Hoe vaak en correct komkommers in de kas water geven, wanneer is het beter

Bij het verbouwen van een groentegewas is het belangrijk om de regels te volgen van hoe vaak komkommers water in een kas moeten worden gegeven. Een even belangrijke rol wordt gespeeld door de kwaliteit van het water voor irrigatie en de kwantiteit ervan. Deze criteria bepalen grotendeels de normale groei en ontwikkeling van de plant.

Landingsregels

Om komkommerbedden gemakkelijk te verzorgen te maken, moeten ze correct worden geplant. De afstand tussen zaailingen op een rij moet ongeveer 55 cm zijn, tussen de rijen onderling minimaal 75 cm.

juiste pasvorm

Het kweken van dicht beplante komkommerstruiken is veel moeilijker. De plantengroei vertraagt, de vruchtzetting neemt af. Zonlicht dringt nauwelijks door het struikgewas van groen in de kas, waardoor een teveel aan verdampt vocht bij de wortels blijft. Het risico op het ontwikkelen van schimmelziekten, plaagafwikkeling neemt toe. Bovendien leidt overtollig vocht tot bederf.

De wortels van dicht geplante komkommers in de kas zullen met elkaar verstrengelen, groeien en zich verkeerd ontwikkelen. De dichte, verweven wortels nemen veel vocht op bij het water geven en de grond zal altijd droog zijn. Als het vloeistofvolume iets wordt overschreden, zullen bacteriën en schimmels zich in de grond gaan ontwikkelen.

Onderhoud van kasplanten wordt moeilijk. Het is moeilijker voor tuinders om de bedden te wieden, het uiterlijk van stiefkinderen te volgen, het irrigatieregime is verstoord. Daarom moeten komkommers van vrije ruimte worden voorzien zodat licht en lucht gemakkelijk naar alle delen van de stengel kunnen stromen.

man met sproeier

Hoe komkommers water te geven in een kas, belangrijke regels

Het is erg belangrijk dat het water voor het besproeien van komkommers in de kas warm is. Wat is de normale temperatuur van water dat bedoeld is voor grondbevochtiging? Het moet ongeveer +20 graden zijn. Het is het beste om water op te vangen in grote tanks en een tijdje te laten bezinken. Koud water vermindert de immuniteit van komkommers, vertraagt ​​de groei en ontwikkeling, het groentegewas is vaker ziek en de weerstand tegen ongedierte neemt af.

waterstralen

Naast de watertemperatuur zijn er andere regels voor het water geven van komkommers.

  • Het is noodzakelijk om de grond goed te bevochtigen, maar zonder vochtstagnatie toe te staan. In dit geval zal er een grote oogst komkommers zijn, zonder bitterheid van smaak. De grond moet licht zijn, rijk aan turf en zand.
  • Na elke watergift wordt het aanbevolen om ondiep los te maken met gelijktijdig ophopen van struiken. In dit geval krijgen de wortels voldoende zuurstof en voedingsstoffen.
  • Komkommers water geven in een kas moeten worden uitgevoerd met water zonder schadelijke toevoegingen (bijvoorbeeld zouten of fluoride). Als het taai is, is het handig om te mengen met houtas. Het is voldoende om 55 g as in 10 liter water te verdunnen.
  • Komkommers water geven in de kas moet één keer per dag worden gedaan.Als de vraag is wanneer het beter is om de komkommers in de kas, 's ochtends of' s avonds water te geven, dan is het het beste om de avonduren te kiezen. De beste tijd om water te geven is twee uur voor zonsondergang. Komkommers groeien 's nachts actiever, dus het vocht dat' s avonds binnenkwam komt goed van pas. Een goed moment om te drenken is ook 's morgens vroeg, om 6-7.

bevochtig de grond

Op welk moment de grond moet worden bevochtigd, hangt grotendeels af van de weersomstandigheden. Als het lang regent, wordt het water geven van komkommers verminderd. Gedurende deze periode is het noodzakelijk om de luchtparameters in de kas te bewaken. Op bewolkte dagen kun je komkommers het beste overdag water geven.

Als je komkommers midden op een warme dag in een kas water geeft, is de kans groot dat de plant zal verbranden, geel worden en afsterven. Mulchen helpt om vocht in de grond te houden en korstvorming te voorkomen. Een extra laag zaagsel, stro, turf of folie beschermt de grond tegen oververhitting. Bovendien zal er geen overmatige verdamping zijn en zal de luchtvochtigheid in de kas de norm niet overschrijden.

komkommers in de kas

Hoe komkommers water te geven in een kas tijdens verschillende ontwikkelingsperioden

Na het planten moet je komkommers systematisch in de kas water geven, gelijkmatig met dezelfde hoeveelheid vloeistof. Als deze regel niet wordt gevolgd, kan het verval van het wortelstelsel optreden. In het geval dat meerdere irrigaties worden gemist, is het niet de moeite waard om ze bij te vullen met een grote hoeveelheid water. Het vorige volume vloeistof keert geleidelijk terug bij elke volgende besproeiing.

Komkommerzaailingen kunnen zowel thuis als in een kas worden gekweekt. Nadat de eerste spruiten zijn verschenen, water met een lepel of een klein glas om de wortels niet te beschadigen. Zodra 2-3 bladeren zich ontvouwen, worden de komkommerzaailingen sterker. Voor zaailingen van komkommers in een kas is het beter om ontdooid of gewoon gefilterd, warm water te kiezen. Het is handig om de zaailingen water te geven door voedingsstoffen toe te voegen. Water geven met gist, kruiden of asoplossing wordt gebruikt als topdressing voor komkommers.

verschillende periodes

Hoe vaak u komkommerbedden water moet geven, wordt beïnvloed door hun ontwikkelingsperiode. Gezien deze factor is het mogelijk om infectie door infecties aanzienlijk te verminderen, de aanval van ongedierte te voorkomen en een hoogwaardige oogst te krijgen. Hoe vaak de grond moet worden bevochtigd, hangt af van de leeftijd van de zaailingen. De eerste bewatering van komkommers na het planten in een kas wordt onmiddellijk na het verplanten van zaailingen uitgevoerd. Vervolgens is het voldoende om eens in de 5 dagen water te geven.

Een jonge plant heeft wortels van ongeveer 4 cm lang, dus het vloeistofverbruik is ongeveer 4 liter per vierkante meter. m. De lengte van de wortels van een volwassen groente is ongeveer 15 cm, dus de hoeveelheid vloeistof neemt toe tot 15 liter.

Het wordt aanbevolen om komkommers in de kas vóór de bloei water te geven met een matige frequentie, terwijl ongeveer 4,5 liter per 1 m2 wordt geconsumeerd. Tijdens de bloei en de vorming van eierstokken is het noodzakelijk om de bedden vaker water te geven. Gedurende deze periode wordt aanbevolen om de komkommerbedden met tussenpozen van een dag water te geven. Water zou ongeveer 11 liter per vierkante meter moeten zijn. Als het buiten warm is, is het aan te raden om het een keer per dag water te geven en te sprenkelen.

sproeier onder de struik

Ervaren telers adviseren om de frequentie van water geven tijdens actieve vruchtzetting te verminderen. Dit stopt de groei van de toppen en versnelt de rijping van de vrucht. De plant zal alle krachten en voedingscomponenten richten op de vorming van fruit, en niet op groen.

waterfles

Hoe komkommers water te geven in kassen van polycarbonaat in combinatie met voeding

Na het besproeien van komkommers in een polycarbonaatkas, wordt het aanbevolen om meststoffen toe te passen. Het is nuttig om niet alleen wortel-, maar ook bladvoeding uit te voeren. Hoe vaak u moet bemesten, hangt af van het uiterlijk van de plant, de kwaliteit van de grond en de omstandigheden in de kas. Het wordt aanbevolen om gedurende het hele groeiseizoen minimaal vier keer kunstmest aan te brengen.

Wortelvoeding begint na het verschijnen van de eerste bladeren en wordt met tussenpozen van twee weken herhaald. Welke meststoffen je moet toedienen, zal het uiterlijk van de plant uitwijzen. Tuinmannen bevelen bijvoorbeeld aan: "Als de bladeren bleekgroen zijn, ontwikkelt de plant zich langzaam, geef de zaailingen water met stikstof, ureum of nitraat."

in combinatie met voeren

Een nuttige meststof voor komkommers is een mengsel van ureum (15 g), superfosfaat (25 g) en kaliumsulfaat (17 g). Alle componenten worden met 10 liter water gegoten. Een vergelijkbare oplossing is voldoende voor ongeveer 12 komkommerstruiken.

De volgende voeding wordt na ongeveer 2,5 week uitgevoerd. Tegen die tijd zou de vorming van bloemen en de vorming van eierstokken moeten beginnen. Het is op dit moment handig voor zaailingen om een ​​compositie te maken op basis van een toorts. De geselecteerde component laat men ongeveer drie dagen in water weken. U kunt 200 g houtas toevoegen. Voor het besproeien wordt de bereide toortsoplossing verdund met water in een verhouding van 1: 6. Superfosfaat 50 g kan worden toegevoegd.

nuttige meststof

Voor de derde en vierde keer worden komkommers gevoerd tijdens de periode van massale rijping van fruit. Ze worden uitgevoerd met tussenpozen van twee weken. Bladdressing van komkommers door te sproeien, laat het de opname van voedingsstoffen via de bladeren toe. Dezelfde formuleringen kunnen worden gebruikt als voor wortelvoer, maar de concentratie moet lager zijn.

bladvoeding

Hoe komkommers in een kas op de juiste manier water te geven

Er zijn enkele regels voor het water geven van komkommers in een kas. Het wordt niet aanbevolen om tijdens het besproeien water onder de wortel te gieten, om geen rotting te veroorzaken. Het is het beste om de grond rond de basis van de stengel droog te laten. Gebruik geen slangen voor irrigatie. Onder de druk van water nabij de stengel zal de aarde eroderen, waardoor het wortelstelsel bloot komt te liggen.

Een polycarbonaat kas houdt warmte goed vast, maar bij warm weer kan dit ervoor zorgen dat planten oververhit raken. Komkommers planten in de kasmoeten de volgende tips worden opgevolgd.

kinderen werken

  • De ruimte moet worden geventileerd. Open de ventilatieopeningen die tegenover elkaar liggen niet, want komkommers verdragen tocht niet goed.
  • Bij het verzorgen van bedden is het handig om een ​​beregeningsprocedure uit te voeren, wat helpt om de greens te koelen.
  • U kunt het dak van de kas verduisteren voor de duur van direct zonlicht.

Druppelirrigatie van bedden is populair. Door druppelirrigatie kan vocht naar het wortelsysteem stromen, terwijl de bovengrond droog blijft. Ondergronds water geven vermindert ook het risico op toprot. Een druppelirrigatiesysteem in een kas bouw je eenvoudig met je eigen handen. Ze nemen een gewone plastic fles, snijden de bodem eruit en sluiten de nek met een deksel. Kleine gaatjes worden doorboord over het hele gebied van de fles.

druppelmodus

De voorbereide container wordt bij elke komkommerstruik in de grond gegraven met de uitgesneden onderkant naar boven. Indien nodig wordt de container gevuld met water en zal deze langzaam door de gaten naar de wortels sijpelen.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen