Beschrijvingen van de 11 beste rassen vleeskuikens voor de thuisfokkerij

Zonder uitzondering komen alle vleeskuikenrassen actief aan. Om ze te laten groeien, heb je slechts 1,5-2 maanden nodig. Kippen winnen 40-65 gram in slechts een dag, hoewel ze net zoveel eten als gewone vogels. Vleeskuikens hebben geen speciale zorg nodig. Het belangrijkste is netheid en regelmatig voeren. Ze eten 2 maanden lang niet meer dan 2 kilo mengvoer en wegen op deze leeftijd al 2,5 kilo.

Hoe werden ze gefokt?

Vleeskuikens zijn een hybride variëteit die wordt gekweekt door verschillende raslijnen te kruisen. Om hybriden te verkrijgen, worden vlees- en vlees-ei-richtingen gebruikt. Vleeskuikens zijn helemaal geen ras, maar de populaire naam voor vleeskippen. Vogels zijn speciaal gefokt voor vlees. Het woord "vleeskuikens" wordt vertaald als "frituren", wat betekent dat kippenvlees geschikt is om boven een vuur te bakken.

Om hybriden te verkrijgen, werden aanvankelijk vogelsoorten zoals de Cornish en de White Plymouth Rock genomen. De Cornish werden aangetrokken als vaders en de Plymouthrocks als broedkippen. Rassen zoals New Hampshire, Brahma, Fighting Cornish, Langshan, Jersey Black Giant worden gebruikt om nieuwe vleeskuikens te fokken.

Vleeskuikens verkregen door kruising onderscheiden zich door ontwikkelde vleesvormen, hoog gewicht, grote borst en uitstekende smaakkenmerken van vlees. Vleeskuikens groeien snel en worden zwaarder. Ze eten evenveel als gewone kippen. Het kweken van een vleeskuiken tot 2 maanden (vóór het slachten) kost 2-3 kilo droog voer. Als ze twee maanden oud zijn, wegen ze 2 of meer kilo, het gewicht van een volwassen kip is bijna 5 kilo.

Bij de productie van kippen worden speciale eisen gesteld aan de commerciële kwaliteit van karkassen. De vogel mag geen donkere veren en een donkere huid hebben. Ouderrassen moeten een dominant, sneeuwwit verenkleed en een gelige (bleke) huid hebben.

hybride variëteit

Door kruising worden kippen met lichte (soms rode) veren verkregen. De hybriden hebben een groot lichaam, een klein hoofd en gespierde benen. Vogels hebben slecht ontwikkelde ruggen en baarden. Kippen zijn inactief, ze zijn kalm van aard.

Vleeskuikens zijn actief in het verkrijgen van levend gewicht. Met een leeftijd van 6-9 weken zijn de kippen klaar om te worden geslacht. Op deze leeftijd is hun gewicht 2,45-3 kilogram. Vleeskuikens leggen goed, ze produceren ongeveer 120-180 eieren per jaar. Alle positieve eigenschappen van de ouders worden echter niet doorgegeven aan hun kroost. Vleeskuikens worden alleen gefokt door selectief fokken.

Om vleeskuikens te fokken, moet u kant-en-klare eendagskuikens of hybride broedeieren kopen.

Voor-en nadelen

Voordelen van het fokken van vleeskuikens:

  • actieve gewichtstoename;
  • lage kosten van het eindproduct (vlees);
  • heerlijke smaak en marktkenmerken;
  • kruisen hebben een hoge immuniteit en goede overlevingskansen.

Nadelen van groeien:

  • lage productie van eieren;
  • onvoldoende botsterkte als gevolg van snelle gewichtstoename.

witte kippen

Beste vleeskuikenrassen

In de wetenschap worden alle slachtkuikens kruisen genoemd. Deze hybriden hebben de beste eigenschappen van de ouderrassen overgenomen. Er werd een groot aantal vleeskuikens gefokt.

ROSS-308

vleeskuikens ROSS-308

Kippen van deze soort herstellen snel. Jonge vleeskuikens winnen elke dag 56-66 gram. Vogels worden gedood als ze twee maanden oud zijn. Tegen die tijd wegen ze 2,45 kilogram. Volwassen kippen leggen goed, ze kunnen 186 eieren per jaar geven. Dit kruis heeft een korte gestalte, grote botten, goed ontwikkelde spiermassa, licht verenkleed, bleke huid.

COBB-500

kippen KOBB-500

Dit zijn vleeskuikens met wit verenkleed en een gelige huid. De hybride heeft een lichte en grote borst. Vogels kunnen al binnen 45-60 dagen worden geslacht. Op deze leeftijd wegen ze 2-2,55 kilogram. Vleeskuikens herstellen zich zeer actief.

COBB-700

kip KOBB-700

Dit zijn grote kippen met sneeuwwit verenkleed en gelige karkassen. In tegenstelling tot andere vleeskuikens heeft deze kruising geen grote dijen, maar wel een grote borst. Jonge groei is rijp voor de slacht na 1,5 maand. In deze periode wegen de vogels 2,56 kilogram.

ROSS-708

Vleeskuikens ROSS-708

Een verbeterde hybride van de cross ROSS-308. Jonge kippen herstellen en groeien snel. Met regelmatige voeding op de leeftijd van 40 dagen wegen ze bijna 2,45-3 kilogram. Door een te snelle ontwikkeling hebben vlees en huid geen tijd om een ​​gelige kleur te krijgen, waardoor de karkassen er bleek uitzien. Het kruis heeft lichte veren, een grote borst en middelgrote dijen.

Vleeskuikens 61

kippen vleeskuikens 61

Deze soort behoort tot vierlijnige vleeskruisen. Vogels worden snel zwaarder. Als ze 1,5 maand oud zijn, wegen ze 1,8 kilogram. De vogels hebben een sneeuwwit verenkleed, een gelige huid. Volwassen leghennen kunnen 144 eieren per jaar produceren. Kippen hebben een hoge overlevingskans.

Hybro-6

vleeskuikens Gibro-6

Een hybride met vier lijnen die het resultaat is van de kruising van twee moederlijke en twee vaderlijke rassen. Als de vogels 1,5 maand oud zijn, wegen ze 1,5 kilogram. Kippen hebben een gele huid, onderhuids vet, dik wit verenkleed. De kam ziet eruit als een blad. Volwassen legkippen produceren ongeveer 155 eieren per jaar.

Cross Change

Cross Change vleeskuikens

Een hybride verkregen door het kruisen van 4 rassen (binnenlands en buitenlands). Kippen hebben een gespierd lichaam, sneeuwwitte veren. Vogels komen actief aan, elke dag neemt hun gewicht toe met 56-60 gram. Kippen worden op dag 40 gedood, hun gewicht is op deze leeftijd 2,3 kilogram. Naast vlees kunnen tot 165 eieren per jaar worden verkregen uit leghennen.

Broiler-M

Broiler-M

De hybride is ontstaan ​​als gevolg van het kruisen van minikippen en het ras Red Yerevan. Naast vlees kunnen deze kippen tot wel 162 eieren per jaar afgeven. Toegegeven, vogels beginnen te haasten op de leeftijd van zes maanden. Vleeskuikens worden gefokt voor vlees. Slachten wanneer de kippen 2,5-3 kilogram krijgen. Op de leeftijd van twee maanden wegen vleeskuikens 1,9 kilogram.

Hubbard F-15

vleeskuikens Hubbard F-15

Een hybride met een hoge productiviteit. Op de leeftijd van twee maanden wegen jonge vogels ongeveer 3 kilogram. Dit zijn kippen met ontwikkelde vormen, grote witte borst, licht verenkleed. Met goede voeding kunnen volwassen vogels 8 kilogram aankomen. Legkippen produceren bijna 200 grote eieren per jaar.

Concurrent-3

Concurrent-3 vleeskuikens

Kruising verkregen uit het kruisen van het ras ROSS-308 en Plymouthrocks. De vogels hebben sneeuwwitte veren, een sterk gestel, een brede borst. Op de leeftijd van 1,5 maand wegen kippen 2,15 kilogram. Volwassen leghennen kunnen 165 eieren per jaar produceren.

Arbor Ayrex

Arbor Ayrex

Dit is een warmteminnende vogel die wordt grootgebracht voor dieetvlees.Kippen hebben een licht verenkleed, sterke botten, grote borsten, goed ontwikkelde heupen en benen. Na 1,5 maand weegt de kip 2,45 kilogram.

Groeiende functies

Het is winstgevend om vleeskuikens te telen. In slechts 2-2,5 maanden komen kippen tot 2,5-3 kilogram aan. Ze bevatten vleeskuikens, zoals gewoon gevogelte. Aangekochte kippen worden voorzien van een temperatuur van 30-33 graden Celsius. Kleine kuikens worden bewaard in kartonnen dozen. Als de vogels wat groter worden, worden ze overgebracht naar een gewoon kippenhok. De luchttemperatuur moet 22-25 graden Celsius zijn.

De kamer waar de kuikens worden gehouden, moet warm en schoon zijn. Kleine kippen krijgen een speciaal startersmengvoeder, gierst, kwark, eigeel, kruiden en groenten worden geleidelijk geïntroduceerd. Volwassen kruisingen krijgen korrelvoer, verschillende granen.

In het kippenhok moet een drinkbak met vers water staan. Het is raadzaam om vogels vitamines (Biovit) en mineralen te geven, evenals medicijnen (Enrofloxacine, Baykoks) ter preventie.

kippen in een kippenhok

Home rassen

Vleeskuikens kunnen net als normale kippen thuis worden grootgebracht. Gedurende 1,5-2 maanden wint de hybride 2-2,45 kilogram. Onder de snelgroeiende kruisen geniet de ROSS-708 een welverdiende autoriteit. Na 40 dagen wegen de kippen al 2,89 kilogram. Dit is de grootste en meest vlezige vogel. De cross ROSS-308 is niet minder interessant. Elke dag neemt het gewicht van kippen toe met 56-66 gram. Na 2 maanden wegen kippen al 2,45 kilogram.

KOBB-500-kippen zijn niet minder productief. Dit zijn vroege rijping, die met 1,5 maand meer dan 2 kilogram aankomt. Toegegeven, de productiviteit van het ras hangt af van de detentievoorwaarden. Kippen groeien beter als ze correct en regelmatig worden gevoerd. Dit ras heeft een hoge overlevingskans.

Degenen die van plan zijn vogels te fokken voor vlees en in het belang van eieren, kunnen worden geadviseerd om de Broiler-M-kruising aan te schaffen. Dit is een pretentieloos hybride kippenras dat zich op zijn gemak voelt in een kippenhok of in een kooi. Een kip kan 165 eieren per jaar produceren. De massa van één is 65-70 gram.

Om vleeskuikens te laten groeien, moet u allereerst jonge groei aanschaffen. Eendagskuikens kosten $ 0,3-0,5. Broedeieren zijn goedkoper. Hun kosten zijn $ 0,2-0,3. Elke vogel, tot twee maanden oud, eet voer voor $ 0,25-0,50. Maar op het voltooide karkas kunt u $ 3-5 besparen.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen