Hoe overwoekerde komkommerzaailingen op de juiste manier in de volle grond of in een kas te planten

Ze dromen zelfs in de winter van de eerste verse groenten, daarom kiezen ze de methode om komkommers op een zaailingen te laten groeien. En ze kunnen vroeg in de grond worden geplant, en je kunt in de vroege zomer een oogst van zelents krijgen. Maar het verzorgen van zaailingen is moeilijk, het moet correct worden uitgevoerd, dan zullen de zaailingen sterk zijn en niet overwoekerd.

Hoe komkommers voor zaailingen te planten

Bij de zaailingmethode om komkommers te kweken, zijn er subtiliteiten die elke zomerbewoner zou moeten weten. Het is belangrijk om de juiste zaden te kiezen, ze te verwerken, de grond voor te bereiden.

Zaadselectie, voorbereiding voor planten

Niet alle zaden die uit komkommers worden geoogst, kunnen volgend jaar worden geplant. De zaden worden tien jaar bewaard zonder de kiemkracht te verliezen. Maar om een ​​oogst van zelents te verkrijgen, zijn zaden van drie tot vier jaar geschikt. Let op de groentevariëteit. Hybriden zullen geen kwaliteitsfruit produceren. Zelfbestuivende soorten zijn geschikt om thuis te kweken. Koop je plantgoed in een winkel, dan is het niet voorbewerkt. Zaden verzameld door zomerbewoners van komkommers ondergaan de volgende procedures:

 • selectie;
 • desinfectie;
 • kieming;
 • borrelen.

komkommerzaadjes in de hand

Het ruimen van zaden wordt uitgevoerd door ze in een oplossing van natriumchloride te laten vallen. Lege zaden zullen omhoog komen, en volle zullen naar de bodem vallen.

Het zaad moet worden gedesinfecteerd zodat de planten niet ziek worden van schimmelinfecties. Plaats de zak met zaden twintig tot dertig minuten in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat. Vervolgens worden de zaden onder de kraan met water gewassen en gedroogd.

Om de ontkieming te versnellen, worden de zaden gewikkeld in een vochtige doek of een laag toiletpapier. Spruiten verschijnen binnen vijf tot zeven dagen als de temperatuur in de kamer 28 graden bereikt. De opkomende zaailingen worden gehard door ze twee dagen op de onderste plank van de koelkast te plaatsen. De plantenscheuten die de procedure hebben ondergaan, zijn in de toekomst niet bang voor de kou.

De komkommerzaden worden geborreld en geoxygeneerd om het kiemproces te versnellen. In een bak met warm water, samen met een zak met zaden, bevindt zich een aquariumcompressor. De procedure wordt dagelijks uitgevoerd, twintig dagen voordat komkommers worden geplant.

Bereid zaailingencontainers voor voordat u komkommerzaden plant. Hiervoor kun je beter turfbekers nemen. Ze worden in twee derde van de grond, bestaande uit turf, zand en humus, in dezelfde hoeveelheid gegoten. Voeg voor tien kilo grondmengsel een glas houtas toe, een theelepel kunstmest in de vorm van ureum, nitrofoska.

De grond wordt gedesinfecteerd door morsen met kaliumpermanganaatoplossing of kokend water.Na desinfectie moet de grond binnen zeven tot tien dagen worden verzadigd met nuttige micro-organismen.

Hoe zaden correct te planten, zorg voor zaailingen

Twintig tot dertig dagen voordat u de zaailingen van komkommers in de volle grond plaatst, plant u zaden van groenten in potten. In elke container worden twee zaden van de plant op een diepte van anderhalve centimeter geplaatst. De grond wordt bevochtigd en de containers zijn bedekt met polyethyleenfolie. De aanplant wordt een beetje geopend om dagelijks te luchten en nadat de spruiten verschijnen, wordt de film verwijderd. Houd de kamertemperatuur op 25 graden Celsius.

zaailingen in wegwerpbekers

Na vier tot vijf dagen verschijnen komkommerzaailingen, waarna de kamertemperatuur wordt verlaagd tot 18 graden en 's nachts - tot vijftien.

Jonge zaailingen hebben licht nodig. Als er niet genoeg natuurlijk licht is, wordt kunstlicht toegevoegd. Gebruik fluorescentielampen en plaats ze vijf centimeter van de zaailingen.

Komkommerzaailingen worden zowel vijftien dagen na ontkieming als een week voor het verplanten in de volle grond of in een kas gevoerd. Neem de eerste keer een theelepel ureum voor drie liter water. Giet een glas voedingsoplossing onder de struik. Meststoffen worden een week later voor de tweede keer aangebracht, waarbij drie gram nitrofoska en zes gram houtas worden opgelost in drie liter water.

Matig water geven is inbegrepen bij de verzorging van komkommerzaailingen. Gebruik voor de procedure bezonken water op kamertemperatuur.

Wat te doen als de komkommerzaailingen ontgroeid zijn

Om de komkommers op tijd te krijgen, moet je goed voor de zaailingen zorgen. Zaailingen kunnen tenslotte uitrekken, verzwakken. En daar zijn genoeg redenen voor:

 • Als er weinig natuurlijk licht is, zullen de zaailingen die op de vensterbank groeien naar het licht reiken. Hun stengels worden dun, bleek. Geïnstalleerde lampen voor aanvullende verlichting kunnen brandwonden op de bladeren van zaailingen veroorzaken. Fitolamps of fluorescentielampen zijn geschikt om daglichturen te verlengen.
 • Kamertemperatuurregeling wordt uitgevoerd om overgroei van zaailingen te voorkomen. Voor komkommers is een temperatuur van 16-18 graden geschikt, niet hoger dan twintig graden.

ingemaakte komkommer zaailingen

 • Dicht planten is een andere reden waarom de zaailingen zullen ontgroeien. Door gebrek aan ruimte hebben planten een tekort aan voeding, vocht en licht.
 • Komkommers houden van vocht, maar moeten spaarzaam worden bewaterd. De hangende bladeren van de plant spreken van de behoefte aan vocht.

 • De voedingsstoffen voor de komkommers moeten normaal zijn. Overtollige meststoffen, evenals hun gebrek, leiden tot het uitrekken van zaailingen.
 • Overwoekerde zaailingen verschijnen als de komkommercontainer krap is of de grond geen voedingsstoffen bevat.

Door de oorzaken van het trekken van komkommerzaailingen weg te nemen, kunt u sterke zaailingen laten groeien.

komkommerzaailingen in dozen

U kunt de situatie corrigeren als:

 • verlaag de luchttemperatuur in de kamer tot 18-16 graden Celsius;
 • vergroot de afstand tussen zaailingen;
 • kunstmatige verlichting organiseren;
 • de plant water geven en voeden volgens de regels van de landbouwtechnologie voor komkommers;
 • knijp de hoofdscheut over het tweede echte blad en laat een stronk van een halve centimeter over.

Als de zaailingen van komkommers zijn ontgroeid, gebruik dan de methode om zaailingen te laten vallen. Naast de stam wordt een kleine verdieping gegraven. Een langwerpige stengel van een komkommer wordt daar neergelegd, besprenkeld met aarde en aangedrukt. Daarna wordt de grond bewaterd. Binnenkort verschijnen er wortels op de komkommersteel en zal de bovenkant van de plant hard worden.

Hoe komkommerzaailingen in een kas te planten

Om vroege oogsten te verkrijgen, worden de zaailingen van komkommers, na het verschijnen van het eerste echte blad, in een kas getransplanteerd. Voor geplante zaailingen worden voorwaarden gecreëerd wanneer:

 • de luchttemperatuur zakt 's nachts niet onder de vijftien graden en overdag twintig;
 • vochtigheid is zeventig of tachtig procent;
 • aanvullende verlichting organiseren met lampen met een vermogen van vijfhonderd watt per vierkante meter van de kamer;
 • daglichturen duren twaalf tot veertien uur.

komkommers in de kas

Overwoekerde zaailingen verdragen het verplanten niet goed en schieten moeilijk wortel. Ervaren groentetelers adviseren om de wimpers van de plant af te snijden voordat ze overwoekerde komkommerzaailingen gaan planten. Het zal gemakkelijker zijn om komkommerzaailingen op de grond over te brengen - ze zullen niet breken.

Komkommers herstellen lang als het wortelstelsel is beschadigd. We transplanteren de komkommers om de wortels niet af te breken, op een afstand van vijfentwintig centimeter van elkaar.

Ook het afknijpen van de scheuten speelt een belangrijke rol. Ze voeren het uit wanneer zwepen verschijnen op de scheuten van de eerste bestelling. Ze worden over de eerste eierstok geknepen. Als er geen eierstokken in de oksels van de eerste drie bladeren zijn, wordt de hele shoot van de tweede orde verwijderd. Voor een betere verlichting van komkommerwimpers zijn ze verticaal gericht, waardoor het trekken aan de koorden wordt georganiseerd. Plagen van komkommers zijn eraan gebonden. De scheuten zelf krullen langs de verticaal geplaatste draad.

Komkommers die in een kas worden geplant, hebben competente zorg nodig in de vorm van:

 • een of twee keer per dag overvloedig water geven;
 • planten sproeien met warm water;
 • elke tien dagen organische en minerale meststoffen toedienen;
 • vormen tot een of twee stengels door te knijpen;
 • aarde toevoegen met een laag van twee tot drie centimeter op de blootgestelde wortels van komkommers.

Een ervaren zomerbewoner zal niet bang zijn om langwerpige komkommerzaailingen in een kas te transplanteren, nadat hij in de vroege stadia een oogst van zelents heeft ontvangen.

druppelirrigatie van komkommers

Is het mogelijk om overwoekerde zaailingen in de volle grond te planten?

Om ervoor te zorgen dat de langwerpige komkommerzaailingen wortel schieten, is het noodzakelijk om de procedure voor het plaatsen in de volle grond uit te voeren, met inachtneming van de regels:

 • Als de zaailingen in turfpotten staan, hoeft u zich geen zorgen te maken over het planten van overwoekerde komkommerzaailingen. Het wordt samen met de container in de put geplaatst. Wanneer u zaailingen uit de container trekt, moet u zorgen voor de integriteit van de wortels van de plant.
 • Voeg in de gaten, voordat u komkommers plant, humus toe en meng deze grondig met graszoden. De voorbereide putten worden bevochtigd. Dit moet van tevoren worden gedaan.

 • Zaailingen worden 's ochtends of' s avonds geplant. Het is beter om komkommerzaailingen op bewolkte dagen in de volle grond te transplanteren.
 • Nadat de komkommers in de grond zijn geplant, krijgen ze water.
 • Na drie of vier rijen komkommers wordt aanbevolen om maïs, erwten in twee rijen te zaaien. Deze gewassen zijn nodig om de temperatuur van de bodem en lucht te verhogen, om komkommers te beschermen tegen wind en vorst.

open veldkomkommers

Als de komkommerzaailingen niet goed wortel schieten, moet u weten wat u hiermee moet doen. De zorgregels omvatten procedures die bekend zijn bij elke zomerbewoner:

 • Komkommers worden in de eerste week na het planten overvloedig bewaterd. Verminder de besproeiingsfrequentie voor de bloei. Nadat de eierstokken zijn gevormd, vaker hydrateren en de planten van bovenaf nat maken. Bevochtig de grond op warme dagen 's ochtends en' s avonds. Het water wordt verwarmd tot een temperatuur van 20-25 graden. De bovengrond wordt bevochtigd tot een diepte van vijf tot acht centimeter.
 • Langbladige soorten komkommers worden over het derde - vierde echte blad geknepen. Dit leidt tot het verschijnen van zijscheuten en de vorming van een groot aantal vrouwelijke bloemen en vervolgens fruit.

 • Topdressing is georganiseerd met een toorts, verdund met water in een verhouding van 1: 8. Van de minerale meststoffen gaat de voorkeur uit naar ammoniumnitraat (30 gram), superfosfaat (25 gram) en kaliumzout (10 gram), verdund in tien liter water. De tweede keer wordt gevoed met een oplossing van ammoniumnitraat en kaliumzout.
 • Op warme dagen worden komkommers drie tot vier uur in de schaduw gesteld met schilden van takjes en gordelroos.
 • Nadat het onderste deel van de stengel is blootgelegd, verjongen de komkommers. Nadat je het onderste deel van de kale steel tot een ring hebt gevouwen, laat je hem een ​​week staan ​​en bedek je hem dan met aarde. Om komkommers met koolstofdioxide te voeren, worden naast de bedden stapels verse mest neergelegd.

komkommers voeren

Je kunt een groenteoogst halen uit overwoekerde zaailingen als je weet wat je moet doen bij het uittrekken van scheuten.

Beoordelingen
 1. Alina
  5.05.2019 17:56

  Meestal maak ik me geen zorgen dat komkommers zich uitstrekken. Als ze met een lichte helling dieper in het gat worden geplant, vergroot ik het vermogen om beter wortel te schieten aanzienlijk. En natuurlijk moet je op een koele plaats planten, bij voorkeur 's avonds, goed gemorst met water.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen