Hoe maïskolven voor de winter thuis te bewaren

Maïs is een vrij veel voorkomende plant die vaak in zomerhuisjes wordt gekweekt. Sommige mensen willen niet alleen in de zomer van deze graansoort genieten, maar ook in de herfst of winter. Om dit te doen, heb je te maken met het bewaren van maïskolven. Als de opslag van het geoogste gewas niet correct is georganiseerd, worden de maïskorrels uiteindelijk rubberachtig en smaakloos. Om dit te voorkomen, moet u erachter komen hoe u maïskolven kunt bewaren.

Welke oren te kiezen?

Het bewaren van maïs begint met het kiezen van de meest geschikte kolven die zeker lang meegaan zonder smaakverlies. Het wordt aanbevolen om kolven van laatrijpe maïsvariëteiten te kiezen voor winteropslag. Let bij het kiezen van een uitgangsmateriaal op de toestand ervan. Geselecteerde exemplaren mogen niet verrot zijn of bedorven granen hebben.

kies kolven

Nadat u de kolven heeft geselecteerd voor verdere opslag in de winter, moet u beginnen met het voorbereiden ervan. Om de maïskolf thuis voor de winter te behouden, moet u de koolkoppen volledig van vezels en bladeren ontdoen. Vervolgens worden het onrijpe deel van de kolf en de gebieden die beginnen te rotten weggesneden. Als de kool in de toekomst uitdroogt, mag u niet alle bladeren ervan afscheuren. Het is beter om een ​​paar blaadjes aan één kant te laten zodat er lucht naar de korrels kan stromen. De rest van de bladeren kun je alleen weggooien als de maiskoppen al gedroogd zijn.

Opslagmethoden

Niet alle tuinders weten hoe ze maïs op de juiste manier moeten bewaren en wat ze moeten doen om het lang te bewaren. Dit komt door het feit dat velen het niet op de kolf bewaren, maar in granen. Ervaren groentetelers raden echter aan om het op de kolf te bewaren, omdat deze methode het meeste bespaart nuttige eigenschappen van maïs... Er zijn drie gangbare opslagmethoden voor maïsgewassen die vooraf het best bekend zijn.

winterstalling

In de vriezer

Veel huisvrouwen bewaren hun maïskolven in de vriezer omdat ingevroren maïskorrels langer houdbaar zijn. Kroppen kool mogen niet langer dan anderhalf jaar in de vriezer worden bewaard, omdat ze dan geleidelijk verslechteren. Als u het hele gewas in de koelkast bewaart, moet u zich vertrouwd maken met de kenmerken van het ontdooien. De geoogste koolkoppen worden geleidelijk en alleen op natuurlijke wijze ontdooid.

Giet geen heet water op maïskorrels die in de koelkast worden bewaard om het ontdooien te versnellen. Dit heeft een negatief effect op de smaak van de maïs.

Voordat u het opbergt, moet u zich vertrouwd maken met de kenmerken van het invriezen van maïskolven. Sommige mensen denken dat je om ze in te vriezen alleen de koolkoppen in de vriezer hoeft te plaatsen.Doe het volgende voordat u de oren in de vriezer legt om ze op te bergen:

diepvries

  • Zet twee kleine steelpannen klaar, waarvan de ene gevuld is met koud water en de andere met gekookt water. Tegelijkertijd moet in de eerste pan het water zo koud mogelijk zijn en daarom wordt er soms ijs aan toegevoegd.
  • De gepelde maïskoppen worden beurtelings in elke pan geweekt. Eerst worden ze 2 tot 4 minuten in een bak met heet water geplaatst, waarna ze in koud water worden ondergedompeld. De procedure wordt minstens drie keer herhaald.
  • Alle geweekte groenten worden op een droge handdoek gelegd en gedroogd.

Wanneer de bereiding van de koolkoppen voor het invriezen voltooid is, worden ze verpakt in huishoudfolie, verdeeld in voedselcontainers en in de vriezer geplaatst.

afwisselend weken

Droog

De tweede meest populaire opslagmethode voor het geoogste maïsgewas is droge opslag. U kunt gedroogde maïs slechts 10-12 maanden bewaren, tot de volgende oogst. Voordat de koolkoppen worden gedroogd, worden ze van de helft van de bladeren en vezels ontdaan. Als je alle bladeren weggooit, zullen de oren snel verslechteren.

maïsoogst

In de eerste helft van de herfst worden de koppen op straat gehangen om de maïs te drogen. Wanneer de luchttemperatuur buiten minder is dan 10-15 graden, worden ze binnen opgehangen. Kies voor het drogen goed geventileerde ruimtes die zonlicht ontvangen. Een veranda of zolder is hiervoor het meest geschikt. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de plaatsing van koolkoppen binnenshuis.

Als de ruimte groot is, worden de verzamelde groenten stuk voor stuk op een afstand van 50-70 cm van elkaar opgehangen. In kleine kamers moet je de kolven in vlechten vlechten en ze compacter ophangen.

Deze methode voor het bewaren van fruit is perfect voor liefhebbers van maïspap, omdat het het beste kan worden gemaakt van gedroogde koolkoppen. Alleen van hen krijg je een gerecht waarvan de smaak zo veel mogelijk lijkt op pap gemaakt van verse maïs.

haal een gerecht

Behoud

Een andere manier om maïskolven voor de winter te bewaren, is door het gewas te conserveren. Deze methode verschilt van de andere in de opslagduur van ingeblikt fruit. Ingeblikt voedsel wordt 2-3 jaar in een kelder of koelkast bewaard. Om de in potten opgerolde maïskorrels echter zo lang te bewaren, moeten alle regels van steriel inblikken in acht worden genomen.

oogst inblikken

Voordat de maïs in de potten wordt gerold, wordt deze voorgekookt. Na het koken worden de koolkoppen uit het water gehaald, in huishoudfolie gewikkeld en drie dagen in de koelkast bewaard. Deze methode om maïskorrels te koken, behoudt hun sappigheid en smaak.

Het inblikken van maïskorrels is als het rollen van ingeblikte olijven. Eerst worden de maïskorrels gescheiden van de koolkoppen in een gesteriliseerde pot gedaan en gevuld met warm gekookt water. Voeg desgewenst een beetje zout toe aan elke pot. Vervolgens worden alle blanco's bedekt met nylon deksels en in de kelder geplaatst. Na 2-3 dagen worden de potten eruit gehaald, wordt er water aan toegevoegd en opnieuw 3-5 maanden in de kelder geplaatst.

elk kan

Nieuwe manieren om de houdbaarheid te verlengen

Veel mensen bewaren in de winter niet alleen versgekookte maïs, maar ook verse koolkoppen. Tegelijkertijd hebben sommigen problemen met opslag, omdat het geoogste gewas snel bederft. Daarom moet u weten hoe u in de winter verse maïskolven langer kunt bewaren.

Om de oogst langer vast te houden, worden alle geoogste aren ontdaan van vuil en bladeren. Vervolgens wordt een speciale oplossing bereid, bestaande uit zout en citroensap. Voeg indien nodig 2-3 ijsblokjes toe aan het mengsel zodat de vloeistof niet heet wordt. Na het bereiden van het mengsel worden de geoogste oren aan de container toegevoegd en er ongeveer een half uur in gegoten.

Vervolgens worden alle korrels van de koppen gescheiden en in een vergiet geplaatst, waardoor de vloeistof wegloopt.Om het drogen van de korrels te versnellen, worden ze in een elektrische droger of oven geplaatst. Daarna wordt de maïs in zip-lock zakjes gedaan en in de koelkast geplaatst. Op deze manier bereide maïs kan worden ingeblikt, ingevroren, gedroogd en gekookt.

verlenging van de termijn

Gevolgtrekking

Veel groentetelers zijn er mee bezig maïs groeien op hun sites. Om het geoogste gewas op elk moment van het jaar te gebruiken, moet u vertrouwd raken met de kenmerken van langdurige opslag van maïskolven.

veel groentetelers

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen