Wanneer moet je in 2020 paprika's voor zaailingen planten volgens de maankalender?

Zomerbewoners van jaar tot jaar die zich bezighouden met landbouw, berekenen van tevoren de timing van het zaaien van zaden. Dus het planten van paprika's voor zaailingen in 2020 wordt op bepaalde dagen aanbevolen. Als u luistert naar het advies van ervaren professionals, kunt u een rijke en tijdige oogst krijgen.

Waar moet rekening mee worden gehouden?

Voor degenen die voor het eerst met dit probleem worden geconfronteerd, is het erg moeilijk te begrijpen waarom het mogelijk is om vandaag te planten en niet morgen. Alles wordt verklaard door de positie van de maan aan de hemel, zijn fasen. Sommige zomerbewoners beweren dat dit niet waar is, anderen checken volledig bij het hemellichaam.

Om paprika's voor zaailingen in 2020 te planten volgens de maankalender, moet rekening worden gehouden met de volgende nuances. Allereerst is dit de fase van de maan, wanneer deze groeit, ontwikkelt het bovengrondse deel van de plant zich. Dit vormt de groene massa en de vruchten die erop zitten. Met een afnemende maan, meer kracht, geeft de plant de vorming van het ondergrondse deel, dat wil zeggen wortelgewassen. Daarom kunnen de dagen van het zaaien van peper voor zaailingen het beste worden gekozen op de groeiende maan.

peper zaden

Een ander belangrijk punt zijn de dagen van nieuwe maan en volle maan, de maan heeft vooral een sterke invloed op de planten die op deze dagen worden geplant. Ze ontkiemen helemaal niet of worden het hele groeiseizoen erg ziek.

Naast de fase wordt rekening gehouden met het sterrenbeeld, waarin de maan zich momenteel bevindt. Het meest vruchtbare teken is Schorpioen, dan Kreeft en Stier. Neutrale tekens: Weegschaal, Vissen, Boogschutter.

Ze begonnen in de oudheid aandachtig naar de maan te kijken, daarna kregen ze een goede oogst. U dient acht te slaan op de kennis uit de oudheid.

Selectie van plantmateriaal

De vruchtperiode hangt af van de geselecteerde gewasvariëteit.

Paprika:

 • Vroege variëteiten beginnen binnen 110–120 dagen te rijpen.
 • Gemiddelde soort na 125-135 dagen.
 • Late variëteiten na 140-150 dagen.

Hete pepersoorten:

 • Vroeg 105-110 dagen.
 • Gemiddeld 115-125 dagen.
 • Laat 130-140 dagen.

Kies een specifieke soort, die zich het best laat leiden door de klimatologische kenmerken van de groeiregio.

Wanneer moet u in 2020 paprika's voor zaailingen planten?

De eerste stap is om te bepalen in welke maand dit zal gebeuren. Van januari tot april. U kunt een vroege oogst krijgen, plant de zaden van de paprika's gewoon zo vroeg mogelijk.

Ervaren zomerbewoners adviseren dit in januari niet te doen, omdat het te vroeg is. Zaailingen hebben veel licht nodig, bij voorkeur zonlicht. En januari is niet blij met lange lichtdagen.

De meest geschikte tijden zijn februari en maart. Maar zelfs een peper die in april is geplant, is gemakkelijk te kweken. U hoeft de zaailingen alleen goed te bewateren, te voeren en te verzorgen.

peper zaailingen in een pot

Gunstige dagen van januari

Als er deze maand besloten wordt om paprika's te planten, kun je het beste voor extra verlichting zorgen. Maar toch raden zomerbewoners aan om een ​​beetje te wachten en in februari te planten. De zaailingen zullen sterker en flexibeler zijn. Het moet na ongeveer 70 dagen in de grond worden geplant. Hiermee moet rekening worden gehouden, omdat overwoekerde planten een slechte oogst zullen geven. Zaailingen worden in april geplant, dit is erg vroeg. Zelfs zaailingen die in een kas zijn geplant, worden 's nachts afgedekt.

Cijfers van januari:

 • 20.21 - Vissen.
 • 24-26 - Stier.
 • 28.29 - Kreeft.

Meest geschikte dagen van februari

Deze maand wordt geschikt geacht om te planten. Maar het beste van alles is dat je de eerste dagen niet probeert te planten. Het is belangrijk om te onthouden dat 70 dagen zullen verstrijken, de zaailingen klaar zullen zijn en dat het weer mogelijk nog niet is vastgesteld.

De meest ongunstige dag voor planten, zaaien en verplanten is de nieuwe maan op 16 februari.

Een geschikte tijd voor het planten van zaailingen in februari is ongeveer het midden, dan kan het eind april naar een vaste plaats worden overgebracht. Dergelijke termen zijn meer geschikt voor regio's met een warm klimaat, waar geen terugkerende nachtvorst is. Of die zomerbewoners die gewassen in een kas planten.

Gunstige dagen voor het planten van peper:

 • 17-18 - Vissen.
 • 21-22 - Stier.
 • 25-26 - Kreeft.

peperzaadjes in de grond

Gunstige dagen van maart

Deze maand is het meest geschikt. Omdat de zaailingen die van maart tot mei worden gekweekt, het sterkst zijn. De grond voor de transplantatie warmt op tot de gewenste temperatuur. Aan het begin van de maand op 2 van de volle maan en op 17 maart de nieuwe maan, worden deze dagen als ongunstig beschouwd om te planten.

Geschikte data van de maand:

 • 3-5 maan in Weegschaal.
 • 5-7 Schorpioen.
 • 20-21 Stier.
 • 24-26 Kreeft, trouwens, de maan groeit.

De zaailingen die in de laatste dagen van maart 2020 zijn geplant, kunnen pas in mei 2020 of begin juni worden geplant. Deze periode is in alle opzichten de gunstigste van het jaar.

Meest geschikte dagen in april

Zomerbewoners die niet veel tijd willen besteden aan het verzorgen van zaailingen, in de vorm van het installeren van extra verlichting of isolatie, zaaien deze maand plantmateriaal. Omdat de natuur zelf alles biedt wat je nodig hebt. De temperatuur is hoger dan in februari en maart, de daglichturen zijn langer, dat is alles wat de zaailingen nodig hebben.

Gunstige periodes van de maand:

 • 2-3 Schorpioen.
 • 12-14 Vissen.
 • 16-18 Stier.
 • 20-22 Kreeft.

peper zaailingen planten

Zaden planten

U moet beginnen met het voorbereiden van de grond voor peperzaailingen. Ze doen het zelf, of kopen het in winkels. Het is voldoende om te mengen:

 • Tuinland 1 deel.
 • Humus 2 delen.
 • Rivierzand 1 deel.
 • Houtas 250-300 gr.

Nadat de containers zijn gevuld, beginnen ze het plantmateriaal af te wijzen. Om dit te doen, worden de zaden gesorteerd, beschadigd, beschimmeld of met een extern defect verwijderd. Zaden die in de winkel zijn gekocht, hebben geen voorbereiding voor het zaaien nodig. Maar als ze door uzelf worden verzameld, is het aan te raden ze te verwerken.

Advies van een zomerbewoner: hoe de kwaliteit van zaden te controleren. Gewoon zout wordt in een glas water gegoten, de berekening is 1 theelepel per 1 liter, roer, plantmateriaal wordt daar gegoten. Het is beter om niet te planten wat naar de oppervlakte drijft. Spoel de zaden met water en droog ze af.

Voor desinfectie worden de zaden gedurende 20 minuten in een 1% -oplossing van kaliumpermanganaat geplaatst. Degenen die dat willen, kunnen verharding uitvoeren, zodat de planten bij transplantatie in de grond beter bestand zijn tegen kou en hitte. Hiervoor wordt het plantmateriaal in warm en koud water geplaatst.

Wanneer paprika's voor zaailingen moeten worden geplant, hangt af van de klimatologische kenmerken van de regio. Het is nodig om de landingstijd goed te berekenen. Anders zullen de zaailingen ontgroeien.

Nadat de dagen zijn bepaald, worden de zaden voorgeweekt. Dit wordt gedaan om het plantmateriaal te laten ontkiemen. Dit maakt het gemakkelijker om te zien welke zaden het planten waard zijn en welke niet. Neem kleine containers, plant 1-2 zaden. Het transplanteren verwondt de kwetsbare wortels van de cultuur, en dus is het gemakkelijker om naar de grond over te brengen, de zaailingen zullen het sneller overnemen.

Na het zaaien worden de potten afgedekt met polyethyleen, waardoor de zaden sneller ontkiemen.

peper zaailingen in een pot

Correcte zorg

Ongeacht hoe laat de zaailingen werden geplant, het is noodzakelijk om er goed voor te zorgen. Gezien alleen de fase en het teken van de dierenriem, zul je geen uitstekende oogst behalen. Paprika's worden met speciale zorg gekweekt, omdat ze niet van verplanten houden. Zelfs plukken is moeilijk te verdragen.

Water geven is niet te vaak nodig, peper houdt niet van veel water, maar de grond mag ook niet uitdrogen. Alles is goed met mate.

Zaailingen zorgen voor voldoende licht, een bepaald vocht en voeren een complexe voeding uit. Minstens 2 keer, wanneer de eerste 2 echte bladeren verschijnen, en na 2-3 weken.

Overplanten naar een permanente kweeklocatie

Telen in een kas of tuin verschilt qua transplantatie. Het kan veel eerder worden overgebracht naar beschermde grond, omdat de kas 's nachts kan worden gesloten en de warmte die gedurende de dag is opgebouwd, behouden blijft.

Ze worden de volgende dagen in 2020 in de volle grond geplant.

Mei:

 • Maan 9-11 in Vissen.
 • 18-19 maan in Kreeft.
 • 24-25 maan in Weegschaal.
 • 26-28 maan in Schorpioen.

peper zaailingen in de hand

Juni:

 • 5-7 maan in Vissen.
 • 15-16 maan in Kreeft.
 • 20-22 maan in Weegschaal.
 • 23-24 maan in Schorpioen.

Door de maan te raadplegen, kunt u uw individuele indicatoren van productiviteit en groei weergeven. De beslissing blijft bij de zomerbewoner zelf. Maar je kunt het proberen, want iedereen wil een geloofwaardige oogst krijgen.

Beoordelingen
 1. Olya
  3.03.2018 13:10

  Om de oogst goed te laten zijn, moet je de grond goed bemesten, de maankalender heeft er niets mee te maken. Werkt heel goed BioGrow, het middel versnelt de groei van zaailingen en beschermt ze tegen verschillende ziekten.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen