Wat te doen als iemand komkommerzaailingen in een kas eet, hoe te beschermen

Voordat het nieuwe plantseizoen begint, is het een goed idee om te praten over wie de komkommerzaailingen in de kas eet. Niet alleen wij, mensen, genieten van het eten van knapperige komkommers, knaagdieren, insecten, wormen houden ervan om van deze plant te smullen. Je kunt alle zaailingen in één nacht verliezen en nog steeds niet weten wie het heeft gedaan.

Wie eet komkommerzaailingen in de tuin

Kasseigenaren zullen het eens zijn met de mening dat het belangrijkste ongedierte van komkommers, waaraan volwassen planten en zaailingen lijden, wittevlieg, draadwormen, beren, slakken en rupsen van wintermot zijn.

Hoe komkommers tegen een beer te beschermen

Komkommers hebben last van berenkomkommers, zowel in het open veld als in kassen. Het ongedierte is vooral wijdverspreid in de middelste zone van de Russische Federatie. Het is mogelijk dat u een beer heeft als de zaailingen van komkommers of reeds gekweekte planten uitdrogen.

Seksueel volwassen individuen - volwassenen - overwinteren diep in de grond. In het vroege voorjaar worden ongedierte wakker en leggen ze eieren in de nesten. Er kunnen er maximaal 500 in één koppeling zitten. Volwassenen en hun larven beschadigen de wortels van komkommers. Ze worden aangetrokken door de komkommerbedden met zaailingen door vochtige losse grond, ongedierte maakt veel bewegingen in de grond. Overdag zit het ongedierte in gaten en 's nachts eet het wortels van de zaailingen van komkommers.

zaailingen eten

Om te voorkomen dat de beer de zaailingen opeet, worden vallen gemaakt van mest. Verse mest is een favoriete traktatie van deze plaag. In de herfst worden viskuilen van 50 bij 50 cm gegraven en gevuld met koeienmest. Bij temperaturen onder het vriespunt wordt de mest eruit gehaald en over de grond uitgestrooid. Beren slapen op dit moment, dus ze bewegen niet en bevriezen.

U kunt nieuw geplante komkommers tegen de plaag beschermen met kerosine. Om het ongedierte af te schrikken, worden hopen takken of planken rond de bergkam gelegd en overvloedig bewaterd met kerosine. Medvedka gaat weg van de geurige bedden. Voor degenen die de voorkeur geven aan chemische preparaten om zaailingen te beschermen, zijn insecticiden geschikt: "Thunder", "Fenaxin", "Grizzly". Er wordt aas van gemaakt.

komkommers van de beer

Die zaailingen snijdt

Het probleem waar veel zomerbewoners mee te maken hebben: de scheuten van komkommers, die gisteren krachtig groen in de kas stonden, zijn vandaag verdwenen. Hennep steekt uit de grond, en zaadlobbladeren liggen vlakbij. Onbekend ongedierte knaagt aan de steel, bijt recht op de grond.

Het is moeilijk om te bepalen wie de komkommerscheuten heeft gegeten, omdat het zowel een draadworm als een meikeverlarve kan zijn. Vaak knagen de grijze rupsen van de schep aan jonge komkommerstengels; ze zijn te vinden als je de grond naast de dode plant opgraaft.

veel zomerbewoners

May-keverlarven moeten worden geoogst tijdens het graven van de rand voordat komkommers worden geplant.Behandel de opgestegen planten met een uien- of knoflookinfusie, de wormen houden er niet van. Chemicaliën zijn betrouwbaardere middelen om de plaag (kever) te bestrijden. Om er vanaf te komen, kunt u de zomerbewoners gerust medicijnen aanbevelen:

 • Nemabakt;
 • Aktara;
 • Antikhrusch.

niet-tabak tegen iedereen

Draadworm

De draadworm wordt gevonden in de meeste regio's in de gematigde klimaatzone. Wireworm wordt genoemd klik keverlarvelang in de grond leven (2-5 jaar). De larve in het tweede levensjaar eet de wortels van de plant, wat leidt tot zijn dood.

draadworm ontmoet

De draadworm kan vanwege zijn dichte chitineuze omhulling gemakkelijk de stengels van volwassen komkommers binnendringen. De hoofdzweep van de komkommer, waarin de draadworm is neergedaald, buigt in de loop van de tijd en droogt geleidelijk uit.

Met vallen kunt u het aantal plaaglarven verminderen. Schik ze in het voorjaar in ontdooide grond, breng op smaak met gehakte groenten. Om de komkommers te redden, wordt het medicijn "Bazudin" langs de omtrek van de ruggen gedruppeld, het wordt vrijgegeven in de vorm van een poeder.

aantal larven

Winter schep

De winterschep is een grote (tot 2 cm) vlinder met een spanwijdte van ongeveer 5 cm; hij legt eieren op alle planten, inclusief komkommerzaailingen. Als de stengel van de zaailingen op grondniveau dun is geworden of een stronk in plaats daarvan uit de grond steekt, betekent dit dat de jonge komkommers in de kas verpest worden door de rups van de wintermot.

Rupsen kunnen een lengte bereiken van 5 cm, ze zijn bruin of donkergrijs (bijna zwart). Vraatzuchtig ongedierte leeft in de grond, eet ondergrondse plantendelen en beschadigt voornamelijk de wortel. Om het wortelgedeelte tegen de schep te beschermen, moet u een van de voorbereidingen in de gaten doen voordat u de komkommers plant:

winter schep

 • Initiatief;
 • Zemlin;
 • Bazudin.

Selecteer en vernietig als preventieve maatregel bij het graven van de grond rupsen en larven. Het verwijderen van onkruid is ook een effectieve preventieve maatregel tegen wintermotten en hun larven.

preventieve maatregelen

Wie eet zaailingen

De witte vlieg is een echte plaag van kassen geworden - een vlinder met een bleekgeel lichaam van 0,9-1,1 mm lang, het oppervlak van twee paar vleugels is bedekt met wit stuifmeel. Vlinderlarven eten zaailingen; hun platronde lichaam is bedekt met kleine doorns.

Het vrouwtje overleeft in de winter bij -12 ° C. Tijdens het seizoen kunnen er 10 of meer generaties witte vlieg van één persoon verschijnen. Het ongedierte vernietigt de zaailingen van komkommers en onderdrukt volwassen planten: de larven zuigen het sap uit, de volwassenen dragen een schimmelinfectie. Het is erg moeilijk om de witte vlieg te vernietigen.

gesel van kassen

U kunt aan de volgende tekenen zien dat een witte vlieg uw komkommer opeet:

 • witte stippen zijn zichtbaar op de bladeren;
 • kleverige afscheiding is merkbaar op het stengeloppervlak;
 • er zijn gedraaide bladeren op de komkommers;
 • op het onderste oppervlak van de bladplaat van komkommers zijn larven zichtbaar die op schubben lijken;
 • als je een komkommerzweep schudt, verschijnen er witte motten.

steel oppervlak

Hoe zaailingen tegen witte vlieg te beschermen

Bescherming tegen zaailingen begint lang voordat het in de kas wordt geplant. Het is elk najaar, na het oogsten, nodig om de grond en de kasstructuren te verwerken met behulp van zwavelblokken, nadat de ruggen van plantenresten eerder zijn verwijderd. Het is beter om 's nachts dammen in brand te steken. Verwijder de bovenste laag aarde (5-7 cm) samen met de larven van de plaag uit de kas.

Je kunt de vernietiging van het ongedierte op komkommers versnellen met behulp van handgemaakte vallen, hiervoor moet je het volgende bij de hand hebben:

zwavel checkers

 • castorolie (1 uur);
 • colofonium (1 uur);
 • honing (1 uur);
 • vaseline (1 uur).

Voeg de overige componenten toe aan de verwarmde hars en meng alles. Als het mengsel is afgekoeld, verspreid het dan over lange stroken papier en hang de resulterende linten in de kas. Het ongediertebestrijdingssysteem kan worden uitgebreid met behulp van volksrecepten of chemicaliën.

wonderolie

Van folkmethoden zijn recepten voor infusies nuttig, waarvan het actieve bestanddeel kan zijn:

 • knoflook;
 • paardenbloemwortels;
 • duizendblad.

paardenbloem wortels

Om te voorkomen dat het ongedierte kwetsbare komkommerstelen eet, moeten de infusies minstens eenmaal per 10 dagen worden verwerkt. Voor degenen die folkmethoden niet vertrouwen, zal chemie te hulp komen. Zomerbewoners bestrijden witte vlieg met medicijnen:

 • Actellik;
 • Fufanon;
 • Biotlin.

actellik zal helpen

Naaktslakken op komkommerzaailingen

In het vochtige klimaat van kassen planten naaktslakken zich goed voort; ze zijn te vinden in bijna elke regio van het Europese deel van het land. Het insect heeft geen ledematen, het oppervlak is bedekt met slijm, het ziet eruit als een slak zonder schaal.

Het ongedierte begint 's nachts een actief leven, overdag verbergt het zich op een diepte van 8 cm.' S Nachts knagen naaktslakken door de zwepen en bladeren van komkommers, allereerst lijden zachte, jonge spruiten. De plaag is erg vraatzuchtig, eet de meeste bladeren. Wanneer de vruchtperiode begint, eten de slakken de eierstokken en beginnen ze aan grote komkommers te knagen. Een groot percentage van het gewas kan verloren gaan door slakken.

slakken op zaailingen

Wat te doen om het aantal slakken in de kas te verminderen, beslist elke zomerbewoner individueel. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om aas van tomatentoppen, sla en komkommers van ongedierte rond de omtrek van de rand te plaatsen. Vernietig regelmatig plantenresten samen met slakken en vervang ze door nieuwe. Sommige plagen kunnen met de hand worden verwijderd.

Het ongedierte heeft een zeer delicate buik, ze zullen niet met komkommers in de bedden klimmen als ze bedekt zijn met materiaal van de lijst om hen heen rond de omtrek:

liever van ongedierte

 • zaagsel;
 • naalden;
 • grof zand;
 • walnoot schelp;
 • gebroken schelpen.

Van de chemische preparaten is het middel "Onweer" populair tegen slakken, het werkt 3 weken. Tijdens het seizoen zijn er minimaal 2 behandelingen tegen ongedierte vereist. Een ander medicijn "Slizneed" wordt eenmaal per zomer gebruikt, het effect is korter en duurt slechts 2 weken. De voorbereidingen hebben de vorm van korrels, ze moeten niet alleen langs de rand van de bergkam worden gelegd, maar ook tussen de struiken.

Chemicaliën

Bladluis

Zaailingen kunnen afsterven als gevolg van bladluizen als grond uit de tuin werd gebruikt voor het planten, het werd niet behandeld tegen ziekten en plagen. Bladluizen zijn zeer productief, tot wel 20 generaties van de plaag verschijnen in de zomer. Optimale omstandigheden voor actieve reproductie van de plaag zijn hoge luchtvochtigheid en luchttemperaturen vanaf 25 ° C.

Bladluizen zuigen sap van bladeren, stengels en stengels van komkommer. Je kunt de plaag bestrijden met behulp van folkmethoden. Als de komkommerzaailingen nog klein zijn, kun je ze gewoon met zeepsop wassen. Het is moeilijk om volwassen struiken te wassen, dus bereiden ze een kruideninfusie voor met de toevoeging van zeep en sproeien de bladeren en struiken tegen ongedierte.

bladluizen

Wie eet de zaden

De larve van de kiemvlieg veroorzaakt grote schade aan komkommers. Alle pompoengewassen lijden aan deze plaag. Veel zomerbewoners klagen over een slechte kieming bij het zaaien van zaden. In sommige gevallen zit het probleem in het zaad, maar als het onmogelijk is om de resten in het gat te vinden, betekent dit dat iemand alle zaadjes van de komkommers opeet.

De zaden van de kiemvlieglarve worden gegeten. Dit insect is grijs van kleur, het lichaam bereikt een lengte van 5 mm, het ongedierte begint in de lente. De vlieg maakt metselwerk op natte plaatsen, legt het het liefst op mest, slecht ingebed in de grond. Larven verschijnen na 10 dagen; in de zomer kunnen tot 3 generaties van de plaag verschijnen.

spruitvlieg

Om de verspreiding van de kiemvlieg te voorkomen, zijn eenvoudige maatregelen voldoende:

 • diep in de grond graven;
 • mest zorgvuldig in de grond inbedden.

Op advies van ervaren tuinders kan het medicijn "Muravyin" de larven neutraliseren.Wanneer u zaden plant, moet u het mengen met de aarde en het oppervlak van het gat ermee besprenkelen.

mierenzuur

Informatie over ongedierte en hoe ermee om te gaan, zal helpen om op tijd de nodige maatregelen te nemen om de komkommerzaailingen te redden.

Beoordelingen
 1. Anya
  6.06.2018 00:00

  Ik gebruik de remedie "Phenaxin" voor dergelijke problemen, het schrikt vrij snel alle ongedierte weg. Daarna raad ik sterk aan om de grond te bemesten met "BioGrow". Bij hem zullen de zaailingen niet lijden.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen