Naast wat je wel en niet bittere pepers kunt planten, hoe je een buurt in de tuin kiest

Niet elke tuinman weet welke groentegewassen een gunstig effect hebben op de groei en smaak van peper, of het mogelijk is om in de buurt zoete en bittere paprika's te planten, die hij helemaal niet verdraagt, en waarom het slecht groeit. Dit moet je weten, want soms zijn het juist die planten die in de buurt staan ​​die de opbrengst beïnvloeden. Sommige helpen bij de groei en ontwikkeling, andere vernietigen, brengen ongedierte over en selecteren vitamines. Soms moet je op hele grote afstand wat gewassen van elkaar planten.

Ze dromen ervan om bittere pepers te verbouwen veel tuinmannen, maar twijfelen aan de juiste keuze van een plaats ervoor. Er zijn verschillende nuances die helpen bepalen welke hete peper precies naast kan worden geplant, zodat deze andere gewassen niet schaadt. Alles wat we in zomerhuisjes planten en verbouwen, moet goede opbrengsten opleveren.

Groeiende hete peper

In de noordelijke regio's wordt peper meestal uit zaad gekweekt en vervolgens worden de zaailingen in losgemaakte grond geplant. Ze worden voornamelijk alleen in warme gebieden in de volle grond geplant. Peper houdt erg van goed gegraven grond, kunstmest en hoogwaardige watergift. Om het goed te laten groeien en snel vrucht te dragen, wordt het ingenomen door stiefzonen, worden de toppen afgesneden en gevoed met organische mineralen. In het open veld is de rijping langzamer en zal het onderhoud grondiger zijn. Chili houdt van warmte.

De hoofdverzorging is hetzelfde als voor alle warmteminnende planten. Het is noodzakelijk om het onkruid te wieden, te sproeien, twee keer per week goed water te geven en ook de nodige meststoffen te geven.

Hete pepers kunnen worden vermeerderd door zaden en scheuten. Kleine scheuten worden afgesneden, in water geplaatst en na een tijdje groeien ze wortels. Veel mensen kweken deze cultuur thuis op de vensterbank. De zaden kunnen het volgende jaar worden gedroogd en ontkiemd.

Bittere paprika's worden midden in de zomer of herfst geoogst. Het is niet nodig om te wachten tot het overrijp is, maar om meer groen fruit te plukken. Het wordt perfect bewaard in de winter, het wordt gebruikt voor smaakmakers, toegevoegd aan snacks en augurken. De voordelen zijn bij het verbeteren van de immuniteit en het verbeteren van het metabolisme. Het bevat veel vitamine C, A, B, ijzer. Ze zeggen over hem dat hij vreugdehormonen bevat.

bittere peper in de tuin

Gunstige buren voor deze variëteit

Het is erg belangrijk voor liefhebbers van peper scherper om te weten welke planten een gunstig effect hebben op de ontwikkeling, welke buurt de groei en voeding van het fruit zal verbeteren en niet alle sappen zal wegnemen. Weinigen hebben gedetailleerde informatie over waar ze deze hete groente naast moeten planten.

Het is het beste om hete pepers te planten met die zaailingen die er een gunstig effect op hebben. Een peper die met zijn vijanden is geplant, is ziek, draagt ​​geen vrucht, wordt bedekt met ongedierte, verdorde.

Goede buren naast hete pepers zijn verschillende kruiden.Er mag niet te veel van zijn, struikgewas van grassen kan voedingsstoffen uit het wortelsysteem van nachtschade halen. En onkruid is schadelijk omdat het ziekten en slechte insecten overbrengt. Kan iets op de rand of in het midden tussen struiken geplant worden. Het kan kamille, munt, klein hoefblad, brandnetel, spinazie, sla zijn. Ze hebben een sterke invloed op het vroege verschijnen van fruit.

Ook kruiden zoals basilicum, dille, tijm en koriander groeien erg goed in de buurt. Ze hebben invloed op de extra smaak van de hete peper. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat er niet veel schaduw is, aangezien de groente dit niet lekker vindt. Er zouden vele malen meer hete groente moeten zijn dan de rest van de groenten.

Het is erg handig om tomaten in de buurt te planten. Ze lijken elkaar te helpen sneller te groeien. En als je er een beetje knoflook tussen plant, verdrijft het alle schadelijke insecten.

In de ene kas kun je paprika's planten naast aubergines. Ze zijn vergelijkbaar in termen van rijping, aanplant en verzorging. En ze interfereren niet met elkaars ontwikkeling.

Een goede buurt zal zijn met wortelen, uien, kool. Ze kunnen in de dichtstbijzijnde bedden worden geplant. Dan kun je lekkere gezonde groenten verbouwen.

Wat is verboden om te planten

Er zijn enkele planten die volledig onverenigbaar zijn met rode peper. De negatieve invloed is zelfs voelbaar als de buurman in de tuin in de buurt is. Soms schaadt de peper ook de smaak van andere groenten die ermee worden geplant.

bittere peper in het open veld

Plant geen venkel met deze smaakmaker. Dit veroorzaakt ziekten van de eerste, het gebladerte zal verdorren en de vruchten zullen zich niet normaal kunnen ontwikkelen, omdat venkel alles selecteert voor zijn ontwikkeling.

Bieten zijn ook geen erg goede vriend. Het groeit erg snel, reikt naar de zon en onderdrukt de meeste wortels met zijn kracht. Daarom is het belangrijk om te weten op welke afstand het beter is om ze te laten zitten.

Peper is niet vriendelijk met aardappelen. Voor knollen is het beter om een ​​plek te zoeken weg van iedereen in het land. Hij haalt alle mineralen en vitamines uit andere gewassen, aangezien hij er altijd veel van nodig heeft voor ontwikkeling en groei.

Bittere en paprika's mogen niet op hetzelfde bed groeien. Als ze in de buurt zijn, zullen ze elkaar gaan bestuiven, en vervolgens zal er veel bitterheid in de paprika's zitten en zal er een heel andere smaak worden overgedragen van het snoepje. Hun bloemen geven bestuiving door aan elkaar, wat resulteert in nieuwe soorten. Dat wil zeggen, de benodigde kruiden zullen niet langer van de peper komen.

Naast dat zoete, pittige peper al zijn heilzame eigenschappen verliest, zal het een heel andere variëteit worden, niet degene die het eerder was. Daarom is het beter om een ​​zoete groente samen met komkommers en tomaten in een andere kas te planten. Door de hete en Bulgaarse paprika's te scheiden, wordt de opbrengst en smaak beter.

Waarna planten worden geplant

Er is een belangrijke regel: je moet ervoor zorgen dat je niet van jaar tot jaar dezelfde soorten plant, en ook controleren na welke planten je dit ras kunt zaaien. Inderdaad, vaak is de reden voor een lage opbrengst dat daarvoor een vijand werd geplant in de plaats van de peper.

Het is erg belangrijk om zaailingen op rustende grond te planten, wat betekent dat daarvoor precies die variëteiten groeiden die de groente niet zouden schaden. Planten moeten worden verwisseld. Bijvoorbeeld meloenen en kalebassen. Meloenen, watermeloenen, courgettes, aubergines, pompoenen zijn planten, waarna chili gelijkmatige, smakelijke vruchten zal geven.

Hetzelfde thema met komkommers. Na hen is het land het gunstigst voor groei. Als er meerdere kassen in het land zijn, is het de moeite waard om de aanplant van jaar tot jaar te veranderen.

bittere peper groeit in de tuin

En de aarde na bonen, erwten en bonen is verzadigd met kalium- en fosformineralen, wat erg handig is voor pikante pepers. Het groeit het beste uit compost, humus, kalium, fosfor en magnesium. U moet weten na welke planten de gevitamineerde grond wordt verkregen.

Als vorig jaar grassen op de bergkam groeiden, zal de aarde rusten, de vruchten - met heldere smaakeigenschappen.Kruiden leveren essentiële mineralen en humus aan de bodem, wat erg belangrijk is voor nachtschade.

Plant geen paprika's na tomaten, aubergines, bieten, aardappelen, paprika's. Deze planten zijn van dezelfde familie van nachtschade, dezelfde soort heeft een nadelig effect op zaailingen. Ze lijden aan dezelfde ziekten, ze hebben dezelfde insecten, ze nemen nuttige stoffen van elkaar over.

Het is belangrijk om te onthouden welke planten naast hete pepers geplant kunnen worden en welke niet. De compatibiliteit van groentegewassen heeft grote invloed op hun groei. Soms komt het voor dat hij zelf voorkomt dat andere rassen zich correct ontwikkelen. Als u op de juiste manier een plan opstelt om in de tuin te planten, zorg dan voor een gunstige buurt met groenten, dan zullen er nooit fouten zijn, met als resultaat dat u een uitstekende oogst krijgt.

Beoordelingen
  1. Julia
    7.07.2018 09:40

    Deze tips gebruik ik ook, want als ik er ooit zoete en bittere pepers naast plantte, bleven ze uiteindelijk zonder zoet) En voor een betere groei gebruik ik altijd BioGrow, de opbrengst is hoger en de planten worden niet ziek.

    Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen