Beschrijving van de 6 beste kippenrassen met zwart verenkleed en regels voor het houden

Zwarte kippenrassen zijn verbazingwekkend divers. Ze worden gekenmerkt door hun oorspronkelijke uiterlijk en uitstekende productiviteit. Elk van de variëteiten heeft bepaalde kenmerken. Hierdoor kunnen boeren een geschikte veredelingsoptie kiezen. Om succes te behalen bij het grootbrengen van vogels, is het de moeite waard om het kippenhok goed uit te rusten en van goede voeding te voorzien.

De geschiedenis van het uiterlijk van zwarte kippen

De inspanningen van fokkers bij het fokken van zwarte rassen waren gericht op het verkrijgen van levensvatbare kippen die bestand zijn tegen vorst en ziekte en tegelijkertijd worden gekenmerkt door een hoge productiviteit. Als resultaat van het kruisen van verschillende rassen, werden originele zwarte kippen verkregen.

Algemene beschrijving en kenmerken

Zwarte kippen zijn zeldzaam. Het unieke van de vogels wordt geassocieerd met de originele kleur van de veren. De belangrijkste kenmerken van vogels zijn onder meer:

 • zonaal of volledig zwart verenkleed;
 • donkere snavel;
 • zwarte huid;
 • donkere kleur van interne organen.

Sommige zwarte kippen hebben een vergelijkbare vleeskleur. Tegelijkertijd verschillen de eieren in een standaardkleur - het is niet afhankelijk van de kleur van de huid en het verenkleed.

zwarte kippen

Voor-en nadelen

Elk ras heeft voor- en nadelen. De voordelen van vogels zijn onder meer:

 • pretentieloze zorg;
 • hoge performantie;
 • weerstand tegen kou;
 • sterke immuniteit;
 • niet veeleisend om te voeden.

Tegelijkertijd hebben de vogels ook nadelen. Deze omvatten:

 • gebrek aan moederinstinct;
 • neiging tot overgewicht.

haan ​​jong

Populaire rassen

Tegenwoordig zijn er veel rassen zwarte kippen, die elk hun eigen kenmerken hebben.

Moskou zwart kippenras

Dergelijke vogels werden in de vorige eeuw in Moskou gefokt. Een brede borst, een dieprode kam en een gebogen snavel worden als een kenmerkend kenmerk beschouwd. Zwarte veren hebben een gouden tint.

Vogels worden gekenmerkt door niet veeleisende zorg en tolereren gemakkelijk blootstelling aan lage temperaturen. De nadelen van vogels zijn een neiging tot zwaarlijvigheid en een afname van de productiviteit met een afname van de hoeveelheid voedsel. Vogels zijn kalm en volgzaam van aard. Ze mogen in kooien of in vrije uitloop worden gehouden.

zwart ras

Pantsirevskaya-kippenras

Dit ras is verkregen in Rusland en daarom erg populair.Tegelijkertijd worden kippen als zeer grillig beschouwd en tolereren ze de effecten van koud weer niet. Daarom hebben ze geïsoleerde kamers nodig.

Ras Russische zwarte baard

Deze vogels met zwart verenkleed worden goed in gewicht. Daarom zijn ze gefokt om niet alleen eieren, maar ook vlees te verkrijgen. Als u de vogels een uitgebalanceerd dieet geeft en minerale supplementen in het dieet introduceert, kunt u een uitstekende eierproductie bereiken.

Kippen van het Brama-ras donker

Deze vogels zijn gemakkelijk te houden. Ze hebben speciaal voedsel of lange wandelingen nodig. Tegelijkertijd worden vogels gekenmerkt door een lage eierproductie. Hun voordeel wordt beschouwd als een indrukwekkend lichaamsgewicht. Vogels bereiken 5 kilogram.

donkere poort

Ras van kippen Ayam Chemani

Dit is een zeer zeldzaam ras. Kippen worden niet alleen gekenmerkt door zwarte veren. De huid, sint-jakobsschelp en snavel hebben dezelfde kleur. Deze vogels stellen niet veeleisende omstandigheden.

Yurlovskaya luidruchtig kippenras

Dit zijn agressieve vogels die constant in conflict zijn met andere individuen. De vogels kenmerken zich door een krachtig lichaam. Per gewicht bereiken ze 4,5 kilogram. Het vlees heeft een uitstekende smaak. De parameters voor de eierproductie zijn 170 eieren per jaar. Tegelijkertijd wegen eieren veel - meer dan 80 gram.

Yurlovskaya luidruchtig

Fokken in Rusland

Om vogels te laten fokken, moeten ze geschikte omstandigheden bieden om te houden.

Kenmerken van onderhoud en verzorging

Allereerst wordt aanbevolen om na te denken over het dieet van kippen. Dankzij het juiste en uitgebalanceerde menu is het mogelijk om een ​​hoogwaardige ontwikkeling, uitstekende productiviteit en een goed uiterlijk van de vogels te bereiken.

In dit geval is het de moeite waard om deze regels te volgen:

 1. Het grootste deel van het dieet moet droogvoer zijn in de vorm van pellets. Lekker eten is ook goed.
 2. Na het begin van de puberteit is het de moeite waard om gecombineerde mengsels te introduceren. Dit gebeurt na 20 weken.
 3. Voedsel moet niet alleen in de voerbakken aanwezig zijn. Het wordt aanbevolen om een ​​bepaalde hoeveelheid voedsel te strooien om de fysieke activiteit van leghennen te stimuleren.
 4. Bij free roaming is het de moeite waard om de voorkeur te geven aan korrelvormig voer. Dit helpt om de hoeveelheid vuil te verminderen.
 5. Kippen moeten gekookte eieren in geplette vorm, kwark, wei krijgen. Dergelijke supplementen worden 2 keer per week gebruikt.
 6. Terwijl de kippen groeien, worden geplette granen en groenten in hun dieet geïntroduceerd. Vogels hebben ook gecombineerd voer nodig.

jonge duivin

Volwassenen dienen het volgende voedsel te krijgen:

 • granen;
 • verse groenten;
 • samengesteld voer;
 • groen;
 • eiwitrijk voedsel;
 • gefermenteerd melkvoedsel;
 • vitamines en mineralen.

Gefermenteerde melkproducten moeten voorzichtig worden geïntroduceerd om te voorkomen dat de spijsverteringsorganen worden verstoord. Het is belangrijk dat dit voer vers is.

Voor volledige ontwikkeling hebben vogels calcium nodig. Ze krijgen het in de vorm van krijt, schelpen of schelpen. Deze producten worden in geplette vorm aan de vogels gegeven.

vogels knijpen

De beste optie is drie maaltijden per dag. In de zomer hebben vogels toegang tot weiland. Daarom is het toegestaan ​​om ze 2 keer per dag te voeren.

Het zorgen voor comfortabele leefomstandigheden is niet onbelangrijk. Om dit te doen, wordt aanbevolen om deze regels te volgen:

 • isoleer het kippenhok voor de winter;
 • sluit het effect van wind of tocht uit;
 • handhaaf een geschikte temperatuur - in de winter mag deze niet minder zijn dan +7 graden;
 • leg een laag zaagsel of stro op de vloer;
 • maak het kippenhok systematisch schoon en vervang het nest;
 • geef de vogels veel ruimte - niet meer dan 4 personen mogen op 1 vierkante meter vallen;
 • maak veel nesten;
 • zorg voor extra verlichting in de winter;
 • maak een tuin om te wandelen;
 • zorg voor constante toegang tot schoon water en voedsel.

kippen eten

Fokregels

Zwarte kippen werden selectief gefokt. Daarom is het moederinstinct afwezig in lagen. Het wordt aanbevolen om vogels in een broedmachine te kweken. Om zwarte vogels te krijgen, heb je speciale uitrusting nodig.Het moet temperatuur en ventilatie kunnen regelen.

Voor 10 kippen is 1 haan voldoende. Het is toegestaan ​​om vogels van verschillende rassen te kruisen. Houd er echter rekening mee dat dit zal leiden tot verlies van decoratieve kenmerken. In dit geval zijn productiviteitsparameters moeilijk te voorspellen.

Het is de moeite waard om kuikens van deze rassen op gespecialiseerde boerderijen te kopen. Anders is de kans om producten van lage kwaliteit te kopen groot.

vogel wandelen

Kuikens zijn direct na de geboorte erg zwak. Daarom wordt aanbevolen de kamer altijd te verwarmen en schoon te maken. Om kuikens van vitamines te voorzien, moeten ze groene uien krijgen. Na 2 weken is het toegestaan ​​om korte wandelingen te maken.

Zwarte kippen zijn erg populair bij boeren. Ze onderscheiden zich door een hoge productiviteit en een spectaculair uiterlijk. Om kippen te fokken, moeten ze geschikte huisvestingsomstandigheden bieden..

Beoordelingen
 1. galina
  1.01.2020 11:43

  Ik wil heel graag een zwartbruin ras kopen en weet niet waar.

  Te beantwoorden
  • beheerder
   1.01.2020 12:03

   Goede dag!
   Sorry, maar we verkopen niets.

   Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen