Hoe komkommers in het open veld te voeden, bemesten en water te geven met folkremedies

Tegenwoordig proberen steeds meer mensen biologische groenten en fruit in hun bed te verbouwen. Daarom denken ze vaak na over hoe het voeren van komkommers in het open veld met folkremedies wordt uitgevoerd. Opgemerkt moet worden dat dit proces niet moeilijk is, daarom zullen we het nu zo gedetailleerd mogelijk hebben over de meest populaire, effectieve en betrouwbare methoden om komkommers te voeren.

Sleutelaspecten

Om ervoor te zorgen dat het voeren van komkommers met folkremedies correct wordt uitgevoerd, moet u allereerst informatie hebben over welke omstandigheden geschikt zijn voor komkommers en welke niet.

Deze cultuur houdt van:

 • grond die in grote hoeveelheden humus bevat, met een neutrale of licht zure reactie;
 • bodemtemperatuur boven 15 graden;
 • omgevingstemperatuur van 20 tot 30 graden;
 • zoveel mogelijk vochtigheid;
 • bevruchting met infusie bereid uit verse mest.

Ze hebben een negatieve invloed op de groei en ontwikkeling van de plant:

 • grond die niet is verrijkt met organische meststoffen, met een hoge zuurgraad;
 • gebruik voor irrigatie van water, waarvan de temperatuur niet 20 graden bereikt;
 • sterke schommelingen in temperatuurindicatoren;
 • transfer van de ene plaats naar de andere;
 • de omgevingstemperatuur is lager dan 16 graden of het weer is te warm, waarbij de temperatuurindicatoren hoger zijn dan 30 graden;
 • droogte.

Komkommers zijn dol op kunstmestrijke bodems. Het groeiseizoen varieert van 90 tot 105 dagen, als het gewas wordt voorzien van comfortabele omstandigheden, kan een hoge opbrengst worden verwacht.

De behoefte aan voeding is dat komkommers voedingsstoffen moeten leveren aan lange scheuten en bladeren, en hun wortelsysteem bevindt zich in de akkerbouwhorizon, die niet voldoende kunstmest heeft.

de behoefte aan voeding

Houd er rekening mee dat komkommers verschillende voedingsstoffen nodig hebben in verschillende stadia van hun ontwikkeling:

 1. In de beginfase van het planten moet er zoveel mogelijk stikstof in de grond zitten.
 2. Na het planten in de grond tijdens de vorming en groei van zijscheuten - fosfor en kalium.
 3. Tijdens het vruchtlichamen moeten stikstof en kalium de overhand hebben in de grond.

Belangrijk: voor de beste vruchtvorming van komkommers moet de grond worden verrijkt met micro-elementen, vooral de gewichtige - magnesium.

Komkommers voeren met behulp van volksrecepten

Het is geen geheim dat het voeren van komkommers met organische mest beter is dan met chemie. Bovendien zullen de komkommers milieuvriendelijk zijn.

Er zijn veel manieren om komkommers te voeren met behulp van natuurlijke stoffen onder de mensen. Nu zullen we enkele methoden bekijken, en het is aan jou om te beslissen welke de beste is.

as voeden

Houd er rekening mee dat u bij het toepassen van zelfs natuurlijke meststoffen voor komkommers heel voorzichtig moet zijn en de plant niet te veel moet voeren.

Ash gebruiken

As behoort tot de groep van unieke meststoffen, omdat het een grote hoeveelheid kalium, fosfor en sporenelementen bevat. Het enige nadeel is om zo te zeggen dat de as arm is aan stikstof.

Er moet aan worden herinnerd dat zonder meststoffen met kalium geen goede oogst mag worden verwacht, als de grond arm aan fosfor is, het wortelsysteem van de plant geen voedingsstoffen en water aan de bladeren en vruchten kan leveren. Het is al tijdens het zaaien belangrijk om een ​​half glas as in het gat te brengen, te mengen met de grond en water te gieten.

In de toekomst kan de plant op de volgende manieren worden bemest:

 1. Giet onder de struik van de plant (bij de wortel) 2 el. l. as en besprenkel met water.
 2. Los een glas poeder op in 1 liter water en geef de komkommers water met de bereide oplossing a rato van 2 liter kunstmest voor komkommers in het open veld per plantsteel.

Met deze methode kan dat voer komkommers elke twee weken.

Houd er rekening mee dat als de planten vóór het besproeien met as worden besprenkeld, dit ze niet alleen versterkt, maar ook beschermt tegen ziekten en plagen.

Mest en compost

Alle pompoengewassen houden van mest, maar het is ten strengste verboden om het vers binnen te brengen - de mest moet in vloeibare vorm zijn. Groenbemesting, dat wil zeggen wietinfusie en compost, heeft een positief effect op de groei en ontwikkeling van komkommers.

De positieve eigenschappen van de meststof worden verklaard door het feit dat zelfs wanneer het mengsel meer dan nodig wordt toegevoegd, het risico dat nitraten in de vruchten komen, wordt geminimaliseerd.

Een goede meststof is toorts en vogelpoep, omdat ze alle stoffen bevatten die nodig zijn voor het voeren. Om de infusie voor te bereiden, moet u een emmer mest of uitwerpselen mengen met 4 emmers water en enkele dagen aandringen, af en toe roeren. Wat betreft het onkruid, ze worden doordrenkt door ze in vaten te plaatsen en ze met water te vullen.

voeden met mest

Daarna wordt de toorts verdund met water in een verhouding van 1:10, uitwerpselen - 1:10, groenbemesting - 1: 5. Bemesting met mest of andere soortgelijke mest wordt twee keer per zeven dagen aanbevolen, 2 liter per plant.

Notitie! Als het blad van planten wordt behandeld met een gespannen infusie, wordt het resistent tegen echte meeldauw.

Goede opbrengstresultaten worden waargenomen bij het bemesten van de grond met humus.

Met bakkersgist en bier

Met dit product kan bevruchting 2-3 keer per seizoen worden uitgevoerd. Om kunstmest te bereiden heb je nodig:

 • een pakje gist;
 • 2/3 kopsuiker;
 • 3 liter water.

Alle ingrediënten worden gemengd en gedurende drie dagen op een warme plaats bewaard, van tijd tot tijd moet het mengsel worden geroerd. Daarna wordt de infusie verdund in een verhouding van 250 ml: 10 l water en worden de planten gevoerd. Een steel heeft 500 ml kunstmest nodig. Als de oplossing wordt gefilterd, kunnen de bladeren van de plant er ook mee worden verwerkt.

gist meststof

Komkommers voor een goede oogst kunnen met bier worden gevoerd, maar alleen levend of niet-alcoholisch mag worden gebruikt. Houd er rekening mee dat u zaailingen niet meer dan 100 ml per plant met levend bier mag voeren.

Uienschil als meststof

Een aftreksel gemaakt van gewone uienschillen is niet alleen een meststof, maar ook een uitstekende immunostimulant en bescherming van de plant tegen ongedierte en ziekten.

Voor dit doel worden ook afkooksels gebruikt, waarmee het wordt aanbevolen om de planten water te geven of te besproeien.Om de bouillon te bereiden, giet je een handvol uienschillen met 1,5 liter kokend water en laat je het 7 minuten koken, laat het afkoelen en voeg 3,5 liter water toe aan de bouillon.

Kruideninfusies en afkooksels

De eenvoudigste en meest betaalbare meststoffen voor komkommers zijn kruidenafkooksels. U kunt de bedden water geven met kruideninfusie. Er worden verschillende planten gebruikt om de meststof voor te bereiden.

De beste opties zijn:

 • moeder en stiefmoeder;
 • loboda;
 • klit;
 • agave kruid.

Om de kruideninfusie voor te bereiden, is het noodzakelijk om het vat 2/3 te vullen met plantaardige grondstoffen en deze met water te vullen. De container wordt op een warme plaats achtergelaten en staat er 10 dagen op. Voor gebruik wordt 1 liter kruideninfusie opgelost in 10 liter water. Geef de plant daarna water bij de wortel om meer gewassen te laten groeien.

Eierschalen gebruiken

Niet iedereen heeft de informatie dat het gebruik van eieren niet alleen mogelijk is bij het koken, maar ook in de landbouw. Eierschalen kunnen de vruchtbaarheid van de bodem verhogen, omdat het de zuurgraad aanzienlijk verlaagt. Parallel hieraan kan de schaal dienen als losmiddel van de grond.

shell meststof

Om de eierschalen te gebruiken voor het beste resultaat, moet je weten hoe je de compositie goed voorbereidt. Dus allereerst moet de schaal worden gewassen en gehakt met een koffiemolen of vleesmolen.

Belangrijk! Probeer de eierschalen niet met je handen te vermalen, want dit is geen gemakkelijke taak, daarnaast kun je ook de huid beschadigen. Als de stukjes eierschaal groot zijn, wordt de effectiviteit ervan als meststof aanzienlijk verminderd.

Om eierschalen te gebruiken als meststof voor komkommers, is het noodzakelijk om de schalen van 5 eieren te poederen en een liter kokend water te gieten. Het resulterende mengsel laat men 5 dagen trekken, onder af en toe roeren. Daarna wordt de eierschaalinfusie verdund met water en worden de planten bewaterd.

Meststof gemaakt van voedselresten

Een cocktail gemaakt van plantaardig afval kreeg uitstekende recensies:

 • uienschil;
 • bananenschillen;
 • sinaasappelschil;
 • wortelschillen.

Het bereide mengsel van ingrediënten wordt met heet water gegoten en gedurende meerdere dagen doordrenkt. Voordat 250 ml van de resulterende infusie wordt gebruikt, wordt de samenstelling verdund met 5 liter water. Dit komkommervoer voedt niet alleen de planten, maar beschermt ze ook tegen ziekten.

meststof in een vat

U kunt aardappelschillen gebruiken als meststof.

De volgende remedie is al uitgewerkt: uitgeput mycelium van paddenstoelen als meststof voor komkommers in het open veld. Nadat het mycelium is verzameld, wordt het 1: 1 met kokend water gegoten en 24 uur bewaard en vervolgens gefilterd. Voordat de planten water geven, moet de infusie worden verdund met water in een verhouding van 1:10.

Bananenschil als meststof

De gedroogde bananenschil wordt gebruikt voor het mulchen van de aanplant. De infusie met bananenschillen is bijzonder effectief om jonge spruiten water te geven.

Om een ​​meststof voor bananenschillen te maken, wordt aanbevolen om:

 1. Giet 3 verse bananenschillen met 3 liter water en laat drie dagen staan. Verdun daarna gelijkmatig met water en geef de plant water bij de wortel.
 2. Giet de gedroogde schillen van 4 bananen met een liter water, sta erop en geef de planten water.

Houd er rekening mee dat voordat u de meststof voor bananenschillen bereidt, u deze onder stromend water moet wassen.

Biostimulant voor natuurlijke groei

Om planten, inclusief komkommers, snel te laten groeien, kun je ze bemesten met aloë-sap. Om het product voor te bereiden, moet je verschillende bladeren van de plant nemen, ze wassen en in een pan doen. Daarna worden de aloëblaadjes geplet om een ​​uniforme consistentie te verkrijgen. 1 eetl. l. aloë pap wordt in 250 ml water gedaan en gedurende een week op een donkere, koele plaats geplaatst, waarbij van tijd tot tijd water wordt toegevoegd om 5 liter vloeistof te verkrijgen.

Voor gebruik moet de aloë-infusie worden gekookt en gekoeld.

Let op: experts zeggen dat je zowel oude als jonge aloëblaadjes moet gebruiken.

Gebruik van acetylsalicylzuur

Acetylsalicylzuur (aspirine) wordt veel gebruikt, niet alleen in de geneeskunde, maar ook in het dagelijks leven. Aspirine kan schimmel- en zuurarme grond genezen. Aspirine heeft een positief effect op de groei en ontwikkeling van planten.

komkommers sproeien

We kunnen gerust zeggen dat dit het antwoord is op de vraag hoe komkommers moeten worden gevoerd voor groei. Het enige dat nodig is, is Aspirine (1 tablet) in een liter water doen en de planten water geven. U kunt aspirine rechtstreeks in de grond begraven - 1 tabblad. elke tien centimeter.

Bemesting van planten die in kasomstandigheden staan

In kassen moeten komkommers veel vaker gevoerd worden dan planten die buiten groeien. Dit wordt verklaard door het feit dat het mogelijk is om 15 keer meer zelents uit gesloten grond te halen, daarom moeten er veel meer meststoffen worden toegepast.

Hier is het antwoord op de vraag hoe komkommers moeten worden bemest. Bijna alle meest populaire folkremedies voor het voeren van komkommers worden gepresenteerd. Let meer op groentegewassen en je kunt trots verklaren: "Ik voed komkommers, en ze bedanken me voor een goede oogst."

Beoordelingen
 1. Natalia
  10.10.2017 06:20

  Van jaar tot jaar experimenteer ik met verschillende groeistimulerende middelen, houd zelfs een dagboek bij. Dit jaar heb ik op advies van een buurman een remedie geprobeerd, BioGrow, een bioactivator voor plantengroei. Heeft een experiment uitgevoerd op twee bedden. Op de ene gebruikte ik voedselafval, zoals beschreven in het artikel, op de andere bioactivator. De laatste won. Ik heb het gekocht deze winkel.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen