Geheimen van teelt, landbouwtechnologie en zorg voor komkommers in het open veld

Om niet zonder gewas te blijven, moet u de zorg voor komkommers in het open veld goed organiseren. Er zijn subtiliteiten in de landbouwtechnologie van deze cultuur, waardoor u in de zomer tijd en energie kunt verspillen. De landbouwtechnologie van komkommers in het open veld is te wijten aan de oorsprong van de cultuur. Omdat deze plant inheems is in het zuidoosten van India, uit gebieden met tropische klimaten, zijn de eisen aan vochtigheid en temperatuur hoog.

Hoe komkommers buiten te kweken

De geheimen van het kweken van komkommers in het open veld zijn voor elke tuinman anders. Sommigen kweken ze op een gewoon bed, anderen geven de voorkeur aan de warme bedmethode. Opgemerkt moet worden dat het belangrijkste voordeel van de tweede methode de hoge concentratie kooldioxide in de luchtlagen naast de grond is.

Hoe meer het is, hoe sneller de planten groeien. Er worden twee soorten komkommerteeltmethoden gebruikt: zaailingen, zaden in de grond. Met de eerste methode kunt u het plukken van komkommers dichterbij brengen, de tweede vereenvoudigt de teelt en verzorging van gemalen komkommers.

Zaden in de grond planten

De technologie van het kweken van komkommers in het open veld met zaden is afhankelijk van het weer. Houd er rekening mee dat het planten van komkommers in koude grond een negatief resultaat zal geven. Komkommerzaden ontkiemen als de grond opwarmt tot 14 ° C.

Vorst doodt jonge komkommerzaailingen, langdurige temperatuurdaling tot 8 ° C vermindert de kieming van nestzaden.

Sterke komkommerzaailingen - de formule voor succes

Sterke zaailingen van thuis gekweekte komkommers zijn de sleutel tot een hoge opbrengst. Voordat het in de grond wordt geplant, wordt het 25 dagen gekweekt. Niet alle beginnende tuinders weten hoe ze komkommers op de juiste manier kunnen laten groeien door zaailingen. Komkommers zaaien voor zaailingen begint met de voorbereiding van de grond. De gemakkelijkste manier is om kant-en-klare aarde te kopen. Een moeilijkere manier is om de grond zelf voor te bereiden.

komkommer bedden

Voor het ontkiemen van komkommerzaden is een mengsel geschikt:

 • humus (deel 1);
 • laaggelegen turf (1 deel);
 • 1 eetl. l. minerale meststof ("Aquarin");
 • 0,5 l as per emmer mengsel.

Komkommers verdragen het plukken niet goed, daarom planten ze zaden in aparte containers (glazen) met een diameter van 7 cm. Daarvoor moet het plantmateriaal worden gedesinfecteerd. De gebruikelijke optie is 1 g kaliumpermanganaat en 100 ml water. Gebruik voor het zaaien "Epin-extra" om zaadontkieming te stimuleren.Neem 100 ml warm gekookt water, druppel het product uit (2 druppels). Daarna worden de zaden 2 tot 4 dagen bewaard in een vochtige doek bij een temperatuur van 25 - 28 ° C. Zaden worden in kopjes geplant als de wortel 5 mm lang is.

komkommer zorg

De aarde in de bekers wordt gemorst met warm water, na 30 minuten worden de zaden erin gelegd en bedekt met een laag aarde, de zaaidiepte is 2 cm. De glazen zijn bedekt met een film, verwijderd na het verschijnen van komkommerkiemen. Verzorging van komkommerzaailingen is standaard:

 • geef de zaailingen om de dag water;
 • verlicht komkommers bij bewolkt weer;
 • voed de zaailingen tweemaal;
 • verhard de zaailingen gedurende een week voordat ze in de grond worden getransplanteerd, waardoor de nachttemperatuur wordt verlaagd tot 12 ° C.

Warme bedden - een paradijs voor komkommers

Het buiten kweken van komkommers met warme bedden is erg populair. De locatie voor de constructie van de nok moet worden afgeschermd van de noordenwind met hoge groenten of een constructie. Dit maakt het gemakkelijker om het microklimaat te creëren dat nodig is voor komkommers.

Voor het vullen van een warm bed kunt u mest of plantenresten (onkruid, toppen) gebruiken. Voor desinfectie kan de plantmassa worden opgewarmd: giet het in een ijzeren vat, vul het met water, verwarm het boven een vuur. Giet de hete massa in een vooraf gegraven greppel: de diepte van de greppel is 35 cm, de breedte is 1 m.

In de sleuf kunnen kleine takken en papier worden gelegd. Bestrooi de lagen met donzige limoen, giet de verwijderde aarde eroverheen. Voer in het voorjaar de laatste teelt van de grond uit: opgraven, humus, as, nitroammofos toevoegen.

Vanaf de lente, de restanten, rotten, geven warmte af en creëren een microklimaat in de oppervlaktelaag die nodig is voor komkommers. De hoge concentratie kooldioxide stimuleert het uiterlijk van vrouwelijke bloemen, wat een positief effect heeft op het volume van het gewas.

Komkommerzaailingen overplanten in de grond

Je moet een aantal subtiliteiten kennen over het kweken van komkommers op een zaailingenmanier. Begin juni (eind mei) kunnen zaailingen in de tuin worden overgeplant. Voordien, in tien dagen, begin de grond op te warmen: giet heet water, dek af met folie.

komkommers verplanten

Plant zaailingen in rijen. Laat de afstand tussen de rijen 50 cm, in de rijen tussen de gaten 30 - 40 cm Bescherm de wortels tegen beschadiging tijdens het planten. Giet de putjes met rozenwater met kaliumpermanganaat. Installeer plastic bogen bovenop de nok, rek de film uit.

Overdag bij een luchttemperatuur van 25 ° C de folie aan één kant een beetje openen tot een hoogte van 25 cm. Verdere groei van komkommers en plantverzorging komt neer op water geven, bemesten, de ruggen schoon houden en ziektes voorkomen.

Over de kenmerken van buitenverzorging

Als u voor de volwassen planten zorgt, hoeft u ze niet alleen water te geven. Het is even belangrijk om tijdig fruit te oogsten dat tot normale grootte is uitgegroeid. Je moet 's ochtends greens verzamelen, ze behouden hun elasticiteit langer.

zorgfuncties

Om de wimpers niet te beschadigen, scheur je de vruchten niet af, maar knip je ze af met een schaar of een tuinmes. Draai de zwepen niet nog een keer, de bladeren moeten omhoog kijken. Verzamel elke 2 dagen fruit.

Geheimen van een goede bewatering van gemalen komkommers

Bij het kweken van komkommers in het open veld in het land, kunnen er problemen zijn met water geven vanwege zeldzame bezoeken. Hoop op regen is het niet waard, het helpt niet altijd. We moeten de voordelen van regenwater onthouden: het is beter dan goed of leidingwater, het bevat meer zuurstof en voedingsstoffen.

Komkommers hebben regelmatig water nodig, maar er zijn teeltkenmerken die verband houden met de weersomstandigheden. Op koele dagen met overtollig bodemvocht ontwikkelen de planten wortelrot. Een goede verzorging van komkommers is om water te vermijden bij dagtemperaturen onder de 15 ° C. Bij dergelijk weer wordt droog water gegeven in de volle grond in de datsja - ze maken de aarde in de gangpaden los.

Water voor gemalen komkommers water geven moet warm zijn (22-25 ° C). Onervaren zomerbewoners die de bedden met koud water besproeien, kunnen problemen krijgen:

 • planten groeien langzaam;
 • er zijn weinig eierstokken op komkommers;
 • eierstokken van komkommer brokkelen af.

De tuinman moet in zijn kweekregels nog twee voorwaarden voorschrijven voor een goede oogst in verband met water geven. De eerste voorwaarde is water geven in de groeven in de gangpaden. Het is de moeite waard om het water bij de wortel achterwege te laten. De wortels van de komkommer zijn ondiep en kunnen worden blootgesteld. De tweede voorwaarde is om na 19.00 uur geen water te geven.

Meststoffen of hoe je komkommers buitenshuis kunt verzorgen

Regelmatig voeren helpt om gemalen komkommers goed te laten groeien. In de zomer moet u de planten minimaal 3-4 keer voeden. Met een competente aanpak worden wortelverbanden afgewisseld met blad. Tijdens de piekvruchtvorming van komkommers wordt hun immuniteit verhoogd door as. Om 1 m2 te poederen. m komkommerrug, neem een ​​glas as.

oogsten

Voor een komkommer in een open veld is bodemvruchtbaarheid belangrijk, ze verbeteren deze met behulp van meststoffen (organisch, mineraal). Voor het eerst geven tuinders de komkommers het liefst met een toortsinfusie. De oplossing is gemakkelijk te bereiden: giet 1 emmer mest in 2 emmers water, roer, laat 5 dagen staan ​​voor fermentatie. Voeg 0,5 l vloeibare mest toe aan gezonde komkommers in een emmer.

Verhoog voor zieke en verzwakte planten de concentratie van de oplossing tot 1 liter per emmer. U kunt 1 eetlepel toevoegen aan de werkoplossing. l. ureum of ammoniumnitraat.

Als er knoppen en de eerste bloemen op de komkommerwimpers verschijnen, herhaal dan het voeden van de planten. Voeg gedurende deze periode meststoffen met fosfor en kalium toe aan de oplossing. Vooral tijdens de vruchtzetting heeft de plant bemesting nodig. Voer in deze periode de komkommers om de 10 dagen, voeg nitroammofosku (10 liter 1 eetl. L.) toe aan de toortsinfusie.

Om onhandige groenten te voorkomen, moet u bij het bemesten rekening houden met de verhoudingen:% stikstof is meer dan fosfor,% kalium is meer dan stikstof.

komkommerteelt

Tuinders behalen goede resultaten met blad komkommers dressing in het open veld... Voor actieve groei van groene massa aan het begin van het groeiseizoen worden de struiken besproeid met een ureumoplossing. Om een ​​rug van 1 m breed en 10 m lang te verwerken, 1 theelepel verdunnen in 10 liter water. meststoffen. Voer de verwerking van komkommers uit voordat de bloemen verschijnen. Bestrooi in juni komkommerstruiken met een soda-oplossing (10 liter 1 eetl. L.), De bladeren worden niet geel.

Vorming van komkommerstruiken

Vorming komkommer struiken maakt het gemakkelijker voor de zomerbewoner om voor ze te zorgen. Steeds meer tuinders gebruiken hekjes in hun tuinen. Gebonden komkommerstruiken zijn minder ziek. Rassen en hybriden in het open veld worden op verschillende manieren gevormd.

Gemalen komkommers van hoge kwaliteit worden over 4 - 5 bladeren geknepen zodat er meer zijwimpers groeien. Hybriden moeten in één stengel worden gehouden, waarbij alle onderste scheuten tot een hoogte van 0,5 m worden geplukt. Laat met een tussenpoos van een komkommerstam van 0,5 tot 1 m een ​​blad in de oksels, 2 bladeren erboven en 3 tot 4 zelfs hoger.

Ziekten van gemalen komkommers

Het is niet zo eenvoudig om in het land komkommers in het open veld te telen. Ziekten liggen het hele seizoen op de plant in het open veld: direct na het planten, tijdens de vruchtperiode.

Buiteninfectie kan via de lucht worden overgedragen. De meest voorkomende gemalen komkommerziekten:

 • echte meeldauw;
 • wortelrot;
 • anthracnose.

De eerste tekenen van echte meeldauw verschijnen vaak op gemalen komkommers bij koel (20 ° C) weer met een hoge luchtvochtigheid. In de eerste fasen is het een witte laag op de bladeren, vergelijkbaar met bloem. In latere stadia beginnen de bladeren van de komkommers geel en droog te worden.

oogst van komkommers

Vruchtdragende komkommerstruiken kunnen van echte meeldauw worden bespoten met een infusie gemaakt van water (10 delen) en toorts (1 deel). Ernstig aangetaste komkommerbladeren moeten worden besproeid met een oplossing van ferrosulfaat (5%).

Wortelrot kan geen gewas achterlaten. De eerste tekenen zijn direct te zien na het planten van zaailingen op de nok. Als de dagtemperatuur stijgt, verdorren de bladeren aan de planten en bij het invallen van de schemering herstellen ze de elasticiteit van de bladeren. Aan de onderkant van de stengel van dergelijke planten wordt de kleur bruin. Vertrekt op dit moment:

 • een biologisch product ("Bactofit") of een fungicide ("Hom") aan de bodem toevoegen;
 • spudstengels om de groei van nieuwe wortels te stimuleren;
 • om de immuniteit te verbeteren, behandelen met het medicijn "Effekton".

komkommers sproeien

Anthracnose heeft niet alleen invloed op de zwepen en bladeren van grondplanten, maar ook op fruit. Gele vlekken groeien op de bladeren, roze zweren vormen zich op de greens, de stengels drogen uit, de vruchten worden onbruikbaar. De levensduur van de komkommerstruik hangt af van hoe snel de plant wordt geholpen. Neem voor het verwerken van komkommerbladeren Bordeaux-vloeistof 1%.

Ongedierte in de komkommertuin

Vaak, met het begin van hete juli-dagen, compliceert buitenverzorging de bladluizen. Een klein insect kan grote schade toebrengen aan planten in de volle grond. Beschadigde gemalen komkommers zijn gemakkelijk te herkennen:

 • trage bladeren;
 • bedorven knoppen en eierstokken;
 • gele vlekken op het oppervlak van de bladeren.

komkommer ziekten

Het insect vermenigvuldigt zich snel, bladluiskolonies kunnen in 10 dagen een hele bergrug vernietigen. Als er een insect wordt gevonden, bereid dan een zeep-asoplossing voor. Neem een ​​liter water, voeg 72% wasmiddel toe (2 el. L.) En as (2 el. L.) Verdund in heet water.

Was de bladeren en stengels van komkommers met het resulterende zeepachtige aswater. Behandel planten in de volle grond 's ochtends. Bedek de planten 's middags met afdekmateriaal om verbranding van de bladeren te voorkomen. Herhaal de behandeling in het open veld na 5 dagen. De grond onder de komkommerstruiken moet worden gepoederd met as om ongedierte af te weren en verzwakte planten te voeden.

Eenvoudige bescherming van gemalen komkommers tegen de beer

Medvedka brengt grote schade toe aan jonge grondkomkommers. Een eenvoudige plastic fles beschermt gemalen komkommers tegen ongedierte. Voor een fles met een inhoud van 1,5 liter moet je het onderste en bovenste deel eraf snijden, je krijgt een cilinder. Snijd de cilinder in 3 gelijke stukken.

Druk de resulterende ringen in het bed, laat een uitstekende rand boven het oppervlak - 0,5 cm hoog. Plant 3 komkommerzaadjes in elke ring, bestrooi ze met aarde.

Bedek de komkommerrug met cellofaan tot er scheuten verschijnen. De ringen beschermen de zaailingen tegen de beer, hinderen de ontwikkeling van de plant niet en vergemakkelijken de teelt ervan.

De keuze van rassen voor teelt in het open veld

Voor open grond is het noodzakelijk om bijenbestoven variëteiten te kiezen... Belangrijkste voordelen variëteiten voor open grond: koudebestendigheid, bestand tegen temperatuurschommelingen. Een overzicht van drie actuele hybriden voor buiten helpt je bij het kiezen van komkommerzaden voor volgend seizoen.

Komkommer Crunch F1

Bijenbestoven hybride, gekenmerkt door langdurige vruchtzetting in het open veld. Komkommers worden 48 dagen na ontkieming geoogst. Bloeiend vrouwelijk type. De vruchten worden verzameld in trossen van 2 à 3 stuks. Zelentsy ontgroeit praktisch niet, ze zijn niet vatbaar voor vergeling.

komkommers vormen

Het vlees van komkommers is compact, er zijn geen holtes. De vruchten zijn uniform, het gemiddelde gewicht van de greens is 90-100 g. Het is moeilijk om de salade te bederven met een lekkere komkommer, de greens zijn goed in licht gezouten en gepekelde vorm. Waardevolle eigenschappen van een hybride voor de volle grond: resistentie tegen wortelrot, ziekte van cladosporium, echte meeldauw (vals, echt).

Komkommer Smakelijk F1

Een vroege hybride voor de volle grond (rijping duurt 45 dagen), bijen bestoven, vruchtbaar (14 kg / m²). Vruchtvorming is uniform en langdurig. De hybride is resistent tegen een complex van ziekten en past zich perfect aan alle groeiomstandigheden aan. Het bloeiende type is vrouwelijk. Vormt 2-3 eierstokken in de knooppunten. Komkommers worden mooi, niet lang, uitgelijnd. De vorm van zelents is cilindrisch, gewicht van 80 tot 100 g.Fruit kan in blanco's worden gebruikt, vers.

soorten komkommers

Komkommer Baby F1

Vroege hybride, bijen bestoven, kan in de volle grond worden geplant. Zelentsy begon te zingen op dagen 47-50. Vruchtvorming van een grondhybride duurt lang, greens worden gevormd op de centrale stengel en op de zijscheuten. De lengte van de zelents is 7-10 cm, de vorm is mooi. Komkommers zijn groot knolachtig met wit behaard.Het vruchtvlees van de komkommers is stevig, sappig en knapperig. Zelentsy wordt gebruikt voor het zouten van vaten, augurken verliezen hun elasticiteit niet.

Hoe u gemakkelijk de opbrengst van komkommers in het open veld kunt verhogen

Soms helpt het advies van ervaren tuinders om veel komkommers in het open veld te laten groeien. Hier is een van die tips: speciale komkommers voor het besproeien van grond met appelciderazijn. Giet regenwater of kraanwater in het vat. Als het water opwarmt, voeg je er appelciderazijn aan toe. Voor 200 liter is 1,5 glazen voldoende. Geef gemalen komkommers de hele zomer water met dit zure water. Het is mogelijk om 15% meer gekweekte komkommers te verzamelen dan wanneer je met gewoon water water geeft.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen