken met mierikswortel, neem ik:

 • 5 kg grote, rijpe tomaten;
 • 1 kg rijpe, paprika;
 • mierikswortel met een diameter van 2-2,5 cm, ik graaf wortels 5-6 uit;
 • voor scherpte 2 stukjes hete peper;
 • voor een rijke smaak 5 grote knoflookkoppen;
 • van kruiden slechts 100 g zout.

Alles is duidelijk met groenten, het blijft om ze correct te koken. Ik begin altijd op volgorde. De eerste die de tomaten verwerkt: de mijne, doe ze in een bak om te drogen. Ik sneed de gedroogde tomaten in plakjes.

Ik begin de paprika te verwerken. Allereerst was ik het in warm water, dep het vervolgens af met een papieren handdoek, snijd het in tweeën, verwijder de scheidingswanden samen met de zaden. Ik heb de geschilde paprika's in grote vierkantjes gesneden.

adjika met mierikswortel in een pot

Ik ga voorzichtig om met hete pepers. Ik draag altijd wegwerphandschoenen om ermee te werken. Nadat ik een grote hoeveelheid adzhika met mierikswortel zonder handschoenen had gekookt, verbrandden mijn handen vervolgens enkele uren. Ik verwijder ook de scheidingswanden met zaden van de hete peper en snijd deze in meerdere stukken.

Eerst was ik de mierikswortel van de aarde, maak hem schoon, was hem opnieuw en snijd hem in kleine stukjes. Ik verdeel de knoflookkoppen in aparte kruidnagels, verwijder de schillen ervan en spoel ze af onder de kraan.

Op tafel staan ​​alle groenten die ik heb gekookt - een prachtig stilleven uit augustus. Deze schoonheid is niet eeuwig, want ik haal mijn favoriete elektrische vleesmolen uit, zet hem aan en voor mijn ogen veranderen mijn groenten in een geurige adjika gemaakt van tomaat, knoflook en mierikswortel.

Ik doe al het zout in de kom met het groentemengsel. Ik roer de hele dag verschillende keren totdat al het zout op is. Pas daarna giet ik het in potten. Het blijkt geen blanco, maar een genot voor een fijnproever, een liefhebber van hete kruiden. Het gaat goed met een kebab en een korst van zwart roggebrood met koriander. Je moet het in de koelkast bewaren, aangezien adjika rauw is.

Adjika gekookt met mierikswortel

Als je adjika in de voorraadkast op een plank wilt bewaren, zal adjika met mierikswortel gekookt voor de winter bij je passen. Deze voorbereiding neemt 3 uur van uw tijd in beslag. Ongeveer 2 uur om te koken, 1 uur om groenten te bereiden.Maar aan de andere kant kan een gekookte snack worden bewaard bij kamertemperatuur totdat deze wordt geconsumeerd.

Het recept voor mijn adjika van mieriksworteltomaat is heel gemakkelijk te onthouden. Ik neem elk van de volgende groenten 150 g:

 • knoflook;
 • mierikswortel;
 • hete peper.

Het belangrijkste ingrediënt is 1 kg verse tomaten, de helft van rijpe paprika's - 0,5 kg. Ik neem iets minder olie dan een glas, en 1/3 kopje zout en tafelazijn. Mee eens, het recept voor deze zelfgemaakte adjika is heel gemakkelijk te onthouden.

adjika met mierikswortel in potten

Het kost me bijna een uur om groenten te bereiden. Mierikswortel en knoflook nemen de meeste tijd in beslag. Mierikswortel moet in verschillende wateren van de grond worden gespoeld, geschild en in een vleesmolen worden gedraaid. Het is gemakkelijk om dit te doen in een elektrische vleesmolen, maar het is veel moeilijker om een ​​handmatige vleesmolen aan te draaien. Ik pel de knoflook gewoon en haal het samen met de mierikswortel door een vleesmolen. Het blijkt een vette onzin.

Ik was gewoon de tomaten, snijd ze willekeurig in plakjes van elke grootte, draai ze in een vleesmolen of maal ze in een blenderkom. Beide opties garanderen de gewenste consistentie. Ik maak hete peperkorrels schoon van zaden. Ik verwijder ook altijd partities. Als je ze laat staan, wordt het voorgerecht erg pittig.

Paprika, mijn favoriet, is een genot om te wassen, te schrobben en in blokjes te snijden. De geur van hem is gewoon geweldig. Maal zoete en hete paprika's in een blender, naast de tomaten. Ik giet alle gesneden groenten bij elkaar in een grote pan. Mijn zelfgemaakte adjika wordt gekookt in een pan met een dikke bodem.

Voordat ik het fornuis aanzet, doe ik olie in de pan. De eerste kookfase duurt 60 minuten. Gedurende de hele tijd roer ik regelmatig de inhoud van de pan, anders brandt de tomatenadjika aan. Giet aan het einde van de eerste fase alle azijn in de pan, giet al het zout eruit, meng het brouwsel. De volgende kookfase duurt 40 minuten.

Volgens mijn recept is de gekookte kruiden dik, veel dikker dan rauwe adjika. Ik doe de bereide saus heet, totdat hij is afgekoeld, in steriele potten. Ik schroef het stevig vast met deksels. Bewaar bij kamertemperatuur in de voorraadkast. In de winter is dit voorgerecht lekker bij koud gekookt vlees en gelei.

Adjika met appels en mierikswortel

Als je appels toevoegt, krijgt adjika met mierikswortel en knoflook een meer verfijnde smaak. Zelf vind ik dit recept erg lekker. Ik vind het heerlijk als de ingrediënten in gelijke hoeveelheden worden ingenomen. Dergelijke recepten zijn voor mij gemakkelijk te onthouden en te koken zonder spiekbriefje. Deze appelmoes is een van mijn toprecepten.

Ik neem 1 kilo van de volgende groenten:

 1. Appels.
 2. Zoete peper.
 3. Uien.
 4. Wortel.

rauwe adjika met mierikswortel

Ik neem 4 stuks:

 1. Mierikswortel.
 2. Knoflook hoofden.
 3. Hete chilipeper.

Het belangrijkste ingrediënt is rijpe tomaten. Ze zijn het meest nodig - 2 kg. De set kruiden is de meest voorkomende:

 1. Olie is een glas.
 2. Azijn - 100 ml.
 3. Zout - 4 el l.
 4. Suiker is een glas.

Voor een heerlijke smaakmaker neem ik altijd zoetzure appels.

adjika met mierikswortel in potten op tafel

We beginnen zoals gewoonlijk met koken door alle groenten te wassen en te schillen. In gewassen en gedroogde appels verwijder ik de kern met zaden, ik pel de schil niet. Ik snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadjes. Ik herhaal hetzelfde met hete peper. Mierikswortel, knoflook, wortelen, uien en schil mijn. Ik snijd alle groenten, behalve knoflook, in willekeurige stukjes. Ik pers de knoflook met een knoflookpers in een apart bord.

Ik gebruik een vleesmolen om groenten te hakken. Giet de gesneden groenten in een pan. Ik kook, sluit het deksel, 60 minuten. Voeg na deze tijd alle kruiden en geperste knoflook toe, kook de massa gedurende 5 minuten, haal van het vuur. Giet hete saus in gestoomde blikken. We verdraaien de banken. Ze moeten minstens een dag onder een warme deken ondersteboven staan ​​en pas daarna kunnen ze in de kelder worden neergelaten.

Je krijgt de keuze uit mijn adjika voor de winter zonder koken of een saus met mierikswortel die moet worden gekookt. Kook of kook adzhika rauw, je hebt veel om uit te kiezen.

Beoordelingen
 1. Elena
  12.12.2017 13:53

  Adjika is mijn product, ik ben geen zoetekauw, maar ik hou van pittige en zoute. Trouwens, het recept is uitstekend, ik heb alles voorbereid zoals geschreven, het bleek gewoon perfect, erg lekker. Macaroni en kaas + adjika is perfect, raad ik aan.

  Te beantwoorden
 2. Alexei
  4.04.2018 13:00

  Voor mij is dit een puur wintersaus, zeker tijdens een verkoudheid helpt adjika veel. Ik begin het midden in de zomer te koken, ik probeer in een paar maanden minstens 10 liter in literpotten te sluiten, er is genoeg voor ons gezin alleen voor herfst en winter. Ik kook altijd volgens één recept, dit is adjika met appels en mierikswortel, ik ben eraan gewend en ik weet precies de verhoudingen, en het recept is geweldig van smaak, waar ik van hou, ik heb geen andere recepten gekookt, ik denk dat ik moet proberen wat er van komt.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen