Gunstige dagen voor het planten van komkommers volgens de maankalender in mei 2020

Zomerbewoners bepalen de beste dagen voor het planten van komkommers in de tuin meestal door de gunstige ligging van de maan. Dit wordt al een hele tijd gedaan. Degenen die weten hoe belangrijk het is om te planten, te voeden, te wieden, water te geven volgens de maankalender, doen het strikt elk jaar. Sommige beginnende tuinders volgen de regels voor het zaaien van komkommers niet. En ze zaaien vaak verkeerd.

Het is voor ons belangrijk om erachter te komen wat in 2020 gunstige dagen zijn voor het planten van komkommers. Om dit te doen, is het de moeite waard om te bestuderen hoe de maan de groei van zaailingen beïnvloedt, waarom er niets in de tuin kan worden gedaan tijdens de volle maan, eclips en nieuwe maan. Degenen die eenvoudige plantregels volgen, hebben meestal een overvloedige oogst en smakelijk fruit.

Over de maankalender

Sinds de oudheid zijn tuinders gewend geraakt aan het werken op de grond volgens de maankalender. Er wordt aangenomen dat het de locatie en activiteit is die de oogst beïnvloedt. Elk jaar wordt er een nieuwe kalender opgesteld voor het planten en verzorgen van gewassen.

De ene fase van de maan vervangt een andere, dit heeft grote invloed op de eierstok, voedingsverdeling, bloei en groei van groenten. De maan heeft vaak invloed op het welzijn van mensen, maar ook op veel planten. Als het planten verkeerd wordt gedaan, zal het hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk zijn om een ​​goede oogst te behalen, gaat er iets mis.

In de noordelijke regio's worden zaailingen meestal in mei in de tuin geplant. Om erachter te komen hoeveel komkommers je moet planten zodat ze goede, smakelijke vruchten geven, moet je de maancycli bestuderen.

Als de maan opkomt, is het aan te raden om voor het onderste deel van de stengel, de wortels, te zorgen. Als de maan aan het afnemen is, wordt daarentegen aan de bovenkant gevoerd. Sproeien, water geven, voeren kan worden uitgevoerd. U kunt geen transplantatie doen op een afnemende maan. U kunt de dagen voor specifieke zorg uitzoeken als u een maankalender koopt. Het beschrijft in detail wanneer het beter is om komkommers te planten, op welk tijdstip ze te voeren en water te geven.

jonge greens

De invloed van de maan op het planten van komkommers

Komkommers planten volgens de maankalender is vrij eenvoudig. De kalender wordt aan het begin van elk jaar gekocht. De maan beïnvloedt merkbaar veel processen bij de ontwikkeling van deze grillige groenten. Zelfs in de oudheid werd de invloed van de maan op de plantengroei opgemerkt. Het belangrijkste is om de opgegeven kalender exact te volgen. En zaai in geen geval op de dagen van de volle maan, of dagen die er dichtbij komen.

komkommers en water geven

De fasen van de maan hebben een sterke invloed op het planten van komkommers in de volle grond. De eerste en tweede fase worden de volle maan en nieuwe maan genoemd. Hier is de piek van actieve groei van komkommers, de ontwikkeling van het wortelsysteem, de stengel. Dan komt de derde fase, waarin de wortel actief groeit. En in de vierde - de ontwikkeling van het buitenste deel. Het is het beste om zaailingen te planten wanneer een fase van de maan soepel overgaat in de tweede.

Als je te laat bent met het planten van komkommers, mag je geen overvloedige oogst verwachten. Als het planten te vroeg is, zullen de zaailingen pijn doen, de bladeren zullen snel vervagen. Je moet op tijd planten, en volgens de maankalender.

vier fasen

Wanneer komkommers volgend jaar te zaaien

Gunstige dagen voor het zaaien van komkommers moeten worden bestudeerd volgens de kalender van de maanfasen. Dit is een zeer effectieve techniek. Immers, zelfs als u de hoogste kwaliteit en duurste zaden van elite-variëteiten in de verkeerde fase van de maan zaait, mag u geen oogst van hoge kwaliteit verwachten. Als je te vroeg zaait, zijn de zaailingen al klaar om in de grond te planten en is de grond nog niet voorbereid op plantengroei, omdat de grond nog niet is opgewarmd en de invloed van de maan erg sterk is.

Het is noodzakelijk om komkommers te zaaien op de dag die volgens de kalender het beste is voor deze actie. Dan zullen de zaailingen sterk en hoog worden en zullen de vruchten lekker en gezond zijn. Dit is het nummer waarop de zaden werden gedrenkt en in de grond werden geplant.

zaad pincet

Dit aantal moet zorgvuldig worden berekend, anders is het onmogelijk om het te corrigeren. Goede maanden voor komkommers, of liever het zaaien ervan, zijn maart en april. Ze worden thuis in speciale containers geplant. Volgens de kalender zijn dit in maart dagen voor het zaaien van komkommerzaden van 19 tot 24, evenals van 27 en 28. En in april kun je van 5 tot 9 zaaien, en ook van 20 tot 24.

Let goed op de data van het zaaien van zaden. Omdat de kwaliteit van het gewas ervan afhangt.

man in het veld

Wanneer komkommers in de volle grond en in een kas te planten

Plantdagen zijn ook niet alleen afhankelijk van de maanfasen, maar ook van de weersomstandigheden in de regio, evenals van de variëteit aan zaden, van hun kenmerken. Is de grond slecht opgewarmd, is het 's nachts nog ijskoud of sneeuwt het, dan kun je het planten uitstellen naar een gunstiger moment. De aarde zou op een diepte van 10 cm tot 13 graden moeten opwarmen en de lucht - tot 16 graden. Anders zullen de zaailingen bevriezen en afsterven.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de planttijd, dat wil zeggen de dagen waarop het het beste is om 's avonds te planten, en vice versa, sommige dagen hebben alleen ochtenduren die gunstig zijn voor het planten. Daarom moet de datum 05.2020 nauwkeurig worden geselecteerd en moet rekening worden gehouden met het tijdstip van de dag. Het planten van komkommers in de volle grond moet iets later gebeuren dan in kassen. Het is noodzakelijk om te wachten tot de aarde opwarmt tot de gewenste temperatuur.

goed verzorgde tuin

De meest succesvolle cijfers voor het planten van komkommers volgens de gegevens die in mei 2020 zijn onderzocht, zijn 18, 24-28. En in juni - van 14 tot 15 en van 21 tot 22. Tegenwoordig kun je zaailingen in kassen of in de volle grond met zaden planten. Vroegrijpe rassen die van warmte houden, kunnen in juni geplant worden. Dan zullen ze perfect wortel schieten en aan het einde van de zomer een overvloedige oogst opleveren.

De eerste keer water geven en voeren wordt aanbevolen voor het planten en ongeveer 10 dagen erna.

Om de kwaliteit van de oogst te verbeteren, is het erg belangrijk om alleen in vruchtbare, voorbereide grond te planten, goed water te geven, los te maken en te besproeien met schadelijke insecten. Verzorging heeft ook invloed op de zaailingen.

kas geplant

Ongunstige dagen voor planten en vertrekken

Bij het kweken van komkommers is het ook de moeite waard om te denken aan ongunstige maan-dagen, dat wil zeggen, aan die dagen waarop je geen planten mag zaaien en planten. Anders geven ze geen gezond fruit, worden ze ziek en gaan ze dood. Als je komkommers niet op de juiste datum kunt planten, moet je ze op een andere plant, maar vermijd dadels die de opbrengst nadelig beïnvloeden.

ongunstige dagen

Ongunstige dagen:

Maart - van 8 tot 13, van 14 tot 17.

April - van 4 tot 6, van 14 tot 16.

Mei - 2-3, 7-8, 15.

Deze dagen moeten strikt worden gevreesd, omdat de maan de groei en ontwikkeling van culturen sterk beïnvloedt.

schop en hooivork

Na het bekijken van de gunstige dagen in mei 2020 voor het planten van komkommers, kunt u een zaaikalender maken. Als je je aan deze techniek houdt, kun je een overvloedige oogst krijgen. Het is erg handig om de maankalender te gebruiken om voor gewassen te zorgen. Dit is een goede gelegenheid om de opbrengst op de site te vergroten.

Beoordelingen
  1. Inna
    5.05.2018 06:50

    Ik houd me aan de maankalender bij het planten van planten, maar ik voed ze ook extra, zonder mankeren, met een bioactivator BioGrow, merkte op dat ze dan veel sterker en duurzamer worden.

    Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen