Waarom komkommerzaailingen vallen en verdorren, hoe ze goed kunnen verzorgen en water geven

Een van de belangrijkste redenen waarom komkommerzaailingen verdorren, onjuist planten en verzorgen, worden beschouwd als ziekten en plaagaanvallen. De teler moet de eerste tekenen van een probleem kennen om actie te ondernemen en de zaailingen niet te verliezen.

Waarom komkommerzaailingen verdorren en vallen

Soms worden groentetelers geconfronteerd met een probleem wanneer de komkommerzaailingen na het ontkiemen beginnen uit te drogen. Om de vraag te beantwoorden of planten kunnen worden hersteld, moet u de oorzaak van het probleem weten.

 • De belangrijkste reden waarom de bladeren bij jonge scheuten thuis of in de bedden verdorren, is een gebrek aan licht. In dit geval moet de container met zaailingen worden herschikt naar een open, zonnige plaats. Om komkommers met zaden te planten, moet je een gebied kiezen waar zonlicht vrij valt.
 • Een andere reden waarom komkommers afsterven, is het niet naleven van de timing van transplantatie naar een vaste plaats. Bij een late transplantatie worden de struiken te groot en te sterk, en is het moeilijker voor hen om op een nieuwe plaats wortel te schieten. Te vroeg verplanten leidt ertoe dat de onvolgroeide plant niet slecht bestand is tegen ongunstige omgevingsfactoren.
 • Jonge scheuten sterven vaak als gevolg van onjuist water geven. Een teveel of gebrek aan vocht leidt ertoe dat de stengel en bladeren vorm beginnen te verliezen.
 • Zaailingen gaan verloren door te dichte aanplant. Met een goede en vriendelijke ontkieming beginnen zaailingen zich slecht te voelen. De spruiten verhinderen de vrije doorstroming van licht en lucht en er ontstaat een tekort aan voedingsstoffen. Daarom is het belangrijk om tijdens het planten afstand te bewaren.
 • Een onevenwichtige hoeveelheid sporenelementen in de grond kan ook het uiterlijk van zaailingen in het open veld veranderen. Overtollige kunstmest kan zwakke wortels verbranden. Als gevolg hiervan kan de hele plant afsterven. Gebrek aan voedingsstoffen leidt ook tot verwelking van bladeren.
 • De geplante scheuten moeten constant worden verzorgd. Komkommerzaailingen verdorren door het verstoppen van de bedden met andere, sterkere planten. Daarom moet u op tijd van onkruid afkomen, dat vaak dragers van infecties wordt, de bedden schaduw geeft en de luchtcirculatie belemmert.

komkommers verdorren

Als, na het planten van zaailingen, de struiken in de tuin verdorren en vallen, kan dit te wijten zijn aan schade aan de wortels tijdens het verplanten, te laat of vroeg planten, lage luchttemperatuur 's nachts, infectie of ongedierte. Omdat komkommers op een nieuwe plek niet goed wortel schieten, geven veel groentetelers de voorkeur aan gekiemde zaden om op een site te planten.

De redenen waarom komkommerzaailingen in de kas verdwijnen, zijn vrijwel dezelfde.Bijkomende ongunstige factoren voor het feit dat komkommerzaailingen verdorren in de kas, kunnen zeldzame luchten, hoge luchtvochtigheid en onjuiste temperatuuromstandigheden zijn. Tocht mag tijdens ventilatie niet worden toegestaan.

zaailingen planten

Belangrijke aanbevelingen als verwelking wordt waargenomen bij komkommerzaailingen in de kas. Wat te doen? De ruimte moet regelmatig worden geventileerd. Het is aan te raden om het kasdek te verduisteren tijdens actieve zon.

Waarom sterven komkommerzaailingen, ziekten

Een andere veel voorkomende reden waarom zaailingen kunnen sterven, zijn infecties. Zelfs een goede verzorging garandeert niet dat komkommers schimmelziekten zullen ondergaan. Het probleem kan zich voordoen bij zaailingen, zowel thuis als in de tuin. Daarom is het absoluut noodzakelijk om de tekenen te kennen die helpen bepalen dat komkommerzaailingen ziek zijn. U moet weten en wat u moet doen als komkommerzaailingen afsterven.

zijn infecties

In het geval dat het temperatuurregime niet stabiel is of de spruiten worden bewaterd met koud water, neemt de immuniteit af en kan een ziekte zoals echte meeldauw optreden. Op dunne stengels beginnen de bladeren te verzwakken, er verschijnt een witte bloei. Dan worden de bladeren geel en sterft de plant af. Het is belangrijk om zaailingen in warme omstandigheden te laten groeien en alleen water te geven met bezonken, warm water. Hoe te behandelen in geval van een probleem? Kan behandeld worden met Hom, Quadris of Topaz.

Peronosporosis verschijnt als kleine gele vlekken op de bladeren, die geleidelijk toenemen. Aan de binnenkant van het blad vormt zich een grijze bloei. De bladeren van komkommerzaailingen verdorren, drogen en dan sterft de hele plant volledig. De reden kan een onjuist irrigatieregime zijn, schommelingen in de luchttemperatuur. Om het probleem te bestrijden, worden Bordeaux-vloeistof, de medicijnen Ridomil, Kuproksat en Ordan gebruikt.

schimmelziekten

Fusarium begint met het rotten van het wortelsysteem, en dan begint het grondgedeelte van de plant te drogen en te rotten. Geneesmiddelen zoals Trichodermin, Phytocide kunnen de infectie het hoofd bieden.

Komkommers sterven door een ziekte zoals sclerotinose. In de beginfase wordt het gekenmerkt door het verschijnen van een donzige, lichte schimmel. Dan beginnen zich donkere vlekken te vormen en sterft de plant. Een effectief medicijn Fitosporin M. zal helpen redden van de dood.

sclerotinosis-ziekte

Als de poot van jonge zaailingen opdroogt en zwart wordt, kan dit ook een teken zijn van een schimmelziekte. Het wordt in de volksmond het zwarte been genoemd. De infectie verspreidt zich erg snel, dus je moet zo vroeg mogelijk beginnen met vechten. Om de hele plant niet te verliezen, moet de watergift worden verminderd, het wordt aanbevolen om te mulchen, de struiken te behandelen met een oplossing van kaliumpermanganaat. Van de medicijnen kun je Bactofit, Fitosporin, Fitolavin kiezen.

Een invasie van ongedierte kan de reden worden waarom komkommerzaailingen kunnen vallen en verdorren. De stengel verdroogt, de bladeren krullen en worden geel, er verschijnen vlekken van verschillende kleuren. Op de bladeren, meestal aan de binnenkant, kun je de insecten zelf of hun larven vinden. De meest voorkomende ongedierte van komkommers is de meloenbladluis, spintmijt, witte vlieg, spruitvlieg.

fytosporine en fytolavine

Wortelrot zorgt ervoor dat de stengel dunner wordt bij de zaailing en de bladeren lusteloos lijken. Het kan binnenkort breken. De oorzaak van deze schimmelziekte is het water geven van de bedden met koud water, veelvuldig voeren met dezelfde component, overtollig vocht of plotselinge temperatuurschommelingen. Tijdens de behandeling worden alle fouten gecorrigeerd, houtas en zand worden rond de stam gestrooid.

Onder de opdrogende spruiten moet je de gezondste kiezen en deze naar een andere plaats overplanten. Het is beter om zieke planten uit de tuin te halen en ze te verbranden. Als de schimmelziekte vordert, moet je alle zaailingen verwijderen en, als er tijd is, de zaden opnieuw planten. Ze moeten eerst worden gedesinfecteerd en in oplossingen worden bewaard om de immuniteit te verbeteren.

droge spruiten

Hoe zorg je voor komkommerzaailingen

Het verdere groeiproces hangt af van de juiste verzorging van de jonge zaailing. Planten zijn zelden vatbaar voor ziekten, hebben een sterk wortelgestel en laten veel eerder oogsten toe. Het is absoluut noodzakelijk om alle regels te volgen bij het planten van zaden en het verzorgen van zaailingen.

Nadat de komkommerzaden zijn geplant, wordt de container bedekt met folie en verwijderd naar een warme plaats. De eerste scheuten moeten binnen ongeveer een week uitkomen. De container wordt geopend en verplaatst naar een goed verlichte plaats. Het wordt aanbevolen om de zaailingen uit te dunnen, alleen sterke scheuten achter te laten, de zwakke moeten worden afgesneden en niet bij de wortels worden uitgetrokken.

bedekt met folie

Door komkommers volgens alle regels te kweken, worden veel onaangename problemen voorkomen.

 • Komkommers ontkiemen beter en sneller in een warme kamer. De optimale temperatuur voor het kweken van zaailingen wordt beschouwd als ongeveer 21 graden overdag en 18 graden 's nachts.
 • Er moet voldoende licht zijn, maar direct zonlicht moet worden vermeden, anders kunnen de zaailingen uitdrogen. Bij gebrek aan licht strekken de spruiten zich uit en worden ze helderder.
 • Het planten moet worden beschermd tegen tocht. Als komkommers in een kas worden gekweekt, is het absoluut noodzakelijk om de kamer dagelijks te ventileren.
 • Zorg ervoor dat u de besproeiingsmodus instelt. Water bedoeld voor irrigatie moet warm zijn. Op de bodem van de container waar de zaailingen groeien, moeten er afvoergaten zijn.
 • 12-14 dagen na het verschijnen van de bladeren wordt de eerste voeding uitgevoerd. Een oplossing op basis van ureum, toorts, kippenuitwerpselen is geschikt voor komkommers. De volgende voeding wordt na 8 dagen uitgevoerd. U kunt houtas gebruiken.
 • Sommige groentetelers voeren een oogst uit om kracht te krijgen in het wortelstelsel. De procedure wordt vroeg uitgevoerd, wanneer het eerste paar bladeren verschijnt. Na het plukken kun je zien dat de zaailingen zijn verdord, maar na twee dagen zijn de zaailingen hersteld. De oplossing van Epin en Humate herstelt zaailingen sneller.
 • Die struiken die sterk zijn gegroeid, worden aanbevolen om te knijpen.
 • Een week voordat zaailingen in de tuin worden overgeplant, wordt verharding uitgevoerd. De watergift wordt verminderd, de luchttemperatuur wordt verlaagd, het is handig om zaailingen een tijdje buiten te zetten.

zaailingen transplanteren

Komkommerstruiken verdragen het verplanten niet goed. Het is het gemakkelijkst om in afzonderlijke turfpotten te planten, dan zullen de wortels niet lijden tijdens het verplanten. Het water geven wordt drie dagen voor de transplantatie gestopt. De grond moet uitdrogen en aan de wortels van de plant blijven plakken. Een spruit wordt geplant in een eerder voorbereid gat in het tuinbed, samen met een aarden klomp. Ze zijn bedekt met aarde, verdicht en mulch.

komkommer struiken

Hoe komkommerzaailingen op de juiste manier water te geven

Komkommers zijn erg kieskeurig over water geven. Te veel water geven kan leiden tot verwelking en uitdroging van de wimpers. Daarom is het zo belangrijk om de zaailingen goed water te geven. De watergift moet matig zijn, er mag geen wateroverlast van de grond zijn, anders zullen de zaailingen verdorren. Het water moet warm zijn (ongeveer 24 graden), het is beter om het van tevoren op te vangen zodat het bezinkt.

Het is beter om de nieuw verschenen zaailingen met een lepel water te geven, zodat de aarde niet erodeert en de wortels blootlegt. Voor jonge scheuten is het handig om gesmolten of gefilterd water te gebruiken. Normaal water kan schadelijke onzuiverheden bevatten.

geef de zaailingen water

Als de komkommers samen opstonden en na een week begonnen uit te drogen en geel werden, is dit in de meeste gevallen te wijten aan een gebrek aan vocht. Vooral het probleem doet zich voor bij degenen die in plaats van water geven, vaak sproeien of water geven, maar in kleine porties.

Om te bepalen hoe vaak u de bedden water moet geven, moet u rekening houden met de samenstelling van de grond, de temperatuur en vochtigheid in de kamer en de hoeveelheid zonlicht. De grond mag niet volledig uitdrogen. Je kunt een houten stok langs de rand van de container verdiepen. De grond moet vochtig en los aanvoelen. De zaailingen moeten ongeveer twee keer per week worden bewaterd. Zaailingen, die worden aangevuld, worden aanbevolen om vaker water te geven.

samen klommen

De basisregel voor het water geven van komkommerzaailingen is niet alleen warm water. Het is belangrijk om het niet op de bladeren te laten komen. Watergift wordt 's ochtends uitgevoerd, niet later dan 11 uur.

Bestaan regels en hoe komkommers water te geven in een kas of kas... Water tijdens irrigatie mag niet bij de wortel worden gegoten. De grond rondom de wortel kan het beste droog worden gelaten. Kaszaailingen worden tussen rijen bewaterd.

drenken regel

Beoordelingen
 1. Julia
  3.03.2019 11:26

  Ik had zo'n probleem vanwege onjuist geselecteerde meststoffen, ik gebruikte er te veel van, dus de zaailingen stierven. Nu gebruik ik alleen minerale meststoffen, organische mest zelden.

  Te beantwoorden
 2. Natalia
  11.11.2019 14:42

  Hallo. Ik woon in de regio Irkoetsk. We hebben een winterkas gebouwd. Het bleek moeilijk om komkommers te telen. Ik heb in deze kwestie een intelligent persoon nodig. Om u tijdig te vertellen hoe en wat u moet doen.

  Te beantwoorden
  • beheerder
   11.11.2019 13:28

   Goede dag. In dergelijke klimatologische omstandigheden is het natuurlijk moeilijk om vroege groenten te kweken. Moeilijk, maar mogelijk! En winstgevend)))
   Allereerst zou ik graag willen weten wat voor soort kas je hebt: de grootte, waarmee hij bedekt is, wat voor soort verwarming hoort te zijn. Liefst met een foto, dan wordt het duidelijker.
   De volgende vraag is: welke hybriden ga je kweken en wanneer ben je van plan te gaan planten? Als u nog geen beslissing heeft genomen, helpen wij u ook om dit probleem op te lossen. Afhankelijk van de lengte van de daglichturen kan het ook nodig zijn om extra planten extra te verlichten.

   Te beantwoorden
   • Irina
    4.04.2020 11:27

    Hallo, en misschien zouden ze me op afstand vragen, op basis van foto's, mijn verhalen, hoe en wat te doen, wanneer en hoe te bemesten, te verwerken. Ik kweek Kibriya-komkommers in een zelfgemaakte kas en ze zijn zo dood dat ik er gewoon niet meer naar kijk.

    Te beantwoorden
    • beheerder
     4.04.2020 14:46

     Hallo, laten we het proberen.

     Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen