TOP 50 beste soorten suikermaïs met beschrijving en teelt

De teelt van zoete variëteiten en hybriden van maïs moet worden uitgevoerd in overeenstemming met bepaalde vereisten. Het belangrijkste doel van het gewas is inblikken. Onder de grote verscheidenheid van de beste variëteiten suikermaïs, moet je degene kiezen die ongunstige factoren stevig verdragen, zelden ziek worden en een consistent hoge opbrengst geven.

Biochemische samenstelling van suikermaïszaden

Suikermaïs is een waardevol groentegewas. De granen bevatten een rijk vitamine- en mineralencomplex en een hoog percentage vetten en eiwitten. Bij melkachtige wasrijpheid zijn granen samengesteld uit 3% eiwit, 20% koolhydraten, 5% vetten, 7% suikers en 75% vocht. Daarnaast bevat het graan choline en biotine.

De granen bevatten veel macronutriënten, sporenelementen, verzadigde, enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren. Maïsrassen met gele korrels kunnen bovendien vitamine E en caroteen opslaan. Van alle groentegewassen wordt suikermaïs als de meest voedzame beschouwd. In 1 kg maïskorrels 880 kcal.

De zaden van een groentegewas van suikersoorten zijn bedekt met een gerimpelde, glasachtige schaal, wat duidt op een verhoogd gehalte aan suiker en polysacchariden.

Onder de suikersoorten van groenten is Spirit populair. Beoordelingen van het groentevariëteit Spirit zijn alleen maar positief. Het rijpt in twee maanden, de opbrengst is constant hoog, ongeacht de groeiregio. De oren zijn lang en gevuld met grote aantallen grote gele korrels.

het uiterlijk van suikermaïs

Populaire soorten suikermaïs

Veredelaars hebben een breed scala aan suikermaïsrassen ontwikkeld. Onder hen kunt u de meest geschikte kiezen qua kleur, vorm, rijping en verzorging. De meest populaire rassen zijn onder meer: ​​Trophy F1, Megaton F1, Boston F1, Overland F1.

De hoogproductieve hybride van Boston F1-maïs is een middenseizoengewas. De looptijd begint op de 73ste dag. De zoete smaak van de bonen is geschikt voor inblikken en thuis koken. Plant hoogte 150 cm Oor lengte 19 cm, gewicht 210 g Korrels zijn geel, suikerachtig, geel. De variëteit is resistent tegen ziekten, onderdak.

Dobrynya F1-maïs heeft een vroege rijping en een zoete smaak. De plant kan in elke grond groeien en is niet bang voor ongunstige omstandigheden.Daarom nam ze bij groentetelers een van de eerste plaatsen in.

Gedistilleerde maïs heeft goede eigenschappen. De variëteit is ook pretentieloos in de zorg, bestand tegen vele ziekten en plagen, verwelking, koud weer en droogte.

Geest

Corn Spirit wordt gekweekt voor conserven en kan ook vers worden gegeten. Planthoogte 190 cm, oorlengte 19 cm, gewicht 200 g De zaden rijpen op dag 65, ze hebben een goudgele kleur.

Het ras heeft een goede weerstand tegen ziekten, vooral tegen helminthosporiose, en ook tegen huisvesting. De hybride kenmerkt zich door een hoge opbrengst. Het suikergehalte in granen is meer dan 12% en bevat praktisch geen zetmeel.

Gedistilleerde maïs zaden

Bonduelle

Bonduelle is een ingeblikt voedingsmerk dat suikermaïsvariëteiten verwerkt. Maïskorrels van de Bonduelle-variëteit worden ingeblikt en verwerkt tot vlokken en meel. De meest gebruikte variant is Spirit of Bonus.

Bonduelle-maïs is geclassificeerd als een vroegrijpend groentegewas. Na de eerste ontkieming rijpen de oren na 85 dagen. Plant hoogte 2,5 meter. De oren zijn gevormd in een klassieke, cilindrische vorm. De lengte van de kolf is 20 cm, het gewicht is 180 gram Grote gele korrels zijn sappig en zoet van smaak.

Bonduelle maïs zaden

Legende F1

De Legend F1-maishybride is een van de meest populaire onder groentetelers. Het ras onderscheidt zich door de vroege rijping van het gewas, dat in 72 dagen geoogst kan worden. De hoogte van de steel is 170 cm De lengte van de oren is 18 cm De korrels zijn goudgeel van kleur, sappig en zoet van smaak.

Het ras wordt zelden ziek, vertoont vooral een goede immuniteit tegen kop- en stengelroest, bacteriële rot.

uiterlijk van maïs Legend F1

Oriëntatiepunt F1

De zeer zoete maïsvariëteit Landmark F1 heeft een vroege rijpheid van 73 dagen. Planthoogte 200 cm. Er kunnen meer dan twee kolven van 21 cm lang met gele, grote korrels op de stengel ontstaan.

Het belangrijkste voordeel is een hoge weerstand tegen ziekten, vooral helminthosporiose en vuiligheid. Het geoogste gewas wordt lang bewaard, met behoud van alle nuttige eigenschappen en smaak.

uiterlijk van maïs Landmark F1

Super Sundance

Super Sundance F1, een hybride suikermaïs met een hoge opbrengst, kan worden ingeblikt, gekookt of vers worden gegeten. Om de meest zoete en sappige smaak te krijgen, is het beter om te wachten tot het stadium van melkachtige wasachtige rijpheid.

De plant verdraagt ​​droogte goed, maar ontwikkelt zich niet goed zonder voldoende verlichting. Het behoort tot vroegrijpe gewassen. Vanaf het moment van opkomst tot het begin van de volwassenheid gaan 65 dagen voorbij. De lengte van de kolf is 19 cm, gewicht - 200 g. Super Sundance maïskorrels zijn heldergeel van kleur met een gevoelige huid.

Het ras is resistent tegen veel ziekten, waaronder dwergmozaïek. Zorg vereist het tot stand brengen van het juiste irrigatieregime en tijdige bemesting. Zaailingen zijn gevoelig voor vorst.

maïszaden Super Sundance

Nederlands

Voor Nederlandse maïssoorten kiezen ze een zonnige standplaats, omdat de kolven zich niet goed vormen in de schaduw. Basiszorg verschilt niet van de teelt van andere soorten. Het is absoluut noodzakelijk om de zaaitijd in acht te nemen, rekening te houden met de vruchtwisseling, op tijd meststoffen aan te brengen, het irrigatieregime in te stellen, de grond los te maken en te wieden.

Hollandse maïs uitstraling

Trofee

Corn Trophy F1 wordt gekweekt voor verdere bewaring van de oogst, koken of invriezen. Bij elke verwerking verliezen granen hun voedingswaarde en nuttige eigenschappen niet. De cultuur behoort tot de vroege groepen, begint na 75 dagen te rijpen. Steelhoogte 20 cm, oorlengte 21 cm, gewicht 250 g Granen zijn geeloranje, groot en sappig met een dunne schaal.

Het ras wordt gekenmerkt door resistentie tegen ziekten, huisvesting en droogte. Zaailingen zijn gevoelig voor koud weer. Tijdens de teelt moet u water geven en bemesten.

maïs van de Trophy-variëteit

Zwarte parel

Grote, sappige korrels Black Pearl-maïs onderscheiden zich door hun ongebruikelijke kleur. Tijdens het rijpen kleuren ze paarsrood. De plant is bestand tegen koud weer, droogte en vele ziektes.

Uiterlijk van Black Pearl-maïs

Caramello

Super vroege en suikermaïs van het type Caramello F1 zal u na 60 dagen verrassen met zijn rijpe oogst. De plant bereikt een hoogte van 140 cm. De lengte van de oren is 21 cm, het gewicht is 250 g. De bladeren van de cultuur zijn veel breder, wat een snellere ophoping van suiker en de vorming van twee volwaardige oren mogelijk maakt.

Het ras is bestand tegen onderdak. Door het sterke wortelstelsel van de plant verdraagt ​​het ras hoge luchttemperaturen. Geschikt voor teelt in de volle grond en in de kas.

verschijning van Caramello-maïs

Dobrynya

Een vroege maïsvariëteit is de variëteit Dobrynya. Het oogsten gebeurt na 70 dagen. De stengel van de plant strekt zich uit tot 170 cm. De lengte van de kolf is 25 cm. De plant past zich goed aan elke grond aan, wordt gekenmerkt door weerstand tegen verwelking en ziekten, vooral tegen roest, mozaïek en vuiligheid.

verschijning van Dobrynya-maïs

Gastronomische Belogoria

Een vroege variëteit van suikermaïs Lakomka Belogoria is pretentieloos en past zich snel aan alle weersomstandigheden aan. Het rijpen van het gewas vindt 82 dagen na ontkieming plaats. Planthoogte 150 cm De lengte van de oren is 20 cm, hun gewicht is 150 gram De granen zijn groot, goudgeel van kleur, sappig en zoet van smaak.

Het gewas begint vroeg een groot gewas te vormen en is zeer resistent tegen ziekten. De belangrijkste eis tijdens de teelt is het losmaken en bemesten van de grond.

uiterlijk van maïsras Lakomka Belogorya

Oor van goud

Golden Ear corn is gemakkelijk te verzorgen en het resultaat zal u verrassen met een zoete en overvloedige oogst. Verwijst naar gewassen in het middenseizoen. Vanaf het verschijnen van de eerste scheuten tot het rijpen gaan 92 dagen voorbij. De plant wordt 170 cm hoog, de oren zijn 19 cm lang, het gewicht is 280 gram, de korrels zijn groot, geel.

De cultuur is bestand tegen onderdak, ziekten die kenmerkend zijn voor graangroenten en vereist het losmaken van de grond, goed water geven, tijdig wieden en voeren.

maïszaad gouden oor

Vega F1

Het middenseizoen is de maïsvariëteit Vega F1. Het rijpen van de korrels op de kolf begint na 75 dagen. De plantstengel schuift tot 2 meter uit. De plant is drukvast dankzij het krachtige wortelstelsel, de sterke steel en de brede bladeren. De lengte van de oren is 24 cm Het geoogste gewas wordt lang bewaard.

uiterlijk van maïs Vega F1

Sheba

Een super vroege suikermaïsvariëteit is Sheba F1. De plant komt na 68 dagen in het stadium van volwassenheid. Planthoogte 180 cm Geeloranje granen kunnen worden geconserveerd, ingevroren of vers geconsumeerd. De lengte van de kolf is 22 cm, het gewicht is 250 gram.

Verschilt in weerstand tegen ziekte, droogte, temperatuurveranderingen en huisvesting, hoge opbrengst. Zaailingen moeten worden beschermd tegen vorst.

Sheba maïs zaden

Megaton F1

Megaton F1, een hybride maïs voor gewassen, onderscheidt zich door het midden tot laat in de rijpheidsfase. U kunt het gewas na 85 dagen oogsten. Planthoogte bereikt 250 cm Het wortelgestel is krachtig, de stengel is sterk en beschermt tegen vroegtijdig nestelen. Aan één steel kunnen 2-3 oren worden gevormd. De lengte van de kolf kan oplopen tot 30 cm.

De korrels zijn diepgeel van kleur. De cultuur tolereert droogte, wordt zelden ziek en wordt aangevallen door ongedierte. Het geoogste gewas wordt lange tijd bewaard en behoudt zijn sappigheid en zoetheid.

uiterlijk van maïs Megaton F1

Noach

Nederlandse veredelaars hebben een superzoete maïsvariëteit Noah F1 ontwikkeld, de beschrijving en beoordelingen helpen je bij het maken van de juiste keuze. Het geoogste gewas is geschikt voor conservering en koken. De lengte van het oor is 20 cm, het gewicht is 450 g, de korrels zijn groot, heldergeel.

De plant is lang, 210 cm. De rijpingsperiode is kort, slechts 70 dagen. Maïs Noah wordt zelden blootgesteld aan ziekten, lijdt zelden aan helminthosporiose en bacteriële rot.

verschijning van corn noah

Dora F1

Dora F1-suikermaïs wordt gewaardeerd om zijn uitstekende smaak en gemakkelijke gewasverzorging. Het behoort tot vroegrijpe variëteiten, de rijpingsperiode begint op de 65e dag vanaf het moment dat de eerste scheuten verschijnen. De plant is krachtig, 170 cm hoog De lengte van de oren is 22 cm De korrels zijn goudgeel.

Het geoogste gewas blijft lang zoet en sappig, er is geen zetmeelrijke nasmaak. De groentecultuur is resistent tegen ziekten, vooral helminthosporiose.

uiterlijk van maïs Dora F1

Gouden Batam

Met de middelvroege maïsvariëteit Golden Batam kunt u volwassen aren na 75 dagen oogsten. De steel van de plant strekt zich uit tot 170 cm. De lengte van de kolf is 19 cm, het gewicht is 200 g. De korrels zijn zoet, geel van kleur.

De voordelen van het ras zijn een stabiele opbrengst, een hoog suikergehalte. Het oogsten begint in het stadium van rijpheid van de melk. Tijdens het seizoen is het noodzakelijk om minimaal drie keer los te maken, moet regelmatig water worden gegeven, bemesting wordt drie keer uitgevoerd. Indien nodig kunnen insecten- en ziektebestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

maïszaden van de Golden Batam-variëteit

Zoete Nugget

De hybride superzoete maïsvariëteiten omvatten de Sweet Nugget F1. In korte tijd wordt een rijke en hoogwaardige oogst gevormd. Het groeiseizoen duurt 72 dagen. De plant wordt 170 cm hoog Op de stam worden 2-3 kolven van 23 cm lang gevormd De korrels zijn geel, van gemiddelde grootte. De bladeren zijn breed, donkergroen van kleur, waardoor je meer suiker kunt bewaren.

Een onderscheidend kenmerk is de weerstand tegen ziekten, verschillende virussen en verval. De oren die in het melkstadium worden verzameld, worden lange tijd bewaard, waarbij ze hun stevigheid en uitstekende smaak behouden.

Uiterlijk van Sweet Nugget-maïs

IJs nectar

IJzige nectar-maïs wordt geclassificeerd als een laat vruchtbaar gewas. Vanaf het moment van opkomst van zaailingen tot de vorming van volwassen granen gaan 130 dagen voorbij. De plant strekt zich uit tot 180 cm. De lengte van de kolven kan 25 cm bedragen. De korrels zijn groot en sappig, met een ongebruikelijke wit-crèmekleurige kleur.

uiterlijk van maïsvariëteiten

Vroege gourmet

Hoogproductieve maïs van de variëteit Early Gourmet 121 heeft alleen positieve recensies van groentetelers. Een grote oogst wordt gevormd na 70 dagen. De plant is van gemiddelde hoogte, 145 cm. Een cilindrisch oor, 21 cm lang, gewicht 190 g. De korrels zijn geel, sappig, groot met een dunne en gevoelige schil.

De plant kenmerkt zich door een hoge weerstand tegen ziekten. Corn Early gourmet is wenselijk om door zaailingen te groeien. De groentecultuur heeft tijdige bewatering, bemesting, wieden en losmaken nodig.

uiterlijk van maïs Early gourmet

Groeiende functies

De technologie van het telen van suikermaïs na het planten heeft zijn eigen kenmerken.

Als de zomer kort is, kun je het beste door zaailingen planten. Maïs zaden gezaaid in aparte cups tot een diepte van 3 cm, bestrooid met zand. In de toekomst worden matig water geven en een luchttemperatuur van +20 graden aanbevolen. Een week voor het verplanten wordt topdressing aangebracht en met zand bestrooid om korstvorming te voorkomen.

Het zaaien van zaden in de volle grond gebeurt half mei. Het schema voor vroege variëteiten ziet er als volgt uit: 60x30 cm, voor late variëteiten - 70x70 cm Geprepareerde gaten worden gemorst met water, drie korrels worden erin gelegd en vervolgens bedekt met vochtige en droge grond.

Landen

Maïs wordt beschouwd als een lichtminnend gewas. U moet een zonnige plek kiezen, weg van de schaduw van bomen en een hek, bij voorkeur aan de zuidkant van het huis. In dit geval moet de site worden beschermd tegen wind.

De beste voorlopers voor maïs zijn peulvruchten, aardappelen, komkommers, tomaten, uien en voederbieten. U mag geen maïs zaaien na gierst en kool.

Maïs stelt geen speciale eisen aan de samenstelling van de grond, maar podzolic-, turf- en chernozem-bodems zijn het meest geschikt. Laaglandgronden met een slechte waterafvoer worden niet verdragen door groentegewassen.

In de herfst, tijdens de voorbereiding van het land, is het raadzaam om organische en fosfor-kaliummeststoffen toe te passen. In het voorjaar maken ze de grond los en gaan ze met een hark door de site en breken grote kluiten aarde.

maïskorrels

Zaden van maïs van de Geest of een andere soort worden vóór het planten gesorteerd, alleen gezonde en dichte zaden worden geselecteerd, gedrenkt in groeistimulerende middelen en gedesinfecteerd. Het is raadzaam om de zaden 5 dagen in de zon op te warmen en ze daarna in heet water te laten weken. Deze procedure versnelt de ontkieming van zaden.

Het zaaien van maïs gebeurt half mei, wanneer de dreiging van vorst voorbij is. Tegen die tijd moet de grond opwarmen tot +10 graden. Stikstofmeststoffen kunnen de dag voor het planten van de zaden worden toegediend. Voor het planten moet de grond nog 10 cm worden losgemaakt.

Het zaaien van maïs in de volle grond begint eind april of begin mei. De eerste scheuten zouden op de 10-12e dag moeten verschijnen. In het voorbereide gebied worden groeven gemaakt tot een diepte van 7 cm, als het gebied klein is, worden rijen gemaakt op een afstand van 60 cm.

Graangewassen voor zaailingen beginnen begin mei te worden gezaaid, het is het beste om de zaden in aparte turfpotten te planten. In dit geval is de kans op beschadiging van het wortelstelsel tijdens de transplantatie minimaal. Al half juni beginnen ze zaailingen in de volle grond te transplanteren. Tegen die tijd zouden er drie echte bladeren op de zaailingen moeten verschijnen.

Zorg

Gedurende de hele periode van het verbouwen van suikermaïs, moet u enkele aanbevelingen volgen. Na het planten groeit de plant eerst langzaam. Gedurende deze tijd zal hij profiteren van losmaken en wieden. Landbouwregels:

 • Maïs vereist veel water. De grootte van de oren en de zoetheid van de granen zijn rechtstreeks afhankelijk van het juiste bewateringsregime. Vooral bij het ontkiemen van zaden en oorvorming is veel vocht nodig.
 • Het losmaken van de grond wordt uitgevoerd na elke watergift en na regen. Hoe hoger de plant wordt, hoe ondieper de diepte van het loskomen van de grond. Dit verkleint de kans op beschadiging van de adventieve wortels.
 • Tijdens de bloeiperiode kan een aanvullende bestuivingsprocedure worden uitgevoerd. Om dit te doen, worden mannelijke bloemen geplukt (ze bevinden zich bovenaan de stengel) en schudden ze over bloeiende kolven (hier bevinden zich vrouwelijke bloemen).

mooie zoete maïs

 • Om de groei van de plant en de vorming van de kolf te versnellen, wordt knijpen uitgevoerd. Alle zijscheuten worden afgesneden.
 • Onkruid mag niet groeien, dus wieden moet tijdig worden uitgevoerd.
 • Voer preventieve behandelingen uit om u te beschermen tegen ziekten en plagen. Bij de eerste tekenen van hun verschijning, moeten maatregelen worden genomen om de oogst te behouden.

Bemesting neemt een speciale plaats in. Maïs reageert goed op compost en humus. De eerste topdressing kan worden gedaan als er zich 5–6 bladeren op de plant ontvouwen. Na het ontvouwen van het vijfde blad worden kalimeststoffen aangebracht. Een vloeibare oplossing van ammoniumnitraat, superfosfaat kan aan de gangpaden worden toegevoegd.

Als de bladeren bleekgroen worden, er gele strepen zijn verschenen, kan het nodig zijn om stikstofcomponenten toe te voegen. Als de randen van de bladeren geel en droog beginnen te worden, moet u kalium toevoegen.

Oogst

De oren zijn geschikt om te oogsten in het melkachtige wasstadium. Het is belangrijk om deze periode niet over te slaan, anders worden de granen grof, hard en verliezen ze hun sappigheid. Er zijn verschillende tekenen die de rijpheid van maïs bepalen:

 • Je kunt de rijpheid van de kolf bepalen aan de hand van de maïszijde. Het verandert van smaragdgroen naar geelbruin.
 • Een ander teken van rijpheid is de kleur van de korrels. Ze zijn wit of geel gekleurd, afhankelijk van de geselecteerde variëteit. Tegelijkertijd passen de korrels stevig op elkaar en kan de schaal gemakkelijk worden doorboord.
 • De bovenste omslagblaadjes van het hoofd worden droog en beginnen geel te worden.

maïs oogst

Meestal begint de oogst van maïs begin augustus. Oogsten kan het beste vroeg in de ochtend worden gedaan.

Te oordelen naar de recensies won maïs Lakomka Belogorya een van de eerste plaatsen onder ervaren groentetelers. Opgemerkt wordt dat het gemakkelijk is om tijdens de teelt voor maïs aanplant te zorgen, bijna alle gezaaide zaden ontkiemen samen en op tijd. De eerste oren kunnen na 90 dagen worden gegeten.

Op één steel, 150 cm hoog, kunnen tot 4 oren worden gevormd. Groentetelers merken ook de hoge opbrengst van de variëteit op, de plant hoeft niet vaak te worden bewaterd, de korrels van de geoogste oren behouden hun sappigheid en zoetheid lang.

Heerlijk eten met Corn Spirit F1

Er is een grote verscheidenheid aan recepten die kunnen worden gebruikt met elke variëteit aan suikermaïs, inclusief Spirit F1.

Een eenvoudig recept om maïs te koken in een dubbele boiler

De oren worden van bladeren gepeld, gewassen met koud water en gedroogd met een handdoek. Water wordt in een kom gegoten en de kolven zelf worden geplaatst om te stomen. Het deksel is gesloten en de tijd is ingesteld op 35 minuten. Nadat de afgewerkte maïs is afgekoeld, worden de kolven ingevet met boter, besprenkeld met zout en geserveerd.

Corn pannenkoeken

Koken vereist maïsmeel en ingeblikte suikermaïs. Het water wordt afgevoerd uit de ingeblikte granen. Kefir wordt toegevoegd aan een aparte kom, bloem wordt erin verdund, zout, suiker en frisdrank worden toegevoegd. Alle ingrediënten zijn grondig gemengd. Ingeblikte maïskorrels worden in het resulterende deeg gegoten en het frituren wordt gestart. Meet een klein deel van het deeg af met een lepel en doe het in de pan.

Corn pannenkoeken

Maïssoep

Gepelde uien worden fijngehakt, geschilde wortelen en bleekselderij worden met een rasp gehakt. Snijd aardappelen en courgette in kleine blokjes.

Gesmolten boter (20 g) en plantaardige olie (25 ml) in een pan en voeg dan de gehakte uien toe, bak ze goudbruin. Voeg daarna wortels en selderij toe en na een paar minuten aardappelen. Groenten worden met een liter gekookt water gegoten.

5 minuten na het koken worden courgette en maïs uit blik aan de groenten toegevoegd, samen met de vloeistof in de pot. Kook daarna nog 10 minuten. Voeg aan het einde van het koken zout, kruiden en gesmolten kaas toe.

Het wordt aanbevolen om de afgewerkte soep in een blender tot een gladde massa te malen. Je kunt de afgewerkte schaal met kruiden versieren.

Salade met maïs en champignons

Kook de kipfilet in gezouten water. De champignons worden gewassen en in kleine blokjes gesneden. Gehakte ui wordt in verwarmde plantaardige olie goudbruin gebakken, waarna champignonblokjes worden toegevoegd. Na 15 minuten bakken, zout en peper de uien en champignons.

Harde kaas wordt op een rasp gehakt, water wordt afgevoerd uit ingeblikte maïs, kipfilet wordt uit de bouillon gehaald en afgekoeld. Daarna worden de filet en de ingeblikte ananas in kleine blokjes gesneden.

Dan beginnen ze de salade te vormen. De eerste laag in een slakom is de kip, dan de ui met champignons. Doe mais, gehakte ananas op de champignons en vet alles in met mayonaise. Bedek van bovenaf alles gelijkmatig met kaas.

Salade met maïs en champignons

Pap van maïs en pompoen in een slowcooker

De geschilde pompoenpulp wordt in blokjes gesneden en in een kom met meerdere kookplaten geplaatst. Voeg water toe en laat 30 minuten stoven. Op dit moment worden de maïsgrutten gewassen. Zodra de pompoen gaar is, melk, zout, suiker, maïsgrutten toevoegen en opnieuw 30 minuten laten stoven. Voeg vervolgens boter toe en verwarm gedurende 10 minuten. De pap is klaar.

Beoordelingen
 1. Harry mijn naam is
  8.08.2018 22:24

  we willen dat je suikermaïs bestelt, zodat je het nu kunt brengen

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen