Is het mogelijk om peper te sproeien met boorzuur voor een eierstok en hoe een oplossing te bereiden?

Boorzuur is een kristallijn wit poeder van natuurlijke oorsprong, maar het kan in chemische fabrieken worden gesynthetiseerd uit borax, een natuurlijk mineraal. Deze stof is een bron van boor, een sporenelement dat een belangrijke rol speelt in de stofwisselingsprocessen van een levend organisme.

Iedereen kent deze chemische stof als een antisepticum en insecticide. Maar niet iedereen weet dat deze stof dient als fungicide en meststof, veel wordt gebruikt in de tuin en tuin. Waarom, wanneer en hoe het te gebruiken, denk eens aan peper, een populaire groente op elke tafel.

De voordelen van boorzuur

Ervaren tuinders gebruiken boorzuur voor paprika's, waarvan het sproeien goede resultaten geeft.

Borium is een van de basissporenelementen. De plant heeft het gedurende het groeiseizoen nodig.

Het gebruik van boorzuur heeft de volgende voordelen voor paprika's:

 1. Zaden behandeld met boorzuuroplossing geven snelle, vriendelijke scheuten.
 2. De plantengroei wordt gestimuleerd en versneld.
 3. De synthese van zuurstof, stikstof en andere mineralen wordt verbeterd.
 4. De opbrengst stijgt.
 5. Paprika's zijn niet vatbaar voor schimmelziekten vanwege de antiseptische eigenschappen van de chemische stof.
 6. Bloei en eierstokvorming worden geactiveerd.
 7. Zwakke zaailingen van paprika's die niet in een natuurlijke omgeving groeien (bijvoorbeeld in een appartement), krijgen goede voeding.
 8. De kwaliteit van de oogst verbetert: de vruchten worden sappiger en smakelijker.
 9. De oogst duurt langer.
 10. Het gebruik van het preparaat voor zaadbehandeling beschermt de plant vervolgens tegen schimmelziekten.

boorzuur en peper

De remedie is nuttig voor de eierstok: deze wordt beter bewaard, de hoeveelheid onvruchtbare bloemen wordt verminderd. Als Phytophthora de plant aantast wanneer de vruchten worden gevormd, kunnen ze na besproeiing met een oplossing van de chemische stof worden gegeten zonder de menselijke gezondheid te schaden. We kunnen gerust stellen dat het gebruik van boorzuur voor paprika's, tomaten, aubergines en courgettes een "ambulance" is om de oogst te redden.

Boorgebrek en teveel aan planten

Dat de paprika's niet genoeg boor bevatten, is te herkennen aan de volgende tekens:

 • de bladeren zijn klein geworden en misvormd;
 • nieuwe scheuten groeien niet meer, en de bovenste sterven af;
 • bloemen of eierstok vallen eraf, nieuwe worden niet gevormd;
 • de vruchten ontwikkelen zich niet correct.

Een teveel aan boor wordt beoordeeld aan de hand van de staat van de bladeren: ze worden geel en vallen eraf, buigen met een koepel, hun uiteinden krullen naar binnen.

Hoe u op de juiste manier een oplossing bereidt

Boorzuur wordt als poeder en in verdunde vorm gebruikt. Zorg er bij het bereiden van de oplossing voor dat de kristallen volledig zijn opgelost.Om dit te doen, moet de benodigde hoeveelheid poeder eerst worden verdund in een kleine hoeveelheid heet water (geen kokend water!), En vervolgens, al roerend, koud water toevoegen tot normaal. Planten kunnen alleen worden verwerkt met koude oplossing.

Beginnende tuinders zijn geïnteresseerd in de vraag of het mogelijk is om zuur te combineren met andere medicijnen en stoffen. Ja. Het gebruik van een oplossing op basis van boorzuur en kaliumpermanganaat zal effectief zijn: een snufje poeder wordt toegevoegd aan een emmer met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat (de waterkleur is roze). Toevoeging van glucose is handig voor planten (10 ml per 10 l oplossing). Teer of 72% waszeep wordt toegevoegd voor een betere hechting van de oplossing aan de bladeren en voor het verwerken van inventaris. Soda wordt toegevoegd om echte meeldauw te voorkomen.

peper remedies

Boorzuur als meststof

Boor komt in de natuur niet in zijn pure vorm voor - alleen als boorzuur en zijn oplosbare zouten. Natuurlijke boorverbindingen zijn meestal aanwezig in chernozems en kastanjebodems. Maar ze zijn bijna afwezig in die landen waar het grootste deel uit zand of klei bestaat, of waar gekalkt is. Daarom is aanvullende bemesting noodzakelijk. Er zijn zelfs speciale boorbevattende preparaten: Organo-Bor, Microel, Mikrovit, Rexolin ABC.

Op twee manieren bemest met boorzuur.

Wortelmeststof

Het wordt uitgevoerd als er duidelijke tekenen zijn van een boriumtekort. Om dit te doen, neemt u 2 g van het medicijn per 10 liter water. Bij deze oplossing moet u de planten water geven uit een gieter bij de wortel (mest is voldoende voor 10 m2 bedden) en maak vervolgens de grond los. De waarde van bemesting zal toenemen als de oplossing wordt gemengd met toorts of ureum, vooral als de bladeren en de eierstok van de plant vallen.

Om ervoor te zorgen dat wortelvoeding niet leidt tot verbranding van de onderste bladeren, worden eerst de plant en de grond bewaterd met schoon water.

Bladdressing

Het wordt gedurende de gehele vegetatieve periode uitgevoerd. De eerste behandeling is voor de bloei, op de knoppen. De tweede bespuiting wordt uitgevoerd tijdens het ontluiken (door bloemen), de derde - wanneer de plant vrucht draagt. Voor het sproeien wordt een 0,05% -oplossing gebruikt (5 g poeder per 10 l water, de concentratie is hoger dan voor wortelvoeding). In dit geval moet u ervoor zorgen dat de oplossing gelijkmatig over de bladeren wordt verdeeld. Om te voorkomen dat waterdruppels van het blad rollen, kunt u het beste een spray gebruiken die zich verspreidt in de vorm van nevel.

Irrigatie kan het beste worden gedaan bij kalm, droog weer, in de vroege ochtend of avond. Het is belangrijk dat de oplossing vers wordt bereid. Meststofverbruik - 1 l per 10 m2.

Zaad weken

Om het zaad te laten weken, wordt een oplossing gebruikt, die wordt bereid met een snelheid van 0,2 g poeder per 1 liter water.

giet peper

Een effectieve remedie zal blijken als boorzuur niet in water wordt verdund, maar in een ui-mangaan-as-oplossing. Het mengsel wordt als volgt bereid:

 1. 2 handenvol uienschillen giet 1 liter kokend water. Laat het brouwen.
 2. Roer een liter blik as in 1 liter water.
 3. Meng beide oplossingen (u krijgt 2 liter).
 4. Voeg kaliumpermanganaat (2 g) toe.
 5. Los 0,2-0,4 g boorzuur op in het resulterende mengsel, voeg een volle (met een glijbaan) theelepel frisdrank toe.

Een dergelijke behandeling van zaden zal ze van ongedierte ontdoen.

Bemesting van de grond

Voordat u zaailingen plant of zaden zaait, kunt u de grond direct bemesten. De grond wordt besproeid met een 0,02% -oplossing (2 g van het medicijn per 10 l water) en vervolgens losgemaakt. U kunt mest met poeder besprenkelen voordat u het aan de grond toevoegt.

Ziekte bestrijden

Als antisepticum vernietigt de chemische stof pathogene micro-organismen. Het sproeien van paprika's met boorzuur voorkomt gevaarlijke schimmelziekten: verticillose, fytoplasmose (peperkolom), Phytophthora, zwarte poot. Deze ziekten zijn moeilijk te genezen.

Voor het besproeien van zieke planten wordt een oplossing bereid waarin de tweede component kaliumpermanganaat is.Er is een effectieve manier om Phytophthora te bestrijden - een ziekte die niet alleen planten aantast, maar ook fruit en bruine vlekken veroorzaakt. Het geheim van de methode is als volgt:

 • ten eerste moeten paprika's worden besproeid met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat;
 • behandel vervolgens met 0,05% boorzuuroplossing (1 theelepel per emmer water);
 • herhaal de behandeling na een week;
 • fix het resultaat met jodiumoplossing.

peperziekte

Fytoplasmose is moeilijk te voorkomen, omdat de ziekteverwekkers ervan insecten zijn. Daarom wordt de inventaris na het werken in de tuin in dezelfde oplossing behandeld als voor het spuiten van paprika's.

Ongediertebestrijding

Naast het gebrek aan mineralen, evenals de aanwezigheid van schimmelziekten, hebben ongedierte zoals mieren, bladluizen, spintmijten en slakken een negatieve invloed op de productiviteit. Het gebruik van boorzuurpoeder is er zeer effectief tegen.

Zo'n aas is voorbereid voor mieren: 5 g boorzuurpoeder wordt opgelost in een half glas heet water, 2 el. l. suiker en 1 theelepel. honing (jam). Het mengsel wordt grondig gekneed en neergelegd in containers met lage zijkanten tussen planten, waar ongedierte wordt opgemerkt.

In een oplossing voor het sproeien van bladeren tegen insectenplagen is het handig om 1 eetlepel water toe te voegen aan een emmer water. l. vloeibare zeep en 1 glas houtas.

De verwerking van paprika's met boorzuur is, net als andere gewassen, onschadelijk voor mensen en warmbloedige dieren. Maar u moet nog steeds voorzorgsmaatregelen nemen: gebruik bij langdurige bestuiving persoonlijke beschermingsmiddelen voor de huid en ademhalingsorganen. Het gebruik van boorzuur is betaalbaar en gemakkelijk, je hoeft alleen de paprika's goed te observeren en de planten op tijd te verwerken. Dan wordt een rijke oogst van een nuttige groente geleverd.

Beoordelingen
 1. Lera
  10.10.2018 16:27

  Ik heb alleen maar negatieve ervaringen met het gebruik van boorzuur, het middel is erg agressief. Nu gebruik ik het zeer zelden. Gebruik beter een bioactivator "BioGrow”, Het zal de bodem niet beschadigen.

  Te beantwoorden
  • Elena
   6.06.2020 16:52

   Wat is zijn agressiviteit?

   Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen