Is het mogelijk om aubergines en paprika's in dezelfde kas of open veld te planten?

Onder de warmteminnende groentegewassen kunnen paprika's en aubergines goed naast elkaar bestaan ​​in dezelfde kas. Ze hebben tenslotte veel gemeen op het gebied van groeiomstandigheden en verzorgingsmethoden. Door de compatibiliteit van groenten kunnen ze hoge opbrengsten opleveren, zelfs in dezelfde tuin. Het is belangrijk om groentegewassen hier correct te plaatsen, omdat andere tuinplanten met vergelijkbare verzorgingseisen in kassen worden gekweekt.

Vergelijkende kenmerken van groenten voor de kas

Om groenten in één kas te plaatsen, moet u hun kenmerken kennen, of ze compatibel zijn in termen van temperatuur, vochtigheid, bodemsamenstelling.

Peper en aubergine zijn vergelijkbaar in groeiomstandigheden. Ze bestaan ​​vreedzaam naast elkaar, omdat ze indicatoren gemeen hebben als:

 • hoge luchtvochtigheid en bodem, tot respectievelijk 80 en 70 procent;
 • de luchttemperatuur is niet lager dan 20 - 25 graden;
 • de zuurgraad van de grond is normaal of licht verhoogd;
 • de rijpingsperiode van gewassen bereikt vier maanden vanaf de dag dat de eerste scheuten verschijnen.

Het is beter om aubergines en paprika's in een kas te planten, omdat ze in het open veld niet mogen rijpen onder ongunstige klimatologische en weersomstandigheden.

paprika's en aubergines in dezelfde kas

Zaailingen voorbereiden op de kas

Peperzaden met aubergine worden eind februari gezaaid. In maart is het daarvoor te laat - ze hebben in de herfst geen tijd om rijp fruit te geven.

Zaden voorbereiden om te planten

Na controle van de kieming van het zaadje wordt het eerst twintig minuten in een oplossing van kaliumpermanganaat gedrenkt, daarna in een Epin of Zircon groeistimulator. Het is voldoende om de zaden achttien uur in de stimulerende vloeistof te houden. In de volgende fase wordt het zaad eerst een dag in warm water geplaatst en vervolgens in de koelkast om uit te harden.

Wetende hoe moeilijk het is om paprika's en aubergines te kweken, zijn de zaden gerangschikt met luchtbellen of bubbels.

Nadat ze de zaden van groenten in een bak met warm water hebben geplaatst, laten ze de compressor voor het aquarium daar zakken. De procedure duurt een half uur. Nu zijn de zaden verzadigd met zuurstof, waaruit sterke, gezonde planten zullen verschijnen. Het valt nog te denken dat de landing en vertrek correct zijn.

Correcte voorbereiding van grond en containers

Diepe containers, van tevoren gestoomd, worden gevuld met voedzame losse grond. Bij paprika's en aubergines is het belangrijk dat de grond niet te zuur is. Daarom is de beste optie een mengsel van turf en humus, in gelijke hoeveelheden samen met zaagsel.Houtafval kan worden vervangen door grof rivierzand. Het zal de grond brokkelig en luchtig maken door de introductie van as. Fosfaatmeststof zal het grondmengsel voeden met nuttige stoffen.

Voordat groenten op zaailingen worden gezaaid, wordt de grond gemorst met kokend water voor desinfectie. Het zal ook effectief zijn om het in de oven te bakken. Door dergelijke acties kunnen de zaailingen niet worden geïnfecteerd met pathogene schimmels en bacteriën. Laat de grond na desinfectie in de open lucht staan ​​om deze te verzadigen met nuttige micro-organismen.

Zaden planten

Het planten begint een week na het voorbereidende werk. Verspreid de uitgekomen zaden op een afstand van anderhalve centimeter over de bodem van de container, bedek ze met aarde, met een laag van anderhalve tot twee centimeter. U kunt naast de paprika aubergines zaaien. Zorg ervoor dat u de grond na het zaaien met warm water morst.

Voor een snelle kieming worden de containers aan de bovenkant bedekt met polyethyleenfolie en op een warme, zonnige plaats geplaatst. Minikassen worden dagelijks geventileerd, zodat er geen tocht is.

Na het opkomen van zaailingen wordt het afdekmateriaal verwijderd. Zodra twee of vier echte bladeren zijn gevormd, duiken auberginezaailingen met peper op.

broeikaspaprika's

Verzorging van zaailingen bestaat uit:

 • water geven met warm, bezonken water;
 • de aarde voorzichtig losmaken in potten;
 • voeden met meststoffen die stikstof bevatten;
 • sproeien met groeistimulerende middelen;
 • luchtbevochtiging met een spuitpistool.

Sterke zaailingen zijn de sleutel tot een goede oogst van paprika en aubergine.

Zaailingen en broeikasgassen voorbereiden voor opplant

Paprika's en aubergines in de kas planten is hetzelfde als in het open veld. De zaailingen worden geleidelijk uitgehard en brengen ze eerst enkele uren naar het balkon of de veranda en daarna verlengen ze de tijd. Tempereren kan door de kamertemperatuur te verlagen. Tegelijkertijd wordt ook het aantal gietbeurten verminderd. Een week voor het verplanten in de kas worden aubergines en paprika's besproeid met Bordeaux-vloeistof. Voor de procedure wordt vijftig gram van de stof verdund in tien liter warm water. Dergelijke preventieve procedures verminderen het risico op schimmelziekten in kasomstandigheden.

Het planten van zaailingen vereist een kasvoorbereiding:

 1. Om er een hoge temperatuur in te creëren, wordt de kamer vanaf eind februari gevuld met hete mest.
 2. Mest wordt verwarmd met heet water, ongebluste kalk en in speciale nesten gegoten.
 3. Zodra alle mestlagen opgewarmd zijn, wordt deze gemengd.
 4. Mest wordt langs de wanden van de kamer verdeeld en verdicht het goed.
 5. Het buitenste deel van de kas, bedekt met matten, warmt goed op, waardoor de paprika's en aubergines in de kas in de toekomst succesvol vrucht kunnen dragen.
 6. De bezonken mest is bedekt met een laag aarde. Na twee dagen adviseren experts om de volwassen zaailingen van groenten te planten.

broeikas peper zaailingen

Trek de planten voorzichtig uit de container en laat ze in speciaal voorbereide gaten zakken. Het planten in de kas gebeurt eerder dan in de tuin. Er zijn bepaalde vereisten voor zaailingen:

 1. Jonge boompjes moeten vijftien tot twintig centimeter hoog zijn, met een sterke stengel.
 2. Aubergine - met zes of meer echte bladeren. Peperzaailingen hebben maximaal tien bladeren en verschillende eierstokken van bloemen.
 3. Leeftijd klaar voor aubergine zaailingen planten in de volle grond, maar ook in een kas - zeventig dagen. Dit is hun compatibiliteit met paprika's.

Vakkundig voorbereide zaailingen zullen u in de toekomst verrassen met gezond, smakelijk fruit.

Voorwaarden en schema's voor het planten van paprika's en aubergines

De gekweekte zaailingen van groentegewassen worden begin mei getransplanteerd. De bedden zijn van tevoren opgemaakt. In de diepte reiken de landingsgaten niet meer dan vijftien centimeter. Paprika's moeten naast elkaar worden geplant, niet dichter dan veertig of vijftig centimeter. Aubergines worden geplant op een afstand van zestig centimeter.

De basisregels voor het planten van zaailingen zijn onder meer:

 • humus, houtas aan de gaten toevoegen;
 • onderdompeling van spruiten tot het eerste echte blad;
 • zaailingen planten in de avond;
 • elke struik water geven met twee tot drie liter water.

Het is beter om aubergines en paprika's te planten in een hoeveelheid van zes stuks per vierkante meter. Dan hebben ze voldoende voedingsstoffen, vocht en lucht. U kunt bepalen op welke afstand u precies plant, afhankelijk van de oppervlakte van de kamer. Maar de verdikking van de aanplant zal leiden tot een afname van de opbrengst.

Vergeet niet dat de compatibiliteit van groenten alleen van toepassing is op paprika's. Het is beter om bittere pepers apart te planten, omdat na bestuiving de smaak van zoet fruit zal worden verstoord. Ze zullen erg bitter worden.

Aanbevelingen voor de verzorging van paprika's en aubergines in de kas

Na het planten van groenten, moet u er goed voor zorgen. Bevoegde zorg bestaat uit de volgende technieken:

 1. Groenten worden vaak bewaterd om de toestand van de bovengrond te controleren en te voorkomen dat deze uitdroogt.
 2. Meststoffen worden vijf keer aangebracht tijdens het groeiseizoen van groenten. Voor de eerste keer is het voldoende om water te geven met een verdunde toorts in een verhouding van 1: 5 of vogelpoep - 1:15. Vervolgens worden minerale verbanden geïntroduceerd - ammoniumnitraat, superfosfaat, kaliumzout.
 3. Grote paprikasoorten hebben kousenbanden nodig en aubergines in een kas moeten worden geknepen.
 4. Maak de aarde rond de groentestruiken regelmatig tot een ondiepe diepte los.

aubergine zaailingen in de kas

Het verzorgen van warmteminnende gewassen is niet moeilijk. Het is hetzelfde als bij het telen van paprika's, aubergines in het open veld.

Maar voor planten binnenshuis, vooral als paprika's en aubergines in een polycarbonaatkas worden gekweekt, is het belangrijk om het temperatuurregime in acht te nemen. De temperatuur mag niet hoger zijn dan 27 graden, anders worden de bladeren van de groenten verbrand.

Het luchten van de planten zorgt voor verkoeling van de hete lucht en heeft een positief effect op de bestuiving van de struiken. Om de bestuiving te versnellen, worden de planten elke ochtend geschud. Ook insecten, die regelmatig in de kas worden gelanceerd, helpen: wespen, bijen, hommels.

Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is om in de buurt groenten te planten. Paprika en aubergine kunnen goed met elkaar overweg. Maar de bittere soorten worden vaak in tuinbedden geplant. Aubergine planten in de volle grond is ongewenst. Deze groente groeit alleen goed in warme klimaten.

Het telen van paprika's en aubergines in een kas is altijd succesvol, levert een rijke opbrengst aan groenten op.

Ziekten van groenteplanten

De compatibiliteit van paprika's, aubergines, zelfs in het feit dat ze vatbaar zijn voor dezelfde ziekten:

 1. De zwarte poot is te herkennen aan het dunner worden en bederven van het wortelgedeelte van de stengel. De ziekte manifesteert zich als de afstand tussen planten niet wordt nageleefd, met een dichtheid van aanplant. Draagt ​​bij aan de ontwikkeling van pathologische symptomen, regenachtig weer en plotselinge temperatuurveranderingen. Planten kunnen worden genezen door te besproeien met chemicaliën zoals Fitoverm. Deze methode helpt ook: bestrooi de grond met houtas of geplette houtskool. De aarde water geven met een oplossing van zuiveringszout wordt gebruikt.
 2. Verdorren, vergeling van de onderste bladeren van planten wordt waargenomen in kassen, maar bij aubergines in de volle grond is de ziekte zeldzaam. De sporen van de schimmel in de grond verspreiden zich snel en blijven zeer lang bestaan. Onjuiste zorg kan leiden tot ziekteverschijnselen. Infectie kan worden voorkomen door optimale omstandigheden te creëren voor de ontwikkeling van groentegewassen, voorafgaande desinfectie van de grond.
 3. Virale pathologie - mozaïek - manifesteert zich in een eigenaardige kleur van de bladeren. Het patroon wordt verkregen uit een combinatie van donkere en lichte delen van het plaatoppervlak. De ziekte verspreidt zich snel en infecteert alle planten in de kas. De ziekte tast de zaden aan, dus ze moeten voor het planten worden gedesinfecteerd.
 4. Ondergrondse delen van planten zijn bedekt met wortelrot. De scheuten beginnen te verdorren, dragen geen vrucht.Als er geen herstelmaatregelen worden genomen, gaan groentegewassen dood. Door ze te besproeien met fytonciden, worden ze gered.
 5. Phytophthora manifesteert zich als bruine vlekken in de vorm van harde rot op fruit. Naarmate de ziekte vordert, verandert het groenten in pap. Voordat aubergines, paprika's en zaailingen worden geplant, worden ze behandeld met een Bordeaux-mengsel, een oplossing van koperoxychloride. Drie keer per seizoen gespoten.

Paprika's en aubergines worden met onjuiste zorg aan ziekten blootgesteld, als voor hen ongeschikte omstandigheden voor vegetatie worden gecreëerd.

aubergines groeien in een kas

Peper- en aubergine-ongedierte - hoe ze te vernietigen

Bladluizen komen vaak de kas binnen door ongedierte. Clusters van miniatuurinsecten zijn zichtbaar op jonge bladeren. Bladluizen voeden zich met sappen en kunnen van de ene plant naar de andere gaan. Dus alle groenten zijn besmet in het open veld. Ze bestrijden de plaag met de hulp van Pirimicarb en Karbofos is opgenomen in de preventiemaatregelen.

De coloradokever smult graag van aubergines, verpest de bladeren en eet de eierstokken op. Insecticide medicijn Prestige gaat volledig om met de plaag.

Door stilstaande lucht in de kas, hoge luchtvochtigheid, verhoogt de spintmijt de activiteit. Het is te vinden op het spinnenweb en draait de onderste bladeren van paprika's, aubergines. Van folkremedies zal een infusie gemaakt van uien, knoflook, met toevoeging van vloeibare zeep, effectief zijn. Alle ingrediënten worden verdund in een emmer water en op geïnfecteerde planten gesproeid.

aubergine en peper

De sprinkhanenparasiet - de spankkever beschadigt de bladeren van groenten in kassen. Om de kever kwijt te raken, wordt deze uit planten verzameld, bestoven of besproeid met insecticiden.

Als beren de kas in klimmen, dan is dat te merken aan de bewegingen die ze in de grond doorbreken. Door aan de stengels van planten te knabbelen, dragen insecten bij aan de dood van groenten. Om kasgewassen te redden, wordt infusie van hete peper (150 gram per emmer water) in de door beren gemaakte nertsen gegoten. Om een ​​plaagaanval te voorkomen wordt de grond in de kas besproeid met Thunder.

De compatibiliteit van warmteminnende groenten draagt ​​bij aan hun succesvolle teelt. Voor paprika's en aubergines zijn de beste omstandigheden kassen, waar ze niet onderhevig zijn aan weers- en klimatologische rampen. Het is handig om binnen en zonder extra kosten voor planten te zorgen.

Beoordelingen
 1. Nina
  1.01.2019 00:36

  Bij het planten van dergelijke gewassen moet u het schema volgen, anders zullen geen meststoffen en topdressing helpen om een ​​goede oogst te laten groeien. Vergeet ook niet overvloedig en regelmatig water te geven.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen