Beschrijving van de Bamberger-uienvariëteit, zijn kenmerken en teelt

Bamberger is vanuit Holland naar ons gebracht. Het trok de aandacht vanwege zijn pretentieloze teelt en uitstekende smaak, vergelijkbaar met saladevariëteiten. Hoge opbrengsten voegen extra voordelen toe. Uiensets van deze soort kan worden gekocht bij gespecialiseerde zaadwinkels. Het kan in elke regio worden gekweekt.

Beschrijving van de variëteit

De bollen van het ras Bamberger onderscheiden zich van de concurrenten door hun langwerpige vorm, met een gewicht van 80 gram. De lengte van één hoofd bereikt 10 centimeter. Handige langwerpige vorm voor eenvoudig snijden en hanteren. Het vruchtvlees is typisch wit en de schil is geelbruin. De Bamberger-variëteit is niet vatbaar voor schieten. Het kan onder alle klimatologische omstandigheden worden gekweekt. De houdbaarheid van de bollen is uitstekend; tegen het einde van de bewaring gaat de smaak niet achteruit en gaat de sappigheid niet verloren. De beschrijving van het ras belooft de veiligheid van het geoogste gewas tot het nieuwe seizoen.

boog bamberger

Bamberger smaakt naar een sjalotje. Scherpheid wordt ook gevoeld, maar het zit meer in het aroma dan in de smaak. Degenen die dit ras op hun site hebben gekweekt, beweren dat het aanzienlijk beter is dan rassen met rode en witte schubben, traditioneel beschouwd als salade. Bamberger is erg zacht, sappig, maar knapperig, in tegenstelling tot zijn concurrenten. De afdekschalen zijn heel gemakkelijk te verwijderen.

Een ander positief kenmerk van Bamberger is zijn uitstekende weerstand tegen schieten, evenals tegen ongedierte en schimmelziekten. Hij is niet bang voor problemen als:

vatbaar voor schieten

 • echte meeldauw;
 • rot;
 • trips;
 • uienvlieg.

Opgemerkt moet worden dat alleen plantuien van Nederlandse makelij een verhoogde weerstand hebben. Chuvash is veel goedkoper in prijs, maar een rijke oogst in het Siberische klimaat kan er niet uit worden gehaald.

witte schalen

Voorbereiden op de landing

Bamberger heeft bepaalde teeltkenmerken waarmee u gewassen van maximale kwaliteit kunt oogsten. De set moet direct na aankoop goed gedroogd worden. Om dit te doen, wordt het in een dunne laag op een krant verspreid en in een warme kamer geplaatst.

2 weken voor de aanstaande aanplant worden de uien voorbereid:

teeltkenmerken

 • in een kamer gebracht met een luchttemperatuur van + 15-18 ° C;
 • de dag voor het planten op het bed, worden de zaailingen op een temperatuur van +35 ° C gehouden;
 • voor het planten worden zaailingen gedesinfecteerd in een mangaanoplossing of kopersulfaat.

De aanbevolen temperaturen mogen niet worden overschreden. Anders wordt de plantengroei vertraagd. Voorharden en verwarmen helpt om verdere vorming van pijlen te voorkomen.

vooraf voorbereid

Landingsfuncties

Bamberger-uien worden het best gekweekt op zandige leemgronden.Er wordt een goed verlichte plaats gekozen om te planten, zonder tocht. Het tuinbed wordt vooraf gegraven, organische mest wordt aangebracht. Deze variëteit kan vóór de winter, 20 dagen voor het begin van de vorst of in het vroege voorjaar worden geplant. Om voor de winter te planten, moet u de kleinste bollen selecteren.

Bij het kweken van Bamberger moeten de regels voor vruchtwisseling strikt worden nageleefd. Op de plek waar voorheen de ui groeide kan deze plant 3 jaar niet geplant worden. Het is het beste om plaatsen te kiezen waar vorig seizoen peulvruchten, tomaten of kool werden verbouwd. Wortelen zijn een uitstekende buur voor Bamberger.

zandige leemgronden

Op het voorbereide bed worden groeven gemaakt met een diepte van 3 centimeter. Uien worden erin gelegd op een afstand van 10 cm van elkaar. 30 cm wijken tussen de rijen Het planten wordt matig bewaterd met warm water.

Zorgfuncties

Bamberger behoort tot de pretentieloze soorten uien. Zorg voor hem is standaard een vereiste, er worden geen onnodige eisen gesteld. Na het planten, eenmaal per maand, wordt het verplichte losmaken van de grond en het verwijderen van onkruid uitgevoerd. Aanvankelijk worden de bedden met uien eens in de 3 dagen bewaterd. Als het regelmatig regent, kan de irrigatie-intensiteit worden verminderd. In juli wordt de frequentie van water geven teruggebracht tot 1 keer in 10 dagen en 3 weken voor de verwachte oogst worden de aanplant volledig gestopt om water te geven.

geweldige buurman

2 weken na het planten op de Bamberger-bedden wordt aanbevolen om te voeren met een oplossing van kippenmest. Per vierkante meter wordt 10 liter oplossing bereid. Na 3 weken worden stikstofhoudende meststoffen op de site aangebracht en na nog eens 3 weken kalimeststoffen. Hiermee is de voeding van Bamberger voltooid.

Om uien te beschermen tegen de negatieve effecten van ongedierte, worden aanplantingen behandeld met een oplossing van kopersulfaat. De verwerking wordt uitgevoerd in de periode dat de veergrootte 20 cm bereikt.

Opslagfuncties

Bamberger-uien geven uitstekende opbrengsten, die goed moeten worden bewaard. Zodra het schoonmaken is voltooid, worden de koppen naar een warme, goed geventileerde ruimte gestuurd om te drogen. De aanbevolen temperatuur voor het drogen is 30 ° C. Bij mooi en zonnig weer kunt u de bollen buiten op een voorbereide schaal schenken.

stikstofhoudende meststoffen

Bij het opgraven van het gewas is het aan te raden de veer niet te trimmen. In de toekomst kan Bamberger met zijn hulp in bosjes of vlechten worden gebonden. Deze methode is erg handig voor verdere opslag. Maar na het drogen worden de wortels noodzakelijkerwijs afgesneden. Elke lamp wordt zorgvuldig geïnspecteerd voordat deze naar de opslag wordt verzonden. Immers, zelfs een paar exemplaren met rot kunnen de helft van het gewas bederven.

Alleen grote en middelgrote bollen zijn geschikt voor langdurige opslag. Alle onrijpe, kleine of overrijpe gewassen worden weggegooid.

Als niet alleen Bamberger op de site werd gekweekt, maar ook andere soorten uien, dan mogen ze in geen geval samen voor opslag worden verzonden. Elk ras moet apart worden gehouden. In de kelder, waar het wordt aanbevolen om het geoogste gewas te sturen, wordt de aanbevolen temperatuur gehandhaafd op + 3–10 ° С en is de luchtvochtigheid 70%. Als er geen kelder is, kunt u Bamberger besparen op een geïsoleerd en glazen balkon.

aanbevolen temperatuur

Zowel houten als plastic dozen met gaten en rieten manden zijn goed voor het bewaren van uien. Netzakken zijn een uitstekende optie. Kartonnen dozen worden ook gebruikt, maar er wordt geperforeerd in gemaakt. De container moet op planken of pallets worden geplaatst, nooit op de vloer of in de buurt van muren.

Recensies van ervaren tuiniers over de Bamberger-ui kopen veel beginners om om deze specifieke variëteit op hun site te proberen. In de regel zijn hun experimenten succesvol. Met behulp van eenvoudige technologie zal de oogst worden verzekerd.

plastic dozen

Beoordelingen
 1. Liefde
  6.06.2018 07:05

  Een uitstekende variëteit, ik heb het al in mijn tuin getest, ik kweek het voor het tweede jaar. De biologische bioactivator hielp enorm bij de opbrengst BioGrow, de ui deed praktisch geen pijn, de planten waren sterk en de bollen zelf waren groot en smakelijk.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen