Wat te doen als een paprika paarse bladeren heeft in een kas of open veld

Veel groentetelers houden zich bezig met de teelt van peper, omdat deze groente heel vaak wordt gebruikt voor het bereiden van verschillende gerechten en salades. Tijdens het kweken van deze plant kunnen er verschillende problemen ontstaan. Heel vaak beginnen de bladeren van kleur te veranderen en paars te worden. Om van dit probleem af te komen, moet u erachter komen waarom ze van kleur veranderen.

De redenen

Veel tuinders zijn ernstig verrast als ze zaailingen zien die een lila tint hebben. Normale paprika's kunnen deze kleur niet hebben. Er is meer dan één reden waarom bladeren paars of paars kunnen worden.

Temperatuurveranderingen

Een van de belangrijkste redenen voor dit probleem zijn sterke temperatuurveranderingen. Door de plotselinge koudegolf beginnen de bladeren op te krullen tot een buis en donkerder te worden. Na verloop van tijd krijgen ze een lila kleur en worden ze paars.

Meestal verschijnen bladeren met deze schaduw wanneer peper vroeg in het open veld wordt geplant. Wanneer paprika's kweken in een kas bladeren worden veel minder vaak donker. Dit kan echter gebeuren in een kas als deze niet voldoende geïsoleerd is. Om de struiken te behouden, moet u onmiddellijk de optimale temperatuur herstellen.

Anthocyanose

Anthocyanose treedt op als de peper geen fosfor heeft. Hierdoor beginnen jonge zaailingen geleidelijk af te breken en te sterven. Fosfor is een onvervangbare stof die nodig is voor de normale groei en ontwikkeling van struiken. Het is niet alleen de belangrijkste energiebron van de plant, maar controleert ook al zijn metabolische processen. Fosfor is erg belangrijk voor peper omdat het de vruchtzetting, bloei en wortelzone stimuleert. Bovendien is het verantwoordelijk voor de ophoping van suiker in rijp fruit.

De onderste bladeren van de struik kunnen wijzen op een gebrek aan voedingsstoffen, omdat ze als eerste van kleur beginnen te veranderen. Ook kan de kleur veranderen en de steel van de struik.

paarse peperblaadjes in de tuin

Andere tekenen zijn onder meer het krullen van de bladeren naar de stengel of naar boven. Als u anthocyanose niet tijdig verwijdert, wordt de stengel hariger en brozer. Het wortelstelsel kan ook worden aangetast. Na verloop van tijd wordt het zwakker en slechter in het opnemen van voedingsstoffen uit de bodem.

Handhaving van de kas temperatuur

Veel mensen weten niet wat ze moeten doen als de paprika paarse bladeren heeft. Om verkleuring bij paprika's te voorkomen, moet u constant de temperatuur bewaken.

Temperatuur norm

De optimale temperatuur overdag moet rond de 20-25 graden zijn.In de avond kan dit cijfer 3-5 graden lager zijn. Veel beginnende telers proberen de temperatuur in de kas te verhogen om de groei van de struiken te verbeteren. Dit kan echter alleen de plant schaden en tot de dood leiden.

Je moet ook de temperatuur van de grond in de gaten houden. Het is noodzakelijk dat het niet onder de 14 graden komt en niet hoger is dan 25 graden. Met een ernstige afname van deze indicatoren kan de fosforuithongering van planten beginnen.

Methoden voor temperatuurregeling

Heel vaak verschijnen paarse bladstrepen als gevolg van lage temperaturen. Er zijn verschillende manieren om u te helpen het snel een paar graden te verhogen:

  • 'S Nachts aanbrengen van extra filmlagen. Ze worden op een afstand van ongeveer 5 cm van de hoofdlaag geplaatst. Het is beter om plastic sluitingen te gebruiken om ze vast te zetten. Met deze extra bescherming wordt een luchtkussen gevormd, dat de kas beschermt tegen de koude buitenlucht.
  • Beperk de hoeveelheid lucht boven de paprikastruiken met een extra kleine kas. Het frame kan worden gemaakt van kleine houten staafjes of draad met een diameter van 3-4 mm. Als coating kan een stevige film met een dikte van minimaal 0,5 mm worden gebruikt. Om te voorkomen dat de temperatuur onder de extra kas te hoog wordt, moet deze periodiek worden geventileerd.
  • Om de temperatuur van de grond met een paar graden te verhogen, is het nodig om deze te mulchen. Dit kan worden gedaan met behulp van spingebonden of film. Zo stijgt de temperatuur met 1-2 graden en wordt de paprika niet blauw.

paarse bladeren op peperzaailingen

De temperatuur in de kas moet heel voorzichtig worden verhoogd. Vooral op warme dagen, omdat dit de paprikastruiken kan beschadigen en brandwonden kan veroorzaken.

Topdressing van peper

Vaak worden de bladeren blauw door een gebrek aan fosfor en andere voedingsstoffen, dus je moet de peper goed voeren. Voordat u de plant voedt, moet u zich vertrouwd maken met hoe u dit correct moet doen.

De eerste voeding

U moet de grond bemesten voordat u de zaailingen plant. Om dit te doen, wordt 200 gram as, een emmer compost, een theelepel kaliumsulfaat en een eetlepel superfosfaat per vierkante meter van de site geïntroduceerd.

De volgende topdressing wordt pas 20 dagen na het planten van de zaailingen in de grond uitgevoerd. Vanaf dit punt wordt het aanbevolen om meststoffen te gebruiken met een verhoogde hoeveelheid fosfor, zodat er in de toekomst geen paarse vlekken op de bladeren verschijnen. Een oplossing bereid uit 15 g carboniet, 10 liter water en 3 g superfosfaat wordt in de vooraf bevochtigde grond onder elke peperstruik gegoten.

Als de jonge bladeren niet alleen van kleur veranderden, maar ook begonnen af ​​te vallen, moet een boorzuuroplossing worden gebruikt.

boorzuur voor peper

Topdressing tijdens ontwikkeling en bloei

Tijdens de groei moeten maandelijks, 2-3 keer meststoffen op de grond worden aangebracht. Groeiende peperstruiken hebben calcium, stikstof en fosfor nodig. Voeg voor het ontluiken een oplossing toe die is bereid uit 10 g van deze minerale meststoffen en 5-8 liter water aan de grond. Voor elke peperstruik wordt niet meer dan 100 g van het mengsel geconsumeerd.

Bij ernstig fosfortekort wordt een sterke superfosfaatoplossing gebruikt. Om het voor te bereiden, wordt een glas superfosfaat gevuld met heet water. Het mengsel moet ongeveer 12 uur worden toegediend, waarna het in een emmer water moet worden gegoten. Een struik wordt behandeld met een liter bereide oplossing.

U kunt ook bladvoeding geven. Hiervoor wordt het loof behandeld met een 0,5% fosforoplossing.

Gevolgtrekking

Heel vaak beginnen peperblaadjes van kleur te veranderen en paars van kleur te worden. Als de bladeren paars worden, moet u de temperatuur van de omgeving waarin de kaspaprika groeit, controleren en de grond regelmatig bemesten.Je kunt ook praten met mensen die al heel lang peper telen en weten hoe ze van dit probleem af kunnen komen.

Beoordelingen
  1. Anya
    7.07.2018 07:46

    Als u de zaailingen voedt, zullen dergelijke problemen niet optreden. Ik raad aan om een ​​bioactivator te gebruiken "BioGrow”, Het activeert niet alleen de groei, maar versterkt ook de peper. Zaailingen reageren niet zo sterk op temperatuurveranderingen.

    Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen