Hoe vaak en wanneer de paprika in het open veld en in de kas water moet geven

Tegenwoordig kunnen tuinders een grote verscheidenheid aan verschillende groenten verbouwen. Velen van hen telen paprika's in de kas en in de volle grond. Deze groente past goed bij veel verschillende gerechten en is daarom populair bij groentetelers. Tijdens de teelt dient deze plant goed verzorgd te worden. Daarom wordt aanbevolen om van tevoren vertrouwd te raken met hoe vaak u paprika's in de kas en buiten water moet geven.

Optimale omstandigheden voor paprika's

Voordat u weet hoe u een peper in een kas op de juiste manier water geeft, moet u zich vertrouwd maken met de meest geschikte omstandigheden om hem te laten groeien. Het is geen geheim dat paprika's erg van warmte houden en daarom kan een goede oogst alleen worden behaald als ze in een kas of in de grond van de zuidelijke streken worden geplant.

De belangrijkste aanbevelingen voor het regelen van een ideale plek voor paprika's zijn:

 1. Struiken mogen elkaar niet verduisteren. Daarom wordt aanbevolen om ze op een afstand van minimaal 30 cm te planten, de opening tussen elke rij moet 75-90 cm zijn.
 2. Als de zaailingen 20 cm groot worden, moeten ze op houten of metalen steunen worden vastgemaakt. Ze kunnen breken door het gewicht van de vrucht als dit niet gebeurt.
 3. Het is noodzakelijk om struiken alleen in goed verlichte ruimtes of kamers te planten. Bij onvoldoende licht kan de opbrengst meerdere keren dalen.
 4. Om meer fruit te hebben na het planten, wordt peper alleen gekweekt in warme grond, waarvan de hoogste temperatuur niet hoger mag zijn dan 20 graden.
 5. De grond op de site mag niet knapperig zijn. Het wordt aanbevolen om de aarde één keer per week los te maken.

peper in de tuin water geven

Besproeiingsfrequentie

Na het lezen van de basistips voor het regelen van een plaats voor het kweken van zaailingen, moet u erachter komen hoe vaak u de paprika water moet geven na het planten in de grond. Deze kwestie is erg belangrijk, aangezien de frequentie van bodemvocht invloed heeft op de kwantiteit en kwaliteit van het gewas.

Onervaren telers geven de paprika te vaak water. Het wordt niet aanbevolen om dit te doen, omdat door de hoge luchtvochtigheid de kans op achteruitgang van de opbrengst extreem hoog is. Om te begrijpen hoe vaak het beter is om paprika's water te geven in een polycarbonaatkas of open veld, moet u vertrouwd raken met de belangrijkste factoren waarvan dit afhankelijk is. Deze omvatten het volgende:

 • luchtvochtigheidsniveau;
 • de duur van het groeiseizoen;
 • grondsoort;
 • luchttemperatuur;
 • plantensoort.

De groente ontwikkelt zich niet erg snel in te droge grond, dus de paprika in het open veld moet regelmatig water geven. In de beginfase van ontwikkeling wordt de grond eens in de 5-8 dagen bevochtigd. Na het openen van de eerste bloem, moet de procedure iets vaker worden uitgevoerd. Het wordt aanbevolen om dit twee keer per week te doen.

Niet iedereen weet hoe vaak de plant in de zomer water moet krijgen. Op zomerdagen krijgt het het vaakst water, omdat de grond door de hoge temperatuur erg snel uitdroogt. In dit geval wordt de procedure dagelijks 's avonds en' s ochtends uitgevoerd.

Het wordt niet aanbevolen om de grond op een zonnige dag te bevochtigen, omdat dit de wortels van de plant negatief kan beïnvloeden.

paprika water geven

Water gebruikt

Als u weet hoe vaak u de paprika's in het open veld water moet geven, moet u erachter komen welk water u gebruikt. Bij het irrigeren moet u immers de meest geschikte vloeistof gebruiken. De kwaliteit van het geteelde fruit hangt er grotendeels van af.

Het wordt aanbevolen om de struiken alleen met verwarmd water te vullen, vooral voor inwoners van de noordelijke regio's, waar de temperatuur vrij laag is. In dit geval kunt u de grond niet alleen bevochtigen met vloeistof uit de kraan, maar ook met vooraf opgevangen regenwater. Om de vloeistof te bereiden, voegt u water toe aan een grote emmer en kookt u het over. Laat het dan een paar uur afkoelen en geef de planten hiermee water.

Inwoners van de zuidelijke regio's hoeven geen bak met water op het fornuis te verwarmen.

In plaats daarvan kan het gedurende de dag onder de zon worden opgewarmd. In één dag kan het opwarmen tot een temperatuur die ideaal is voor paprika's.

Basismethoden

Om te begrijpen hoe u paprika's in een kas water geeft, moet u vertrouwd raken met de basismethoden van bodemvocht. Er zijn verschillende basismethoden die vrij vaak worden gebruikt bij het kweken van pepervruchten.

Handleiding

Deze methode is de meest voorkomende, maar ook erg tijdrovend. Eerst moet u beslissen wanneer u de handmatige methode het beste kunt gebruiken. Het wordt meestal gebruikt als de site geen speciaal systeem heeft voor het besproeien van peper in een polycarbonaatkas.

In dit geval wordt de grond bevochtigd met speciale gieters of andere containers. Het wordt aanbevolen om alleen 's ochtends voordat de zon opkomt handmatig water te geven. Bij glastuinbouw kunt u de vrucht echter op elk moment water geven.

De basisregels voor het gebruik van de handmatige methode zijn onder meer:

 • voor elke plant mag niet meer dan twee liter vloeistof worden uitgegeven;
 • bij het besproeien van struiken in een kas, kan de hoeveelheid verbruikt water met een kwart worden verminderd;
 • als de paprika's worden geplant in grond met een kleine hoeveelheid mineralen, neemt het volume van de gebruikte vloeistof toe met 2-4 liter;
 • voordat u de site bevochtigt, moet u de grond losmaken zodat de vloeistof gelijkmatig wordt verdeeld;
 • tijdens het verschijnen van de eerste eierstokken mogen de struiken niet meer dan tweemaal per 10 dagen handmatig worden bewaterd.

peper uit een sproeier water geven

Auto

Als u de handmatige methode niet wilt gebruiken, moet u zich vertrouwd maken met hoe u de paprika's in de kas automatisch water geeft. In dit geval moet u spuitmonden en hoogwaardige buizen gebruiken. Bovendien wordt speciale apparatuur gebruikt, met behulp waarvan de frequentie van drenken zal worden geregeld.

Er zijn verschillende soorten automatische irrigatie en een daarvan is de druppelmethode. Dit systeem is meer geschikt voor mensen die niet teveel vocht willen verspillen. Als het niet nodig is om water te besparen, kan sproeien worden gebruikt.

Het belangrijkste voordeel van deze methode is dat er bij gebruik geen harde korst op het aardoppervlak ontstaat.

Tijdens de organisatie van automatisch water geven krijgt u te maken met het aanleggen van leidingen. Ze kunnen overal worden gelegd, zelfs ondergronds. Voor dergelijke doeleinden is het beter om buizen van duurzaam plastic te kopen, omdat producten van zachter materiaal kunnen barsten onder de druk van een krachtige waterdruk.

Na het leggen van de leidingen worden er speciale gaten in gemaakt waardoor de vloeistof de grond in sijpelt. Tegelijkertijd moeten dergelijke gaten op bepaalde plaatsen worden gemaakt. In dit geval hangt alles af van de grond waarin de paprika wordt verbouwd. Als het te licht is, worden er om de 10-25 cm gaten gemaakt Voor aarde met een gemiddelde dichtheid worden ze minder vaak gemaakt - op een afstand van 30 cm van elkaar. Als de plant in leemachtige grond wordt gekweekt, worden de buizen om de 40-50 cm doorboord.

Opgemerkt moet worden dat deze methode niet geschikt is voor alle soorten peper. Vraag daarom van tevoren aan de verkoper of het mogelijk is om het gekochte ras op deze manier water te geven.

Mechanisch

Deze methode is eenvoudiger dan de andere. Om het te gebruiken, moet u een speciale structuur installeren die zorgt voor een continue stroom water in het systeem voor het irrigeren van de struiken. Dit ontwerp omvat leidingen en een pomp om vloeistof weg te pompen. De voordelen van de mechanische methode zijn onder meer dat het gebruik ervan veel goedkoper is dan de automatische.

automatisch sprinklerwerk

Omdat het ontwerp voor beregening direct afhankelijk is van elektriciteit, zul je vooraf voor het vangnet moeten zorgen. Het wordt aanbevolen om een ​​extra reservoir met irrigatievloeistof te installeren. Dit water wordt gebruikt als de elektriciteit plotseling uitvalt. Het is ook mogelijk om het systeem niet op het reservoir aan te sluiten, maar op de put. Het is zelfs nog beter om een ​​put te gebruiken, omdat het water erin niet snel wegloopt.

Gevolgtrekking

Om een ​​goede oogst van paprika's te krijgen, moeten ze op de juiste manier worden verzorgd. Irrigatie is het belangrijkste onderdeel van de verzorging van elke groente en daarom is het noodzakelijk om van tevoren te weten hoe vaak u de peper in het open veld water moet geven. Je kunt ook veel leren over water geven met behulp van feedback van mensen die al paprika's hebben geplant en alles weten over de verzorging ervan.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen