Aanplant, teelttechniek en verzorging van paprika's in de volle grond

Buiten paprika's telen is niet alleen mogelijk in streken met een warm klimaat. Daarom vind je in de tuin van veel groentetelers bedden bij deze gecultiveerde plant. Om ervoor te zorgen dat elke struik een sterke stengel en sterke wortels heeft en de vruchten zich tijdig beginnen te vormen, is het noodzakelijk om kant-en-klare zaailingen thuis te planten.

Een stevige basis voorbereiden

Hoe u paprika's in de volle grond, zaailingen of zaden plant, is de keuze van iedereen. Maar in het eerste geval is de kans groter dat er een goed resultaat wordt behaald. Zaden ontkiemen zelfstandig thuis in overeenstemming met verschillende regels.

De buitenteelt van paprika's begint drie maanden na het zaaien van de zaden. Daarom moet u de granen begin februari planten. Voor de snelle opkomst van gezonde spruiten moeten de zaden verschillende manipulaties ondergaan.

Voor paprika's begint de zorg bij de zaden. De voorbereidende fase in de technologie van het verbouwen van peper in het open veld is gebaseerd op zaadbehandeling. Om schimmel- en bacteriële infecties uit de zaadschaal te verwijderen, wordt een desinfectieprocedure uitgevoerd. Een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat is nuttig.

Het is voldoende om 1 g van de stof aan het water toe te voegen; de oplossing moet een vage roze tint hebben. De verblijftijd van de korrels in een dergelijke oplossing moet ongeveer 25 minuten zijn.

Na desinfectie wordt aanbevolen om zorg uit te voeren door de zaden te verharden. Hoe de procedure correct uitvoeren? Voor dit doel worden de zaden afwisselend drie dagen op een koude en warme plaats geplaatst. Door verharding zijn de struiken in de toekomst bestand tegen ongunstige weersomstandigheden.

Om ervoor te zorgen dat de zaailingen sneller groeien en in de toekomst kunnen genieten van een hoogwaardige oogst, wordt aanbevolen om de weekprocedure niet over te slaan. Hiervoor kunt u speciale bereidingen kopen of zelf maken van natuurlijke ingrediënten. Je kunt een recept gebruiken op basis van houtas of aloë-sap. Aloë-sap zal uw weerstand tegen verschillende ziekten verder vergroten. Een zakje met peperzaadjes wordt in het sap van twee vlezige bladeren gedaan.

peper zaailingen

Zaden planten

Het is sneller om paprika's te laten groeien als de zaden in een vochtige doek worden gewikkeld en naar een warme plaats worden verwijderd. Na twee dagen kunnen de zaden al worden gezaaid in een voorbereide bak met aarde. De afstand tussen de gaten moet minimaal 1,5 cm zijn, in elk gat moet een zaadje worden geplaatst. De container is bedekt met polyethyleenfolie of glas. Zodra de meeste zaailingen verschijnen, worden de zaailingen geopend.

De grond voor paprika's moet licht zijn. U kunt zelf zwarte aarde, humus en zand mengen. Houtskool is nuttig.De grond met zaailingen wordt bewaterd met water, dat zich minstens een dag heeft gevestigd.

Zaailingen moeten worden beschermd tegen tocht en voldoende toegang tot licht bieden. Zorg ervoor dat u minerale of organische meststoffen gebruikt. De eerste keer dat de zaailingen worden gevoerd zodra de eerste bladeren bloeien. De laatste voeding wordt twee weken vóór het verplanten in een open ruimte uitgevoerd.

Paprika's zijn erg moeilijk om een ​​transplantatie te verdragen, dus veel ervaren tuinders laten het stadium over dat verband houdt met een oogst (knijpen van lange wortels). Maar als het planten van peperzaailingen gepaard gaat met een juiste en zorgvuldige keuze, zal het wortelsysteem vertakt en sterk zijn. In een van de experimenten werd een positief resultaat van deze procedure beschreven: “Ik kweek al een aantal jaren paprika's. Door de plukprocedure wordt de sterkte van elke struik vele malen vergroot en kunnen de zaailingen zich sneller aanpassen aan een nieuwe plek. "

Als wordt besloten om paprika's met zaden in de volle grond te planten, begint het zaaien drie weken eerder dan zaailingen. Het wordt aanbevolen om 4-5 korrels in gaten van ongeveer 4 cm diep te plaatsen. De methode van het rangschikken van zaden vergemakkelijkt het proces van de ontwikkeling van zaailingen. Er moet meer aandacht worden besteed aan het zaaien met zaden.

Kenmerken van landen onder de blote hemel

Er zijn veel geheimen over hoe je buiten een goede oogst paprika's kunt kweken.

Hoe paprika's in de volle grond te planten met zaailingen? Voordat u peperzaailingen in de volle grond plant, moet u een plaats vinden en de bedden klaarmaken. Het planten van paprika's moet worden uitgevoerd op een plaats waar geen scherpe wind zal zijn. In de herfst wordt een geschikt stuk land uitgegraven en bemest. Paprika's planten en verzorgen in het open veld is niet compleet zonder aanvulling van kalium- en fosforstoffen.

Ook paprika's in de volle grond verdragen geen te hete lucht en direct zonlicht. Bij warm weer moet u zorgen voor schaduw op de bedden.

peper in de tuin

In het voorjaar is het nodig om de aarde weer los te maken, met de introductie van ammoniumnitraat. Het plantpatroon voor paprika kan worden gevarieerd, maar er wordt altijd rekening gehouden met de variëteit. Op welke afstand van elkaar wordt het planten van zaailingen in de grond aanbevolen? De gaten worden gegraven op een afstand van 35 cm, de afstand tussen de rijen moet ongeveer 45 cm zijn, als er twee stukken in het gat worden geplant, moet de afstand worden vergroot tot 60 cm.

Bekende en vaak gebruikte plantmethode met vierkante nesting. Het gat moet gelijke zijden hebben, niet minder dan 60 cm. U kunt in elke groef in elke verdieping twee struiken planten. Hoe plant je een plant als er drie stukken in het nest worden geplaatst? In dit geval moeten de afmetingen van de zijkanten 70 cm zijn, meer over deze manier van planten van een plant is te zien in de video.

Het planten van peper in de grond gebeurt aan het einde van de lente. Als het weer niet is gezakt, wordt het planten van peper uitgesteld tot begin juni. Het is beter om 's avonds of op bewolkte dagen paprika's in de grond te planten.

Zaailingen worden grondig bewaterd en voorzichtig één voor één uit de container verwijderd, samen met een aarden klomp die de wortels heeft omhuld. Welke meststoffen moeten worden gebruikt bij het planten van paprika's? Bij het planten is het handig om een ​​compositie met humus en nitrofosfaat aan het gat toe te voegen. De plant wordt tot een diepte van het eerste paar bladeren geplaatst.

Direct na het ontschepen wordt aanbevolen om haringen te installeren waaraan de struiken in de toekomst zullen worden vastgemaakt. Het moet worden vastgebonden na het harken en mulchen. Door dergelijke zorg kunnen de delicate bladeren niet breken en de stengel buigen.

Handige laag

Het mulchen van de paprika is een waardevolle zorgstap. De teeltkenmerken zijn het bedekken van de grond met een organische of anorganische laag, die mulch wordt genoemd. Mulchen van de grond is nodig om onkruid te verminderen, vocht vast te houden en te beschermen tegen hitte en kou. De grond die bedekt is met mulch, verspreidt nuttige flora en wordt vruchtbaar.

mulchen peper

Je kunt het gebied waar de paprika wordt geplant, mulchen met de volgende stoffen.

 • De organische laag stro is in staat om de grond snel af te koelen, het aantal onkruid te verminderen en je een goede oogst te geven. De diepte van de mulchlaag is minimaal 10 cm.
 • Humus en compost zijn nuttige en voedzame mulch voor het kweken van paprika's. Ze bevatten nuttige micro-organismen die ziekteverwekkers bestrijden. De peper groeit beter, de vruchten rijpen sneller en worden sappig.
 • Mulch de grond met gehakseld gras. Elk kruid kan worden gebruikt. Paprika's planten op zo'n plek heeft alleen maar voordelen. De laag houdt goed vocht vast, draagt ​​bij aan de snelle ontwikkeling van de plant en de vorming van fruit. De dikte van de mulch moet minimaal 30 cm zijn.
 • U kunt zaailingen planten met anorganische mulch. Dit omvat zwarte film. De grond onder de zwarte film houdt vocht goed vast en beschermt tegen onkruid. Veel ervaren groentetelers planten paprika's net onder de film, omdat de behoefte aan constant water geven en wieden van de bedden verloren gaat.

Op internet vindt u gedetailleerde informatie over elk type mulch en kunt u een video bekijken.

Afgezien van de voordelen, kan mulchen tot problemen leiden. Dit komt meestal voor wanneer een dikke laag mulch is geïnstalleerd. Stilstaand bodemvocht kan tot wortelrot leiden. U moet de oude laag regelmatig in een nieuwe veranderen.

Om fouten te voorkomen, moet elk type mulch worden gelegd met de dikte die wordt aanbevolen door agronomen. De laag wordt op goed verwarmde, droge grond gelegd. De oude laag mulch moet elk voorjaar worden verwijderd.

Zorgzame houding

De eerste dagen na de transplantatie vertraagt ​​de groei van peper, de bladeren zijn lethargisch en verlaagd. Binnen een paar dagen, wanneer de struiken wortel schieten, begint zich een sterke stengel te ontwikkelen. Zorg voor peper buitenshuis gaat gepaard met regelmatig water geven, bodembemesting en onkruidbestrijding.

Het telen en achterlaten van paprika's in het open veld moet gepaard gaan met goed, regelmatig water geven. De eerste bewatering wordt uitgevoerd op het moment van planten en daarna na 5 dagen. Als het weer niet regent, wordt het elke week aanbevolen om water te geven tot de eerste vruchten verschijnen. Tijdens snelle vruchtzetting wordt de watergift verminderd. Zodra de eerste oogst is geoogst en er nieuwe bloemen op de planten verschijnen, wordt het vorige bewateringsregime hervat.

peper in de tuin water geven

Zodra de plant 35 cm hoog is, knijp je in de bovenkant. Hierdoor zullen er nieuwe zijtakken gaan. Om de bloei overvloedig te laten zijn en veel eierstokken te vormen, verwijdert u de bloem in het midden.

Gedurende de tijd dat de paprika groeit, moet u overtollige bladeren en twijgen afplukken. Dit zorgt voor een betere toegang van zonlicht en lucht tot de stengel.

Peper houdt van zachte, goed losgemaakte grond. Daarom mag een harde korst niet worden toegestaan. Tijdens het losmaken wordt de grond verrijkt met zuurstof, groeit de plant sneller en verbetert de activiteit van nuttige bacteriën. Tegelijkertijd wordt onkruid bestreden. Het eerste losmaken mag niet dieper dan 6 cm. In de toekomst is het handig om de grond na elke watergift of regen los te maken.

Omdat paprika's thermofiele planten zijn, kunnen ze nauwelijks verrassingen bij slecht weer doorstaan. U kunt paprika's als volgt tegen vorst beschermen. Schuilplaatsen zijn gemaakt van kartonnen, warme doeken over de bedden. Als koude nachten lang duren, is het beter om af te dekken met plastic.

Extra voedingscomponenten

De Bulgaarse paprikateelt is niet compleet zonder de introductie van voedingsstoffen. De frequentie van bevruchting moet eens per 12-14 dagen zijn. Bemest de plant minstens drie keer. Paprika's hebben vooral tijdens de bloei en vruchtvorming behoefte aan voeding.

De eerste voeding met voedingsstoffen vindt plaats 14 dagen na het planten. Gedurende deze tijd schieten de paprika's wortel en wennen aan de nieuwe plek. De beste formuleringen in dit stadium zijn die met toorts. Water wordt aan de mest toegevoegd in een verhouding van 1: 5, erop aangedrongen en vóór het besproeien, roer met water 1: 2.

Als er bloemen verschijnen, kunt u het volgende recept gebruiken op basis van kruideninfusie en toorts. Brandnetel, weegbree en paardebloembladeren worden met water gegoten, toorts wordt toegevoegd en er wordt een week op aangedrongen. Voeg de voorbereide oplossing toe aan de wortel van elke struik. Water geven kan elke 2 weken worden herhaald. De voedingsstoffen die tijdens deze topdressing worden verkregen, dragen bij aan de activering van de groei en een betere vruchtvorming.

Om insecten aan te trekken die tijdens de bloeiperiode bestuiven, kunt u een oplossing met suiker gebruiken. Suiker en boorzuur worden opgelost in water. De resulterende compositie wordt besproeid met struiken. Als gevolg hiervan vormen eierstokken zich sneller.

peper struiken

Tijdens de vorming van fruit kun je ervoor zorgen met kunstmest op basis van kippenmest en nitroammophoska. De componenten worden gemengd en de hele week laten trekken. Meststof wordt tussen de rijen overgebracht naar het tuinbed.

Paprika's kunt u verzorgen met brandnetelinfusie. Een aftreksel van alleen brandnetel stimuleert de groei en ontwikkeling van peper. Jonge brandnetel is het meest geschikt voor infusie. Het bevat magnesium, ijzer, kalium en andere essentiële micronutriënten. De stengels worden geplet en gedrenkt in een vat water, gedurende twee dagen afgedekt met een deksel. Voor het voeren wordt de oplossing verdund met water in een verhouding van 1:10.

Voordat organische of minerale bemesting wordt toegepast, moeten de bedden worden bewaterd met gewoon water. Dergelijke zorg verdeelt de voedingsstoffen gelijkmatig en voorkomt verbranding van het wortelsysteem.

Agrotechnologie van het verbouwen van paprika staat het gebruik van verse mest als meststof niet toe. Mest bevat veel stikstof, waardoor de kans op een overmaat van dit element groter wordt. De stengel en bladeren beginnen massa en kracht te krijgen, en de vruchtzetting stopt.

Problemen ontstaan

Als werd opgemerkt dat de bladeren van vorm en kleur veranderen, de stengels er lusteloos uitzien of andere tekenen zijn verschenen, is de reden vaak een gebrek aan minerale componenten:

 • met een gebrek aan kalium, krullen de bladeren en hun uiteinden drogen en worden geel;
 • het is tijd om stikstofmeststoffen toe te dienen als de bladeren hun rijke groene kleur hebben verloren en grijs zijn geworden;
 • als de bladeren tegen de stengel worden gedrukt en een blauwachtige tint hebben gekregen, is er niet genoeg fosfor;
 • witte vlekken duiden op magnesiumtekort;
 • bladeren en eierstokken vallen af ​​met een teveel aan stikstof.

Voor het telen van paprika's moet je voorwaarden creëren. Met onjuiste zorg wordt hij blootgesteld aan de ontwikkeling van verschillende ziekten. De meest voorkomende ziekte is blackleg, die zich ontwikkelt in te vochtige grond. Je merkt het probleem aan de donkere bloei van de stengel die vlak bij de grond loopt. Als je geen actie onderneemt, bezwijken alle wortels aan rot en sterft de plant.

peper in de tuin

Om het risico op het ontwikkelen van een zwarte poot te verkleinen, worden zaden alleen in behandelde grond geplant, alleen sterke, gezonde zaailingen worden in de volle grond getransplanteerd. De afstand tussen de struiken moet groot zijn, dit zal de verspreiding van de ziekte verminderen. Bovendien zullen dicht geplante struiken lucht en licht slecht doorlaten.

Phytophthora is een schimmelinfectie die het groene deel van de plant aantast. Je kunt het zien aan de bruine vlekjes op de stengel en bladeren. Om deze ziekte te voorkomen, moet de zorg beginnen met zaden. Voor het planten worden ze gedrenkt in kaliumpermanganaat, wordt bladbespuiting van zaailingen in de volle grond met beschermende oplossingen uitgevoerd. Je moet ook de buurt van paprika's met tomaten en aardappelen vermijden.

Een andere veel voorkomende schimmelziekte is witrot.Het onderste deel van de stengel is bedekt met een witachtige bloei, terwijl het binnenste deel van de stengel zwart wordt. Hierdoor verliest de stengel zijn kracht en sterft de plant af. Om het probleem te voorkomen, worden peperzaailingen in de grond getransplanteerd, goed opgewarmd door de zon. Vergeet niet om trage bladeren op tijd te verwijderen en geef de struiken alleen water met warm water. In een vroeg stadium van het begin van de ziekte kunt u proberen er vanaf te komen met een oplossing met houtas.

Beoordelingen
 1. Oleg
  4.04.2018 08:34

  Vorig jaar heb ik alle peperverzorgingsartikelen voltooid en ook gebruikt BioGrow, plantengroei bioactivator. Ik denk dat hij anders niet zou hebben geoogst, aangezien het afgelopen zomer erg koud was. Dit seizoen zal ik het ook weer gebruiken om het niet te riskeren.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen