Correcte behandeling van peperziekten in de kas, controlemaatregelen

Paprikaziekten zijn te herkennen aan het uiterlijk van de plant. Daarom, als u de eerste tekenen kent, kunt u de juiste beheersmaatregelen kiezen om het hele gewas te redden.

Bacteriële ziekten

In kasomstandigheden is het klimaat gunstig voor de ontwikkeling van veel ziekteverwekkers. De infectie verspreidt zich sneller dan in open bedden. Daarom moet u de aanbevelingen volgen om deze of gene ziekte te voorkomen. Als het vroeg is om de ziekte van paprika's in de kas te herkennen, zal hun behandeling correct worden uitgevoerd.

Fytoplasmose (stolbur) van paprika wordt veroorzaakt door mycoplasma's. Infectie treedt op door bladluizen, teken en ander ongedierte.

De plant groeit niet tot de aangegeven grootte, de struik is klein. De bovenste bladeren beginnen te lijden. Hun randen krullen naar boven, krullen op en drogen geleidelijk uit. Als je geen gevecht begint, worden droge bladeren geel, vallen ze af en sterft de plant. Vruchten met een kolom peper worden klein gevormd, misvormd en worden vroeg rood. De peper smaakt bitter en niet sappig.

De belangrijkste preventieve maatregelen die helpen tegen ziekten zijn:

bladziekte

 • preventieve behandeling tegen ongedierte;
 • het is het beste om hybriden te kiezen, ze zijn beter bestand tegen alle ziekten;
 • als er zieke struiken verschijnen, moeten ze worden ontworteld en van de bedden worden weggevoerd;
 • het is absoluut noodzakelijk om de ondersteunende structuren van de kas, tuingereedschap en de grond zelf te desinfecteren;
 • toppen na de oogst mogen niet op de site worden achtergelaten;
 • wieden om te voorkomen dat onkruid overgroeit.

Bacteriën veroorzaken verticale verwelking van peper. Bladeren met een dergelijke ziekte worden eerst bleek, worden ruw en hard. De vruchten zijn klein gevormd, de vorm is vervormd en er zitten maar heel weinig zaden in.

Als de ziekte een ras heeft getroffen dat resistent is tegen deze ziekte, is de verspreiding traag en hebben de vruchten tijd om te rijpen.

peperziekte

Verticillose is niet te behandelen. Je kunt alleen worden gered als je voorzichtig omgaat met het plantmateriaal en de grond.

Waarom worden peperblaadjes zwart? Veel voorkomende ziekten van peperzaailingen worden aangevuld met ziekten zoals zwarte bacterievlek. De oorzaak van de ziekte zijn bacteriën die op de zaden blijven zitten. Daarom is het zo belangrijk om de desinfectieprocedure uit te voeren voordat u zaailingen plant. Heet weer en een hoge luchtvochtigheid dragen bij aan de enorme verspreiding van bacteriën.

Op de bladeren verschijnen donkerbruine stippen. Naarmate de ziekte zich verspreidt, worden de vlekken op de bladeren van de peper zwart en worden ze groter, maar versmelten ze niet. Door ondervoeding beginnen de bladeren te drogen en rijpen de vruchten niet.

Ter bescherming tegen ziekten moeten rassen worden geselecteerd die resistent zijn tegen de ziekte.Hoe groentegewassen verwerken? De strijd tegen micro-organismen kan gepaard gaan met geneesmiddelen zoals trinatriumfosfaat, Fitosporin, Planriz.

Virale aard

Het bruinen van de peper (gevlekte verwelking) wordt veroorzaakt door virussen. Een onderscheidend symptoom van de ziekte is de grijs-paarse of bronzen kleur van de bladeren. Naarmate de infectie zich verspreidt, vormen zich bruine vlekken of strepen op de bladeren, eerst aan de basis en vervolgens naar de uiteinden.

virale ziekten

Vruchten worden ook aangetast door gevlekte verwelking. Bruine, geelachtige of groene ringen verschijnen op de paprika's en er vormen zich donkere strepen aan de basis.

Wat te doen om te voorkomen dat paprika's bruinen? Er moeten een aantal preventieve maatregelen worden genomen:

 • Zorg ervoor dat u voor het planten de zaden desinfecteert;
 • je kunt geen paprika's naast een bloembed planten;
 • op tijd van onkruid afkomen;
 • je moet de zieke bladeren die verschijnen verwijderen, ze worden afgesneden en verbrand;
 • advies van ervaren tuiniers: "Bestrijd de ziekte met Fundazol."

bruine peper

De ernstige ziekte van tabaksmozaïek kan de hele oogst vernietigen of de hoeveelheid ervan aanzienlijk verminderen. De veroorzaker is een virus. Op de plant zijn bladeren met een gemarmerd patroon te zien. Gele, donkere en lichtgroene vlekken wisselen elkaar af. De bladeren krullen, de ontwikkeling stopt, de vruchten zijn klein en rijpen niet. Op de paprika's zijn bruine vlekken te zien.

Hoe om te gaan met het virus? Om een ​​mozaïek van paprika's te voorkomen, moet u de zaden voor het planten verwerken, niet meerdere jaren achter elkaar in hetzelfde gebied planten. Van folkremedies is een oplossing van wei en jodium effectief.

Een andere ziekte die peper aantast, is peperrot. Het ontwikkelt zich wanneer de plant de vrucht niet van calcium kan voorzien.

Een factor bij het ontstaan ​​van de ziekte is niet alleen calciumgebrek, maar ook de habitat van virussen, bacteriën of schimmels op het oppervlak van de vruchten.

Eerst verschijnen donkergroene vlekken aan de basis van de vrucht, die uiteindelijk een bruine tint krijgen. Het beschadigde gebied krimpt en wordt droog.

Als preventieve maatregel, maatregelen zoals: handhaving van de luchtvochtigheid in de kas, losmaken en wieden van de grond, regelmatig water geven. Mulchen wordt aanbevolen. Het is handig om gedurende het hele groeiseizoen minstens drie keer worteldressing uit te voeren, bijvoorbeeld met calciumnitraat.

Schimmelaanval

Een schimmelziekte zoals Phytophthora kan aanzienlijke schade aanrichten aan het gewas. Sporen kunnen door de lucht worden gedragen en blijven lang in de grond.

schimmelziekten

Allereerst zijn de bladeren ziek. Aanvankelijk verschijnen er bruine vlekken op, klein van formaat. Ze groeien met hoge snelheid en verspreiden zich door de plant, inclusief de vrucht. Op het oppervlak van de vlekken is een lichtgrijze laag te zien.

Bij droog weer krullen de bladeren en drogen ze uit. Als het regenachtig weer is, ontstaan ​​er zwarte vlekken op de bladeren en kan rot niet worden voorkomen.

Preparaten die de verspreiding van de schimmel in paprika's kunnen stoppen en infectie van alle zaailingen kunnen voorkomen: Alirin B, Gamair, Oksikhom, Ordan, Fitosporin M, Quadris.

Als het onderste deel van de stengel van de paprika donker is geworden, kan de oorzaak een schimmelziekte zijn, zoals een zwarte poot. De infectie treft meestal zaailingen, maar een volwassen plant kan ook ziek worden. De ziekteverwekker komt de plant binnen via de grond of samen met geïnfecteerde zaden. Verspreidingsfactoren zijn het te vaak planten van zaailingen of een slecht geventileerde kas. De plaats begint uit te drogen, te rotten, waarna de hele zaailing sterft.

peper zorg

De strijd tegen de ziekteverwekker kan op de volgende manieren worden uitgevoerd:

 • planten moeten dagelijks worden geïnspecteerd;
 • bij de eerste detectie van de ziekte, wordt het aanbevolen om een ​​oplossing van kaliumpermanganaat te maken en deze over de grond te gieten;
 • de grond moet worden gedesinfecteerd voordat zaailingen worden geplant; preparaten zoals Baikal, Radiance zijn geschikt;
 • behandeling van zaden met geneesmiddelen die de immuniteit verhogen, wordt aanbevolen: Epin, Agaat;
 • het is absoluut noodzakelijk om het bewateringsregime in acht te nemen;
 • de ruimte moet geventileerd zijn en tocht vermijden.

hilling peper

Het verschijnen van fusariumverwelking van paprika's behoort ook tot schimmels. Sporen verstoppen de vaten in de stengel en de plant ontvangt geen voeding en vocht meer. De bladeren van de zaailingen worden geel, krullen. Fusarium verwelking van peper kan niet worden behandeld. Als een zieke spruit wordt gevonden, moet deze onmiddellijk worden vernietigd.

Preventie bestaat uit de volgende acties:

 • kies paprikasoorten die resistent zijn tegen fusarium;
 • zaden moeten worden behandeld met speciale preparaten, bijvoorbeeld foundationol;
 • verwijder na het oogsten de oude toppen.

In de kas hebben paprika's vaak last van cladosporia, dit kan worden vermoed als de bladeren donker zijn geworden.

Vooral bij een hoge luchtvochtigheid is de schimmel actief. Aan de buitenkant van de peperblaadjes ontstaan ​​bruine vlekjes. Aan de binnenkant zie je een grijze bloei.

Hoe cladosporia te behandelen en de belangrijkste preventieve maatregelen:

 • in de herfst, na het oogsten, is het noodzakelijk om te desinfecteren met kopersulfaat;
 • kies elk jaar een andere plaats om paprika's te planten;
 • wanneer een ziekte optreedt, wordt aanbevolen om de watergift en de luchtvochtigheid in de kas te verminderen;
 • je kunt de plant genezen met medicijnen zoals Zaslon, Barrier.

zorg en teelt

Grijze rot wordt veroorzaakt door schimmels. Het kan optreden als gevolg van een hoge luchtvochtigheid. Eerst verschijnen er bruine stippen aan de onderkant van de stengel. Dan kunnen er op alle delen van de plant zwarte vlekken verschijnen. Naarmate de infectie vordert, wordt de hele plant beschimmeld.

Beheersmaatregelen om schimmelziekten van peper en hun behandeling te voorkomen:

 • afstand houden tijdens de landing;
 • het handhaven van een normale temperatuur en vochtigheid;
 • in de recensies wordt vaak gevonden: “Behandeling met Fitosporin, Fundazol of Previkur helpt om van de ziekte af te komen. We verwerken de bedden zelfs voor preventiedoeleinden. "

Vanwege frequente regenval, hoge luchtvochtigheid, worden paprika's aangetast door streptoria. Er verschijnen witte vlekken op de bladeren van de paprika, die verschillende groottes kunnen hebben. E.

Als je geen gevecht begint, worden de bladeren wit, kreuken ze, drogen ze uit en vallen ze af. De eerste tekenen worden eerst waargenomen op de onderste bladeren en de bovenkant begint geleidelijk op te fleuren.

De schimmel treft vaak een verzwakte plant, dus u moet bemesting, verlichting en bodemvocht in de gaten houden. Een zieke plant moet onmiddellijk uit de tuin worden verwijderd. De rest van de zaailingen wordt aanbevolen om te worden behandeld met preparaten die koper bevatten.

Kassen kunnen broedplaatsen zijn voor roestschimmels. Op de bladeren vormt zich een roestige laag. Bij ernstige infectie sterft de plant.

Wanneer u thuis peperzaailingen kweekt, kunt u ook met de hierboven genoemde ziekten worden geconfronteerd. Heel vaak tasten ziekteverwekkers juist jonge, kwetsbare vegetatie aan. Daarom is het zo belangrijk om al in deze fase met preventie te beginnen.

Beoordelingen
 1. Liza
  12.12.2017 01:03

  Om de paprika's goed te laten groeien en niet door verschillende ziekten te worden aangetast, gebruik ik de remedie BioGrow, het dient als een redelijk goede feed, het kost veel minder dan analogen.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen