Hoe komkommers op de juiste manier naar een andere plaats te transplanteren en is het mogelijk

Onder zomerbewoners is er een mening dat het verplanten van komkommers tijdverspilling is, omdat de planten zullen afsterven of de komkommers zich lang zullen aanpassen op een nieuwe plek. Het is een waanvoorstelling. Overweeg hoe u uw komkommers naar een andere plaats kunt overplanten om de procedure te laten slagen.

Voorwaarden voor het verplanten van komkommers en aarde

Deze twee parameters - de periode van het verplanten van komkommers en de mate van gereedheid van de grond - zijn met elkaar verbonden en het succes bij het veranderen van de plaats hangt grotendeels van hen af. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de leeftijd van de komkommerzaailingen. Tegen de tijd dat de komkommers in de volle grond worden geplant, moeten er ten minste 20 dagen zijn verstreken na het verschijnen van zaailingen en wordt de leeftijd van 25 dagen als optimaal beschouwd voor zaailingen.

Als we vijf dagen optellen voor het pikken van zaden, krijgen we de tijd voordat de komkommerzaailingen naar een nieuwe plaats worden overgeladen:

 • naar de kas;
 • in de volle grond;
 • onder een tijdelijk onderkomen.

De grond op de toekomstige rand voor komkommers in het open veld moet rijpen - opwarmen tot een temperatuur van 15 ° C. Je moet de temperatuur 's morgens meten, en niet op het grondoppervlak, maar op een diepte van 15-20 cm - waar de wortels van een jonge plant zullen zijn. Er zijn speciale grondthermometers te koop.

De wortels van komkommers, geplant in koude grond, nemen geen voedingsstoffen op in het vereiste volume, de plant stopt met groeien, blijft achter in ontwikkeling. De immuniteit wordt verzwakt, de kans op ziekte bij komkommerzaailingen neemt toe.

Mogelijke ziekten van komkommers in het open veld:

 • ascochitis;
 • bacteriose;
 • cladosporiose;
 • wortelrot;
 • mozaïek;
 • echte meeldauw;
 • fusarium verwelking.

Naast bodemtemperatuur zijn de chemische samenstelling, structuur en zuurgraad van de aarde belangrijk. Het overplanten van komkommers in zware, dichte grond is zelden succesvol.

De grond voorbereiden op verplanten

Al op 20 april kun je zaailingen in een kas planten, na 20 mei - in de grond onder bogen, in juni - in de volle grond. Maak voor elke plantoptie de rand van tevoren klaar.

voorbereiding van de grond

Het is absoluut noodzakelijk om organisch materiaal (compost, humus) in de grond te brengen om te graven. Organische stof verrijkt niet alleen de bodem met voedingsstoffen, maar verbetert ook de structuur. Turf verhoogt de losheid van de bodem, rivierzand wordt in zware leemgrond gebracht. De zuurgraad wordt geregeld door de toevoeging van as, krijt of dolomietmeel.

Volgens de normen die op de verpakking zijn aangegeven, strooit u bij het graven van de grond voor komkommers meststoffen over het gebied van de rand:

 • ureum;
 • superfosfaat;
 • kaliumnitraat.

Geef de nok goed water. U kunt elk biologisch product gebruiken, zoals Baikal Em1. Het gebruik van biologische producten versnelt de reproductie van micro-organismen die nodig zijn voor de plant, wat een positief effect zal hebben op komkommerzaailingen.

Werp de aarde af met een oplossing van fytosporine.Gebruik fungicide als er in het vorige seizoen planten met schimmel zijn geïnfecteerd. Er zullen geen problemen zijn bij het bereiden van het medicijn. Het pakket bevat gedetailleerde instructies voor het gebruik van het medicijn.

We telen komkommerzaailingen correct

Voortplanting door zaailingen versnelt de vruchtvorming van komkommers in het open veld en in de kas. Voor kassen moet u variëteiten (hybriden) kopen die geen bestuiving vereisen - parthenocarpisch, alle zijn geschikt voor de straat:

zaailingen van komkommers

 • bijen bestoven;
 • zelfbestoven;
 • bestuiving niet nodig.

Sorteer komkommerzaden die niet door de fabrikant zijn verwerkt vóór het planten, gooi beschadigde zaden weg, geheel, zonder zichtbare gebreken, laat ze in water weken. Verwerp de opgedoken zaden, plaats de rest 15 minuten in een roze oplossing van kaliumpermanganaat. Zaaddressing doodt schimmels en andere infecties.

De zaden kunnen in een vochtige doek worden gewikkeld, in een plastic bakje worden geplaatst, naast de batterij. Plant de uitgekomen zaden in turfpotten gevuld met losse, vruchtbare grond, water. Om de kieming van de container te versnellen, bedek deze met PVC-folie en plaats deze op een warme plaats. Komkommerkiemen verschijnen in 5 - 7 dagen bij een luchttemperatuur van 25 - 28 ° C.

Transplantatie tips

Een goede teler heeft altijd een aanbevolen plantpatroon op een zak komkommerzaadjes. Het schema moet worden nageleefd bij het vormen van de landingsgaten. Plaats ze over het algemeen niet dichter dan 35 cm van elkaar. Houd een rijafstand aan van 50 tot 70 cm. Volgens zomerbewoners is de opbrengst van één plant hoger als komkommers minder vaak worden geplant.

Bij het overbrengen van planten van de bak naar het plantgat de aarden bol niet beschadigen en niet te diep verdiepen. Komkommerzaadlobben moeten 1 tot 2 cm boven het maaiveld hangen.

Giet de putjes met warm water en besprenkel met humus - een laag van 2 à 3 cm is voldoende. Als het koud wordt, mulchen beschermt komkommerwortels tegen kou, in de hitte zal de verdamping van vocht uit de grond vertragen.

Als de komkommers dik zijn gegroeid

Zaadkieming is nooit 100%. Bij het zaaien van komkommers met droge of gekiemde zaden worden 3 tot 5 komkommerzaden in het gat geplaatst. Het aantal zaden is afhankelijk van de grootte van de gaatjes. Als de zaden succesvol zijn, met een goede ontkieming, moet je beslissen hoe je de zaailingen kunt verdunnen.

Het verdunnen van komkommers is binnen 20 - 25 dagen noodzakelijk. De dicht geplante komkommers, die opgroeien, zullen elkaar schaduw geven. Dit zal in de toekomst het volume van de komkommeroogst en de gezondheid van de komkommerwimpers beïnvloeden.

U kunt uitdunnen door zwakkere planten te knijpen of door overtollige struiken over te brengen naar een andere richel. Stel de transplantatie niet uit, want tijdens de bloei zijn de struiken moeilijker over te brengen naar een nieuwe plek. Werk aan het verplanten in de volle grond moet 's avonds worden uitgevoerd.

komkommers in de kas

Zoek een handige schep om komkommers te verplanten, bij voorkeur een grote. Graaf een gat van 25 * 25 cm Probeer de plant samen met een grote kluit aarde op te graven, breng de komkommer voorzichtig over naar een nieuwe plek. Bestrooi met aarde, druk niet hard in het wortelgebied, geef de grond water. Onder invloed van water zal de losse aarde zelf stevig hechten aan de wortels van de komkommer.

Zorg na transplantatie

Wanneer 10 - 12 dagen zijn verstreken na het verplanten van komkommers, wordt de eerste bemesting in de grond uitgevoerd. Voor het besproeien van 1 m² aarde met planten in een emmer van 10 liter lossen we 1 eetl. l. ureum en 2 el. l superfosfaat, de tijd voor de tweede bevruchting zal komen wanneer de komkommers beginnen te bloeien.

Meststoffen worden ingenomen voor hetzelfde volume water:

 • 40 g superfosfaat;
 • 30 g ammoniumnitraat;
 • 20 g kaliumnitraat.

De actieve vorming van eierstokken en fruit begon in komkommers. Dit betekent dat het tijd is om voor de derde keer te voeren. Los 2 eetlepels op in een emmer water. l. kaliumnitraat en geef elke plant water.

Veel moderne hybriden moeten worden gesnoeid om de normale vruchtzetting te behouden. Het snoeischema voor komkommers is afhankelijk van de variëteit.In bijen bestoven variëteiten, knijp de kroon van de centrale geleider van de komkommer, waardoor de groei van laterale scheuten in de komkommer wordt veroorzaakt.

In parthenocarpische komkommers met een trosvruchtvorming wordt de centrale geleider niet aangeraakt. Verwijder bloemen van komkommers en eierstokken van de onderste 4-5 bladoksels. De volgende zijscheuten blijven over, maar ze worden over de eerste komkommer-eierstokken geknepen.

Je hebt een latwerk nodig als je komkommers in een kas plant. Ondersteuning kan geen kwaad voor komkommers in het open veld. Als de komkommerwimpers teruggroeien, moet je ze met zachte breisels of touw aan de draad (gaas) vastmaken.

komkommer water geven

Het belangrijkste punt van de zorg voor komkommers is water geven. Het wordt regelmatig uitgevoerd, minstens 1 keer per week aan het begin van de groei van komkommers en 1 keer in 3 dagen - tijdens het verschijnen van bloemen en fruit in komkommers. De frequentie van het water geven van komkommers kan alleen tijdens een koudegolf worden verminderd.

In koude grond wordt de opname van voedingsstoffen en vocht vertraagd. Onthoud dat koud water verboden is, alleen warm en bezonken. Komkommers water geven mogen alleen 's ochtends worden uitgevoerd, waarbij u ten minste 10 liter water per 1 m² grond besteedt.

Onkruidvrij is zeldzaam. Meestal klimt de hele zomer in de bedden, ondanks de inspanningen van zomerbewoners, onkruid, wat niet alleen voedingsstoffen uit komkommers wegneemt, maar ook bijdraagt ​​aan de verspreiding van ziekten. Het schoonhouden van de ruggen is een belangrijke taak van de zomerbewoner.

Ongedierte viel komkommers aan

De vraag wat te doen als ongedierte (bladluizen, trips, trips, spintmijten) komkommerwimpers aanvalt, baart tuinders vaak zorgen.

Je kunt met folkremedies doen als je het probleem helemaal aan het begin opmerkt en de insecten zich nog niet exponentieel beginnen te vermenigvuldigen. Totdat de wimpers een grote lengte hebben bereikt, kunnen ze worden gewassen door water in een bakje te zuigen en een zachte spons over de planten te halen.

U kunt bladluizen en ander ongedierte van komkommers afschrikken met een sopje. Vloeibare zeep (antibacterieel) is geschikt voor het bereiden van de oplossing. Voor 1 liter is 2 el voldoende. l. De resulterende vloeistof moet op alle planten worden gesproeid.

Schadelijke insecten houden niet van de geur van tabak, bittere peper en knoflook. Voor een infuusblik van 3 liter heb je 0,5 kg pure knoflook nodig. Het bereiden van een bittere infusie duurt iets minder dan een week (5 dagen).

Het volgende populaire recept voor ongedierte kan van pas komen: 5 delen Coca-Cola, 1 deel water. Dit is geen grapje: Coca-Cola helpt tegen insecten. Besproei de onderste delen van de bladeren van de komkommer met een waterige oplossing van "Coca-Cola".

De behandeling van planten met alle middelen zal verschillende keren moeten worden herhaald. De verwerking van komkommers wordt tenminste één keer per week uitgevoerd, in geval van ernstige plantinfectie - 2 keer per week.

Tekenen van ziekte op komkommerbladeren

In het midden en aan het einde van de zomer wordt vaak een foto gevonden - op de bladeren van de komkommer zijn er witte vlekken die na verloop van tijd donkerder worden of gedroogde bladeren en bitter fruit. Dit zijn symptomen van een veel voorkomende ziekte: echte meeldauw.

Zonder de worsteling van een zomerbewoner met een schimmelinfectie, zal de komkommer geleidelijk bederven en geen vrucht dragen. Om dit te voorkomen, moet u de bladeren en stengels van planten verwerken wanneer de vermelde symptomen optreden met een oplossing van soda (4%). U kunt het medicijn "Baktofit" gebruiken. Beoordelingen van het medicijn zijn positief.

Fusarium-verwelking is een gevaar voor komkommers. Tot 50% van de oogst kan afsterven. Vooral vaak treft deze ziekte datsja-aanplant met komkommers in de zuidelijke regio's van het land en bij zomerbewoners die komkommers in kassen kweken. Zieke planten worden aanbevolen om behandeld te worden met het "Privikur" -preparaat of om genadeloos uitgetrokken en verbrand te worden.

komkommerziekte

U kunt een modieus volksrecept bereiden voor alle komkommerziekten. Om het te bereiden, heb je 1 liter melk nodig (zure melk kan worden gebruikt), 35 druppels jodium en een eetlepel geraspte zeep. Planten worden 's morgens met dit preparaat besproeid, totdat de zon is opgekomen.

Zomerbewoners over het verplanten van komkommers

Beoordelingen van de komkommertransplantatieprocedure zijn dubbelzinnig.

Alina, 59 jaar, Moskou:

“Ik zaai het liefst met droge zaden direct op de bedden. In mijn jarenlange ervaring is het herplanten van komkommers lastig. Na transplantatie worden komkommers veel vaker ziek, wortelen ze lang. Het is gemakkelijker als de zaailingen klein zijn, met 2 - 3 bladeren. Het is erger als de komkommers worden uitgerekt en kleur krijgen. Na het verplanten van komkommers moeten bloemen en eierstokken nog worden afgesneden. Toegegeven, ze kunnen zelf afbrokkelen van stress. "

Andrey, 44 jaar, Kostroma:

"Ik heb geen vraag of het mogelijk is om komkommers te verplanten als ze te vaak zijn gekiemd. Ik doe het altijd met succes. In zeldzame gevallen schieten planten niet wortel. Ik ben niet verstandig met technologie. Ik doe het bij bewolkt weer: ik graaf komkommers uit met een grote kluit aarde en plant ze meteen op een andere plek in de tuin. Ik bedek de komkommers in de tuin met kartonnen dozen gedurende 3 dagen. Planten passen zich snel aan. "

Alexey, 67 jaar, Voronezh:

“De scheuten van komkommers bleken ongelijk te zijn. In de ene helft van het bed was het helemaal leeg, en in de andere helft waren alle komkommers naar buiten gekomen. Tot dit jaar had ik komkommers niet in het open veld getransplanteerd, dus ik twijfelde, maar plantte de komkommers gelijkmatig over de hele bergkam. De getransplanteerde planten bleven in eerste instantie merkbaar achter in ontwikkeling, maar daarna egaliseerden de komkommers en gaven ze een goede oogst komkommers. Ik verwerkte het planten van een komkommer een keer met "Epin", en een week later besprenkelde ik de komkommers met melk en jodium. "

Gevolgtrekking

Over het verplanten van komkommerzaailingen - hoeveel zomerbewoners, zoveel meningen. Of de resulterende oogst de besteding van tijd en moeite aan het kweken van komkommerzaailingen rechtvaardigt, is alleen in de herfst te vinden. Maar het is het proberen waard, want vroege komkommers zijn lekker en gezond.

Beoordelingen
 1. Nina
  11.11.2017 12:36

  Je kunt natuurlijk komkommers verplanten, er is niets speciaals aan, het kost in feite niet veel tijd en moeite. De grond moet worden bemest voordat ik opnieuw kan planten, ik koop altijd BioGrow. Ik heb het gekocht deze winkel.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen