De voordelen en nadelen van vet staartvet voor het lichaam, het gebruik van vet en hoe te kiezen

Schapenvet schaapvet bevindt zich in de rug van het vleesvet (dikke staart) ras van dieren. Het hoopt zich op in de dikke staart van Aziatische rammen en schapen. Daarna wordt het geconsumeerd in een periode van koude en slechte voeding. Het vet bevindt zich aan de achterkant van de stuit en bij de staart van het dier. Een dikke staart kan 5 tot 30 kilogram wegen. Het is een nuttig product dat wordt gebruikt bij het koken en traditionele geneeskunde.

Samenstelling en caloriegehalte

Chemische samenstelling en voedingswaarde van vetstaartvet (per 100 gram):

  • caloriegehalte - bijna 902 kcal;
  • eiwitten, water, koolhydraten - 0 g;
  • vetten - 100 g;
  • vitamine B4 - 79,8 mg;
  • vitamine D - 0,7 mcg;
  • vitamine E - 2,8 mg;
  • selenium - 0,2 mcg.

Het dikke staartvet heeft een sneeuwwitte kleur, wordt bij het smelten transparant en bevriest niet bij kamertemperatuur. Het product bevat 13 vetzuren van organische oorsprong, waaronder 54% onverzadigde zuren (oliezuur, linolzuur). Reuzel heeft een laag smeltpunt, waardoor het gemakkelijker en sneller door het lichaam wordt opgenomen.

De voordelen van dik staartvet voor het lichaam

In Aziatische landen worden legendes gemaakt over de voordelen van dik staartvet. Deze stof wordt gevormd in de dikke staart van dieren die op geneeskrachtige kruiden grazen. Vetstaartvet is in de eerste plaats een voedend product waarmee je snel herstelt van ziekte en zwakte, bovendien geeft het maximale kracht en energie.

Voor vrouwen

Vet staartvet is nuttig voor vrouwen van elke leeftijd. Het gebruik van vet leidt tot normalisatie van hormonale niveaus, verbetert de synthese van hormonen en minimaliseert het risico op onvruchtbaarheid. Dit product verschuift de menopauze, verlengt het leven en de jeugd van vrouwen.

dikke staart

Vetten vertragen de veroudering van het lichaam en de ontwikkeling van atherosclerose, terwijl ze de werking van het hart en de hersenen verbeteren. Wetenschappers hebben vastgesteld dat het noodzakelijk is om vet te eten tijdens de zwangerschap, wanneer de organen van het ongeboren kind worden gelegd. Vet staartvet bevat immers precies die stoffen die nodig zijn voor de ontwikkeling van de foetus.

Voor mannen

Uit de biochemie is bekend dat dierlijke vetten (cholesterol) nodig zijn voor de synthese van belangrijke hormonen in het menselijk lichaam. Mannen die dik staartvet eten, hebben nooit last van verminderde seksuele functie en impotentie.

Dit product is nuttig als voedsel in de winter, omdat het energie levert en wordt besteed aan thermoregulatie en warmteproductie. Op elk ander moment van het jaar herstelt vet zich na zware lichamelijke inspanning, bijvoorbeeld na het sporten in de sportschool.

Het vette staartvet bespaart door alcoholische intoxicatie, het is gebruikelijk om het te serveren bij sterk alcoholische dranken. Een product van dierlijke oorsprong is nuttig voor rokers; het verwijdert teer en andere schadelijke stoffen goed uit de longen.

Voor kinderen

Het is handig om jonge kinderen dik staartvet te geven. Vet wordt tenslotte door het lichaam van het kind uitgegeven voor het bouwen van cellen, dat wil zeggen voor de groei en ontwikkeling van het kind. Er moet aan worden herinnerd dat vetgebrek de mentale ontwikkeling van kinderen negatief beïnvloedt. De aandacht van het kind is verstrooid, het geheugen verslechtert, het proces van onthouden wordt geremd en de academische prestaties nemen af.

Mening van een expert
Zarechny Maxim Valerievich
Agronoom met 12 jaar ervaring. Onze beste zomerhuisjesexpert.
Om deze reden moeten kinderen vanaf 3 jaar bij voorkeur vet staartvet op hun brood smeren. In termen van verteerbaarheid kan het vet van jonge lammeren gelijkgesteld worden met boter.

Toepassing in traditionele geneeskunde

Sinds de oudheid gebruiken Aziatische volkeren dik staartvet voor medicinale doeleinden. Gesmolten vetzalven worden gebruikt voor bronchitis, ernstige longontsteking en gewrichtspijn. Dit product bevat niet alleen nuttige vitamines, mineralen en vetzuren, maar ook slecht bestudeerde ontstekingsremmende stoffen. Het wordt rauw gegeten, wanneer het nodig is om het slijm dat in de longen stagneert snel te verwijderen. Het is een uitstekend hulpmiddel voor de preventie en behandeling van tuberculose.

dikke staart

Onlangs zijn er een aantal onderzoeken gedaan naar dik staartvet. Het bleek antioxiderende eigenschappen te hebben en de activiteit van vrije radicalen te neutraliseren. Dit is een uitstekende remedie tegen vroegtijdige veroudering, celmutatie en de ontwikkeling van kanker. Artsen schrijven een behandeling met dik staartvet voor bij uitputting en dystrofie.

Mening van een expert
Zarechny Maxim Valerievich
Agronoom met 12 jaar ervaring. Onze beste zomerhuisjesexpert.
Het product helpt om sneller te herstellen na ernstige verwondingen en infectieziekten. Het wordt aanbevolen om het op te nemen in het dieet van atleten en mensen met een actieve levensstijl.

Vet staartvet is een onvervangbaar product tijdens epidemieën van virale ziekten. Reuzel verhoogt de weerstand van het lichaam tegen bacteriën en virussen. Het versterkt het immuunsysteem, heeft een positief effect op de stofwisseling en het werk van alle organen.

Dit product heeft een gunstige invloed op het voedselsysteem. Een stuk vet beschermt de maag tegen overtollig maagsap, elimineert constipatie en normaliseert de peristaltiek van de darmwand. Vet verbetert de werking van het maagdarmkanaal, voorkomt de ontwikkeling van zweren en gastritis.

Koken gebruik

Vet staartvet wordt zelden gevonden in de winkelrekken. Dit product wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken. Vlees- en groentegerechten worden bereid op dik staartvet. Ze worden vervangen door boter of margarine, toegevoegd aan meelproducten en gebak. Dit is precies het product dat de unieke smaak geeft aan Oezbeekse pilaf en Aziatische lula kebab. Reuzel wordt rauw gegeten, gebakken, gestoofd, gezouten en gerookt.

dikke staart

Om het vet op te slaan voor toekomstig gebruik, wordt de methode van roken of zouten gebruikt. De kooktechnologie is hetzelfde als voor reuzel. U kunt dit product koken. Deze kookmethode zal de specifieke geur van een dikke staart volledig verwijderen. Na het koken kan het spek worden gepekeld in een mengsel van citroensap, knoflook, zout en verschillende soorten peper.

Zijn er schade en contra-indicaties

Het wordt niet aanbevolen om dik staartvet te eten voor mensen met obesitas en een inactieve levensstijl. Vet uit dikke staart is veel minder cholesterol dan reuzel. Toegegeven, dit product is nog steeds gecontra-indiceerd bij aandoeningen van de lever, pancreas, galblaas, hart en trombose.

Zelfs volledig gezonde mensen kunnen vet staartvet maar in kleine hoeveelheden eten.

De reden voor de beperkingen is een inactieve levensstijl. Dit calorierijke product is helemaal niet gevaarlijk voor mensen die zwaar lichamelijk werk verrichten. Het stelt deze categorie burgers in staat om het lichaam snel aan te vullen met energiereserves.In alle andere gevallen moet het gebruik van reuzel worden teruggebracht tot een gezond minimum (100 gram per dag).

dikke staart

Hoe te kiezen en op te slaan

Vers vet staartvet moet een witte kleur hebben en een subtiele, specifieke schaapsmaak. Het vet in de dikke staart wordt gevormd tegen het einde van het zomerseizoen, wanneer het dier veel weidegras eet. In de winter wordt deze stof door het lichaam van de rammen gebruikt om energie op te wekken en het lichaam te verwarmen. Het is aan het begin van de herfst dat vers vet staartvet op de planken komt.

Dit product kan maximaal een jaar worden bewaard. Verlengt de bewaartijd van het zouten of invriezen van vet. Warmtebehandeling daarentegen doodt nuttige soorten micro-organismen, waardoor het product zelfs bij kamertemperatuur niet lang kan bederven.

Het dikke staartvet heeft een romige consistentie en smelt gemakkelijk in een pan. Vet bevriest niet bij kamertemperatuur. Het kan worden gebruikt om mee te koken en kan 1-2 weken buiten de koelkast worden bewaard. Conserveringsmiddelen (gewoon keukenzout) helpen de houdbaarheid van het gesmolten vet te verlengen.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen