De beste rassen, regels voor het planten en kweken van komkommers in het open veld in Siberië

Siberië beslaat het grootste deel van het grondgebied van Rusland, het weer in dit gebied betekent niet dat er gewassen worden verbouwd. De teelt van komkommers in Siberië wordt bemoeilijkt door ongunstige weersomstandigheden. Omdat het warme weer relatief kort is, is deze tijd niet genoeg voor het volledige groeiseizoen van komkommers. Meestal wordt de teelt van dit gewas op de noordelijke breedtegraden uitgevoerd in kasomstandigheden. Wanneer moet je komkommers in het noorden planten om een ​​goede oogst te krijgen? Je zult heel hard moeten proberen om komkommers te telen.

Hoe u de juiste variëteit kiest om te kweken

Het belangrijkste waar u op moet letten bij het kweken van komkommers voor zaailingen op noordelijke breedtegraden, is de keuze van de variëteit. Momenteel zijn veredelaars erin geslaagd rassen te ontwikkelen die bestand zijn tegen koud weer en plotselinge temperatuurschommelingen. Bij het kiezen van plantmateriaal moet u vertrouwen op indicatoren zoals overheidsanalyses en zonering in de noordelijke regio's. Dergelijke komkommerzaden zijn resistenter en kunnen zelfs in de volle grond een goede oogst opleveren.

Welke variëteiten worden als het beste beschouwd voor Siberië?

De beste soorten komkommers voor Siberië:

 • Altai

Altai is een vroeg rijpende variëteit die geschikt is voor Siberië. Bestoven door bijen. Kan zowel in kasoverkappingen als in de tuin in de perken worden geplant. Het belangrijkste verschil is de weerstand tegen een sterke temperatuurdaling. De immuniteit voor ziekten is gemiddeld. Rijpe vruchten zijn geschikt voor hele beitsen.

vroegrijpe variëteit

 • Altaïsch

Komkommers groeien goed, zelfs met scherpe temperatuurdalingen. Een vroegrijpe variëteit, groenten rijpen in grote hoeveelheden. Komkommers buiten kweken verdient de voorkeur. Groenten kunnen worden gebruikt om verse salades te maken.

komkommers in een bord

 • Cascade en Mig

Deze twee soorten komkommers hebben vergelijkbare kenmerken. Het kan zowel in de bedden als in kasomstandigheden worden gekweekt. De opbrengst is hoog, vanaf 1 vierkante meter kan 7 tot 15 kg fruit worden geoogst. De vorm van de komkommers is langwerpig, cilindrisch. Af en toe hebben de struiken minerale en organische meststoffen nodig. Gebruikt voor zomersalades en voor zouten.

Cascade en Mig

 • Claudia F1

Eerste generatie hybride. In Siberië worden komkommers in de volle grond geplant. Planten zijn zelfbestuivend. De opbrengst kan oplopen tot 26 kg uit verschillende struiken. Er zit geen bitterheid in de smaak, de groenten zijn bedekt met kleine knobbeltjes. Rijpe komkommers kunnen in salades worden gedaan en gezouten.

eerste generatie

 • Herman F1

Het is ook een hybride van de eerste generatie.Net als Claudia behoort het tot zelfbestoven variëteiten die geschikt zijn om in Siberië te kweken. De opbrengst is hierdoor hoog. Het behoort tot de vroege rassen. Het belangrijkste voordeel van Herman is de resistentie tegen veel "komkommer" -ziekten. Zaailingen worden in mei geplant. Komkommers worden heel ingeblikt en toegevoegd aan salades.

zelfbestuivende variëteit

 • Pallas 'kat

Komkommers van binnenlandse selectie. Vruchten zijn langwerpig, kunnen een lengte bereiken van 25 cm De rijping begint 70 -80 dagen na het planten van de zaden, bloeiwijzen kunnen alleen door bijen worden bestoven. Heel productief. De struiken zelf zijn vrouwelijke planten, er zullen bestuivende soorten geplant moeten worden.

plakjes komkommer

 • Miranda F1

Het belangrijkste voordeel van deze komkommersoort is de weerstand tegen vorst en echte meeldauw. Komkommers kunnen op elke grond worden gekweekt, maar de beste oogst kan worden verkregen door zaailingen op vruchtbare grond te planten.

grootste voordeel

Wat zijn de rassen met de beste opbrengst?

De meest productieve soorten komkommers:

 • Gloeiworm;
 • Serpentine;
 • Gusto;
 • Kampioen;
 • Apogee F1;
 • Borstplaat F1.

productieve rassen

U kunt deze komkommersoorten in een kas of in de volle grond telen.

Wanneer komkommers planten in Siberië?

Voor planten in het Siberische klimaat is het belangrijk om de juiste timing te kiezen voor het planten van komkommerzaailingen. De zomer is hier veel korter in vergelijking met de zuidelijke regio's. Wanneer zaai je zaden voor zaailingen en hoe kies je plantdata voor 2018?

In een verwarmde polycarbonaatkas kunt u in april komkommerzaadjes zaaien. De meest gunstige tijd is half april. Voor teelt in de volle grond in Krasnoyarsk is het beter om begin mei te kiezen.

meenemen naar de tuin

Teelt van komkommers in een kas en een kas in Siberië

Hoe komkommers groeien in de moeilijke klimatologische omstandigheden van Siberië? Niet elke tuinman kan het zich veroorloven om een ​​kas te bouwen, dus je moet manieren bedenken om komkommers in het open veld te laten groeien. Allereerst moet u de kenmerken van de teelt van dit landbouwgewas kennen.

kiemen potten

Kenmerken van groeiende komkommers:

 • Totdat de luchttemperatuur daalt tot +15 graden, zal de plant actief groeien en zich ontwikkelen. Zodra de gemiddelde dagtemperatuur lager wordt, stopt de groei.
 • De wortels zijn het meest vatbaar voor koudegolf en vorst, dus u moet nadenken over mulch nadat de zaailingen zijn geplant.
 • Zaailingen en volwassen planten moeten regelmatig worden gevoed met minerale en organische meststoffen.
 • Planten kunnen knopen vormen. Zowel vrouwelijke als mannelijke bloeiwijzen, antennes, laterale zweep en blad kunnen zich tegelijkertijd in hen vormen. Als de luchtvochtigheid stijgt, kan uit zo'n knooppunt een aparte plant ontstaan.
 • Als de zuurgraad van de bodem lager is dan pH 5,6, kan dit de gezondheid van groenten negatief beïnvloeden. Leemachtige bodems zijn ook niet geschikt om te planten. Ze laten het wortelsysteem niet normaal ontwikkelen, wat op zijn beurt leidt tot een slechte wateropname door de wortels.

volwassen planten

De grond voor het kweken van komkommers in de kas moet van tevoren worden voorbereid. Hiervoor is een speciaal kussen gemaakt, dat bestaat uit mest en stro. De mest en het stro worden gemengd, de grond wordt gestort en vervolgens wordt nog een laag grond gestort. Alleen dan kunnen de zaailingen in de grond worden geplant.

Het is onmogelijk om meerdere jaren achter elkaar planten op dezelfde plek te laten groeien. Als de kas klein is, moet u de locatie van de komkommerbedden elk jaar veranderen. Gebeurt dit niet, dan raakt de grond uitgeput en is de opbrengst aan komkommers laag.

voorbereiding van de grond

Het planten van komkommers in de kas gebeurt voornamelijk verticaal. Om dit te doen, worden metalen of houten balken aan het plafond van de kas bevestigd, er worden sterke draden of een speciaal gaas aan vastgemaakt, die op de balken in de grond zijn bevestigd.

Elke plant zou zijn eigen ondersteuning moeten hebben. Zodat de struiken elkaar niet hinderen en normaal groeien.Als de snor zich vastklampt aan aangrenzende steunen, moeten ze voorzichtig worden verwijderd en naar hun plaats worden gestuurd.

planten in aarde

Om komkommers te laten groeien, moeten ze worden gedesinfecteerd voordat ze zaden in de volle grond planten. Om dit te doen, verdunt u kaliumpermanganaat in warm water, giet u het plantmateriaal daar en laat u het 20 minuten in water staan. Droog vervolgens tot een vrij vloeiende staat en plant in de grond.

Het telen van komkommers in een kas van polycarbonaat kan niet zonder de luchtvochtigheid en luchttemperatuur in de kas te regelen. De temperatuur mag niet lager zijn dan +15, maar niet hoger dan +24. Als er groenten worden gekweekt in het warme seizoen, moet de kas periodiek worden geopend.

zaadbehandeling

Het wordt aanbevolen om de komkommers vaak water te geven, maar u kunt ze niet gieten. Als de luchtvochtigheid te hoog is, kunnen ze ziek worden van echte meeldauw en rotten.

Om het lekkerste fruit uit komkommers te halen, moeten de struiken regelmatig worden bemest. Bestrooi de grond met houtas, compost. Je kunt ook vogelpoep en brandnetelafkooksel verdunnen en deze oplossing over de bedden gieten.

groen binnen

Open veld teelt van komkommers in Siberië

Hoe komkommers te planten voor de volle grond in Siberië? Het zaaien moet op verantwoorde wijze worden aangepakt. Voordat u zaailingen plant, moet u hiervoor de grond voorbereiden. U kunt in de herfst beginnen met de voorbereiding, onmiddellijk na het oogsten van de site.

Nadat de laatste oogst komkommers van de perken is geoogst, moet de grond onkruid worden verwijderd en gerooid. Breng mest aan op de grond en graaf opnieuw op. In het voorjaar de grond opnieuw opgraven, besprenkelen met houtas.

het land schoonmaken

Dan kun je zaailingen in de grond planten. Maak bedden en graaf ondiepe gaten. Plant zaailingen en begraaf ze met aarde. Het is niet nodig om de zaailingen te verdiepen. Besprenkel met warm water. 'S Nachts zijn de bedden met zaailingen bedekt met een dikke doek.

Het is mogelijk om zaailingen in de grond te planten nadat de nachten warm zijn geworden en er geen vorst zal zijn. In de regel is dit eind mei - begin juni. Als de planten beginnen te groeien, moet je een struik vormen. Om dit te doen, knijpt u de hoofdsteel boven 5-6 bladeren. Dit geldt alleen voor bijenbestoven rassen.

doos met jongen

Komkommerverzorging in Siberië

Met goede zorg kan de opbrengst aanzienlijk worden verhoogd. De zorg moet regelmatig zijn en omvatten:

 • De grond losmaken;
 • Onkruidverwijdering;
 • Toepassing van minerale en organische meststoffen;
 • Water geven;
 • Ziektepreventie;
 • Inspectie van struiken op de aanwezigheid van schadelijke insecten en ziekten.

inspectie van de struiken

Topdressing is het belangrijkste om te onthouden. De eerste voeding gebeurt een paar weken na het planten op een vaste plaats.

Verder wordt elke 10 dagen dressing in de bedden met komkommers op vochtige grond aangebracht. Komkommers behoren tot die soorten gewassen waarin de groei van bladverliezende massa, de vorming van bloeiwijzen en fruit gelijktijdig plaatsvindt gedurende het seizoen. Daarom hebben komkommers gedurende het groeiseizoen stikstof, fosfor en kalium nodig.

voorzichtig water geven

De volgende voedingssamenstellingen kunnen als meststof worden gebruikt:

 • Los 1 kg toorts op in 10 liter warm water. Sta 10 minuten lang op de oplossing. En giet ze dan op de bedden met komkommers.
 • Verdun kippenuitwerpselen ook in water (in een verhouding van 1:10).
 • Verzamel het onkruid dat op de site groeit, vul ze met warm water. Sta erop 10 uur. Giet vervolgens de komkommers onder de wortel.
 • Van tijd tot tijd, vóór het besproeien, kunnen de bedden worden besprenkeld met houtas. Je kunt zelf as over de komkommers strooien.
 • Ook kant-en-klare minerale mengsels kunnen als meststof worden gebruikt. U kunt speciale mengsels kopen voor het bemesten van komkommers.

voeden

Ze kunnen worden afgewisseld.

Een belangrijke factor is preventie tegen ziekten en plagen. Je moet elke week komkommers inspecteren. Als er gele bladeren verschijnen, moeten ze onmiddellijk worden afgesneden en vernietigd en moeten de planten zelf worden bewaterd met Fitosporin. Je kunt de struiken verwerken met een oplossing van jodium of schitterend groen.Voor 1 liter water moet je een fles jodium nemen en deze oplossing over de bedden met komkommers gieten.

Om ongedierte af te schrikken, worden groenten besproeid met een oplossing van ammoniak en warm water. De ammoniak zal ook de stikstofproductie bevorderen. Ze kunnen ook worden besproeid met een afkooksel van valeriaanwortel. De meeste insecten verdragen de geur van valeriaan niet.

ziektepreventie

Het water geven van de bedden met komkommers zou vaak moeten gebeuren, maar met mate. Planten houden van vochtige, maar niet overstroomde grond. Als het langdurig regent, moet het water geven tot die tijd worden uitgesteld. Totdat de grond helemaal droog is. Als het bodemvocht te hoog is, kunnen de komkommers pijnlijk worden.

Recensies van tuinders over het kweken van komkommers in Siberië

Recensies van tuiniers:

Veronica, 33 jaar oud

“Ik woon in Krasnoyarsk, in de zomer kan het erg moeilijk zijn om komkommers te telen, vooral als er geen kas is. Ik probeer uit alle macht om gunstige omstandigheden voor de oogst te creëren. Maar dit is niet altijd mogelijk. "

grote kas

Constantine, 45 jaar oud

“Ik kweek al jaren komkommers in de volle grond. Soms bleek het een goede oogst te krijgen, en soms ook niet. Na verloop van tijd besloot ik dat de beste optie zou zijn om een ​​kas te bouwen voor het kweken van komkommers. Planten worden voornamelijk in de zomer gekweekt, maar in een kas. Nu ben ik tevreden met de oogst. "

Siberische oogst

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen