Is het mogelijk om komkommers te besproeien met waterstofperoxide als meststof?

Tegenwoordig zijn er een groot aantal medicijnen die worden gebruikt om de plantengroei te verbeteren, waaronder waterstofperoxide voor komkommers het populairst is.

Elk persoonlijk perceel impliceert het planten van allerlei soorten tuingewassen, waaronder de komkommer een speciale plaats inneemt. Vanwege de smaak zijn komkommers erg populair bij tuinders. Bovendien worden er veel verschillende salades van gemaakt, ze worden geoogst voor de winter. Maar om de oogst van deze groente goed te laten zijn, moet u de kenmerken van de teelt kennen.

Belangrijkste kenmerken

Waterstofperoxide is een kleurloze vloeistof met een metaalachtige smaak en oxiderende eigenschappen. Het wordt voornamelijk gebruikt in de geneeskunde, maar het gebruik ervan is erg belangrijk op andere gebieden, bijvoorbeeld in de tuin- en tuinbouw.

Dankzij zijn mogelijkheden maakt deze tool het mogelijk om van verschillende soorten ziekten af ​​te komen. Bovendien kunt u hiermee zeer effectief omgaan met veel ongedierte van tuingewassen. Vaak wordt het gebruikt als meststof, waarbij de wortels worden bewaterd met een oplossing. Als de plant met water is overstroomd, kan een kleine oplossing met H onder de wortel worden gegoten22.

Vanwege zijn eigenschappen helpt dit wortelrot te voorkomen, omdat het de mogelijkheid heeft om de grond te desinfecteren tegen allerlei soorten schimmelziekten.

Toepassing

Omdat planten regen of smeltwater nodig hebben voor natuurlijke groei, biedt peroxide in zijn samenstelling de mogelijkheid om ze te vervangen. Om dit te doen, hoeft u slechts een kleine hoeveelheid van de stof in gewoon water te verdunnen. Een van de elementen van dit medicijn is atomaire zuurstof, waardoor de grond kan worden verzadigd met deze essentiële component.

Daarom kan het worden gebruikt:

 1. Geef de zaailingen water of bespuit er eenvoudig de bladeren mee. Hierdoor krijgen ze niet alleen zuurstof, maar werkt waterstofperoxide ook als meststof, waardoor gewassen goed kunnen groeien.
 2. Vanwege zijn eigenschappen is dit medicijn een ontsmettingsmiddel, daarom worden dergelijke behandelingen gebruikt om verschillende ziekten en plagen te bestrijden.
 3. Ervaren tuinders en tuinders gebruiken peroxide om zaden te ontkiemen. Dit helpt om hun kieming te verhogen en een goede oogst te verkrijgen.

Is het mogelijk om komkommers te besproeien met waterstofperoxide als meststof?

Waterstofperoxide wordt lange tijd gebruikt als topdressing voor het besproeien van zaailingen, zoals voor komkommers. Dit komt door het feit dat planten vrij vaak worden blootgesteld aan verschillende ziekten, wat hun groei en productiviteit negatief beïnvloedt. Dankzij dit type meststof kun je de plant doen herleven en kracht toevoegen voor verdere groei.

Een andere eigenschap van waterstofperoxide is een effectieve bestrijding van ongedierte dat vaak gebladerte infecteert. In dit geval kan worden bespoten, waardoor ongedierte zoals bladluizen en echte meeldauw worden verwijderd. Deze methode kan zowel voor komkommers in de tuin als in kassen worden gebruikt.

Waterstofperoxide voor zaailingen

Is het mogelijk om zaailingen met waterstofperoxide te voeren? Deze tool helpt om sneller te groeien, en dit geldt met name voor vers gedoken zaailingen.

Bovendien:

 1. De samenstelling geeft ze kracht en stelt ze in staat om snel te acclimatiseren aan een nieuwe groeiplaats.
 2. Dankzij een dergelijke voeding krijgen de zaailingen een grotere hoeveelheid van de noodzakelijke stoffen, wat een gunstig effect heeft op het vergroten van de hoeveelheid van de toekomstige oogst.
 3. De verwerking wordt op de bladeren uitgevoerd als een profylactisch middel tegen allerlei soorten ongedierte. Bovendien krijgt dergelijk blad binnenkort een rijke groene kleur, wat bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van het fotosyntheseproces. Door het natuurlijke proces kunnen de komkommers gedijen en zullen de komkommerpagons goed vertakken. Dit geldt vooral voor de teelt van komkommers in de kas.

Water geven

Elke vegetatie houdt van water, dus het moet zo nodig worden bewaterd. Komkommers zijn behoorlijk vochtminnend en geven de voorkeur aan irrigatie met regenwater, maar aangezien regen de kas niet binnendringt en er geen manier is om het op te vangen, kun je waterstofperoxide als analoog gebruiken. Met deze methode kunt u de planten voeden en tegelijkertijd hun wortelsysteem versterken.

Is het mogelijk om komkommers te besproeien met waterstofperoxide als meststof?

Kortom, komkommers moeten meerdere keren worden gevoerd. Vaak worden ze uitgevoerd tijdens de periode van de hoofdgroei, dat wil zeggen wanneer ze nog in de vorm van zaailingen zijn.

Water geven met H2O2 is vooral goed voor planten die lang groeien zonder te verplanten. Door de aanwezigheid van atomaire zuurstof krijgt de grond de nodige lucht voor het wortelstelsel, wat bijdraagt ​​aan hun betere groei.

Kortom, meerdere keren per week water geven met deze oplossing. Als het minder vaak wordt uitgevoerd, kan de concentratie iets worden verhoogd met een paar lepels. Maar hoe geef je de planten water? Bijna elke tuinman stelt deze vraag, omdat komkommers nogal grillig zijn om voor te zorgen. Water geven wordt 's avonds of' s ochtends aanbevolen en bij voorkeur bij de wortel zodat er geen water op het gebladerte valt.

Sproeien

Heel vaak verschijnen ziekten op veel tuingewassen, dus de planten beginnen geleidelijk te verdwijnen. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om een ​​oplossing van H2O2 (waterstofperoxide) te gebruiken. Om bijvoorbeeld bladluizen of echte meeldauw op komkommers te verwijderen, moet u dit medicijn in water verdunnen en het gebladerte ermee besproeien met een spuitfles. Het is erg belangrijk om elk blad aan beide kanten te verwerken. Deze methode van desinfectie maakt het niet alleen mogelijk om ongedierte kwijt te raken, maar wordt ook een aanvullende voeding voor planten.

Het is erg belangrijk om correct te spuiten. Dit komt door het feit dat de druppels op de platen werken als lenzen. Dit kan brandwonden veroorzaken. Sproeien kan daarom het beste in de late namiddag of heel vroeg in de ochtend.

Bovendien is het voor een effectievere actie tegen ongedierte noodzakelijk om een ​​paar druppels alcohol en afwasmiddel aan de H2O2-oplossing toe te voegen. Door een dergelijke behandeling uit te voeren, neemt het vermogen om langer op de bladeren te blijven toe en is het daarom nodig om een ​​dergelijke procedure minder vaak uit te voeren.

Hoe te verdunnen

Waterstofperoxide voor zaailingen, maar ook voor andere planten, wordt als oplossing gebruikt. Om dit te doen, moet u 1,5 - 2 eetlepels nemen. l. van dit medicijn en verdunnen in 1 liter water. Een dergelijke concentratie maakt het mogelijk om ze te verzadigen met de nodige componenten en ze te verlichten van plagen en ziekten. Water geven met deze oplossing, zelfs kwetsbare zaailingen werden gevoerd, waardoor ze een nieuw leven konden vinden.

Voordeel

Ondanks het feit dat H2O2 eruitziet als gewoon water, zijn de voordelen erg groot. Door zijn geneeskrachtige eigenschappen kan het bij verschillende ziekten helpen.

Is het mogelijk om komkommers te besproeien met waterstofperoxide als meststof?

Daarnaast is het ook van groot belang voor de productie van gewassen. Met zijn hulp kunt u:

 1. Verwijder allerlei schadelijke micro-organismen.
 2. De besproeide bladeren krijgen meer zuurstof, wat essentieel is voor hun normale groei.
 3. Wat betreft de zaden, door ze te behandelen met waterstofperoxide, kan dit hun ontkieming aanzienlijk verhogen.
 4. Als er schade is ontstaan ​​aan tuingewassen, kunt u deze met H2O2 desinfecteren.
 5. Water geven is ook een aanvullende meststof, die de ontwikkeling van het wortelstelsel gunstig beïnvloedt en dienovereenkomstig de kans op een grotere opbrengst vergroot. Als de plant bovendien met een dergelijke oplossing wordt gevoed, worden de bladeren groener, wat bijdraagt ​​aan hun verdere ontwikkeling.

Gezien alle aanbevelingen en adviezen, kunt u dit medicijn gebruiken om tuingewassen op uw persoonlijke perceel te laten groeien zonder angst voor hun ziekten, en om ongedierte te verwijderen. Dit alles kan de productiviteit aanzienlijk verhogen, wat een zeer aangename beloning zal zijn na het verzorgen van uw favoriete zaailingen.

Beoordelingen
 1. Larissa
  6.06.2018 04:36

  Opgeslagen tomaten in een kas tegen verwelking. En over het algemeen het coole H2O2!

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen