Beschrijving van variëteiten van gele paprika's en hun kenmerken

Gele peper is niet alleen een verschil in de kleur van de schil, maar ook een verschil in smaak en nuttige eigenschappen. Groenten met een gouden tint leiden in de hoeveelheid voedingsstoffen. Gele paprika's bevatten meer kalium, fosfor, vitamine C dan rode of groene groenten.

Vroegrijpe rassen

Vroege soorten zijn optimaal voor noordelijke streken en onbeschermde ruggen. Ze worden gekenmerkt door een korte rijpingsperiode.

Gele paprika

Aphrodite

Paprikasoort Aphrodite - Tsjechische selectie met een minimale rijpingsperiode. Het onderscheidt zich door decoratieve schoonheid en heerlijke smaak.

Planten zijn lang, verspreiden zich, hebben een vertakt wortelstelsel. De vruchten zijn groot, vlezig, met dikke muren. De kleur is aantrekkelijk oranje.

variëteiten van aphrodite

Stier

Bugai behoort tot de vroegste grote soorten. De struiken bereiken een hoogte van 0,6 meter. De vruchten onderscheiden zich door dikke, vlezige muren. Als ze rijp zijn, hebben ze een felgele tint. De massa van kubusvormig fruit bereikt 500 gram.

soort bugay

Oriole

Oriole peper is een zeer vroege soort. De struiken zijn vrij hoog en bereiken 1 meter. Tuinders fokken deze soort actief vanwege de hoge opbrengst.

De beste prestatie in de Ivolga werd waargenomen in een kas. Het ras wordt veel gebruikt voor verse consumptie, voor conservering, voor vulling.

ultra-vroege wielewaal

Gele bel

Pepervariëteit Yellow Bell - vroege rijpingsperiode. De technische rijpheid begint al 70 dagen na de landing op de ruggen. De vruchten hebben de vorm van een langwerpige kubus. De muren zijn 1 centimeter dik.

Karakterisering van tuinders spreekt van zijn uitgesproken aroma en karakteristieke zoete smaak.

gele bel

Madonna F1

Pepper Madonna f1 is een zeer vroege hybride soort. De eerste vruchten rijpen binnen 2 maanden na het ontkiemen van de zaailingen.

Madonna heeft een hoge opbrengst. De wanden van de vrucht zijn vlezig en dik. Paprika's hebben 3 tot 4 kamers. Dankzij de glanzende huid wordt Madonna goed vervoerd en bewaard.

madonna op tafel

Oranje wonder

Pepper Orange Miracle kenmerkt zich door een vroege rijpingsperiode. Het behoort tot hybriden. De beschrijving van het ras vermeldt de hoge opbrengsten en weerstand tegen ongedierte.

Vanaf 1 m2 meters geoogst tot 14 kilo zoete, sappige oogst. De rijke oranje tint maakt de Miracle aantrekkelijk in salades, vleeswaren en conserven.

oranje wonder

Oranje leeuw

Pepper Orange Lion is een vroeg rijpende variëteit voor open bedden. Technische volwassenheid vindt plaats 90-100 dagen na ontkieming van zaailingen.

Planten zijn lang, breed en krachtig.Pepper Orange Lion onderscheidt zich door een hoge mate van eierstokvorming en productiviteit. Rijpe vruchten zijn dikwandig, cilindrisch van vorm, rijk oranje.

oranje leeuw

Sneeuwwitje F1

Pepper Snowwhite f1 is een hybride, vroeg rijpende variëteit met een hoge opbrengst. Struiken worden middelgroot, krachtig, met een ontwikkeld wortelstelsel.

Vruchten zijn middelgroot en wegen niet meer dan 200 gram. Ze hebben een conische vorm. Tijdens de periode van biologische rijpheid, een fel oranje kleur.

witte sneeuw

Tevere

Vroegrijpe Tevere-peper heeft zich goed bewezen bij tuinders. Het onderscheidt zich door kwaliteit te behouden. Geschikt voor transport. Struiken worden klein, krachtig, met een gemiddeld bladvolume.

De takken van de plant zijn bedekt met gele vruchten die tot 300 gram wegen. Tevere heeft een uitstekende zoete smaak met een uitgesproken aroma.

vroeg rijp tevere

Wonderboom

Pepper Miracle Tree is een hybride grote variëteit. De hoogte bereikt 1,8-2 meter. Het dankt zijn naam aan zijn gelijkenis met een boom.

De wonderboom kenmerkt zich door een vroege rijpingsperiode. Vruchten bereiken een gewicht van 150 gram. In volwassenheid heeft het een dieprode kleur. Hoge opbrengsten en goede ziekteresistentie hebben deze variëteit populair gemaakt.

wonderboom

Etude

Peper Etude behoort tot de zoete middenvroege soort. Het wordt gekenmerkt door ondermaatse, halfverspreide struiken. Verschilt in verhoogde productiviteit.

Op de vervaldag is het oranje, prismatisch, met uitgesproken ribben. De smaak is uitstekend. Van de voordelen wordt de weerstand tegen tabaksmozaïek onderscheiden.

tuin schets

Amber

Pepper Amber is een vroeg rijpende Bulgaarse variëteit. De beschrijving wijst op de grote omvang van de struiken, hun verspreidende vorm. Rijpe vruchten zijn groot, kegelvormig.

In een staat van biologische rijpheid krijgen de vruchten een goudoranje tint. De muren zijn van gemiddelde dikte, niet meer dan 6 mm. Amber ontving uitstekende recensies vanwege zijn uitstekende smaak.

amber in een bord

Midden- en naseizoenvariëteiten

De periode van technische rijpheid van variëteiten in het middenseizoen begint niet eerder dan 110-120 dagen na het verschijnen van zaailingen.

Gladiator

Pepper Gladiator is een middenseizoenvariëteit met hoge opbrengsten. Beoordelingen van tuinders karakteriseren de struiken als lang, verspreid. Technische rijpheid vindt plaats in 120-130 dagen vanaf het moment van ontkieming van het zaad.

De gladiator heeft zich goed laten zien als hij wordt gekweekt, zowel in kassen als buiten. De vruchten zijn kegelvormig, met impliciete ribben. De tint verandert tijdens het rijpen van lichtgroen naar diepgeel. Het vruchtvlees is sappig, met een delicate zoete smaak.

tuin gladiator

Tweelingen

Gemini-peper is een zeer productieve halfrijpe hybride. Het is bestand tegen extreme weersomstandigheden en een breed scala aan ziekten. Gemini-peper wordt door tuinders beschreven als een hoge eierstok en een uitstekende opbrengst. Aan één plant worden maximaal 10 vruchten met een gewicht tot 350 gram gevormd.

Technische volwassenheid vindt plaats 70-80 dagen na transplantatie naar een vaste plaats. In de zuidelijke regio's van Gemini laat f1 goede resultaten zien bij de teelt in onbeschermde gebieden. In de noordelijke regio's worden optimale omstandigheden gecreëerd in gesloten kassen.

zeer productieve hybride

Leeuw met gouden manen

De Golden Mane Lion heeft een gemiddelde rijpingsperiode. Struiken groeien uitgestrekt, krachtig.

De vruchten hebben een hangende, langwerpige vorm. Op de vervaldag geel. De schil is glanzend. De muren zijn dik en vlezig. Uitstekende smaak.

leeuw met gouden manen

Gouden jubileum

Het ras behoort tot het middenseizoen. De periode van technische rijpheid begint 150 dagen na het verschijnen van de eerste zaailingen. De gemiddelde hoogte van de struiken is niet groter dan 55 centimeter.

Pepper Golden Jubilee wordt gekenmerkt door een afgeplatte bolvorm. Het ras is wijdverspreid vanwege het sappige vruchtvlees en de hoge opbrengst.

gouden jubileum

gouden regen

Paprikarassen Golden rain heeft een gemiddelde rijpingsperiode. Vruchten zijn middelgroot, langwerpig. Gewicht bereikt 80 gram. De wanden zijn niet groter dan 8 mm. Het vruchtvlees is sappig met een zoetige smaak. In een staat van technische volwassenheid heeft het een gouden tint.

gouden regen

gouden Kalf

Pepper Golden Calf - gemiddelde rijping, voor teelt in het open veld. Struiken worden niet meer dan 80 cm hoog en verspreiden zich. Geweldig voor noordelijke en westelijke regio's.

De vruchten zijn groot, vlezig en hebben een gelige kleur. Het gouden kalf is gevoelig voor topdressing en bodemvruchtbaarheid. Bij gebruik van groeistimulerende middelen wordt een grotere en vroegere oogst behaald.

gouden Kalf

Zest

Paprikasoort Rozijnen - gemiddelde rijping met verspreidingsstruiken. Het is geschikt om in open bedden te kweken.

De vruchten zijn middelgroot. De vorm is cilindrisch. De korst is dicht, glanzend. Rijpe vruchten zijn donkergeel van kleur. De schil heeft een goede smaak.

schil van de tuin

Indalo

Indalo-peper f1 is een populaire, gemiddeld rijpende variëteit. Technische rijpheid vindt plaats 3 maanden na ontkieming van zaailingen. De struiken zijn hoog en hebben een kousenband nodig.

Rijpe vruchten hebben een rijke gele kleur. De vorm lijkt op een kubus met uitgesproken randen. Het vruchtvlees is sappig. De wanden zijn tot 10 mm dik.

gemiddelde rijping

Magno F1

Pepper Magno f1 is een vroeg rijpende hybride. De vruchten bereiken 60-65 dagen na het verplanten naar een vaste plaats technische rijpheid. Struiken zijn sterk, middelgroot.

Rijpe vruchten zijn zwaar, dikwandig, rechthoekig. Door zijn goede houdbaarheid en uitstekende smaak is hij geschikt voor commercieel gebruik.

vroegrijpe hybride

Rubik

Rubik-peper is een geweldige soort in het middenseizoen. Het presteerde goed in open ruggen en kassen op de middelste breedtegraad.

Vruchten van compact formaat rijpen 110 dagen na ontkieming. Het vruchtvlees is sappig, de wanddikte bereikt 8 mm. Het belangrijkste voordeel is mozaïekbestendigheid.

middelste breedtegraden

Turbine

Turbinepeper is een vroeg rijpende hybride. In de zuidelijke regio's wordt het gekweekt op onbeschermde grond. In regio's op de middelste breedtegraad geeft het een latere oogst.

Grote vruchten met dikke wanden hebben een zoete smaak en een uitgesproken aroma. Turbines worden als optimaal beschouwd voor verse consumptie, opvulling en conservering.

 in onbeschermde grond

Beoordelingen
  1. Tatyana
    8.08.2018 13:50

    Mijn favoriete variëteit is Zest. Zonder gele peper zijn winterse salades niet zo mooi. Ik plant meestal maar een paar struiken, maar de oogst is rijk (ik voed het met een bioactivator van groei BioGrow).

    Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen