Beschrijving van de Azteekse komkommervariëteit, zijn kenmerken en teelt

Elke zomerbewoner droomt van een grote oogst komkommers, daarom stoppen velen bij het planten van bekende variëteiten of het kiezen van nieuwe zaden bij hybride variëteiten. Azteekse komkommers voldoen bijvoorbeeld aan alle eisen van tuinders en hebben een aantal voordelen. Laten we de beschrijving van de variëteit en zijn kenmerken nader bekijken.

Voordelen van de variëteit

De Azteekse komkommervariëteit wordt parthenocarpe augurken genoemd. De struik is middelgroot. Komkommers groeien in een bos. Ze kunnen zowel voor salades als voor conserven worden gebruikt. De vrucht is ongeveer 8-12 cm lang, met kleine knobbeltjes, strepen. De trossen combineren 3-5 vrouwelijke kleuren.

Tomaten hebben de volgende voordelen:

komkommers aztec

  • ze zijn geurig en hebben geen bitterheid;
  • pijnloos reageren op weersomstandigheden;
  • gemakkelijk te kweken;
  • resistent tegen verschillende ziekten;
  • hebben een goede productiviteit, die niet wordt beïnvloed door onstabiele luchttemperatuur: ze kunnen de daling 's nachts gemakkelijk verdragen.

Bij het zouten van een Azteekse komkommer worden er geen interne holtes gevormd. Komkommers zijn stabiel in grootte en groeien niet uit. Het wordt aanbevolen om ze in kassen, broeinesten en buiten te kweken.

parthenocarpe augurken

Kenmerken

Azteekse komkommers zijn vroege rijpe vruchten, hebben een hoge opbrengst - 9 kg per vierkante meter. De komkommers zijn compact, ze blijven hetzelfde tijdens warmtebehandeling tijdens bewaring. Rijpen in 1,5 maand nadat de zaden ontkiemen.

Het ras is resistent tegen de volgende ziekten:

olijf plek

Kenmerken van groeiende zaailingen

Wanneer Aztec f1-zaden in de winkel worden gekocht, worden ze gekalibreerd en verwerkt. Om de ontkieming van zaden te versnellen, is het beter om ze te laten weken door ze in een vochtige doek te leggen en in warm water te dompelen.

Dan is het aan te raden om de zaden te verharden, maar alleen de zaden die geen tijd hadden om te ontkiemen. Om dit te doen, worden ze 48 uur rechtstreeks in een vochtige doek in de koelkast geplaatst.

Daarna moeten ze onmiddellijk in vooraf voorbereide containers of direct in de kas worden geplant. In de middelste klimaatzone of in het noorden is het het beste om de zaailingmethode te gebruiken om komkommers te kweken. Van komkommers is bekend dat ze pijnlijk zijn om te transplanteren, dus het is beter om bekers te gebruiken om trauma aan de wortels van de komkommers te verminderen.

komkommer mozaïek

Nadat de komkommers "uitkomen", is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat ze niet uitrekken. Om dit te doen, wordt aanbevolen om ze op een lichte vensterbank te plaatsen of ze extra te verlichten met een lamp. Het is niet nodig om te haasten om komkommers te zaaien om zaailingen te krijgen, omdat het ongewenst is om ze langer dan 3-4 weken in kopjes te bewaren.

Om komkommerzaailingen op een vaste plaats te planten, moet in gedachten worden gehouden dat het wordt aanbevolen om de vruchtwisseling te observeren, de plaats van de bedden te veranderen met meloenen en kalebassen. De plaats moet zonnig zijn en beschermd tegen koude noordenwind, de grond moet vruchtbaar en los zijn.

gekalibreerd en verwerkt

Als de zaailingen gepland zijn om in kassen te planten, worden de zaden in maart gezaaid en voor de volle grond kiezen ze half april.

Bij het kweken van komkommers in een kas, wordt het aanbevolen om een ​​latwerk te gebruiken, dan zullen de vruchten altijd schoon zijn, minder ruimte innemen en wordt het handiger om ze te oogsten.

Bij het planten van zaailingen in de volle grond is het noodzakelijk dat de aarde goed opwarmt en het weer stabiel wordt. Maar 's nachts is het beter om ze te bedekken met een filmomslag en ze overdag schoon te maken. Bij het planten is het noodzakelijk om een ​​afstand tussen rijen van ongeveer 50 cm en tussen planten - 30 cm in acht te nemen.

zaailingen zijn gepland

De belangrijkste zorg voor komkommers is tijdig water geven, onkruidverwijdering en het losmaken van de grond. Onderworpen aan deze regels en voorwaarden voor het kweken, zal de Azteekse variëteit verrassen met zijn hoge opbrengst.

Hoe zeggen ze over de variëteit?

Kortom, de Nederlandse Azteekse hybride heeft alleen positieve recensies.

basiszorg

Hij is aantrekkelijk:

  • gemak van groei en ontwikkeling van planten;
  • gemak van oogsten, omdat het in trossen groeit;
  • goede smaak en esthetische kwaliteiten bij het inblikken: komkommers blijken compact en knapperig te zijn, zien er mooi uit als ze in potten worden gesloten.

Dankzij succesvolle veredeling wordt de Azteekse komkommersoort gekozen door een toenemend aantal tuinders en tuinders. Het is goed onder alle weersomstandigheden, omdat het een stabiele hoge opbrengst geeft.

Nederlandse hybride

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen