Recepten voor het maken van adjika met aspirine voor de winter

Van rauwe groenten, zonder enige warmtebehandeling, wordt adjika met aspirine voorbereid op de winter. De pittige smaakmaker zelf wordt goed bewaard en in aanwezigheid van een extra conserveermiddel verandert het de consistentie en smaak niet erg lang. Het feit is dat het klassieke adjika-recept al lang geleden veranderingen heeft ondergaan.

De meeste van de Kaukasische voorgerechten bevatten nu tomaten. Acetylsalicylzuur lost perfect op in tomatenpuree, waardoor obstakels ontstaan ​​voor de ontwikkeling van pathogene microflora en het groentepreparaat wordt beschermd tegen het verschijnen van schimmel.

Traditioneel bevat adjika een groot aantal ingrediënten met antimicrobiële eigenschappen: verschillende soorten hete en zoete paprika's, geraspte mierikswortelwortel, knoflook. De smaakmaker wordt bereid met een grote hoeveelheid zout, wat de ontwikkeling van de vitale activiteit van bacteriën helpt vertragen. Al deze kenmerken zijn historisch gezien te wijten aan het doel van de hete kruiden. Ze vertegenwoordigde een dikke pasta van kruiden en hete peper, gemalen met zout.

adjika met aspirine in een pot

Tegenwoordig is er bij het koken minder vraag naar zulke sterk zoute en pittige smaakmakers. Maar de duur van opslag van winterblanco's is altijd relevant. Het koken van adjika met aspirine vermindert de scherpte en het zoutgehalte van het werkstuk. De aanwezigheid van tomaten in recepten verbetert de smaak, maakt het mogelijk om de kruiden als saus of een soort tussendoortje te gebruiken.

Het moet gezegd worden over de grote hoeveelheid vitamines die rauwe adjika bevat. Daarom is het belangrijk om de gunstige eigenschappen van de smaakmaker zo lang mogelijk te behouden. Het kookproces zelf is heel eenvoudig.

Als tegelijkertijd langdurig koken is uitgesloten, wordt de meeste tijd alleen besteed aan het schoonmaken van groenten. Verpletterde aspirine wordt helemaal op het einde aan het ingeblikte voedsel toegevoegd, voordat het in blikjes wordt verpakt.

Rauwe adjika-recepten

De voorgestelde recepten zijn bereid zonder warmtebehandeling en zijn zonder uitzondering geschikt voor langdurige opslag. Adjika wordt bereid met gewone aspirine, die in bijna elk huis verkrijgbaar is en zonder recept verkrijgbaar is in de apotheek.

Adjika met tomaten en mierikswortelwortel

De mierikswortelversie van adjika zonder koken is erg populair. De samenstelling kan naar uw smaak worden aangepast, en onder de mensen wordt deze eenvoudige en verkwikkende smaakmaker gewoon "mierikswortel" genoemd.

adjika met aspirine in een kom

Verplicht:

 • rijpe rode tomaten - 3 kg;
 • hete peper - 10-15 peulen;
 • paprika - 500 g;
 • knoflook - 5 hele koppen;
 • mierikswortelwortel - 100-150 g;
 • grof zout - 25 g;
 • aspirientabletten - 6 stuks.

Belangrijk! Het belangrijkste in elk werkstuk, dat wordt bereid zonder te koken, is de bereiding van hoogwaardige grondstoffen.

adjika met aspirine in potjes op tafel

Adjika is geen uitzondering voor de winter zonder koken. Groenten mogen geen tekenen van bederf vertonen, ze worden gesorteerd en alle verdachte exemplaren worden afgewezen.De basis van de smaakmaker is tomatenpuree. Het uiteindelijke resultaat hangt grotendeels af van de rijpheid en smaak van de tomaat. Alleen tomaten van hoge kwaliteit met een dieprode kleur geven de saus de gewenste schaduw. Tomaten worden grondig gewassen, in plakjes gesneden en ruwe delen aan de basis van de stengel verwijderd.

Zoete en hete pepers worden schoongemaakt door de steeltjes en zaden te verwijderen. Wassen, laten drogen. Snijd in reepjes. Mierikswortelwortels en knoflookkoppen worden gepeld, gewassen en gedroogd. Bij het schoonmaken van hete pepers, mierikswortel, is het beter om medische handschoenen te gebruiken om uw handen tegen brandwonden te beschermen. Alle componenten worden gemalen in een groentesnijder of elektrische vleesmolen.

De resulterende saus wordt gemengd door zout en gemalen salicylzuurtabletten toe te voegen. Kruiden worden verpakt in kleine potjes, afgesloten en op een koele plaats bewaard. Het zal binnen een paar weken een echt krachtige smaak en karakteristiek aroma krijgen, wanneer alle componenten zijn geïnfuseerd.

Belangrijk! Bewaar bereidingen met rauwe groenten in de koelkast of kelder, bij een temperatuur van 6-8 graden.

adjika met aspirine voor brood

Adjika van tomaat en knoflook

Deze winteroogst heeft een mildere smaak. Het is gemaakt van traditionele ingrediënten, maar acetylsalicylzuur wordt aan de saus toegevoegd in plaats van azijn als extra conserveermiddel. Gediend als zelfstandig voorgerecht of als originele smaakmaker bij vleesgerechten.

Voor de voorbereiding worden gebruikt:

 • tomaten - 4 kg;
 • zoete paprika - 1 kg;
 • hete chili peper - 150 g;
 • knoflook - 250 g;
 • suiker - 30 g;
 • zout - 100 g;
 • acetyl-tabletten - 20 stuks.

tomatenpeper en knoflook

Voor rauwe bereidingen is het belangrijk om alleen hoogwaardige groenten te selecteren, zonder tekenen van bederf. Was en droog tomaten en paprika's. De stengels, zaden en interne scheidingswanden worden verwijderd uit de peperkorrels, wat vervolgens de bitterheid van het eindproduct verhoogt. Peper wordt uit zaden gewassen en laat overtollig water weglopen. Tomaten worden in vieren gesneden en tegelijkertijd ruwe delen bij de stengel verwijderd. Knoflook wordt geschild, gewassen, gedroogd.

In de volgende stap worden alle ingrediënten op een geschikte manier gemalen. Dit kan een groentesnijder, elektrische of mechanische vleesmolen, blender, keukenmachine zijn. Dezelfde procedure wordt gebruikt voor aspirinetabletten. Ze kunnen worden gemalen in een koffiemolen of keramische vijzel.

Vervolgens worden alle ingrediënten gemengd door zout en suiker toe te voegen. Ten slotte wordt geplette salicylzuur in de saus gegoten. Het mengsel wordt een nacht in een gewone container bewaard. Gedurende deze tijd zullen alle componenten oplossen in tomatensap en zullen de nodige biochemische processen beginnen.

adjika met aspirine in potjes op tafel

De volgende dag wordt het eindproduct verpakt in kleine glazen potjes. Voorverpakkingen, inclusief deksels, moeten worden gewassen en gesteriliseerd. Afhankelijk van de voorbereidingstechniek en de vereiste temperatuur is de houdbaarheid van het werkstuk erg lang. Sommige huisvrouwen bewaren dergelijke kruiden meerdere jaren in de koelkast.

Het gebruik van aspirine als conserveermiddel is omstreden. Zijn aanwezigheid helpt echt om de houdbaarheid van groenten te verlengen, wat erg moeilijk te bereiken is zonder koken. De frisse smaak van het product is ook een argument ter verdediging van deze manier van inblikken. Adjika is alsof het net gekookt is, de unieke smaak en het aroma van tomaten en paprika's blijft behouden.

Het is niet nodig om een ​​grote hoeveelheid zout aan de bereiding toe te voegen, wat betekent dat het als een zelfstandig gerecht kan worden gebruikt en niet als extra smaakmaker.

Het verschil tussen een verse snack en een snack die lang heeft gekookt, is erg groot. Dit zijn producten die totaal verschillend zijn qua samenstelling en smaak. Maar de keuze hangt alleen af ​​van de gastvrouw, haar prioriteiten en mogelijkheden. In ieder geval kan deze manier van oogsten goed van pas komen vanwege de beschikbaarheid en het gemak.

adjika in een kom

Beoordelingen
 1. Elena
  1.01.2018 09:13

  Adjika kookte van haar tomaten, die ze trouwens groeide met behulp van een cool hulpmiddel BioGrow, versnelt de groei enorm. Dus ik heb adjika gemaakt volgens dit recept, het bleek gewoon super, mijn man is blij, en ik vind dit ook geweldig, het recept werkt zeker.

  Te beantwoorden
 2. vapentine
  1.01.2018 16:08

  Probeer deze adjika; bittere peper, knoflook, selderij - allemaal door een vleesmolen, concentratie naar smaak. Een eetlepel zout per liter pot Bewaren op een koude plaats onder een nylon deksel. Gebruik met vlees, kip, borsjt, reuzel, dumplings. Draai hete peper met zaden.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen