Waarom worden de randen van komkommerbladeren geel en wat te doen?

De komkommer is een nogal delicate plant die onmiddellijk begint te reageren op onjuiste zorg, temperatuurveranderingen of ongeschikte grond. Daarom kampen veel groentetelers met een probleem wanneer komkommerbladeren aan de randen geel worden. Nadat u de eerste tekenen van dergelijke veranderingen in de struiken hebt gevonden, moet u onmiddellijk komkommers gaan behandelen.

Waarom worden de bladeren geel?

Voordat u de vergeling van komkommerbladeren gaat bestrijden, moet u zich vertrouwd maken met de belangrijkste oorzaken van dit probleem.

Temperatuurverschillen

Heel vaak verschijnen gele vlekken op de bladeren van komkommers vanwege het feit dat de struiken worden gekweekt in omstandigheden met onstabiele temperaturen. Komkommers houden van warmte en daarom kunnen door plotselinge temperatuurveranderingen niet alleen de randen van de bladeren van komkommers geel worden, maar kan hun groei ook stoppen.

Wanneer u zaailingen in een kas kweekt, moet u de temperatuur in de kamer zorgvuldig bewaken. Het mag niet te hoog zijn, omdat dit de ontwikkeling van bacteriën activeert en leidt tot rotten van de wortels.

temperatuur daalt

Ongeschikt teeltgebied

Soms begint de kleur van de bladeren van komkommers te veranderen vanwege een ongeschikte plek om groenten te verbouwen. Zodat komkommers geen ziekten hebben, is het noodzakelijk om gebieden met goede verlichting te kiezen voor hun teelt. Deze plant heeft echter ook schaduw nodig. Daarom is het noodzakelijk om een ​​plek in de tuin op te halen die gedeeltelijk in de schaduw staat, zodat de komkommers niet heet zijn en hun bladeren niet geel worden.

ongeschikte site

Gebrek aan voedingscomponenten

Het is bekend dat komkommers veeleisend zijn van de grond en daarom als er onvoldoende voedingsstoffen in zitten, worden de bladeren van de komkommers geel en droog. Meestal treedt dit probleem op door een gebrek aan stikstofbemesting. Bij gebrek aan stikstof beginnen de onderste bladeren geel te worden en beginnen de vruchten te krullen.

Als de bovenstaande signalen verschijnen, moeten er 3-4 emmers mest van vorig jaar aan de grond worden toegevoegd. Er mag niet te veel mest aan de grond worden toegevoegd, omdat dit kan leiden tot de dood van de plant.

gebrek aan componenten

Water geven

Sommige groentetelers associëren het verschijnen van een gele laag op de bladeren met onjuist water geven. Meestal worden de randen van de bladeren van een komkommer geel met onvoldoende vocht in de zomer. Soms treedt dit probleem echter op als gevolg van een onjuist bewateringsregime. Veel mensen geven er immers de voorkeur aan om groenten vaak en beetje bij beetje water te geven. In dit geval is er simpelweg niet genoeg vloeistof om in de diepe grondlaag te dringen, waar de wortels van de komkommers zich bevinden. Dit leidt tot uitputting van het wortelsysteem en het geleidelijk verschijnen van gele vlekken op de bladeren van de komkommers.

water geven op de grond

Echte meeldauw

Soms wordt de plant geel na het verschijnen van echte meeldauw. Het is vrij eenvoudig om een ​​dergelijke ziekte bij komkommers te bepalen. Eerst verschijnt er een witte vlek op de onderste bladeren van de komkommers. Na een week verspreidt de ziekte zich geleidelijk naar de bladeren in het bovenste deel van de struik. Eerst begint hun rand geel te worden en daarna drogen de bladeren op. Als echte meeldauw niet tijdig wordt genezen, vallen alle bladeren af ​​en sterft de plant.

U kunt van de ziekte afkomen met behulp van de medicijnen Zaslon of Topaz. Het wordt aanbevolen om ze te gebruiken voordat de eerste vruchten op de struiken ontstaan.

echte meeldauw

Fusarium

Een andere reden waarom er een gele rand op de bladeren verschijnt, is Fusarium. Door deze schimmelziekte worden alle haarvaten van planten geblokkeerd, wat de toevoer van voedingsstoffen naar de bladeren bemoeilijkt. In de meeste gevallen helpt zelfs een tijdige behandeling van de ziekte niet om geïnfecteerde struiken te redden en gaan ze dood. Daarom wordt aanbevolen om de struik die geel begint te worden van tevoren te verwijderen, zodat de ziekte zich niet verspreidt naar gezonde planten.

schimmelziekte

Wat te doen als de struiken geel worden

Als u erachter bent gekomen waarom vergeelde bladeren in komkommers kunnen verschijnen, is het aan te raden u vertrouwd te maken met de belangrijkste methoden om geelheid te behandelen. Er zijn verschillende vrij veel voorkomende remedies die kunnen helpen de gelige tint van komkommers te verwijderen.

vergelende struiken

Fitosporin

Als er een gele vlek op het komkommerblad verschijnt, kan deze worden bespoten met Fitosporin. Het helpt om geelheid snel te elimineren en de plant van vele ziekten te genezen. Dit medicijn wordt aanbevolen voor gebruik tijdens de bloei of het groeiseizoen, omdat het tijdens deze periode beter door planten wordt opgenomen.

Voordat Fitosporin wordt gebruikt voor de behandeling van struiken, moet een werkende oplossing worden gemaakt. Om dit te doen, voegt u ongeveer 15-20 gram van het medicijn toe aan vijf liter gekookt water. De resulterende vloeistof wordt gemengd en gedurende 30-40 minuten geïnfuseerd. Komkommers worden een keer per week een maand lang bespoten. Het wordt niet aanbevolen om dit te doen bij bewolkt weer, omdat de regen Fitosporin snel van de bladeren zal wegspoelen.

fytosporine-medicijn

Oxyhom

Veel tuinders, wanneer de bladeren van komkommers geel worden, besproeien ze met Oxyhom. Dit is een redelijk effectief hulpmiddel waarmee u in elk stadium van hun ontwikkeling snel van ziekten af ​​kunt komen. Oxyhom kan niet alleen op straat worden gebruikt, maar ook in kassen.

Het medicijn wordt geproduceerd in de vorm van een poeder, voordat de komkommerzaailingen worden verwerkt, is het noodzakelijk om een ​​werkoplossing te bereiden. Tijdens de bereiding wordt ongeveer 20-30 gram Oxychom toegevoegd aan 10 liter water. Het gecreëerde mengsel wordt twee keer per maand met een spuitpistool op het oppervlak van de bladeren gespoten. Het interval tussen elke bespuiting moet ongeveer 14-15 dagen zijn.

Oxyhom voor komkommers

Topaas

Als de bladeren een lichte rand langs de rand hebben, moet u het Topaz-fungicide gebruiken. Met deze tool kunt u de struiken genezen van echte meeldauw en andere ziekten veroorzaakt door schimmelbacteriën. Topaas kan niet alleen worden gebruikt voor de behandeling van reeds geïnfecteerde zaailingen, maar ook voor preventie.

Het fungicide is er in verschillende vormen, maar het wordt aanbevolen om Topaz in poedervorm te kopen. Om er een oplossing van te maken, wordt 20 gram van het medicijn toegevoegd aan 10 liter water. Tijdens de verwerking moet ongeveer twee liter Topaz per vierkante meter land worden geconsumeerd. Planten moeten twee keer per maand worden besproeid. Als daarna de gele rand niet verdwijnt, wordt het gebruik van het medicijn met nog een maand verlengd.

topaas op de grond

Quadris

Als de randen van de bladeren aan de rand geel worden, dan kunt u met behulp van Quadris dit probleem verhelpen. Het fungicide is ontwikkeld om vergeling tegen te gaan en groenten tegen ziekten te beschermen. Met zijn hulp kun je echte meeldauw, Phytophthora en echte meeldauw verwijderen.Quadris dringt direct na het sproeien de bladeren binnen en beschermt ze tegen verdere aanvallen van ziekteverwekkers.

hulp van quadris

Voordat u Quadris gebruikt, moet u beginnen met het maken van een werkend mengsel. Hiervoor moet een kwart van een 10 liter bak met water worden gevuld. Vervolgens wordt 200 ml Quadris aan de vloeistof toegevoegd. De oplossing wordt grondig gemengd, waarna nog eens 2-4 liter water aan de container wordt toegevoegd. Het bereide mengsel moet binnen 24 uur worden gebruikt, omdat het dan niet mogelijk is om er groenten mee te verwerken.

Het wordt aanbevolen om de verwerking van komkommers in volledige afwezigheid van wind te behandelen, zodat de vloeistof de naburige gewassen in de tuin niet besproeit.

verwerking van komkommers

Hoe komkommers te voeren

Het wordt aanbevolen om de komkommers regelmatig met stikstofmeststoffen te voeren, omdat door hun tekort de bladeren van kleur beginnen te veranderen. In dit geval moet de bemesting met stikstof niet erg geconcentreerd gebeuren, om de struiken niet per ongeluk te verbranden. Voeg 20-30 gram kunstmest toe aan 5-7 liter water om de bemestingsoplossing te bereiden. Na het aanbrengen van stikstofmeststoffen, moeten de komkommers worden bewaterd met warm water.

voer de komkommers

Ook kan met behulp van stikstof bladvoeding worden uitgevoerd. In dit geval wordt de oplossing met een spuitfles op de struiken gesproeid.

bladvoeding

Gevolgtrekking

Het is geen geheim dat de randen van de bladeren van komkommers vaak geel worden en dit leidt tot de dood van de plant. Beginnende groentetelers weten niet hoe ze moeten omgaan met de geelheid van de bladeren. Om van dit probleem af te komen, is het noodzakelijk om de oorzaken van vergeling te identificeren en de meest geschikte remedies te selecteren om dit te bestrijden.

plant dood

Beoordelingen
  1. Igor
    6.06.2018 11:12

    De geelheid van de bladeren van komkommers is een onaangenaam probleem, maar voor een betere groei gebruik ik BioGrow en je hoeft geen spijt te hebben van de keuze, de tool is cool, het resultaat is duidelijk, je kunt hem gebruiken.

    Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen