Hoe paprika's in een kas te kweken en te verzorgen, van plant tot oogst

Het is moeilijk om iemand te vinden die geen peper of gerechten van deze groente wil eten. Daarom is het telen van paprika's in een kas een vrij gangbare praktijk bij veel groentetelers. Zelfs een persoon die dit nog niet eerder heeft gedaan, kan peper planten. Voordat u dat doet, moet u echter meer in detail bestuderen hoe u paprika's in een kas kunt telen. Niet iedereen kent immers de kenmerken van het kweken van peper in een kas.

Zaden planten

Het telen van paprika's in een kas moet beginnen met het planten van zaden. Het is noodzakelijk om aan het einde van de winter paprika's te planten, zodat u na drie maanden al in de volle grond kunt gaan planten.

Zaad voorbereiding

Voordat u paprika's in een kas kweekt, moet u beginnen met het voorbereiden van het plantmateriaal. Paprika's telen in een kas kan alleen met kwaliteitszaden. Om zaden van hoge kwaliteit te selecteren, moet u ze op kieming controleren. Om dit te doen, worden alle zaden in gaas gewikkeld en in een bak met water en zout geplaatst. In dit geval moet de temperatuur van de gebruikte vloeistof minimaal 25 graden zijn. Binnen 10-15 minuten beginnen alle afgekeurde zaden naar de oppervlakte te komen.

Voordat u peper plant, moet u het zaad ook desinfecteren. Hiervoor wordt een zwakke oplossing bereid uit kaliumpermanganaat gebruikt. De zaden moeten erin bewaard worden bij een temperatuur van 20 graden. De procedure duurt niet langer dan een half uur, waarna alle zaden worden gewassen en gedroogd.

Om de opbrengsten te verbeteren en de groei van zaailingen te versnellen, moet het plantmateriaal worden behandeld met voedingsoplossingen voordat paprika's in een polycarbonaatkas worden geplant. Om dit te doen, gebruiken we een mengsel dat is bereid uit een liter kokend water en 20 g brandnetel. De zaden moeten 20-30 minuten in deze oplossing worden bewaard.

Bodemvoorbereiding

U moet beslist beslissen welke grond u moet gebruiken bij het kweken van jonge zaailingen. Het hangt immers van de bodem af of het mogelijk is om in de toekomst een goede oogst te halen.

De aangeplante struik groeit veel beter in lichte, losse grond met een poreuze structuur. Dergelijke grond verbetert de doorstroming van vocht en lucht. Bovendien moet het voldoende ijzer, stikstof, zink, koper en fosfor bevatten. Je moet ook een grond kiezen met een neutrale zuurgraad, die ongeveer 5-6 pH moet zijn.

Voordat u zaden plant, moet een speciaal grondmengsel voor de paprika worden bereid. Bij de voorbereiding wordt een deel van de grond vermengd met dezelfde hoeveelheid zand en turf. Vervolgens wordt het bereide mengsel gegoten met een voedingsoplossing van kalium en superfosfaat.

voorbereiding van de grond

U kunt een grondmengsel maken van andere componenten.Dergelijke groenten zijn dol op humus, dus je kunt een beetje humus gemengd met as aan de plantaarde toevoegen. Sommige tuinders voegen er ook 300 g turf aan toe.

Keuze uit capaciteit

De teelt van paprika's in een kas voordat ze in de grond worden overgeplant, moet in speciale containers worden uitgevoerd. Bijna alle diepe containers zijn hiervoor geschikt. Veel telers kweken zaailingen in hun favoriete bloempot. Er worden ook turfpotten gebruikt, die in elke winkel in de buitenwijken kunnen worden gekocht.

Te lage kisten mogen niet worden gebruikt, omdat dit de groeisnelheid van zaailingen negatief beïnvloedt.

Landen

De landbouwtechnologie voor het kweken van paprika's in een kas en het planten van zaden is vrij eenvoudig. Eerst moet u de plantcontainers vullen met het eerder bereide grondmengsel. Daarna is het in elke pot nodig om verschillende kleine gaatjes te maken, waarvan de afstand 2-3 cm moet zijn.

peper planten

Als alle zaden zijn geplant, moeten de potten worden afgedekt, omdat ze de eerste dagen onder het afdekmateriaal moeten staan. Sommige tuinders bedekken containers met polyethyleenfolies.

Voordat u zaailingen kweekt, moet u beslissen welke temperatuur binnenshuis wordt gehouden. Tijdens het kweken van zaailingen is het noodzakelijk om het temperatuurregime in acht te nemen. De temperatuur in het gebouw mag niet onder de 25 graden komen.

Zaailingen planten

Het planten van paprika's in een kas van polycarbonaat gebeurt helemaal aan het einde van de lente, wanneer jonge zaailingen de tijd hebben om sterker te worden.

Bodemvoorbereiding

Het planten van peperzaailingen in een kas moet in voorbereide grond worden uitgevoerd. Paprika's moeten worden geplant in aarde die de volgende ingrediënten bevat:

  1. Lommerrijk land. Deze grond is ideaal voor het planten van groenten.
  2. Bakpoeder. Peperzaailingen moeten in de grond worden geplant met een aanzienlijke hoeveelheid rivierzand, wat een uitstekend bakpoeder is.
  3. Turf. Met zijn hulp wordt de grond poreuzer en neemt hij beter vocht op.

Het wordt ook aanbevolen om de grond te mulchen voordat u gaat planten. Grasmulchen wordt uitgevoerd om de groei van onkruid en de verdamping van vocht uit de grond te vertragen. Elke groenteteler kan de aarde mulchen. Hiervoor wordt een speciale mulch voorbereid die het aardoppervlak zal bedekken. Dit proces wordt in verschillende fasen uitgevoerd.

Eerst mulch ik de grond met gras, waarna ik het gebied met warm water vul. Een klein laagje twijgen kan bovenop de gemulchde grond worden gelegd voor een betere bescherming.

Planten

Nadat u de grond hebt voorbereid, moet u vertrouwd raken met het planten van peperzaailingen in een kas.

Paprika's in een kas planten is vrij eenvoudig. Eerst moet je uitzoeken op welke afstand je paprika's in een kas moet planten. Ze worden op een afstand van ongeveer 60 cm geplant zodat de struiken geen schaduw krijgen. Hun diepte is zo gemaakt dat bij het planten de wortelhals zich op hetzelfde niveau bevindt als de grond.

peper planten

Als alle gaten zijn gemaakt, kunt u de paprika's in de kas planten. Je moet ze eerst uit de potten halen. Dit moet heel voorzichtig gebeuren om de wortels niet per ongeluk te beschadigen. Alle struiken worden in een gat geplant, waarna ze in tweeën moeten worden bedekt met aarde en gevuld met verwarmd water. De rest van de put wordt gevuld nadat de vloeistof volledig is opgenomen.

Zorgfuncties

Om groot fruit te krijgen, moet u vertrouwd raken met het verzorgen van paprika's in een kas.

Water geven

De zorg voor hem bestaat uit het regelmatig water geven van jonge struiken, aangezien peper van vocht houdt. Het wordt aanbevolen om de grond niet meer dan twee keer per week te bevochtigen. In dit geval moet ongeveer 10 liter water per vierkante meter worden verbruikt. Als paprika in de kas slecht wordt verzorgd en minder vaak wordt bewaterd, kan hij ziek worden van grijze rot.

drenken peper

Tijdens de bloei moeten paprika's zorgvuldiger worden verzorgd. Tijdens deze periode is het beter om warm water te gebruiken dat tijdens het besproeien tot 20-25 graden is verwarmd. Koude vloeistof kan de groei van de struiken en de hoeveelheid gewas negatief beïnvloeden.

Bestuiving

Kasplanten hebben bestuiving nodig om fruit te vormen. Bestuiving is een verplichte procedure die een plant reproductief maakt en hem in staat stelt zijn middelen niet alleen te gebruiken voor groei, maar ook voor de vorming van fruit. Als de struiken niet worden bestoven, zullen ze in de toekomst geen vruchten beginnen af ​​te werpen. Daarom moet ervoor worden gezorgd dat alle struiken worden bestoven.

Planten worden op verschillende manieren bestoven. Veel groentetelers gebruiken hiervoor verschillende insecten. De meest voorkomende bestuivers zijn hommels.

Tijdens de periode dat de eerste bloemen verschijnen, wordt het aanbevolen om ze in een kas te plaatsen en daar enkele dagen te laten staan. Dit is voldoende om de zaailingen te bestuiven.

Ook worden grote paprika's in een polycarbonaatkas met de hand bestoven. Een dergelijke bestuiving wordt uitgevoerd met een gewone elektrische borstel. Om dit te doen, zet u het aan en houdt u het enkele seconden boven de bloeiwijze. Het wordt aanbevolen om deze procedure 2-4 keer per week 's ochtends uit te voeren.

Kousenband

Peperverzorging omvat ook het binden van jonge struiken. Vaak breken ze door de belasting van het fruit, en om dit probleem op te lossen, moet je leren hoe je struiken in een kas kunt binden. Veel mensen gebruiken kleine steunen van metaal of hout voor kousenbanden. Ze worden dichtbij elke struik op korte afstand van hen geïnstalleerd.

Bind de stelen heel voorzichtig aan de steunen om de plant niet per ongeluk over te dragen. Het wordt aanbevolen om hiervoor een zachte doek te gebruiken, die de stelen niet beschadigt.

Topdressing

De zorg voor paprika's moet gepaard gaan met regelmatig voeren. Na het planten in een kas hebben de struiken organisch materiaal nodig. Daarom wordt de site tijdens de bloei gevoed met meststoffen gemaakt van ureum en drijfmest. Sommige groentetelers voegen 100 gram nitrophoska toe aan de topdressing.

De volgende keer worden meststoffen toegevoegd nadat het fruit is gevormd. Gedurende deze periode worden vogelpoep, verdund in een emmer koud water, in de grond geplaatst. Vervolgens wordt om de 10-15 dagen gevoerd.

Gevolgtrekking

Paprika's in een kas planten en voor paprika's zorgen is niet al te moeilijk. Om je vrije tijd te besteden aan de teelt van deze groente, is het raadzaam om de video te bekijken, waarin de teelt en verzorging van paprika's in de kas van aanplant tot oogst in detail wordt beschreven.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen