Het gebruik van ureum voor komkommers als topdressing

Ureum voor komkommers (carbamide) wordt beschouwd als de meest betaalbare en tegelijkertijd effectieve meststof van stikstofoorsprong, omdat stikstof de stof is die nodig is voor de normale vegetatie van de plant. Qua uiterlijk lijkt het op kleine kleurloze kristallen of tabletten die goed oplossen in water. Deze meststof kan worden gebruikt als het belangrijkste type topdressing of in combinatie met andere. Een aanzienlijk aantal zomerbewoners is van mening dat het voeren van komkommers met carbamide zeer winstgevend is, omdat prijs en efficiëntie met succes zijn gecorreleerd.

De belangrijkste tekenen van stikstofgebrek

Komkommer wordt beschouwd als een groente waar iedereen van houdt. Het wordt niet alleen vers gebruikt voor het maken van salades, maar ook gebeitst of gezouten. Daarom proberen tuinders meer komkommers te kweken voor verse consumptie, beitsen en verkoop. Hier komt een goede verzorging en behandeling van planten goed van pas, want zonder dit is het bijna onmogelijk om een ​​goede oogst te kweken.

Bij gebrek aan stikstof zullen komkommers worden waargenomen:

 • vertragende groei;
 • vergeling van bladeren en zelfs stengels;
 • vallende bladeren tijdens de piek van het groeiseizoen;
 • gebrek aan vorming van niet alleen bladeren, maar ook van de eierstok;
 • afname van het productiviteitsniveau;
 • bleke kleur van fruit;
 • de groei van laterale scheuten afzwakken.

Als de genoemde tekenen van stikstoftekort worden gevonden, moet ureum worden toegevoegd. Houd er echter rekening mee dat een overmatige hoeveelheid stikstof de zaailingen van komkommers kan bederven. Dit komt tot uiting in het feit dat alleen een overmatige opbouw van groene massa zal worden waargenomen: de vellen zullen grote afmetingen bereiken en een donkergroene kleur hebben. Wat betreft de vrucht, kunnen komkommers ontbreken of zullen ze krom en onderontwikkeld worden.

goede oogst

Houd er rekening mee dat bij het toevoegen van ureum eraan moet worden herinnerd dat bacteriën, nadat het in de grond is gekomen, de samenstelling beïnvloeden, waardoor het vrijkomen van ammoniumcarbonaat plaatsvindt. Voor de beste efficiëntie mag kunstmest nooit oppervlakkig worden aangebracht. Komkommers voeren met ureum zal effectief zijn als de samenstelling in de grond wordt gebracht, omdat dit het verlies aan ammonium minimaliseert.

Ureum is begiftigd met het vermogen om de zuurgraad van de grond en het gehalte aan basen te verhogen, daarom wordt het aanbevolen om bij gebruik op zure bodems krijt parallel met ureum toe te voegen in een verhouding van 200: 300 g.

Techniek voor het voeren van komkommers met ureum

Tijdens het groeiseizoen wordt aanbevolen om de komkommers minstens vijf keer te bemesten, waardoor u een goede en rijke oogst aan groenten krijgt: de vruchten zullen gezond en mooi zijn.

Bemesting onder het wortelstelsel

In principe worden de volgende stadia van plantenvoeding onderscheiden:

ureum eigenschappen

 1. De introductie van ureum bij het voorbereiden van de grond voor het planten van komkommers in de tuin. Het wordt uitgevoerd bij het graven van de bedden. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de korrels 7 tot 8 cm diep in de grond vallen Het mestverbruik mag niet hoger zijn dan 5 tot 10 g per vierkante meter grond. De beste optie voor het introduceren van ureum voor het voeren van komkommers wordt in twee fasen overwogen - in de herfst en de lente.
 2. Directe introductie van carbamide bij het zaaien van zaden. Meststof wordt in de gaten gegooid, maar op zo'n manier dat het niet in contact komt met de zaden, anders treedt er een vertraging op in de ontwikkeling en kieming van de plant. Het wordt aanbevolen om ongeveer 4 g ureum aan het gat toe te voegen, met aarde te besprenkelen en zaden te zaaien.
 3. Na het verschijnen van de eerste bladeren. In dit stadium moet het ureum in verdunde vorm bij de wortel worden aangebracht. Het is noodzakelijk om 30 g kunstmest te verdunnen in 10 liter water. Bij het planten van planten die zijn gekweekt met behulp van de zaailingmethode, wordt aanbevolen om niet eerder dan 14 dagen na het planten in de grond op te laden - deze tijd is voldoende om de aanpassingsperiode voorbij te laten gaan. In dit geval moet 50 g superfosfaat worden toegevoegd aan 10 liter water.
 4. Tijdens het verschijnen van de eerste vruchten. Herladen moet worden uitgevoerd om het voor planten gemakkelijker te maken om vruchtmassa op te bouwen. De beste optie wordt beschouwd als een combinatie van ureum met superfosfaat en kaliumnitraat in een verhouding van 30:40:20 g.
 5. Tijdens het vruchtlichamen. Om de meststof voor te bereiden, voegt u 13 g ureum en 30 g kaliumnitraat toe aan 10 liter water.

Het wordt afgeraden om salpeter toe te passen tijdens droogte of tijdens de lunch wanneer de zon het meest actief is. Het is het beste om 's avonds of' s morgens op te laden en daarna de planten water te geven.

Bladdressing

Bladdressing van komkommers wordt gebruikt als de planten een pijnlijke toestand hebben of als de bladeren en zelfs de eierstok eraf vallen.

Bladverband is buitengewoon effectief bij droog en koud weer. Dit wordt verklaard door het feit dat op dit moment voedingsstoffen uit de bodem niet in voldoende hoeveelheden worden opgenomen door de wortelvezels.

Toepassing van bladvoeding:

 • helpt om de duur van actieve vruchtvorming gedurende een lange periode te verlengen;
 • zorgt ervoor dat voedingsstoffen uit de meststof vrijwel onmiddellijk in planten komen, via bladeren en stengels;
 • het onderscheidt zich door een hoog niveau van efficiëntie, omdat de meststof een specifieke plant binnendringt en niet in de grond, van waaruit niet alleen komkommers, maar ook onkruid zich voeden met voedingsstoffen;
 • toegestaan ​​op elk moment - ongeacht het stadium van vorming of ontwikkeling van de komkommer.

Sproeien wordt als zeer effectief beschouwd omdat het kan worden gebruikt om komkommerziekten en -plagen te voorkomen. Er wordt een versterking van het immuunsysteem van de plant waargenomen.

komkommers in de kas

Om geen schade toe te brengen, moet u weten hoe u de struik op de juiste manier voedt, onthoud de regels voor verwerking en dosering:

 1. Voor irrigatie worden 5 eetlepels gekweekt in een emmer water. l. ureum. Als de planten jong zijn, mag de hoeveelheid kunstmest iets minder zijn. Het is niet aan te raden om de dosering te verhogen, omdat dit ertoe kan leiden dat de komkommerbladeren verbrand worden.
 2. Geef de zaailingen geen water als het regent of tijdens de lunch als de zon erg actief is. De beste bemestingsopties zijn 's ochtends en' s avonds.
 3. Voor het beste effect wordt aanbevolen om de toepassing van ureum en mest of andere meststoffen en nuttige elementen te combineren.

Verwerking van komkommer in de kas

De toepassing van verdunde meststof voor het voeren van komkommers in een polycarbonaatkas moet vóór de bloei worden uitgevoerd.

Voor komkommers in de kas wordt de tweede fase uitgevoerd als er zichtbare tekenen zijn van stikstofgebrek.Als in een polycarbonaatkas wordt gezorgd voor een gunstig klimaat en veelvuldig water geven, mag de bladverliezende massa er niet verdraaid en vergeeld uitzien, maar een heldergroene kleur hebben gedurende de gehele periode dat vruchtvorming plaatsvindt. Als een verstoring in de groei en ontwikkeling van kasplanten wordt gedetecteerd, is het toegestaan ​​om een ​​tweede voeding uit te voeren: de grond en bladeren worden verwerkt.

ureumvoeding

De handleiding geeft aan dat u voor het bereiden van de oplossing het volgende nodig heeft:

 • om het wortelsysteem te voeden, verdun 50 gram ureum in 10 liter water;
 • om het gebladerte te besproeien, 15 g kunstmest toevoegen aan 10 liter water.

Bij het water geven moet je heel voorzichtig zijn en ervoor zorgen dat de oplossing enkele centimeters van het wortelsysteem in de grond komt. Het beste moment voor het verwerken van planten in een polycarbonaatkas is de avond, omdat het risico op brandwonden verdwijnt.

Topdressing van komkommers in het open veld of in kassen kan worden uitgevoerd met droge korrels. Het wordt aanbevolen om ze heel voorzichtig in de grond te brengen, enkele centimeters vanaf de wortel. Zorg er daarna voor dat u de zaailingen water geeft. Droog toedienen van kunstmest is riskant, dus voordat je op deze manier gaat voeren, moet je de voor- en nadelen afwegen.

Nuances die aandacht behoeven

Merk op dat een combinatie van blad- en worteldressing het beste is. Dit wordt verklaard door het feit dat na het kiezen van een van de methoden, de bevruchting zeer vaak moet worden uitgevoerd, ten minste eenmaal per 14 dagen, anders wordt er geen zichtbaar voordeel waargenomen. Om het resultaat van bemesting te zien, kunt u één plant weglaten en de resultaten vergelijken, of de struik zal verschillen van de voeding.

komkommerteelt

Onthoud de volgende cijfers om de berekening van kunstmest gemakkelijk te maken:

 • 1 eetl. l. ureum bevat 10 g;
 • een doos met lucifers - 13 g;
 • een glas met een inhoud van 200 ml - 130 g.

Voer de berekeningen zorgvuldig uit voordat u de planten water geeft en overschrijd in geen geval de aanbevolen hoeveelheid ureum voor het voeren van komkommers, wat wordt aangegeven door de instructie, omdat dergelijke acties zonder gewas kunnen vertrekken.

Komkommers telen is niet zo moeilijk. Het enige dat nodig is, is om de conditie van de planten te volgen, ze te voeden met ureum en andere voedingsstoffen. Deze acties zullen het mogelijk maken om een ​​hoge opbrengst te behalen, omdat komkommers lang vrucht dragen. Nu weet je of het mogelijk is om komkommers water te geven met ureum en hoeveel kunstmest er voor deze of dat soort verwerking gebruikt moet worden. Volg de aanbevelingen in de instructies voor het gebruik van het product en het resultaat zal niet lang op zich laten wachten.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen