Beschrijving van het luidruchtige kippenras Yurlovskaya en onderhoudsregels

Het kippenras Yurlovskaya luidruchtig werd verliefd op veel pluimveehouders. Deze vogelsoort kenmerkt zich door vele voordelen. Ze onderscheiden zich door een hoge vleesproductiviteit, produceren grote eieren en hebben een sterke immuniteit. Een belangrijk kenmerk is het uitstekende overlevingspercentage van kippen. Om succes te behalen bij het kweken van deze vogels, moet u de zorgregels strikt volgen. Om dit te doen, moeten de kippen het huis uitrusten en hun dieet in evenwicht houden.

Beschrijving en kenmerken van kippen Yurlovskaya luidruchtig

Veel belangrijke kenmerken zijn kenmerkend voor de Yurlovsky-vogels. Ze hebben een krachtig lichaam en sterke benen. Vogels hebben ook de neiging tot een verticaal lichaam.

Uiterlijk van het ras

De belangrijkste kenmerken van kippen van dit ras zijn onder meer:

 • sterk langwerpig lichaam en krachtige benen;
 • uitgesproken buik;
 • vleugels tegen het lichaam gedrukt;
 • Lange nek;
 • grote kop en kleine snavel;
 • sterk voorhoofd met wenkbrauwen - geeft de vogels een formidabele uitstraling;
 • roze sint-jakobsschelp en rijke rode oorlellen.

Oogkleur is direct afhankelijk van de kleur van de veren. De meest voorkomende hennen zijn zwarte kippen, die een zilverachtige rug en gouden vlekken hebben. Je kunt ook witte en zilveren vogels vinden.

Veren van kippen zijn niet erg dicht. Bovendien is de staart vrij weelderig en lang. Het steekt af tegen de achtergrond van het lichaam van de vogel.

Yurlovskaya luidruchtig

Temperament

Kippen van deze variëteit onderscheiden zich door een complexe dispositie. Vogels zijn behoorlijk opvliegend en agressief. Mannetjes en vrouwtjes accepteren geen nieuwe leden van de kudde. Ze kunnen niet worden gehouden met andere vogelsoorten.

Vogels hebben de neiging om alle problemen op te lossen door te vechten. Daarom is het zo belangrijk om alle gezinsleden correct te verdelen. Anders bestaat er later kans op letsel en verlies. Zingen wordt beschouwd als een belangrijk kenmerk van hanen. Bovendien is hun stem te horen op een afstand van 20 meter.

Incubatie-instinct

Ondanks de raszuiverheid van het ras, zijn er bepaalde nuances in het moederinstinct van vogels. Hennen hebben een instinct voor incubatie, maar het is niet volledig gemanifesteerd. De kip kan lange tijd eieren uitbroeden en dan plotseling het nest verlaten. Daarom moeten pluimveehouders de vogels onder controle houden. In sommige situaties is het beter om couveuses te gebruiken.

eenzame haan

Puberteit en eierproductie

De vogels kenmerken zich door een late rijping. Het komt voor na 8-9 maanden.Aangenomen wordt dat de vertraging het gevolg is van een hoog lichaamsgewicht en langdurige spierontwikkeling.

De eiproductie wordt als gemiddeld beschouwd. Kippen produceren jaarlijks 160 eieren. Bovendien zijn ze erg groot van formaat en wegen ze meer dan 70 gram. De vleesproductiviteit wordt als vrij hoog beschouwd. Hanen worden 6-7 kg, legkippen wegen 2-2,5 kg minder.

kip met haan

De belangrijkste positieve en negatieve aspecten van het ras

Deze vogels hebben bepaalde voor- en nadelen. De belangrijkste voordelen zijn onder meer:

 • gemiddelde eierproductie en uitstekende vleesproductie;
 • uitstekende smaak van producten;
 • grote eieren;
 • goede vruchtbaarheid;
 • hoog overlevingspercentage van kippen;
 • sterke immuniteit.

Tegelijkertijd hebben vogels ook bepaalde nadelen:

 • late rijping;
 • agressieve instelling;
 • het onvermogen om vogels in kooien te laten groeien.

Nuances van inhoud

Er zijn bepaalde kenmerken van het houden van kippen. Dankzij de strikte implementatie van de aanbevelingen is het mogelijk om succes te behalen in hun teelt.

groot hoofd

Kamervereisten

Vogels kun je het beste op een temperatuur van +12 graden houden. In dit geval is het de moeite waard om 13-14 uur toegang te geven tot daglicht. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen tocht is. Het is ook de moeite waard om voor een normale luchtcirculatie te zorgen. Qua grootte is het de moeite waard om zo'n kamer te kiezen, zodat één kip 0,5 kubieke meter goed is.

Het wordt aanbevolen om te voorkomen dat het nest nat wordt. Als het constant nat is, bestaat het risico op het ontwikkelen van coccidiose, necrobacteriose en andere ziekten. Van de coatings moet u de voorkeur geven aan een diepe worp. Het is gemaakt van turf, zaagsel of stro. Deze materialen nemen gemakkelijk vocht op. Het wordt aanbevolen om het beddengoed 2 keer per jaar te verwijderen.

Het is de moeite waard om het hok schoon te houden.

Het wordt aanbevolen om een ​​laag kalk op de vloer te leggen. Hierdoor is het mogelijk om de ontwikkeling van schimmelinfecties en de reproductie van micro-organismen te voorkomen.

kamer van binnenuit

Looptuin

Dit ras heeft voldoende vrijheid nodig. Dit zal de kippen helpen om zich zo comfortabel mogelijk te voelen. Daarom is het de moeite waard om een ​​loopterrein voor de vogels te bouwen. Het wordt aanbevolen om het te beschermen met een hek. Zo'n gebied biedt vogels op elk moment wandelingen.

Voerbakken en drinkbakken

Vogels hebben goede voeder- en drinkbakken nodig. Voor elke kip is het de moeite waard om 10 centimeter voor voedsel en 2,5 centimeter om te drinken toe te wijzen. Het wordt aanbevolen om de drinkkom voor een derde te vullen.

Minerale componenten moeten in een aparte feeder worden geplaatst. Drinkbakken kunnen van verschillende typen zijn. Boeren gebruiken fluit-, nippel- en vacuümapparaten. Het is belangrijk dat er geen water op de grond valt en dat er geen uitwerpselen in de drinkbak komen.

kant-en-klare feeders

Geplande vervanging van de kudde

De levensduur van kippen is 5-7 jaar. Het is echter toegestaan ​​om ze maximaal 2-3 jaar te bewaren. Aangezien het onderhoud van kippen gepaard gaat met aanzienlijke kosten, wordt aanbevolen om ze onmiddellijk na het einde van de productieve periode, namelijk over 2 jaar, te laten slachten.

Tegen deze periode beginnen de volwassen kuikens te leggen. Het is toegestaan ​​om binnen 1 jaar hanen naar de slacht te sturen. Het is tijdens deze periode dat ze hun maximale gewicht bereiken.

Vervelling en onderbreking van de eierproductie

De langste duur van de seizoensrui van vogels is 3 maanden. Op dit moment stopt het leggen volledig. Om kippen te ondersteunen, is het de moeite waard om hun voeding te verrijken met vitamines, mineralen en andere nuttige elementen.

ander verenkleed

energiebehoeften

Om vogels normaal te laten groeien en ontwikkelen, wordt ze aanbevolen om een ​​compleet en uitgebalanceerd dieet te geven.

Kuikens

De eerste voeding van de jongen vindt plaats nadat het pistool is opgedroogd. Gebruik in dit geval een gekookt ei. Op de derde dag is het toegestaan ​​om gehakt, kwark, granen en maden in het dieet te introduceren.

Van 2 tot 6 maanden groeien vogels intensief.Tijdens deze periode moeten ze worden voorzien van voldoende voeding, die belangrijke elementen bevat. Het belangrijkste element van het dieet moet mengvoer zijn. Chicks 'menu bevat groenten en kruiden. Deze componenten zijn verantwoordelijk voor de normale werking van de spijsverteringsorganen.

kleine kuikens

Volwassenen

Het dieet van volwassen vogels moet een grote hoeveelheid tarwe, sojabonen, erwten en maïs bevatten. Mannetjes krijgen 150 gram voedsel, vrouwtjes - 100-120 gram. In de winter is het de moeite waard om kruidenmeel aan het dieet toe te voegen. Het wordt twee keer per week gebruikt.

Vogels hebben ook groenten en kruiden nodig. In de winter krijgen vogels 100 gram groenten per dag. Eiwitvoedsel moet in de dagelijkse voeding aanwezig zijn. Dergelijke componenten zijn te vinden in maden, wormen, vlees, kwark, vis.

Tijdens de legperiode is het de moeite waard om schelpen en krijt in het dieet op te nemen. In andere periodes worden ze ook aan het menu toegevoegd, maar dan in een kleiner volume. In de zomer is het belangrijk om de vogels veel groen te geven. Het is ook de moeite waard om uw vochtinname te controleren. Anders worden de vogels zwak.

grote individuen

Fokkerij kenmerken

In de helft van de gevallen worden legkippen uitstekende broedsters en komen ze tot 100% van de kuikens uit. Het gemiddelde overlevingspercentage is echter 70%. Kuikens zijn groot van formaat en donker verenkleed.

Een kenmerk van het opgroeien van vogels wordt als zeldzaam en laat verenkleed beschouwd. Dit betekent echter niet dat er te weinig voedsel is. Houd er rekening mee dat een verhoogde temperatuur, vanaf de leeftijd van twee maanden bij kuikens, leidt tot een afname van de intensiteit van hun groei. Daarom moet deze indicator worden gecontroleerd.

Door kuikens in kooien te fokken, overmatig gebruik van rode lampen of voedingstekorten in het voer zullen de tenen vervormen. Hanen zijn vatbaarder voor dit probleem.

pluimveehouderij

Mogelijke ziekten en hun preventie

Dit kippenras wordt gekenmerkt door natuurlijke ziekteresistentie. Ervaren pluimveehouders bevelen echter preventieve maatregelen aan. Kuikens moeten op jonge leeftijd worden gevaccineerd. Om schade aan vogels door parasieten en teken te voorkomen, moet u de hygiënevoorschriften strikt volgen.

Het kippenras Yurlovskaya luidruchtig heeft veel voordelen en is daarom erg populair bij pluimveehouders. Om succes te behalen bij de teelt van gevederde vogels, is het belangrijk om het kippenhok goed uit te rusten en de voeding van de kippen vast te stellen.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen