Waarom zijn de peperblaadjes wit geworden na het planten in de volle grond of kas en wat te doen?

Een van de meest voorkomende paprika's is paprika, die vaak in verschillende gerechten wordt gebruikt. Deze groente lijdt vaak aan verschillende ziekten die leiden tot het lichter worden van de bladeren die aan de struik groeien. Om van de witte bladeren af ​​te komen, moet je erachter komen waarom de bladeren van de peper wit worden.

De belangrijkste oorzaken van het probleem

Er zijn verschillende redenen die ertoe leiden dat de bladeren van peperzaailingen van kleur veranderen of wit beginnen te worden. De belangrijkste reden voor het optreden van een dergelijk symptoom is het optreden van een bepaalde schimmelziekte.

Blackleg

De meest voorkomende schimmelziekte die de meeste telers tegenkomen tijdens de glastuinbouw van paprika zaailingen is blackleg. Deze ziekte kan de meeste jonge zaailingen vernietigen. Zeker als ze worden geplant in een kas met slechte verlichting en een hoge luchtvochtigheid.

Schimmelinfectie verspreidt zich via plantenresten, slecht gedesinfecteerde grond of onbehandelde zaden. De belangrijkste symptomen van een zwart been zijn:

 • de bladeren aan de struik werden lichter en waren niet langer groen;
 • de wortelhals wordt donkerder;
 • verval van de plantstengel.

Niet alleen peperzaailingen zijn vatbaar voor de ziekte, maar ook een volwassen plant die in een kas groeit. Tijdens het verslaan van volwassen struiken wordt hun stengel geleidelijk donkerbruin.

witte peperblaadjes

Verticillaire verwelking

Soms lijken de manifestaties van deze ziekte sterk op de symptomen. komkommer mozaïek... Deze ziekten lijken erg op elkaar, omdat ze het vaatstelsel van planten verstoren. De belangrijkste symptomen van verticillium zijn:

 • de plant groeit langzamer;
 • peperblaadjes krimpen en worden bleek;
 • na verloop van tijd wordt het blad van de onderste bladeren geel;
 • als jonge struiken waren geïnfecteerd, houden er zich eierstokken op;
 • planten die later in de groei zijn geïnfecteerd, zullen hun bladeren afwerpen.

Septoria

De ziekte beschadigt de bladeren van paprika's, hun vruchten en stengels. De schimmel ontwikkelt zich actief als er geteeld wordt in een kas met een temperatuur van ongeveer 25 graden en een luchtvochtigheid van meer dan 80-85%. Septoria-bacterievuur tast eerst het onderste deel van de plant aan, waardoor oude bladeren eerst lijden. Er verschijnen witte vlekken op en na verloop van tijd brokkelen sommige af.

Dan stijgt septoria steeds hoger en tast de jongere bladeren aan. In dit geval neemt het aantal vlekken aanzienlijk toe. Ze verschijnen in alle aderen van de bladplaat.

Wanneer de eerste witte vlekken op de vellen verschijnen, is het noodzakelijk om ze te behandelen met speciale preparaten die koper bevatten.

Alternaria

Deze ziekte manifesteert zich niet alleen op het oppervlak van de bladeren van paprika's in de kas, maar ook op de vruchten. In eerste instantie worden er kleine stippen met een bruinachtige tint op gevormd. Na verloop van tijd verschijnen ze op de bladeren die zich erboven bevinden. Ze nemen geleidelijk toe en beginnen samen te smelten. Als u de Alternaria niet op tijd weggooit, zullen de groene bladeren beginnen te drogen.

Bij beschadiging van de stengels ontstaan ​​er bruine ovaalvormige vlekken op. Soms verschijnt er rot op, waardoor bladeren vallen.

Cladosporium

De ziekte tast de eierstok, de stengels, de bladstelen en de bladeren van de peper aan. De belangrijkste symptomen van cladosporia zijn onder meer:

 • het verschijnen van lichtgroene vlekken, die van buitenaf bedekt zijn met een schimmelbloei;
 • de snelle verspreiding van de ziekte van de onderkant van de struik naar de top;
 • verwelking en drogen van bladeren na het verplanten van zaailingen.

cladosporiose in peper

De verspreiding van de ziekte vindt plaats via plantenresten, besmet gereedschap en grond. Een kenmerk van cladosperiose is dat het niet via zaden wordt overgedragen.

Witte rot

Vaak is zij het die de reden is waarom de bladeren van peperzaailingen wit worden. De ziekte tast de bladeren aan die zich nabij de wortelzone van de peper bevinden. Na verloop van tijd verschijnt het ook op de vruchten, waardoor ze zachter en wateriger worden. De veroorzaker van witrot kan worden gevonden in de bodem of in plantenresten.

Om te voorkomen dat de bladeren wit worden, moet u constant de luchtvochtigheid in de gaten houden, verdorde bladeren en stiefzonen verwijderen.

Ziektebestrijdingsmiddelen

Nadat je hebt besloten waarom de peperblaadjes wit worden, kun je beginnen met het oplossen van dit probleem. Veel groentetelers weten niet wat ze moeten doen als de bladeren met nerven op de peperstruiken oplichten. U kunt dit probleem oplossen met behulp van speciale medicijnen.

Alirin-B

Dit biologische preparaat helpt bij het wegwerken van ziekten als septoria, cladosporium, alternaria en Phytophthora. Het moet voor gebruik worden verdund in water. Eerst wordt het gemengd met een kleine hoeveelheid vloeistof, waarna het in de totale hoeveelheid water wordt gegoten. Als u 10 vierkante meter van het perceel water moet geven, worden 2 tabletten van het medicijn toegevoegd aan 10 liter water. Er zijn verschillende manieren om Alirin-B te gebruiken:

 1. Voordat u zaailingen in de volle grond plant. De oplossing wordt met een gieter op de grond aangebracht en ermee gemengd. Om dit te doen, kunt u een gewone schop of mes gebruiken.
 2. Toevoegen aan de putten. Voeg 300 g werkoplossing toe aan een putje. Om het te maken, voegt u een Alirin-B-tablet toe aan een liter water.
 3. Gebruik tijdens het groeiseizoen. Gedurende deze periode worden de struiken meerdere keren per maand gevoerd met een interval van 4-6 dagen.

Bordeaux-vloeistof

Het is een van de meest effectieve middelen tegen bacteriële en schimmelziekten. Om een ​​vloeistof te bereiden, moet u 250 gram ongebluste kalk en kopersulfaat toevoegen aan 7-8 liter water. Voor gebruik wordt het mengsel grondig gemengd en gefilterd door kaasdoek die in meerdere lagen is gevouwen.

bordeaux vloeistof

Een goed voorbereide oplossing mag niet veel koper bevatten en een lichtblauwe kleur hebben. Om de zuurgraad van het mengsel te controleren, moet u een ijzeren spijker gebruiken, die gedurende 3-5 minuten in de vloeistof wordt gelaten. Als er een rode coating op verschijnt, bevat het mengsel te veel koper.

Quadris SC

Het heeft beschermende eigenschappen, waarmee u niet alleen schimmelziekten kunt verwijderen, maar ook kunt voorkomen dat ze voorkomen.

Het wordt aanbevolen om het medicijn te gebruiken na het planten van zaailingen in de grond.Tegelijkertijd moet dit in de sutra of 's avonds worden gedaan, wanneer er geen harde windstoten buiten zijn. Quadris SC dringt door in de bladplaat en beschermt deze tegen schimmelziekten.

Het medicijn wordt gebruikt in de vorm van een waterige oplossing. Voor de bereiding wordt 300 g Quadris SC toegevoegd aan 5 liter water. Gebruik het werkmengsel binnen 24 uur na bereiding.

Trichodermin

Met behulp van dit biologische middel kun je veel schimmelziekten verwijderen. Het preparaat bevat een aardezwam Trichoderma.

Trichodermin wordt toegepast na het planten van zaailingen voor drenken peper struiken in een kas... Om een ​​werkende oplossing te bereiden, moet u een liter water mengen met 10 gram van het medicijn. Tijdens het besproeien moet de vloeistof onder de wortel van elke struik worden gegoten.

De bereide oplossing kan niet langer dan een maand in de koelkast worden bewaard.

Preventie

Er zijn verschillende aanbevelingen waarmee u de ontwikkeling van schimmelziekten op peper kunt stoppen.

peper planten

Voordat zaden worden geplant, moeten ze worden gedesinfecteerd. Dit kan worden gedaan door middel van een warmtebehandeling. Om dit te doen, moeten ze een paar weken voor het planten van de zaden een half uur in een zwakke zinkoplossing worden geplaatst. In dit geval moet de temperatuur van de vloeistof ongeveer 100 graden zijn. Daarna kunnen de zaden worden gekoeld in koud water en gedroogd.

Je moet ook de grond doen en bemesten. Om dit te doen, moet de grond 2-3 keer worden gevoed met een warme mangaanoplossing. Voor de bereiding wordt 5-7 gram van het medicijn gemengd met 10 liter water.

Gevolgtrekking

U kunt zelf verschillende schimmelziekten van paprika verwijderen. Om dit te doen, is het voldoende om te begrijpen waarom de bladeren van paprika's wit kunnen worden en welke medicijnen dit probleem kunnen helpen oplossen.

Beoordelingen
 1. Olya
  5.05.2018 10:43

  Als dit gebeurt, raad ik aan om een ​​bioactivator te gebruiken voor voeding "BioGrow", Geen enkele folkremedie kan het vervangen. De tool versterkt zaailingen goed, versnelt hun groei.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen