65 van de beste en meest populaire paprika's van 2020 met een omschrijving

De hele waarheid over de beste paprika's in 2020 ligt in de beschikbaarheid van vroege rassen met een hoge opbrengst, evenals nieuwe hybriden, van zaadleveranciers. Zoete peperkorrels zijn steevast aanwezig in salades, stukken vlees. Zelfgemaakte conserven worden van hen bereid. Informatie over de timing van rijping en soortkenmerken zal in trek zijn bij verschillende categorieën zomerbewoners - zowel met ervaring als beginners.

Inhoud

Super vroege paprikasoorten voor 2020

Elke groente heeft zijn eigen term. De goedkeuring werkt voor elk tuingewas, met uitzondering van vroegrijpe gewassen. Deze soorten onderscheiden zich door het vermogen om in korte tijd eerder vrucht te dragen dan andere. Dergelijke groenten zullen van pas komen na een koude winter, wanneer het lichaam dringend vitaminesupplementen nodig heeft.

Als u een of andere variëteit naar uw smaak kiest, vergeet dan niet de "plaats van registratie" te controleren met de kenmerken: soorten voor de regio Moskou zijn niet altijd geschikt voor Siberië of de Oeral. In deze regio's zijn er ook verschillende klimaatzones, vegetatieperioden en ook de lengte van het aantal uren daglicht in de zomer.

Tamara F1

Dit ras behoort tot het middenvroeg, hoewel het als zeer vroeg kan worden beschouwd. Vanaf het moment van het planten van zaailingen tot het verzamelen van rijpe paprika's, gaan 60-65 dagen voorbij. De struik is sterk, stevig en bereikt een hoogte van 70 centimeter. Het wordt gekenmerkt door een hoge dichtheid van gebladerte, waardoor het mogelijk is om scherpe injecties van de zonnestralen pijnloos te doorstaan.

De peper is sappig, smaakvol, geschikt om te bewaren.Vruchten tot 16 centimeter lang, 6 in diameter. De massa van een paprika is 100-120 gram. De schilkleur is licht, met een groene kleur aan het begin van de rijping (technische rijpheid) en rood aan het einde (biologisch). Even succesvol zal het gebruik in rauw voedsel (salades, in plakjes) en gezouten, gepekelde vorm zijn.

Sonata F1

De hybride is bedoeld voor teelt in kasomstandigheden, onder glas of film. Rijpingstijd - van 100 (technische rijpheid) tot 120 dagen (biologisch). De plant is sterk, groeit tot 2 meter, maar heeft ondersteuning nodig. Fruit bevat 3-4 kamers, bedekt met een glanzende schil. Naarmate ze volwassen worden, veranderen de paprika's van kleur van groen naar intens rood. Gewicht - tot 200 gram. De muur is dik, vlezig, tot 10 millimeter.

hybride sonate

Snel F1

Deze soort is even succesvol in 80-90 dagen in het open veld als in de kas. De groeisnelheden zijn gemiddeld, planten vormen geen reuzen, terwijl ze niet als dwergen kunnen worden gerangschikt. De vorm van de vrucht is een kegel, het gewicht is maximaal 120 gram. Gemengde kleur: zachtgroen in technische rijpheid en helder rood in biologisch. De overgang zelf tussen staten is snel, niet meer dan 15 dagen. Opvallende kenmerken van de variëteit zijn smaak en behoud van presentatie, weerstand tegen transport.

Kalief F1

Het ras behoort tot de hybride, geproduceerd door de Sakata-selectiegroep. Aan het begin van de rijping zijn de vruchten melkachtig wit, worden ze geleidelijk rood en worden ze 200 gram. De lengte van een paprika is maximaal 100 millimeter, de diameter is 90 in aanwezigheid van 3-4 kamerholtes in de vrucht. Geweldig voor kassen, open grond, verplaatsbaar. Een extreem sappige en smaakvolle variant.

Khalifa peper

Vroegrijpe gewassen om te planten in 2020

Deze categorie bevat rassen die worden geclassificeerd als vroeg, maar niet vroeg rijpend. De rassen zijn geordend op deze eigenschap, geschikt om onder verschillende omstandigheden te kweken. Paprika's verschillen in de grootte van het fruit en de kleur van de schil, zijn bedoeld om te eten, in te blikken.

Triton

Deze soort kan niet succesvol groeien in open bedden, het is pretentieloos en winterhard. Struiken zijn laag, tot 50 centimeter. Vruchten zijn klein, tot 150 gram. Aanvankelijk is de kleur heldergeel, na het bereiken van biologische rijpheid - rood. Bestand tegen ziekteverwekkers van tuinziekten.

Donetsk vroeg

De variëteit is ondermaats, winterhard en pretentieloos. Begint vruchten af ​​te werpen 4 maanden na het uitkomen. De vorm van de vrucht is kegelvormig, met een ronde bovenkant. Paprika's zijn niet vatbaar voor schimmelaanvallen, volgens hun kenmerken worden ze vergeleken met Topolin, Kolobok.

Donetsk vroeg

Handelaar

Deze soort heeft kleine vruchten, met een gewicht tot 70 gram. Ze verschijnen 80 dagen na succesvol zaaien. De paprika's hebben een hoog gehalte aan vitamine C, het vruchtvlees is sappig, de wanddikte is gemiddeld (tot 7 millimeter). Het belangrijkste voordeel van het ras is de vroege rijpheid.

Montero

Versnel tussen de paprika's: de struiken strekken zich uit tot 1,2 meter hoog. De vruchten zijn enorm, met een gewicht tot 260 gram, met een wand van ongeveer 7 millimeter. Er zijn gevallen waarin reuzen onder een kilo groeiden op Montero. Het behoort tot de productieve ondersoorten en wordt door tuinders gewaardeerd om zijn smaakkenmerken.

Novorossiysk

Een soort uit de categorie vroege rijping. De oogst is binnen 3 maanden klaar voor de oogst. Struiken voelen zich geweldig in kassen, worden 1 meter hoog. Vruchten zijn klein, felrood en wegen ongeveer 60 gram. De muur is matig dik, tot wel 6 millimeter. Tot 4 kilo geurige, sappige paprika's worden verkregen van een vierkante meter van de plantage.

Novorossiysk op de markt

Paprika's middenseizoen

Middenseizoen variëteiten - dit is een redelijk "gulden middenweg": ze rijpen niet te vroeg, maar niet te laat. Bovendien "verslaan" deze soorten concurrenten met een uitstekende smaak: sappig, zoet, zonder de minste bijmenging van bitterheid. Ervaren tuinders cultiveren verschillende soorten met verschillende rijptijden. Hierdoor oogsten ze het hele zomerseizoen.

Rode en gele stier

Rood verwijst naar speciaal gekweekte hybride variëteiten met grote vruchten.Het wortelt goed in kassen, kassenbouwbedrijven, open bedden. Getest op sterkte in de zuidelijke en centrale regio's van de Russische Federatie. Sappig, zoet, het gewicht van de vrucht bereikt 250 gram met een lengte van maximaal 20 centimeter. De peper is dikwandig (tot 10 millimeter), maar niet te hard. De korst is middelhard, met een glanzende glans.

Geel is ook geen pure variëteit, maar een hybride, waarbij bij de productie speciale aandacht werd besteed aan de grootte van de paprika en het gewicht van de vrucht. Zowel fokkers als amateurs zijn tevreden met het resultaat: de lengte van de groente is 20 centimeter, de dikte van het vruchtvlees bij de snede is 1 centimeter. Het gemiddelde gewicht van "versterkte" vruchten is maximaal 250 gram, en dit is niet de limiet. Er zijn exemplaren met een gewicht tot 400 gram.

gele stier

De huid van zo'n reus is verrassend dun en zacht. Als ze rijp zijn, worden de Red Bull en de Yellow Bull gevuld met sap en worden ze respectievelijk helderrood en rijkgeel van kleur.

Atlant

De Atlant-variëteit wordt als vruchtbaar beschouwd en heeft ook een hoge weerstand tegen standaard tuinziekten. Het groeiseizoen is ongeveer 75 dagen, dit is de vroege groep qua rijping. Met het compacte formaat van de struik ontwikkelen zich vrij grote vruchten, tot 200 millimeter lang of meer.

Een ander duidelijk voordeel van de soort zijn sappige, smakelijke paprika's met een zachte wand, tot 1 centimeter dik. Als de vruchten volledig rijp zijn, krijgen ze een dieprode kleur. De vorm is conisch, het gewicht van een paprika is maximaal 150 gram.

vruchtbare atlant

Beschrijving en kenmerken van laatrijpe rassen

Late variëteiten verschillen ten goede van andere, omdat er geen zoetere en smakelijkere paprika's zijn. De enige beperking is dat deze soort niet in elk klimaat zal rijpen; het kan niet worden gekweekt in koude streken. Maar in het zuiden en midden - alsjeblieft. Samen met variëteiten in het vroege en middenseizoen, zijn late variëteiten terecht populair bij tuinders.

Heemst

De Zephyr-soort is enigszins grillig: de beste resultaten worden ermee bereikt door struiken te laten groeien onder film of agrofibre. De plant is resistent, heeft geen extra ondersteuning nodig. De vorm van de vrucht is een klassieke kegel, het gewicht van één grap is maximaal 170 gram. De peper is sappig, zacht, buitengewoon smaakvol en heeft een karakteristiek aroma. In het begin zijn de groenten groen en naarmate ze volwassen worden, krijgen ze geleidelijk een felrode kleur. Geschikt voor eten en zelfgemaakt blikvoer.

Gele bel

De struiken zijn middelgroot, even goed voor teelt in de open ruimte als in kassen. De zaailingen wortelen goed, de planthoogte is maximaal 75 centimeter. De vorm van de paprika is kubusvormig, de grootte van de vrucht is maximaal 110 millimeter. De muur is matig dik, tot wel 9 millimeter. De kleur verandert achtereenvolgens van slagroen naar honinggeel. Het vruchtvlees is sappig, zoetig.

gele bel

Bogatyr

De plant komt volledig overeen met zijn naam, groeit tot een hoogte van 80 centimeter. Paprika's zijn kegelvormig en wegen tot 200 gram. De wanddikte is klein, ongeveer 5 millimeter. Bij het rijpen worden de vruchten rood van groen. Bogatyr rijpt niet snel: in 4-5 maanden. Maar een vierkante meter plantage levert wel 8 kilo oogst op.

Het ras gedijt zowel buiten als in de kas. Bestand tegen ziekteverwekkers, schimmels. Het is transporteerbaar, goed bewaard gebleven na verzameling, zonder zijn commerciële kenmerken te verliezen. De vruchten zijn rijk aan vitamine C.

65 van de beste en meest populaire paprika's van 2020 met een omschrijving

Wat is beter om te planten in kassen van polycarbonaat

Voor kassen zijn er veel verschillende uitvoeringen en materialen, zowel traditioneel (folie, glas) als modern (polycarbonaat). Polymeren kunnen op het gebied van lichttransmissie concurreren met glas, maar ze zijn veel lichter in gewicht en gemakkelijker te installeren. Een groot pluspunt is dat groentegewassen van april tot laat in de herfst (november) zich veilig kunnen voelen, betrouwbaar beschermd tegen invloeden van buitenaf. In de "plastic" kas groeien ze met succes:

 1. Tomaten.
 2. Komkommers.
 3. Paprika's.

Dat wil zeggen, onder deze omstandigheden groeien groenten niet slechter of zelfs beter dan in standaardkassen bedekt met glas en folie. Gezien de ideale groeimogelijkheden worden vroege, middelgrote en late paprikasoorten geplant in een kas van polycarbonaat - ze rijpen gegarandeerd allemaal en brengen een overvloedige oogst op.

plant in kassen

Star of the East chocolade

Een heldere vertegenwoordiger van een variëteit in het middenseizoen. En hij heeft ook een opbrengst op het niveau van kampioenen, grote, massieve vruchten met een gewicht tot 350 gram. Tijdens het rijpen krijgt de peper naast het helderrood een lichte menging van chocolade. Technische rijpheid kenmerkt zich door een donkergroene kleur. In alle stadia van rijping heeft peper een karakteristiek aroma, sappig en smakelijk.

Tweelingen

Dit ras is geschikt voor teelt in de volle grond, in kassen onder een folie. De struiken worden klein, maar sterk, tot wel 40 centimeter. Het belangrijkste is om rekening te houden met de timing van het planten van zaailingen om tijd te hebben om de peper naar de tuin te verplaatsen. Na ‘high’ views vereist dit een specifieke aanpak.

Allereerst heeft de plant een kousenband nodig. Maar niet standaard, maar zachtaardig, een waarin de integriteit van de stengel niet wordt geschonden. Anders begint het verwelken en kan de peper afsterven. Lage struiken verdragen de teelt in filmtunnels en produceren overvloedige en regelmatige paprika's voor salades en conserven.

laag fruit

Latino's

Hybride variëteit met vroege rijpingsprestaties. Van het ontkiemen van spruiten tot het rijpen van paprika's, er gaan niet meer dan 110 dagen voorbij. Ervaren tuinders gebruiken deze kwaliteit bij het zaaien van zaden voor zaailingen in het vroege voorjaar (maart). Zoete, sappige groenten zijn in juni klaar voor de tafel. De vruchten zijn groot, enorm en wegen elk tot een kwart kilo. Ze verdragen rustig opslag en transport, verliezen geen producteigenschappen.

Nacht

Een unieke look met een aparte kleur. Rijpingstijd - 145 dagen. De vrucht is licht gebogen, met een gemiddelde wanddikte (tot 7 millimeter). De kleur van rijpe peper is intens paars, zeldzaam. Struiken ontwikkelen zich actief en stijgen in hoogte tot anderhalve meter. Ze hebben ondersteuning nodig. Het ras behoort tot de salade en wordt met succes gekweekt in kasomstandigheden.

Buratino

Een verscheidenheid aan binnenlandse selectie, verkregen bij het groentestation Edelstein. In 1995 werd in het centrum, in het noordwesten, op de zwarte aarde zonering uitgevoerd. Volledige rijping vindt plaats binnen 88-100 dagen. Karakteristieke kenmerken van de soort: pretentieloosheid, geschiktheid voor broeikassen en open kweekomstandigheden. De struiken zijn krachtig, tot 100 centimeter hoog. De vertakking is niet sterk, 2-3 scheuten. Vruchten onderscheiden zich door een goed uiterlijk, sappige smaak, productiviteit en serieuze grootte.

binnenlandse selectie

Populaire gewassen voor open veld

"Open" paprika's zijn standaard meer winterhard dan mietjes uit kassen, tolereren aanvallen van ziekteverwekkers en ongedierte beter. Als gevolg hiervan moet de tuinman sappig, zoet fruit krijgen voor verschillende doeleinden - vleeswaren, salades, inblikken.

Er zijn ook soorten die zonder gevolgen worden gekweekt, zowel onder folie of glas, als in natuurlijke omstandigheden.

Grote moeder

Deze soort is zeldzaam voor Rusland. De variëteit met een feloranje kleur behoort tot het product van binnenlandse selectie. Voor peper is de kleur ongebruikelijk en ongebruikelijk, wat de smaak en technische kenmerken van het fruit niet beïnvloedt. Volgens laboratoriumonderzoek wordt sinaasappel duidelijk geassocieerd met zoetheid, omdat deze groenten bètacaroteen bevatten. Grote moeder is goed voor de gezondheid, aanbevolen voor hartaandoeningen, om de bloedvaten te versterken. Bovendien zijn dergelijke paprika's sappig en smakelijk, ze worden met succes rauw en ingeblikt gebruikt.

grote moeder

Dandy

Middelgrote struiken gekweekt in West-Siberië en aangepast aan barre klimaten. Paprika's zijn honinggeel van kleur, vruchtvorm (licht gezwollen, doet denken aan een vat). De groenten zijn groot, wegen tot 200 gram, met een wanddikte van 7 millimeter.Agronomen hebben, naast uithoudingsvermogen en bescheidenheid, fatsoenlijke commerciële kenmerken van Dandy bereikt.

Slikken

Een soort die zich niet naar boven maar breder ontwikkelt: struiken met een uitgesproken uitspreidende groeivorm. De hoogte bereikt 60 centimeter, de paprika heeft extra ondersteuning nodig. Volgens zijn kenmerken is het ras van gemiddelde rijpheid, het bereikt het technische niveau in 116-120 dagen. De zwaluw heeft een goede opbrengst: de vierkante wereld van de plantage levert wel 5 kilo paprika op.

Vruchtvorm - klassieke, licht gezwollen kegel. De muur is 5 tot 7 millimeter groot, de kleur is helderrood. De gerijpte exemplaren zijn tot 100 millimeter lang en wegen tot 100 gram. Het is gepositioneerd als een gemakkelijk te kweken variëteit.

spreidende vorm

Belozerka

Hoogproductieve variëteit, medium qua oogsttijd. Het is juister om Belozerka een hybride te noemen. De struik groeit tot een hoogte van 70 centimeter, de vruchten zijn eerst geel en worden daarna geleidelijk rood. Bestand tegen ziekten en plagen, buitengewoon smakelijk, met een nadruk op zoete toon en sappig vruchtvlees.

Gouden medaille

Het groeit goed in het veld, in de volle grond. De hoogte van de struik is maximaal 1 meter. Vruchten zijn rood van kleur, rechte configuratie, tot 13 centimeter lang en wegen tot 50 gram. De muur is matig dik, niet meer dan 4 millimeter. De soort is geclassificeerd als vroegrijpend.

Triton

In Triton, met het compacte formaat van de struik, groeien felrode paprika's. Pretentieloos, rijpt vroeg. Vruchtgewicht - tot 150 gram, middelgrote muur. Het vruchtvlees is sappig, geschikt voor salades en conservering.

bush maat

De meest productieve rassen

Hoogproductieve soorten zijn altijd van bijzonder belang voor agronomen, omdat ze, als andere dingen gelijk zijn, meer vruchten uit één struik halen.

Latino

Het behoort tot krachtige, vooral vruchtbare hybride variëteiten. Niet vatbaar voor de veroorzaker van tabaksmozaïek. In het zuiden wordt het gekweekt in tuinbedden, in andere regio's - in kassen. De hoogte van de struik is gemiddeld, de vrucht is enorm (20 gram of meer), rood en zoet.

Barguzin

De variëteit begint 95-130 dagen na ontkieming vruchten af ​​te werpen. De vruchten zijn technisch groen, bij biologische rijpheid geel. Rechte struik met weinig vertakking. De hoogte van een volwassen plant is maximaal 1 meter. Vruchten zijn kegelvormig, wegen tot 200 gram, met een lengte van 15-17 centimeter. De muur is matig dik, tot wel 6 millimeter.

oogst mand

Dikwandige en sappige paprika's

De "dikke mannen" hebben hun eigen voordelen: sappiger zoet vruchtvlees, gewicht, grootte. Elke fan, ongeacht het aantal jaren dienst en ervaring, zal dergelijke paprika's in zijn tuin willen hebben.

Koningin

"Tsaar" peper. Combineert overvloedige oogsten met een goede transporttolerantie. Vruchten zijn middelgroot, helder scharlakenrood en wegen tot 200 gram. Ze zijn goed rauw en ingeblikt.

Siberisch formaat

De struiken zijn lang, sterk en de vruchten passen bij hen: de massa van één peper bereikt, met de juiste voeding, een halve kilo. De rijpingsperiodes zijn gemiddeld.

wit goud

In tegenstelling tot de naam zijn de vruchten van witgoud niet wit, maar geel. Ze verschillen in grootte en gewicht. Elke paprika is kubusvormig en kan tot 450 gram aankomen.

wit goud

Koe oor

Een veelzijdige variëteit. Het kan zowel in een kas als in een tuinbed worden gekweekt. De hoogte van de struik is maximaal 70 centimeter. De vruchten zijn langwerpig, rood, de gemiddelde lengte is ongeveer 12 centimeter en weegt 150 gram.

Dikke baron

Medium vroege paprika. Spreekt in 130 dagen. De muur is matig dik, tot 6 millimeter, het gewicht van de vrucht is 150 gram. Niet bijzonder productief, maar veelzijdig op de plaats van teelt en gebruik.

Bagheera

Een soort met donkere (bijna zwarte) vruchten van gemiddelde grootte. Struiken zijn klein, niet meer dan een halve meter. Het groeit in de tuin en in de kas, de vruchten rijpen in 120 dagen.

Witte vulling

Dit is geen appel, maar een paprikasoort. Pretentieloos, knap, vereist geen speciale zorg. Geschikt voor zowel Siberië als de regio Moskou. Rijpt in 95-120 dagen.

Witte vulling

Quinta F1

Een veel voorkomende hybride, vaak paprika genoemd. Vroeg, gekweekt onder kasomstandigheden en in de tuin. Rijpheid - tot 105 dagen technisch en tot 115 dagen - biologisch. Beschikt over geweldige smaakkenmerken.

De zoetste soorten

Onder de verscheidenheid aan soorten paprika-gewassen worden zowel uitzonderlijk groot als de lekkerste onderscheiden. Meestal bevatten de vruchten een lichte zuurheid of een kenmerkende peperige smaak, maar kwekers hebben variëteiten ontwikkeld die qua zoetheid wedijveren met fruit. De meeste zijn hybriden.

Gemini F1

Een paprika-hybride van oorsprong uit Nederland. Perfect aangepast aan de barre omstandigheden van de koude streken van Rusland (Siberië, de Oeral). Het rijpt vroeg, op de 72e dag na het rooten van de zaailingen groeien kubieke stalwarts met een gewicht tot 400 gram. Winterhard, pretentieloos, stressbestendig. De ideale variëteit is extreem.

buitenlandse Tweelingen

Vasya-Vasilyok F1

Een vroegrijpe hybride variëteit voor een breed scala aan culinaire toepassingen. Groeit in 100 dagen (begin van vruchtvorming). De struiken zijn hoog, tot anderhalve meter. Het gemiddelde vruchtgewicht is ongeveer 250 gram. De paprika's zijn enorm, dikwandig en sappig.

Maarschalk F1

De indicatoren van de rijpingstijd voor deze soort zijn gemiddeld, tot 130 dagen. De groei is ook niet opvallend, ongeveer 90 centimeter. Maar de vruchten worden met recht als reuzen beschouwd. De lengte van elke paprika is maximaal 20 centimeter en het gewicht is maximaal 400 gram.

Claudio F1

Claudio heeft solide voordelen: opbrengst, veelzijdigheid, vroege rijping (tot 80 dagen). Een peper weegt tot een kwart kilo, hij heeft een sappige, rijke smaak. Het blijft lang vers en bevroren.

vroege rijping

Hoge paprika's voor vollegrond en kassen

Hoge gewassen, in tegenstelling tot compacte, maken het oogsten van grote vruchten mogelijk, krijgen meer zon en warmte. Dit is hun belangrijkste voordeel, dat echter wordt geëgaliseerd door de noodzaak om de stelen te binden.

Handelaar

Volgens het groeiseizoen (80 dagen) wordt de koopman geclassificeerd als een vroegrijpe soort. De vrucht is rijk aan vitamine C, de wand is tot wel 7 millimeter dik. De grootte en opbrengst zijn gemiddeld; rijpe paprika's hebben een rijke donkerrode kleur.

Vurig

Een vroege variëteit aan tuinpaprika's, rijpt in 110 dagen. De vruchtperiode wordt verlengd, de paprika's veranderen geleidelijk de groene kleur van de schil (technische rijpheid) naar helder rood (biologisch). De muur is middelgroot, tot 6 millimeter. De vruchten zijn kegelvormig.

groeien in een kas

Snegirek

De hoogte van deze variëteit is maximaal 2 meter, de vruchten zijn enorm en wegen tot 120 gram. Het vruchtvlees is sappig, tot 6 millimeter dik. Een licht afgesneden punt op de paprika. Het aroma is niet uitgesproken, de smaak is zoet, aangenaam.

Ondermaatse rassen

Compacte soorten schitteren niet in grootte, het is moeilijk voor hen om te concurreren met grote soorten in termen van hoogte en grootte van de vrucht. Ze worden gebruikt in broeinesten en kassen, hoeven niet te worden gebonden. Hun belangrijkste voordeel is minder veeleisend onderhoud. De lage opbrengst wordt vakkundig gecompenseerd door de plantagedichtheid. Dit zijn Cantharellen, Sveta, Fakir, Agapovsky, Gemini, Ilya Muromets en anderen.

Nieuwe rassen gekweekt in 2020

Elk jaar verschijnen er door de inspanningen van fokkers nieuwe, verbeterde soorten. In het volgende seizoen wordt aanbevolen om Admiral Kolchak, Admiral Nakhimov, Belogor, Bizon (geel en rood), Big jackpot, Be healthy te proberen.

ondermaatse rassen

Beoordeling van de grootste soort

Ervaren tuinders weten dat grootvruchtige soorten zowel geschikt zijn voor eigen gebruik als voor verkoop. Vaak wordt de grootte van de groente gecombineerd met een overvloedige oogst, wat dubbel voordelig is. Tot de beste variëteiten behoren: Cockatoo F1, Chokolat Beauty, Bogdan, Goodwin F1 (zoet), Avangard (zoet), Anastasia, Boneta, King Kong.

De beste paprika's van de Nederlandse selectie

In Nederland zijn veel goede rassen gekweekt, die met succes in Rusland worden geteeld. Hun voordelen liggen in stabiele prestaties en productiviteit. Tuinders gebruiken Orange Wonder F1, Indalo F1, Montero F1, Pantino F1.

Goede variëteiten met geel en oranje fruit

Onder de verscheidenheid aan soorten, kleuren, vormen vallen variëteiten van gele en oranje kleur op. Naast hun ongebruikelijke kleur hebben ze een benadrukte zoetige toon, er zit een minimale hoeveelheid zuur in. In het stadium van technische rijpheid zijn deze soorten meestal heldergroen.

kleurrijke peper

Aanbevolen rassen voor aanplant in de Oeral en Siberië

Tuinders uit "koude" streken hebben vaak twijfels over welke peper ze moeten planten, om zich niet te vergissen met de rijpingstijd, met de keuze van de soort. Ze rijpen gegarandeerd, brengen een oogst in Siberia Dauntless, Tolstosum, Golden Calf, Sweet chocolate.

gouden Kalf

"Siberische" variëteit, geclassificeerd als gemiddeld vroeg in termen van rijping. Paprika's met een rijke oranje tint, kubusvormig, met een record dik sappig vruchtvlees (tot 2 centimeter).

Zoete chocolade

Peper exot: chocolade buiten, rood van binnen. Het vruchtvlees is zoet, sappig, geschikt voor zowel thuisbereiding als rauw eten.

Eerstgeborene van Siberië

Een van de vroegrijpe soorten, volledig in overeenstemming met de naam: de oogst kan over 100 dagen beginnen. Bestand tegen tuinziekten.

de eerstgeborene van Siberië

Novosibirsk

Niet groot (tot 60 gram), maar gestaag rijpende vruchten verschijnen na 95 dagen. De zaden komen snel uit, geven sterke scheuten. De muur is gemiddeld dik, tot wel 6 millimeter. Per vierkante meter wordt tot 4 kilo zoete, aromatische peper verkregen.

Vroeg wonder

Vroege verschijning (vegetatieve periode - 105 dagen). Pretentieloos, resistent tegen virussen. De struiken zijn krachtig, tot 1,2 meter. Rijpe paprika's vallen op door hun rijke rode schil en vruchtvlees.

Geldzakken

Een beginnersras dat zich heeft bewezen in koude klimaten. Niet bang voor vorst, groeit in de tuin. De struiken zijn middelgroot, niet hoger dan 60 centimeter. De kleur van de rijpe vrucht is rood.

Newbie Fat Bag

Wat te planten in Centraal-Rusland

De middelste zone is niet langer Siberië, maar nog niet het zuiden. U moet pretentieloze, verharde paprikasoorten kiezen die kunnen groeien en rijpen in een koele zomer. Bij het landen onder de film wordt de taak vereenvoudigd. De meeste paprikasoorten voelen geweldig aan in kassen en kassen, speciale tunnels. Voor de middelste gordel zijn rassen die zijn gefokt en gezoneerd voor koude streken geschikt; ze zullen gestaag vruchten afwerpen in warmere klimaten.

Boyarin

Een product van binnenlandse agronomen. De hoogte van de struik is maximaal een halve meter. Vruchten zijn rood, taps toelopend naar het einde, matig dikwandig (tot 7 millimeter). Een zeer smakelijke variëteit, waarin de zoetheid wordt gecompenseerd door het gehalte aan ascorbinezuur.

Antiquair

Een antiquair die in een kas wordt geplant, bloeit na 72 dagen en is na 150 dagen volledig volgroeid. De struik is lang, tot 120 centimeter. Vruchten worden tot een kwart kilo zwaarder, de muur is sappig, 7 millimeter. Heeft ondersteuning nodig.

oogst emmer

Arap

Het is de moeite waard om 110 dagen te tellen en er verschijnen grote, vlezige paprika's op tafel. Apen vermommen zich vakkundig als ze rijp zijn en veranderen hun kleur van paars in rood. Oogstlook, opbrengst per vierkante meter - tot 5 kilogram. Het gemiddelde vruchtgewicht is ongeveer 100 gram.

Asti

Deze gast komt uit het zonnige Italië. Het ras heeft wortel geschoten in Rusland, het wordt met succes gekweekt zowel in de centrale zone als in het noordwesten. De struik is compact, niet hoger dan 60 centimeter. De mollige vruchten zijn honinggeel en worden tot 250 gram zwaar.

Annoesjka

Nog een vroege variëteit. Paprika's zijn matig dikwandig en wegen elk tot 130 gram. Een struik van gemiddelde hoogte. Winterhard, verdraagt ​​langdurig gebrek aan vocht zonder gevolgen. Productiviteit - tot 10 kilogram van het "vierkant" van de plantage.

matig dikwandig

Populaire variëteiten voor de regio Moskou

Om een ​​uitstekende oogst te krijgen in de omstandigheden van Middle Lane, Moscow Region, moet je aan 2 voorwaarden voldoen:

 1. Kies een geschikte variëteit.
 2. Koop zaden van een vertrouwde leverancier.

Hieronder vindt u een lijst met de beste rassen die in de regio kunnen worden geteeld.

Gogoshary

Peper heeft wortel geschoten in de Middle Lane, evenals in de regio Moskou. De vrucht is dichter bij een bal dan bij een klassieke kegel. De kleur verandert opeenvolgend van donkergroen naar rijk rood.Onmisbaar bij het bereiden van salades, thuisconservering.

Victoria

Een van de beste variëteiten die tuinders eisen. Niet vatbaar voor extreme temperaturen, ziekteverwekkers. De vruchten behouden hun commerciële kenmerken en worden perfect bewaard.

tuin variëteiten

Peperkoek man

Een productieve look, pretentieloos en winterhard. Voor Moskou en de regio is het beter om niet op de proppen te komen. Zaailingen van zaailingen wortelen goed en beginnen snel vrucht te dragen. Het ras wordt als vroege rijping beschouwd.

Winnie de Poeh

Compact, maar vroeg rijp. De struik is zelden hoger dan 25 centimeter. Fruitrijpingstijd - tot 100 dagen. Het wordt vervoerd zonder verlies van presentatie, smaak.

Winnie de Poeh

Agapovsky

Een productieve, maar veeleisende soort in de teelt. Niet bang voor ziekten, aangepast voor opslag en transport.

Hercules

In tegenstelling tot de naam is Hercules klein, maar sterk: de struiken zijn ondermaats, bezaaid met veel massieve vruchten. De paprika's zelf zijn sappig, vlezig, met een grotere wanddikte.

Beoordelingen
 1. Julia
  3.03.2019 01:52

  Wat mij betreft, Atlant is de beste paprikasoort. Ik kweek het al een aantal jaren en de opbrengst is nooit teleurgesteld. Het smaakt zoet en kan lang bewaard worden.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen