Hoe paprika's met ammoniak te voeren en is het mogelijk

Om peper water te geven wordt vaak ammoniak gebruikt vanwege de enorme hoeveelheid stikstof in alcohol (82%). Planten krijgen stikstof door zich te voeden met nitraten. Wortels kunnen stikstof opnemen uit mest, kippenpoep. Ammoniak is een verbinding van ammoniak met water, dat wil zeggen ammoniumnitraat.

Waarom hebben paprika's stikstof nodig?

Peperstruiken nemen nitraten intensief op, die vervolgens worden omgezet in stikstof. Stikstof is nodig door gewassen voor intensieve groei, groengroei, chlorofylproductie, het beïnvloedt de bloei van struiken, dat wil zeggen de kwaliteit van het gekweekte fruit.

Struiken nemen ammoniak niet graag op, daarom wordt het aanbevolen om ammoniak te gebruiken voor beginnende tuiniers - bij het voeren van paprika's met ammoniak zullen de struiken niet oververzadigd zijn met stikstof.

Ammoniak is een onmisbaar tussenproduct dat ontstaat tijdens de natuurlijke stikstofcyclus. Stikstof wordt gedeeltelijk in de frisse lucht omgezet in ammonium, als er vocht is, zonder de hulp van micro-organismen. Voer daarom gewassen met ammoniak - dit kan een groter effect hebben dan het gebruik van organisch materiaal, aangezien intensieve bodembiosynthese vereist is om nitraten uit organisch materiaal te verkrijgen.

Op een klein gebied dat actief wordt gebruikt, zijn er meestal weinig micro-organismen in de grond. In dit geval vinden de paprika's het moeilijk om stikstof uit de bodem te halen, zelfs als ze bemest zijn. Je kunt de samenstelling van de aarde veranderen door humus te introduceren, maar dit kost veel tijd en geld. Verwerk de paprika's met ammoniak, wat de cultuur zal helpen stress te vermijden, wortel te schieten en overvloedige oogsten te geven, en veel parasieten zullen niet op de site verschijnen vanwege het gebruik van meststoffen.

ammoniak

Ammonium is een alkali. Hierdoor voorkomt bemesting met ammoniak in combinatie met organische bemesting het verschijnen van grond met zure eigenschappen. Kalk wordt alleen in de grond geplaatst als de grond zuur is geworden.

Voorzorgsmaatregelen

Ammoniak is giftig. Een persoon ademt dampen in en ammoniak kan ook via de slijmvliezen en de huid het lichaam binnendringen. Dat wil zeggen, wanneer u besluit om de paprika's met ammoniak te voeren, draag dan latexhandschoenen, een plastic schort, een gasmasker voor ademhalingsbescherming, een bril, een plastic dop. Als er tekenen van vergiftiging zijn (misselijkheid, braken), drink dan verwarmde melk en bel een ambulance.

Bovendien kunnen ammoniakdampen verschillende coatings beschadigen, leiden tot verkleuring van de draadisolatie en het verschijnen van scheuren in de isolatie. Zalm moet heel voorzichtig worden gebruikt. Gebruik het in de zomer in een kas als het warm weer is met de kozijnen open.

Ammoniak als topdressing

Water of besproei gewassen door een werkende oplossing te maken.Eerst wordt ammoniak in een bepaalde concentratie in water verdund, daarna moet de samenstelling enkele minuten staan. Vervolgens wordt het onder de wortel of op de bladeren gegoten.

peper in de grond

Er zijn vier opties voor de samenstelling van de voeding:

 1. Als je de paprika's alleen wilt voeren, giet dan 3 eetlepels. eetlepels van een 25% -oplossing van ammoniak in een emmer van tien liter water. Giet onder de wortels van de paprika's.
 2. Om de struiken te besproeien, giet je 50 ml van dezelfde samenstelling in een emmer van tien liter water.
 3. Om nieuw opgekomen zaailingen te voeden, giet je 1 theelepel ammoniak (25%) in 1 liter water.
 4. De maximale dosis voor het dringend water geven van paprika's wanneer een tekort aan stikstof wordt gedetecteerd - 1 eetl. lepel met 25% oplossing van ammoniak in 1 liter water.

Tekenen van een stikstofgebrek:

 • blad wordt bleek, wordt geel;
 • bladeren groeien langzaam, klein van formaat;
 • groei stopt;
 • bloeiwijzen verschijnen niet;
 • dunne en broze stengels.

Binnen 3 - 4 dagen na het besproeien van het land met deze meststof, kunnen veranderingen worden gedetecteerd: het loof wordt heldergroen, gezond en sappig. Dit komt door de verzadiging van de struiken met stikstof en zuurstof, de fotosynthese wordt intenser en de voeding van de cultuur verbetert.

Hoe peperzaailingen water te geven met ammoniak

De containers waarin de zaden worden gezaaid en de zaailingen duiken, worden gewassen met een oplossing van ammoniak - dit voorkomt het verschijnen van mieren en wespen en voorkomt het optreden van ziekten.

Maak 14 dagen na het plukken van zaailingen of na het verschijnen van het vierde echte blad een oplossing van 1 theelepel 25% ammoniak en 1 liter water. U kunt zaailingen verwerken door de compositie bij de wortel te gieten.

peper in de tuin

Geef de zaailingen water uit een gieter zonder sproeier. Dit wordt gedaan door een stroom alleen onder de wortels te gieten en niet op de bladeren te komen. Om brandwonden aan de planten te voorkomen, besproeit u de zaailingen met een mistige stroom water na ammoniak.

Topdressing en sproeien op de bladeren van de geplante peper

Giet 3 eetlepels. eetlepels van een 25% -oplossing in een emmer van tien liter water, geef de zaailingen water bij de wortel 3 tot 4 dagen na het planten van de struiken op de site.

Wanneer zich bloeiwijzen vormen, spuit u de struiken door 50 ml 25% ammoniakoplossing in een emmer van tien liter met het zuiverste water te gieten. Omdat ammoniak een vluchtige stof is, besproeit u de struiken met een gieter, die druppels met zichtbare spatten produceert. Dit gebeurt 's avonds na het besproeien of bij bewolkt weer. Kan 's morgens worden gespoten zodra de zon opkomt. Om grote oppervlakken te spuiten, schakelt u de veldspuit van mist naar spray.

Ammoniak van schadelijke insecten

Als de cultuur wordt aangevallen door een snuitkever, verdun dan 50 ml van een 25% -oplossing in een emmer van tien liter water. Je kunt de Bulgaarse peper wekelijks aan de wortel water geven, totdat de parasieten volledig verdwenen zijn.

Als de zaailingen die in het huis staan ​​worden aangetast door fruitvliegen, giet dan eenmaal een oplossing van 1 theelepel ammoniak (25%) per 1 liter zuiver water.

pepper schiet

Als je een draadworm op paprika's aantreft, giet dan 10 ml 25% ammoniakoplossing in een emmer van tien liter water. Giet 0,5 liter per struik.

Als de aanplant wordt aangevallen door bladluizen, breng dan ammoniak van bladluizen aan - maak dezelfde oplossing als voor wespen en mieren, met zeep. Je kunt de paprika's 1 keer verwerken. Rasp 100-200 g wasmiddel (72%). Giet de geraspte zeep in 1 liter kokend water. Giet vervolgens de resulterende zeepoplossing in een dunne stroom in een emmer gewoon water, roer tot er belletjes ontstaan. Giet daar 50 ml van een 25% -oplossing van ammoniak. Bestrooi de paprika's en de bladluizen zullen afsterven. De compositie schrikt mieren en wespen af. Als de planten nog steeds worden aangetast door bladluizen, herhaal dan na 14 dagen het sproeien, waarbij u opnieuw ammoniak van de bladluizen aanbrengt, totdat alle bladluizen dood zijn.

Het voordeel van ammoniak als remedie tegen ongedierte is dat het absoluut niet door plantencellen gaat.Maar als bladluizen bijvoorbeeld planten hebben aangevallen in het stadium van het gieten van fruit en u de struiken hebt besproeid, moet u ze grondig spoelen voordat u de verwerkte paprika's gebruikt.

Neem voorzorgsmaatregelen als u paprika's met ammoniak voedt. Als u de benodigde dosis verkeerd berekent, kunt u het gewas beschadigen, wat verder invloed heeft op blad en groenten. Als je teveel ammoniak gebruikt, krijgen de paprika's een waterige smaak en hebben ze niet het kenmerkende aroma van rijp fruit. Overmatige toediening van ammoniak zal een slecht effect hebben op de gezondheid van iemand die peper eet.

Bemesting van een cultuur met ammoniak is mogelijk en noodzakelijk. Maar vergeet niet dat het noodzakelijk is om de dosis ammoniak correct te berekenen, rekening houdend met de overvloed aan bloei, de grootte en de leeftijd van het gewas.

Beoordelingen
 1. Lera
  10.10.2018 20:10

  Nu wordt er een enorm aantal producten verkocht die veel effectiever zijn dan ammoniak. Ik koop al een aantal jaren "BioGrow”, Het is zeer geschikt voor peper en andere gewassen.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen