Instructies voor het gebruik van Enroflon voor kippen, contra-indicaties en analogen

Veel pluimveeziekten worden veroorzaakt door aandoeningen van het spijsverteringskanaal, uitscheidingsorganen en verminderde immuniteit. Door de instructies voor het gebruik van Enroflon voor kippen te volgen, kunnen veel ziekten worden voorkomen en genezen. Omdat het een geneesmiddel met een breed spectrum is. Voor een effectief gebruik wordt aanbevolen om elke dag een verse oplossing te bereiden.

Vorm, samenstelling en verpakking van het medicijn vrijgeven

Het medicijn wordt verkocht in glazen of plastic flessen met verschillende volumes (5-1000 ml). Enroflon is een 5 of 10% oplossing voor orale toediening. Enrofloxacine is een actief ingrediënt. En de hulpstoffen zijn benzylalcohol, kaliumhydrochloride, gezuiverd water.

Elke fles bevat de volgende informatie: de naam van de fabrikant, de naam van het geneesmiddel en de inhoud in de fles, de fabricagedatum en het batchnummer, de gebruiksperiode.

Farmacologische eigenschappen en effecten van Enroflon

Het antimicrobiële medicijn behoort tot de groep van fluoroquinolonen, heeft een breed spectrum van bacteriedodende werking, heeft een overweldigend effect op micro-organismen. De maximale concentratie van Enroflon wordt 1,5-2 uur na het aanbrengen waargenomen, het duurt 5,5-6 uur. Het medicijn behoort tot de groep van laag-gevaarlijke stoffen.

Gebruiksaanwijzingen

Het medicijn wordt voorgeschreven voor medicinale doeleinden voor ziekten veroorzaakt door micro-organismen die gevoelig zijn voor de werking van fluoroquinolonen. Ook in gevallen van diagnose van enteritis, atrofische rhinitis, colibacillose, salmonellose, mycoplasmose, bronchopneumonie bij pluimvee. De therapeutische en profylactische waarde van Enroflon is om de spijsvertering bij vogels te verbeteren, de immuniteit te verhogen en het optreden van gevaarlijke infecties te voorkomen.

enroflon instructie

Instructies voor gebruik en dosering

In de pluimvee-industrie wordt de oplossing van Enroflon gebruikt om ziekten te behandelen en te voorkomen, zowel bij kippen als bij volwassenen.

Voor kippen

Kuikens van de eerste levensmaand hebben geen sterke immuniteit, er zijn nog steeds problemen met thermoregulatie. Het lichaam reageert hevig op tocht, onderkoeling of oververhitting. Voor profylactische toediening wordt de oplossing van het medicijn verdund met drinkwater (0,5 ml van de stof wordt per liter water ingenomen). Bij de behandeling wordt de dosering voorgeschreven door de dierenarts. Gewoonlijk duren cursussen van preventie en behandeling dezelfde periode - 3-5 dagen.

Belangrijk! Als preventieve maatregel wordt Enroflon vanaf de eerste levensdagen aan kuikens gegeven.De meest gevoelige zijn de levensperioden van 1-5 dagen, 20-25 en 35-40.

Voor slachtkuikens

De oplossing is van bijzonder profylactisch belang bij het kweken van vleeskuikens, aangezien de vogel praktisch zijn immuniteit heeft verloren tijdens de kweekexperimenten en zeer vatbaar is geworden voor bacteriële infecties.

kippenprik

Het succes van de behandeling hangt af van de snelheid van toediening van het medicijn nadat de eerste symptomen van de ziekte zijn opgetreden:

  • lusteloos, geremd gedrag van de vogel;
  • tranenvloed en ettering van de ogen;
  • slijmafscheiding uit de nasopharynx;
  • hees ademhalingsgeluiden.

Voor de behandeling wordt 10% Enroflon-oplossing gebruikt, die wordt verdund in drinkwater (met een snelheid van 1 ml per liter water). Een dubbele dosis wordt gebruikt om salmonellose te behandelen. In de regel is één kuur (3-5 dagen) van het innemen van het medicijn voldoende om de gezondheid van de vogel te herstellen.

Voor leghennen

In de regel is de immuniteit van een volwassen vogel sterker dan die van een kuiken. Slechte detentievoorwaarden (overbevolking, slechte voeding, slechte ventilatie of de aanwezigheid van tocht) veroorzaken echter het ontstaan ​​en de verspreiding van infecties.

enroflon instructie

Voor de behandeling van leghennen wordt Enroflon op dezelfde manier voorgeschreven als voor vleeskuikens. Tegelijkertijd is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het onmogelijk is om de eieren van zieke legkippen of die een behandeling ondergaan, te eten, omdat het medicijn niet alleen met urine en gal wordt uitgescheiden, maar ook met eieren.

De gevolgen van het overschrijden van de dosis

Enroflon-oplossing behoort tot groep B van medicinale stoffen, waarvan de opslag en benoeming niet plaatsvindt zonder medisch toezicht. Het overschrijden van de dosering is beladen met aandoeningen van het spijsverteringsstelsel, langzame gewichtstoename.

Mogelijke bijwerkingen

Als u de instructies voor het gebruik van Enroflon volgt, vertoont de vogel geen complicaties of bijwerkingen. Allergische reacties kunnen optreden als gevolg van de individuele intolerantie van het vogelorganisme voor fluoroquinolonen. In dit geval wordt de toediening van Enroflon's oplossing voor orale toediening gestopt en worden antihistaminica voorgeschreven.

enroflon instructie

Contra-indicaties voor gebruik

Het gebruik van het medicijn voor de behandeling van pluimvee met ernstige nier- en leverschade is verboden. Individuele intolerantie voor fluoroquinolonen bij dieren is ook een contra-indicatie.

speciale instructies

Tijdens de behandelingsperiode mag de vogel niet in open gebieden in direct zonlicht verblijven (de effectiviteit van het medicijn neemt af). Er is geen specifiek effect van Enroflon bij de eerste toepassing of intrekking. Het is niet toegestaan ​​om een ​​vogel te slachten voor de behandeling waarvan het medicijn is gebruikt, eerder dan 11 dagen na het stoppen met de toediening van het medicijn.

Opslagvoorwaarden en -regels

Een droge, tegen zonlicht beschermde plaats is de aanbevolen opslagoptie voor Enroflon-oplossing. Geschikte opslagtemperatuur is 5-25 ° C. In de originele verpakking zijn oplossingen van 5 en 10% 3 jaar houdbaar vanaf de fabricagedatum.

Enroflon's analogen

Veel voorkomende geneesmiddelen, waarvan enrofloxacine het belangrijkste actieve ingrediënt is, zijn onder meer: ​​Enrosept (bevat ook cyclopropyl), Baytril, Enroxil.Enroflon is een effectief anti-infectiemiddel dat ook een antibacteriële werking heeft. Lage toxiciteit is een belangrijk voordeel van het medicijn. Maar bij gebruik is het belangrijk om de dosering in acht te nemen en rekening te houden met de compatibiliteit van Enroflon met andere medicijnen.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen