Beschrijving van het Russische kippenras met zwarte baard Galan en de onderhoudsregels

Het Russische ras met zwarte baard van Galan-kippen wordt als erg populair beschouwd. Deze vogels onderscheiden zich door hun originele uiterlijk en kunnen een echte versiering van de binnenplaats worden. Veren zijn niet veeleisend om voor te zorgen en kunnen gemakkelijk lage temperaturen verdragen. Ze worden gekenmerkt door een goede productiviteit. Om deze kippen te laten fokken, is het de moeite waard om ze optimale omstandigheden te bieden.

Fokken

De exacte oorsprong van deze kippen is onbekend. Er zijn verschillende aannames met betrekking tot het fokken van vogels. De geboorteplaats van kippen is Rusland. Er zijn geschillen gaande over de rassen waarvan de Galan-kippen zijn verkregen.

Sommige wetenschappers beweren dat de leghennen zijn gefokt uit de rassen Wyandotte en Krevker. Anderen beschouwen de Wyandot- en Orlovskaya-kippen als genetische voorouders.

Kenmerken en beschrijving van Galan-kippen

Voordat u vogels van dit ras kweekt, moet u zich vertrouwd maken met de belangrijkste kenmerken ervan.

Uiterlijk en lichaamsbouw

Kippen van het Galan-ras zijn groot van formaat en hebben een krachtig lichaam. Ze worden gekenmerkt door een opgeheven figuur en sterke botten. Kippen hebben een grote, ronde kop en een rood gezicht. Ze is versierd met een weelderige baard.

De snavel is dik en gebogen. Het heeft een zwarte of donkergrijze tint. De sint-jakobsschelp is roze. De ogen zijn groot en roodbruin. De lobben zijn klein. Ze hebben een rode tint.

kippen galan

Kippen onderscheiden zich door een breed rechthoekig lichaam. Ze worden gekenmerkt door een ronde, verhoogde borst. De rug loopt iets taps toe naar de staart toe en de lendenen zijn bedekt met weelderige veren. De staart is donzig. De vleugels zijn breed en kort. Ze zitten stevig vast aan het lichaam. De vogels worden gekenmerkt door weelderige veren die dicht zijn.

De aard van de vogels

Deze vogels onderscheiden zich door een rustig en evenwichtig karakter. Kippen worden als een beetje traag beschouwd. Ze zijn niet erg actief. De vogels kunnen goed opschieten met andere bewoners van de binnenplaats. Galanen voelen zich binnen even goed als in vrije omstandigheden.

Incubatie-instinct

Kenmerkend voor vogels is een goed ontwikkeld moederinstinct. Daarom is het toegestaan ​​om ze uit te broeden. Houd er rekening mee dat elke vijfde kip een verzwakt instinct heeft.

Daarom wordt aanbevolen om aandacht te besteden aan de keuze van leghennen.

zwarte pik

Productieve kwaliteiten

Dit is een veelzijdig ras dat tot de vlees-en-vleesrichting behoort en uitgesproken decoratieve kenmerken heeft. Dergelijke vogels onderscheiden zich door een goede productiviteit. Volwassen hanen wegen 3-4 kilogram, kippen - 3-3,5.

Vogels worden gekenmerkt door grote, vlezige karkassen die weinig vet bevatten. Hun vlees onderscheidt zich door uitstekende smaakeigenschappen en een hoge voedingswaarde.

Groeidynamiek en gewichtstoename

De vogels zijn geslachtsrijp na 5 maanden. Vanaf dat moment komen ze actief aan in lichaamsgewicht. Dan blijft het gewicht stabiel. Het kan enigszins fluctueren, afhankelijk van seizoensfactoren. Na 6 maanden is het toegestaan ​​om de hanen te laten slachten. De vervanging van kippen is gepland voor 4 jaar. Het is tijdens deze periode dat hun eierproductie afneemt.

groot individu

Eierproductie-indicatoren

Kippen beginnen na 4-5 maanden eieren te leggen. Legkippen kunnen in de loop van het jaar 200 eieren produceren. Ze zijn groot van formaat en wegen 70 gram. De eieren zijn bedekt met een romige schaal bovenop. Houd er rekening mee dat bij gebrek aan voeding de eierproductieparameters sterk dalen tot 100 eieren per jaar.

Voor-en nadelen

De voordelen van vogels zijn onder meer:

 • vorstbestendigheid;
 • gemak van zorg;
 • goede productiviteit;
 • aantrekkelijk uiterlijk.

Tegelijkertijd hebben vogels ook bepaalde nadelen:

 • de zeldzaamheid van het ras;
 • lang verenkleed van kippen.

blijf in het kippenhok

Kenmerken van onderhoud en verzorging

Om ervoor te zorgen dat de vogels zich normaal ontwikkelen en veel eieren kunnen brengen, moeten ze hoogwaardige zorg krijgen.

Pluimveestal, gang of kooien

Deze kippen kunnen onder alle omstandigheden leven. Tegelijkertijd raden ervaren pluimveehouders af om ze in kooien te houden. Deze optie wordt alleen gebruikt op grote pluimveebedrijven, omdat het gemakkelijker wordt om voor de vogels te zorgen.

Op particuliere boerderijen is het beter om vogels in een kippenhok te houden of ze te voorzien van loopinhoud. Dankzij dit kunnen vogels hun dieet zelfstandig aanvullen met voedingssupplementen - groenten, insecten.

pluimveestal

Wandelgebied

Het is toegestaan ​​om vogels vrij te laten voor vrije uitloop. Deze vogels weten niet hoe ze moeten vliegen, ze gaan niet ver van hun huis. De enige vereiste voor een loopterrein is de aanwezigheid van groen erop.

Kippen hebben dichte veren. Daarom mogen ze in de winter buiten worden uitgezet. Dit kan gedaan worden bij lichte vorst.

Vochtigheid en ventilatie

Kippen van dit ras kunnen nauwelijks vocht verdragen. De vochtigheidsparameters in het kippenhok mogen niet hoger zijn dan 60-70%. Om deze indicator te regelen, is het de moeite waard om een ​​compleet ventilatiesysteem te bieden.

Als de luchtvochtigheid in het hok erg oploopt, gebruik dan turfbodem. Het helpt overtollig vocht te absorberen. De rest van de tijd mag je hooi of stro op de grond leggen.

ventilatie installatie

Opstelling van een kippenhok

Het kippenhok moet as- en zandbaden hebben. Ze helpen kippen om met parasieten om te gaan. De zitstokken moeten laag worden gemaakt - niet meer dan 60-70 centimeter. Het is het beste om ze uit te rusten met een ladder. De nesten moeten 30-40 centimeter lang zijn. 1 nest is genoeg voor 3 kippen.

Rui

Kippen van dit ras vervellen elk jaar. Dit gebeurt in de herfst - op het moment dat het aantal uren daglicht aanzienlijk afneemt. Na herstel neemt de eiproductie toe.

Tijdens de ruiperiode moeten kippen voldoende voeding krijgen.

fokken schuren

Kip dieet

Galan-kippen zijn pretentieloos. Om goede prestaties te behouden, hebben ze echter voldoende voeding nodig.

Volwassenen

Terwijl kippen zich voorbereiden op de leg, moeten ze veel calcium krijgen. Het wordt gevonden in eierschalen, krijt, kwark. Het is ook toegestaan ​​om de vogels serum en schaaldieren te geven.

Wanneer het legproces genormaliseerd is, moeten de vogels op een normaal dieet worden overgeschakeld. Het moet de volgende componenten bevatten:

 • 40 gram maïs;
 • 20 gram tarwe;
 • 30 gram gerst;
 • 30 gram haver;
 • 100 gram groenten;
 • 30-40 gram puree.

Vogels hebben ook aanvullende supplementen nodig. Zemelen, gist, krijt zouden in hun dieet aanwezig moeten zijn. Daarnaast krijgen de vogels vlees- en beendermeel en zout.

kippenvoeding

Kuikens

Op een leeftijd van 1-2 weken moeten kippen gekookte eieren, een mengsel van gekookte en rauwe gierst en startvoer krijgen. Ook kuikens hebben groenten, kwark, yoghurt nodig.

Na 3-4 weken worden gemalen granen, bieten en groenten in het dieet van vogels geïntroduceerd. Het wordt aanbevolen om eieren te vervangen door cottage cheese. Het is ook de moeite waard om krijt aan het dieet toe te voegen. Vanaf week 5 gaan de kippen over op Mestmengvoer.

kleine kippen

Subtiliteiten fokken

Veel boeren zijn geïnteresseerd in het fokken van vogels van dit ras. Om hierin te slagen, is het de moeite waard om bepaalde aanbevelingen op te volgen.

Wanneer en hoe

Kippen van dit ras worden gekenmerkt door een uitgesproken moederinstinct. Ze broeden eieren uit en zorgen goed voor de kuikens. Het is belangrijk om de juiste hennen te kiezen.

Op de 21ste dag worden kippen geboren. Meestal is het bovenlichaam bedekt met donker dons en heeft de buik een zanderige tint. Kuikens ontwikkelen zich snel, veren komen langzaam tevoorschijn. Daarom is het wenselijk dat het broed in de lente verschijnt. Hierdoor heeft hij tijd om in de winter te vluchten.

kip met haan

Ruimen

Na 4-5 maanden is het de moeite waard om vogels af te wijzen die niet aan de rasstandaarden voldoen. Deze omvatten kuikens met veren op hun poten, lichte veren op hun lichaam of baard. Voor de fokkerij wordt het niet aanbevolen om kippen zonder baard te laten.

Zorg voor jonge groei

Na het uitkomen worden de kuikens in een broedmachine geplaatst. Ze hebben een temperatuur nodig van + 33-35 graden. Binnen 2 maanden wordt deze indicator geleidelijk teruggebracht tot +25. Gebruik een infraroodlamp om de broedmachine te verwarmen.

Kuikens hebben de eerste 3 dagen 24/7 verlichting nodig. Vervolgens worden de uren met daglicht geleidelijk teruggebracht tot 14-16 uur.

Na 2 maanden kunnen kippen worden overgedragen aan volwassen vogels.

jongere generatie

Ziekten en methoden om ermee om te gaan

Deze vogels onderscheiden zich door een sterke immuniteit. Ze zijn niet vatbaar voor ziekten. Om problemen te voorkomen wordt aangeraden om op tijd te vaccineren, de stal schoon te houden en de vogels een volledig dieet te geven.

Ras-analogen

De analoog van het Galan-ras zijn de Yurlov-kippen. Ze behoren tot de vlees-en-vleesrichting en onderscheiden zich door een uitstekend uithoudingsvermogen. Tegelijkertijd kunnen de Yurlovskys 5 kilogram wegen, maar ze hebben een lagere eierproductiviteit. Het overschrijdt niet meer dan 170 eieren per jaar.

Galan-kippen worden als populair beschouwd. Hun voordelen zijn onder meer uitstekende decoratieve eigenschappen en een goede productiviteit. Om uitstekende resultaten te behalen bij het grootbrengen van vogels, moeten ze hoogwaardige zorg krijgen.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen