Beschrijving van de Vyatsky-komkommervariëteit, zijn kenmerken en opbrengst

Komkommer Vyatsky is uitstekend geschikt om in een kas te kweken, aangezien de vruchten van deze parthenocarpische hybride, gefokt in 2015, zonder bestuiving zijn gebonden. De komkommer verdraagt ​​veilig plotselinge temperatuurschommelingen, een langdurig gebrek aan vocht en voelt zich prima op onvruchtbare grond.

Kenmerken van de variëteit

In Rusland wordt Vyatich-komkommer voornamelijk geteeld in foliekassen. Het is onmogelijk om de zaden van de hybride te verzamelen; ze worden geproduceerd door een bedrijf uit Turkije en op de markten van veel landen verkocht. De kenmerken van de niet-bestoven komkommersoort interesseerden zowel boeren als zomerbewoners. De voordelen zijn:

 • uitstekende productiviteit;
 • niet veeleisende zorg;
 • snelle rijping;
 • weerstand tegen extreme temperaturen.

komkommer Vyatsky

in tegenstelling tot anderen parthenocarpe variëteiten van komkommers niet alleen gebruikt in salades, maar ook geschikt om te zouten voor de winter. Een hybride van een vrouwelijk bloeitype, verdraagt ​​droogte, vruchten rijpen in twee cycli. Vyatich is niet bang voor komkommerziekten, namelijk:

 • olijf plek;
 • echte meeldauw;
 • wortelrot;
 • viraal mozaïek.

Het eerste groen wordt een maand na de vorming van de spruit geplukt. De Vyatsky-hybride draagt ​​vrucht tot eind augustus bij warm en koel weer. Op de lange wimpers van de plant worden knopen gevormd, in elk waarvan een of zelfs twee eierstokken worden gevormd.

snelle rijping

Verschijning

Komkommer Vyatsky F1 wordt niet alleen gewaardeerd om zijn weerstand tegen slechte weersomstandigheden en ziekten, positieve beoordelingen duiden op een hoge opbrengst en een uitstekende smaak.

De hybride Zelentsy worden gekenmerkt door:

 • zacht vruchtvlees;
 • gebrek aan holtes;
 • cilindrisch;
 • de aanwezigheid van knobbeltjes op het oppervlak.

zacht vruchtvlees

Komkommers smaken niet bitter, worden niet geel als ze overrijp zijn, lange tijd bewaard, over grote afstanden vervoerd. Glanzende en dichte greens van de Vyatsky-variëteit, 14 cm lang, wegen 110 tot 130 g. Meer dan 12 kg fruit wordt geoogst uit een struik in de kas, die een aangename smaak en een zwak aroma hebben.

Voorbereiden op de landing

De opbrengst van elke soort komkommer hangt voornamelijk af van de kwaliteit van het zaad. Om de beste exemplaren te selecteren, worden de zaden uit de zak in een zoutoplossing gestrooid. Degenen die naar de bodem zinken, worden iets warm, worden behandeld met kaliumpermanganaat en ontkiemen.

de aanwezigheid van knobbeltjes

Als de komkommers in het open veld worden geplant, is het beter om de grond op te graven en in de herfst te voeren. Na uitharding worden de zaden 3 cm in de grond begraven, opgewarmd tot 12 graden. Plantschema - 50 tot 50. De gaten worden bevochtigd met warm water. Op het komkommerbed moet je een agrofibre of polyethyleenfilm leggen. Onder zo'n beschutting zal de hybride struik zich snel ontwikkelen.

Vyatich-komkommers worden op een andere manier geteeld.Eerst worden de zaailingen voorbereid en wanneer er 4 bladeren verschijnen, worden ze verplaatst naar de tuin waar kool, peterselie, aardappelen of bonen groeiden. Op een vierkante meter moeten 2 komkommerzaailingen worden geplaatst.

voer vanaf de herfst

Hoe een struik te vormen?

Als je een Vyatich-hybride in een kas kweekt, moet je één stengel laten staan. Wanneer de komkommer bereikt het latwerk, is het meerdere keren om het touw gewikkeld. Als er 4 bladeren en eierstok verschijnen, knijp dan in de bovenkant. Daarna wordt de scheut gevormd in de boezem van een van hen verwijderd, de rest wordt in een dambordpatroon aan het latwerk vastgemaakt.

Na deze procedure dringt de lucht gemakkelijker de onderste laag van de plant binnen, rotten de wortels niet, komen de voedingsstoffen in het bovenste deel van de struik.

Zodat de wimpers van niet-bestoven komkommers niet veel groeien, wordt het knijpen om de halve meter uitgevoerd, worden de vergeelde bladeren van onderaf afgesneden, evenals scheuten waarop de vruchten niet langer zijn vastgebonden. Alle werkzaamheden aan de vorming van hybride struiken moeten vroeg in de ochtend worden gedaan.

een steel

Landbouwtechnologie van de teelt

Om niet-bestoven komkommers te behagen met een hoge opbrengst en smaak, is het niet voldoende om de beschrijving van de methoden voor het vormen van een struik en kousenbanden tot een latwerk te bestuderen, je moet er goed voor zorgen.

Bij het kweken van een Vyatich-hybride wordt speciale aandacht besteed aan:

niet-bestoven variëteit

 • vochtigheid;
 • het losmaken van de grond;
 • de kas luchten;
 • kunstmest.

Wanneer de komkommers beginnen te rijpen, is het noodzakelijk om onkruid te verwijderen, de grond te voeden. Water geven met warm water mag niet vaker dan eens in de 3 dagen zijn, Struiken van de Vyatich-hybride moeten vaker worden bevochtigd als de eerste bloemen verschijnen.

het losmaken van de grond

Tijdens het vruchtlichamen hebben komkommers kalium nodig; het is raadzaam om in deze periode elke week complexe meststoffen toe te passen. De groei van niet-bestoven hybriden wordt vertraagd wanneer de grond uithardt. Na het besproeien van de plant, wordt de grond rond de komkommers noodzakelijkerwijs losgemaakt, maar zodat de wortels van de struik niet worden beschadigd.

Tijdens het groeiseizoen wordt de variëteit Vyatsky eens in de tien jaar gevoerd. Roer in een emmer water 1 liter mest en een lepel carbamide, dat tot 47% stikstof bevat, en geef de planten water.

De struiken van de niet-bestoven hybride Vyatich groeien snel, er zijn veel smakelijke komkommers op gebonden. Afhankelijk van de regels van de landbouwtechnologie is het mogelijk om vanaf 1 m2 te verzamelen. vierkante meter tot 20 kg geurig fruit.

eerste bloemen

Beoordelingen
 1. Sergei
  12.12.2019 18:32

  Over welke komkommer gaat het artikel?
  Ben je begonnen met de Vyatsky-variëteit, eindigde je met Vyatich? Het is moeilijk om de naam te onthouden😁

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen