Hoe wortels op de juiste manier te voeren voor groei in het open veld met folkremedies

Het is belangrijk om na te denken over het voeren van de wortels na het ontkiemen. Om smakelijke en gezonde wortelgewassen te vormen, is het noodzakelijk om kunstmest correct te selecteren en toe te passen. Niet alleen een tekort, maar ook een teveel aan voeding kan schadelijk zijn voor de groente.

Handig materiaal

Waar hij van houdt wortelen als ze buiten worden gekweekt? Elk micro-element wordt belangrijk bij de vorming en ontwikkeling van wortelgewassen. Welke meststoffen zijn nodig voor wortelen?

Voor een normale ontwikkeling zijn de volgende aanvullende sporenelementen nodig:

 1. Stikstofmeststoffen voor wortelen kunnen het caroteen- en eiwitgehalte verhogen. Toepassing is aan te raden aan het begin van de zomer, wanneer er meer groen groeit. Zonder stikstof worden de toppen geel en worden de vruchten klein en droog.
 2. Fosfordressing maakt de groente zoet, de kern - hard. Het wortelgewas heeft het nodig in de hete periode, die midden in de zomer valt. Zonder dit sporenelement wordt het groene deel van de groente geel, verdort en wordt de vrucht langwerpig en smaakloos.
 3. Dankzij kalium worden wortelen mals van smaak en neemt de immuniteit voor veel ziekten toe. Topdressing kan tijdens de gehele groei van de groente worden uitgevoerd.
 4. Borium bevordert de vorming van sappige, zoete wortelgewassen, versterkt de plant. Zonder dit wordt de bestuiving verstoord, vertraagt ​​de plant de groei, het wortelgewas strekt zich uit en wordt dunner. Boorzuur wordt het best op wortelen gesproeid tijdens de tweede voeding.

wortelen op tafel

De geheimen van bladvoeding zullen helpen bij het beantwoorden van de vraag hoe complementair voedsel correct kan worden gebruikt en op welk tijdstip:

 • om de zoetheid te vergroten, kunnen de toppen worden besproeid met een oplossing van humaten;
 • magnesiumsulfaat wordt behandeld met magnesiumtekort;
 • om de toppen aan het begin van de groei kracht en luchtigheid te geven, moet het worden besproeid met ureum.

Meststoffen voor wortelen kunnen van minerale of biologische oorsprong zijn. Veel mensen geven de voorkeur aan natuurlijke ingrediënten. Landbouwtechnici sproeien en bewateren de grond vaak met mest, vogelpoep, turf, bladverliezende humus.

Voordat u zaden in de grond plant, is het handig om ze in voedingsoplossingen te laten weken. Het volgende recept is bijvoorbeeld geschikt: 1 gram kaliumpermanganaat en 2,5 ml van een eventuele vloeibare meststof worden opgelost in een liter warm water. Traditioneel hanteren tuinders graag gecultiveerde planten met toorts.

Gefaseerd werken

Het voorbereidende werk begint in het voorjaar. Hoe kun je de grond in dit stadium voeden? IN kunstmest wordt op de grond aangebracht voordat wortels worden geplant: u kunt nitraat, superfosfaat en kaliumchloride gebruiken. Als de grond klei is, moet deze worden geroerd met zand en turf.

Houd er rekening mee dat wortelzaden veel water opnemen tijdens het ontkiemen, dus u moet de bedden voor en na het planten overvloedig water geven.

Hoe moeten wortels worden gevoerd tijdens de groeiperiode, zodat er geen problemen zijn? Het standaard voedingsschema voor het gehele groei- en rijpingsseizoen van een plant omvat verschillende stadia.

U moet minimaal vier voederwortelen uitvoeren:

 1. De eerste voeding vindt plaats na het verdunnen van de bedden. Tegen die tijd zouden er verschillende bladeren moeten zijn verschenen. Een mengsel dat kaliummagnesia, ureum en superfosfaat bevat, kan geschikt zijn. Al deze componenten worden verdund in 10 liter water.
 2. De ideale tijd voor een tweede voeding wordt beschouwd als 2,5 week na de vorige. U kunt as voeren of kant-en-klare meststoffen kopen: Nitrofoska, Solution of Kemira Universal. De dosering is ongeveer 60 g per 10 l water.
 3. De derde maaltijd wordt uitgevoerd in de zomer, wanneer het wortelgewas aan kracht wint. Meststoffen moeten worden toegepast om het suikergehalte te verhogen. Droge as of een aftreksel ervan kan nuttig zijn.
 4. Wat is het laatste waarmee wortels worden bemest? De laatste voeding in de tuin is nodig om de hoeveelheid nitraten in het wortelgewas te verminderen. Een maand voor de oogst uitgevoerd. Meestal wordt een oplossing van sulfaat of kaliumchloride samen met houtas gebruikt.

oplossing voor wortelen

Met deze manier van verzorgen van gecultiveerde planten wordt het gewenste resultaat behaald. De toppen zullen glad en groen zijn en de wortelgroenten zullen recht, sappig, smakelijk en gezond zijn.

Voor zoetheid worden wortelen in augustus behandeld met boor en mangaan. Niet alleen het suikergehalte stijgt, maar ook de vitamines. Het is noodzakelijk om 5 ml boor en mangaan te nemen en te verdunnen in 10 liter water. Water geven tussen de rijen. Na het voeren wordt aanbevolen om de bedden water te geven met schoon water.

Voor groei kunnen wortels worden bemest met speciaal gekochte meststoffen. Je moet strikt fokken volgens de instructies die bij elk pakket worden geleverd:

 1. Het gebruik van Kemira Universal leidt tot intensieve plantengroei, inclusief wortelgewassen. De hoeveelheid suiker en vitamines stijgt. De samenstelling bevat een nuttige nitroammophoska.
 2. Tuinders kiezen vanwege hun rijke samenstelling vaak voor Agricola 4 voer voor wortelen. De samenstelling bevat organische en minerale componenten. Kan worden gebruikt voor wortel- en bladvoeding. Topdressing moet twee weken voor de oogst worden gestopt.

Het is belangrijk om de hoeveelheid van elk ingrediënt correct te berekenen, omdat een teveel aan stoffen gevaarlijker kan zijn dan een tekort.

Volksrecepten

Hoe kun je wortels voeren zonder gekochte oplossingen? Veel tuinders geven er de voorkeur aan om geen minerale meststoffen voor wortels te gebruiken, maar om de composities zelf te bereiden. Populaire middelen zijn folkremedies op basis van as, kruiden, gist en andere componenten.

Het is handig om wortels met brandnetelinfusie te voeren. Het kruid bevat veel bemestende micro-elementen: kalium, magnesium, ijzer, calcium. Gehakte stengels brandnetel worden in de voorbereide container geplaatst en met water gegoten. Dek af met een deksel en laat enkele dagen fermenteren.

Om de infusie goed te fermenteren, kun je een pakje gist en as toevoegen. Voor het voeren wordt 60 ml van de oplossing verdund met 10 liter water.

Als de toppen er niet goed uitzien, kan bladverband worden aangebracht. Om dit te doen, filtert u de gefermenteerde samenstelling, verdunt u met water in een verhouding van 1:20 en besproeit u de toppen. Ze krijgt niet alleen nuttige stoffen binnen, maar wordt ook beschermd tegen ongedierte.

wortels water geven

Onder de gebruikelijke ingrediënten voor het voeren van wortelen met folkremedies, is houtas erg populair.

Topdressing van wortelen in het open veld in elk stadium van de groenteontwikkeling kan gepaard gaan met as. Je kunt het eenvoudig op de grond strooien waar wortels groeien, of je kunt een infusie maken. Het is noodzakelijk om 60-70 g as met een liter gekookt water te gieten en twee dagen te laten staan. De resulterende oplossing wordt vóór het besproeien verdund in 10 liter vloeistof.

Ash heeft niet alleen nuttige componenten, maar kan ook veel ongedierte afschrikken.Om insecten weg te jagen is het handig om elke 10 dagen het land tussen de rijen te cultiveren.

Is het mogelijk om een ​​groente te voeren met oplossingen met gist? Gist-topdressing compenseert het gebrek aan fosfor en stikstof en verrijkt de grond met vitamines en mineralen. Dankzij de nutritionele basis verbetert de kwaliteit van het wortelgewas, neemt de activiteit van de heilzame microflora van de aarde toe. Je kunt zowel verse als droge gist gebruiken.

Als een recept is gemaakt van verse gist, neem dan 500 g grondstoffen en los dit op in 2,5 liter water. Voor gebruik wordt de oplossing verdund met water in een verhouding van 1:10. Voor gedroogde gist is 5 gram nodig, ze worden opgelost in 5 liter water en er wordt 35 gram suiker aan toegevoegd. Laat de massa dan twee uur staan ​​om te trekken. Voor het water geven, verdunnen in water in een verhouding van 1: 5.

Het wordt aanbevolen om wortels met gistformuleringen bij warm weer te voeren. Het gebruik ervan valt op de derde topdressing. Kan het beste worden gemengd met houtas, omdat gist kalium opneemt.

In elk stadium van het voeren kunt u kippenmest gebruiken. Voordat de bedden tussen de planten water geven, worden de kippenuitwerpselen met water gegoten, gedurende 5 dagen geïnfuseerd en vervolgens verdund met water in een verhouding van 1:10. Je kunt de grond niet verwerken met onverdunde kippenuitwerpselen - dit leidt tot de dood van de groente.

Na het planten wordt aanbevolen om wortels te verwerken met verbindingen die jodium bevatten. Het stimuleert de groei, de smaak van wortelgroenten wordt sappig en verrijkt met vitamines. Als het in de grond of op de toppen komt, werkt het als een antisepticum. Het is voldoende om twee druppels jodium in een liter water te verdunnen.

jodium voor wortelen

Water, melk en jodium helpen de plant te beschermen tegen ziekten en plagen. De compositie omhult elk blad en vormt een witte film die de penetratie van ziekteverwekkers voorkomt.

Je kunt je wortels voeren met verse toorts. Maar u moet deze meststof niet misbruiken voor wortelen, omdat het nitraatgehalte in de groente toeneemt. Bovendien wordt het groen weelderig en stopt de groei van wortelgewassen. Mullein kan in het voorjaar tijdens het graven op de grond worden gestrooid, of u kunt een infusie bereiden en een groene plant besproeien.

De toortsinfusie is gemakkelijk te bereiden. Mest wordt in de container gegoten en met water gegoten (1: 5). Het wordt aanbevolen om extra houtas toe te voegen. Laat twee weken trekken. Voordat de bedden worden bewaterd, wordt de oplossing verdund met water (1:10). Een maand voor het oogsten wordt de behandeling met toorts gestopt.

Beoordelingen
 1. Natalia
  4.04.2018 14:05

  Folkmedicijnen zijn goed, maar je moet de moderne verworvenheden van de agronomische wetenschap niet verwaarlozen. Ik gebruik bijvoorbeeld een groeiactivator BioGrow en erg blij met de opbrengst van wortelen.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen