Beschrijving van de komkommervariëteit Zhuravlenok f1, zijn kenmerken en opbrengst

Cucumber Crane f1 is een unieke hybride, populair vanwege zijn uitstekende smaak en hoge opbrengst. De variëteit verscheen door twee soorten komkommers te kruisen, van elk waarvan de veredelaars de beste eigenschappen van de soort haalden. Geschikt voor binnen- en buitenteelt.

Beschrijving van de variëteit

De variëteit wordt bestoven door bijen, vroege rijping. Vanaf de opkomst van zaailingen tot het verzamelen van de eerste komkommers gaan gemiddeld 45 dagen voorbij. Geschikt om te kweken onder ongunstige weersomstandigheden, in tegenstelling tot andere groenten, geven ze een hoge opbrengst.

Voortplanting vindt plaats via de laterale scheuten, die sterk ontwikkeld zijn. Tegelijkertijd zijn de hoofdscheuten die op de hoofdstam groeien zwak, ontwikkelen ze zich langzaam en rijpen ze mogelijk niet.

Beschrijving van fruit:

 • vorm - ovaal-cilindrisch;
 • kleur - heldergroene, licht vervaagde strepen worden tot in het midden van de komkommer waargenomen;
 • oppervlak - mat, met puistjes, met zwarte stippen;
 • lengte - 10-12 cm;
 • diameter - 3,6-4 cm;
 • gewicht - 100-110 g.

Er wordt 8 à 10 kg komkommers geoogst van 1 m². Om de opbrengst te verhogen, moet de dichtheid van zaailingen 3-4 planten per 1 m² planten zijn. Vruchtvorming tot het begin van koud weer.

komkommerzaden Crane f1

Groeien

Een goede oogst kan worden verkregen met de juiste aandacht en kracht. Groeiende aanbevelingen:

 1. Het planten van zaden in de volle grond gebeurt eind mei, nadat de laatste nachtvorst voorbij is. Gunstige bodemtemperatuur - + 15 ° С.
 2. Het is noodzakelijk om van tevoren het afdekmateriaal voor komkommerzaailingen voor te bereiden - agrofibre of film.
 3. De grond wordt voor het planten goed gerooid, compost en humus worden binnen een paar dagen geïntroduceerd.
 4. Dompel zaden onder in voorbereide gaten tot een diepte van 3-4 cm.
 5. Overloopschema - 50x30 cm.

verschijning van komkommer Crane f1

Afdekmateriaal is nodig om te beschermen tegen nachttemperaturen, zelfs als het overdag warm is.

De plant is langbladig, de dichtheid wordt gevormd in de fase van 1 à 2 bladeren. Het wordt gekenmerkt door een intensieve groei van de hoofdstam, waarvan de hoogte 190 cm bereikt. De eerste oogst wordt begin juli waargenomen.

Zorgfuncties

Het wordt aanbevolen om de bedden 's ochtends en' s avonds systematisch met warm water te besproeien. U moet in één seizoen minimaal 5 keer meststoffen toedienen, bij voorkeur elke 10 dagen.

Het is belangrijk om te wieden en de grond los te maken, vergeet het voeren niet. De bedden moeten onkruidvrij zijn.

komkommerzaden Crane f1

Overrijpe komkommers verliezen hun oorspronkelijke smaak, omdat ze overtollig vocht en voedingsstoffen opnemen. Om dit te voorkomen, moet u het gewas systematisch oogsten.

Hybriden zijn meer aangepast aan verschillende omstandigheden, in een mager jaar behagen ze een goed resultaat.

Voor-en nadelen

De hybride is veelzijdig, goed voor het maken van salades en conserven. De karakteristieke en positieve aspecten zijn als volgt:

 • hoge smaak;
 • weerstand tegen de meeste komkommeraandoeningen;
 • goede productiviteit;
 • pretentieloze zorg;
 • weerstand tegen temperatuurschommelingen;
 • uitstekende presentatie;
 • groeien in bodems van elk type;
 • betaalbare prijs van plantmateriaal.

komkommers variëteit Zhuravlenok f1

Het ras vereist praktisch geen preventieve maatregelen. Pas in het begin, vóór het planten, wordt aanbevolen om de grond te bemesten met organische of minerale verbindingen.

Onder de tekortkomingen merken ervaren tuiniers grote scheuten op die kousenbanden en ondersteuning nodig hebben. Het uitvoeren van manipulaties veroorzaakt veel problemen, ook bij het oogsten.

Plagen en ziekten

Het ras is resistent tegen tabakmozaïekvirus, bacteriose, rot en echte meeldauw. Verdraagt ​​valse meeldauw. Deskundigen raden u echter aan om nog steeds een zaadbehandeling uit te voeren voordat u gaat planten. Hiervoor worden alleen grote zaden uit een verpakking gehaald, waarna ze worden behandeld met een voorbereiding van complexe actie. Zaden van komkommersoorten Zhuravlenok moeten een dag in de oplossing liggen, uitdrogen en pas dan in de grond worden geplant.

zaden van variëteit Zhuravlenok f1

Oogsten en opslag

De vruchten mogen niet ontgroeien, de verzameling moet voornamelijk om de dag worden uitgevoerd, waardoor kleine komkommers kunnen worden geplukt. Oogsten kan het beste 's ochtends gebeuren, wanneer de vruchten het meest sappig zijn.

Komkommers zijn transporteerbaar; wanneer ze onder de juiste omstandigheden en bij de juiste temperatuur worden bewaard, behouden ze hun presentatie 3-4 maanden.

Tuinmannen beoordelingen

Tuinders merken op dat de variëteit een goede en vroege oogst geeft. De vruchten vereisen geen nauwgezette zorg, wat vooral belangrijk is voor zomerbewoners die alleen in het weekend naar de tuin komen.

Het vruchtvlees is zoet, zacht en knapperig, zonder holtes, de korst is dun. Komkommers zonder bitterheid. Zaden ontkiemen goed, beginnen actief te groeien. De oogst is er in overvloed, terwijl de kosten van zaden acceptabel zijn.

komkommerzaden Crane f1

De zaden van de variëteit zijn populair vanwege hun uitstekende kwaliteit. De pitten met zaden ontkiemen volledig, er is geen extra herbeplanting nodig. Het ras is bestand tegen warm weer, met tijdige watergift veroorzaakt het geen problemen.

Komkommers Kraanvogels zijn een unieke variëteit die voordelen heeft ten opzichte van andere variëteiten. Geschikt om onder alle omstandigheden te kweken en geeft een stabiele opbrengst. Het belangrijkste is om planten tijdig water te geven en te bemesten.

Beoordelingen
 1. Inna
  8.08.2018 08:37

  Een uitstekende variëteit, ik plant nu al enkele jaren - productief, resistent tegen ziekten, maar ik merkte dat toen ik het begon te behandelen met een bioactivator van plantengroei BioGrowis de opbrengst aanzienlijk gestegen.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen