Het maximale gewicht van de grootste stier ter wereld en de grootste rassen

Gehoornde schoonheden onderscheiden zich door hun speciale artikel en schoonheid. Gepassioneerde fokkers besteden vele jaren aan het kweken van grote exemplaren. Deze bezigheid vereist veel inspanning, geduld en materiaalkosten. Huisdieren krijgen een speciaal dieet en goede leefomstandigheden. Dit is niet voor niets, want de titel "de grootste en mooiste stier ter wereld" wordt niet voor niets gegeven.

De grootste rassen van stieren

Krachtige dieren wekken oprechte bewondering voor hun ongewone uiterlijk. Mensen temden wilde vertegenwoordigers van de gehoornde stam. Eeuwenlang hebben experts vele rassen gefokt, maar slechts enkele daarvan wekken oprechte bewondering.

Qian (Italiaanse)

Vertegenwoordigers van het Kian-ras hebben bekendheid verworven als echte reuzen onder de gehoornde rassen. Kortom, er zijn dieren met een witte en grijsachtige kleur. Vanwege zijn zeldzame kleur kreeg het ras een andere naam: porselein. Voor stieren is de kleur van de voorste helft van het lichaam kenmerkend in een lichtgrijze tint.

Mening van een expert
Zarechny Maxim Valerievich
Agronoom met 12 jaar ervaring. Onze beste cottage-expert.
De stier heeft goed ontwikkelde borst- en rugspieren. De brede rug gaat soepel over in het massieve heiligbeen. Lange benen ondersteunen een krachtige, langwerpige romp. De kleine kop is versierd met korte hoorns. Het lichaam is bedekt met een dunne, zacht aanvoelende huid en dik, dicht haar.

Met goede zorg groeien stieren tot 172 cm, sommige individuen bereiken 195 cm. De gemiddelde hoogte van koeien is niet groter dan 157 cm. De massa van gigantische stieren bereikt 1500-1800 kg, koeien winnen slechts 750-1000 kg. Vleesdieren zijn te vinden in Zuid-Amerika, Canada en zelfs Oekraïne. Door het hoge pulpgehalte is de netto productopbrengst 61-65%.

Qian (Italiaanse)

Voors en tegens
Snelle groei en rijping van koeien.
Vlees van uitstekende kwaliteit.
Dieren zijn hyperactief en kunnen gemakkelijk over een hek springen met een hoogte van 1 tot 1,8 m.
Agressieve stieren kunnen de eigenaar verslaan met hun ledematen en bijten.

Kalmyk

Het Burenki Kalmyk-ras onderscheidt zich door felle kleuren. Er zijn rode en bonte koeien met een roodachtige tint. Het gewicht van een stier bedraagt ​​1100 kg, terwijl het maximale gewicht van een koe niet hoger is dan 500 kg.

Een onderscheidend kenmerk van het beroemde ras is de ongebruikelijke vorm van de hoorns. De belangrijkste versiering van het huisdier ziet eruit als een sierlijke wassende maan.

Een gezond Kalmyk-ras heeft een sterke constitutie, een dikke huid en massieve benen. Het dier staat bekend als producent van mals, gemarmerd vlees. Door de vetlaag die de spieren van het dier omgeeft, heeft het vlees van de Kalmyk-koe een buitengewone smaak. De netto productopbrengst is 60%. Het vetgehalte van melk is 4,2-4,5%. Burenki tolereert perfect elke grillen van het weer. Op zoek naar voedsel kunnen ze tientallen kilometers lopen.

Qian (Italiaanse)

Voors en tegens
Dieren zijn buitengewoon pretentieloos en winterhard.
Burenki geeft melk met een hoog vetgehalte.
Sommige mensen zijn agressief.
Soms onvoorstelbaar uiterlijk van vlees.

Hereford

Vertegenwoordigers van het Hereford-ras zijn bij veehouders goed bekend als producenten van kwaliteitsvlees. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van het ras is de witte kopkleuring. Dieren komen snel aan in weidegang.

Bij weidegang winnen stieren gemakkelijk van 900 tot 1400 kg. De prestaties van koeien zijn iets bescheidener. Het gewicht van koeien is 650-800 kg. De krachtige romp en sterke benen geven het dier een imposante uitstraling. Een korte nek en goed ontwikkelde schouders getuigen van het uithoudingsvermogen van de stier. Herefords onderscheiden zich door hun roodbruine kleur. Borststuk, kop, buik en staartpunt zijn geverfd in een elegante witte kleur.

Hereford-ras

Voors en tegens
Dieren passen zich goed aan aan moeilijke klimatologische omstandigheden.
Burenki is resistent tegen infectieziekten.
Huisdieren staan ​​bekend om hun volgzame, vredige karakter.
Bij warm weer hebben koeien vaak last van brandwonden aan de uier.
Burenki is vatbaar voor een ziekte die oogkanker wordt genoemd.

Charolais

Franse koeien worden gefokt in een plaats genaamd Charolais. Grote vleesdieren worden 165 cm. De huisdieren hebben een goed ontwikkelde torso, de borstomtrek is 200 cm. De kleine kop is bekroond met lichte lange hoorns. De korte, massieve hals is versierd met een kuif. Het dier rust stevig op korte, ver uit elkaar staande poten. Volwassen dieren mesten gemakkelijk 850-1000 kg. De opbrengst van slachtvlees bereikt 65%.

Charolais-ras

Voors en tegens
Huisdieren worden zelden ziek.
Burenki komt snel aan, zowel op vrije weidegang als op graanvoer.
Koeienvlees bevat weinig vet.
Pasgeboren kalveren hebben vaak hartproblemen.
In de aanwezigheid van kalveren gedragen koeien zich agressief.

Holstein

Holstein-koeien zijn melkvee en vleesvee. Huisdieren zijn in de regel wit geverfd met zwarte vlekken. Zeldzame individuen zijn rood.

Vreemd genoeg geven bonte koeien meer melk dan donkere koeien.

Een groot huisdier komt gemakkelijk aan tot 1200 kg. Het schone geslacht vetmest 600-750 kg. De hoogte van huisdieren bereikt 160 cm. De spiermassa van koeien is slecht ontwikkeld, uitstekende ribben zijn duidelijk zichtbaar op de romp van de dieren. De opbrengst van puur vlees is minimaal 55%. De jaarlijkse melkgift bedraagt ​​gemiddeld 8500 liter per jaar. Het vetgehalte van het product is 3,7%. De melkproductie van een koe is afhankelijk van het milde klimaat. Bij warm weer neemt de melkgift toe.

stier Holstein

Voors en tegens
Burenki bereikt snel volwassenheid en wordt zelden ziek.
Vertegenwoordigers van het ras hebben een zeldzame reinheid.
Koeien produceren grote hoeveelheden melk met een gemiddeld vetgehalte.
Burenki zijn grillig en veeleisende detentievoorwaarden.
Dieren verdragen koud weer niet goed.
Huisdieren zijn gevoelig en gemakkelijk gestrest.

Podolskaya

Vertegenwoordigers van het Podolsk-ras zijn te vinden op Europees grondgebied. Opvallende kenmerken van de Podolsk zijn een majestueuze standaard en gekrulde, grove wol. Huisdieren hebben een goed ontwikkeld spierkorset. Stieren krijgen gemakkelijk lichaamsgewicht. Het gemiddelde gewicht van een mannetje is 1500 kg. Vrouwtjes krijgen tot 1000 kg.

stier Podolskaya

Voors en tegens
Mannetjes zijn erg vruchtbaar.
Grote vleesopbrengst.
Stieren zijn wraakzuchtig en agressief.
Afkalven is soms ingewikkeld.

Korthoorn

Vleesdieren kunnen niet bogen op een krachtige lichaamsbouw. Op het ovale lichaam van de koe vallen ontwikkelde spieren op. De korte hals is bekroond met een klein hoofdje. De wol van koeien van het Shorthorn-ras is rood gekleurd. Het gewicht van de koe bereikt 750 kg, het gewicht van de stier bedraagt ​​1300 kg. De vleesopbrengst is gemiddeld 70%. De jaarlijkse melkgift is 3000 kg.

Korthoornras

Voors en tegens
Kwalitatief hoogwaardige producten.
Vaarzen bereiken een volwassenheid van 8 maanden.
Lage vruchtbaarheid.
Dieren stellen hoge eisen aan het dieet.

Tour (uitgestorven dier)

De wilde stier is de stamvader van moderne koeien. De laatste keer dat het dier werd genoemd in 1627. Het uiterlijk van de tour is indrukwekkend. De hoogte van de stier bereikte 1,8 m. Het lichaamsgewicht was 800 kg. Op de kop van het wilde beest zaten enorme horens. De vacht van de wilde stier was zwart geverfd. Een witte lijn liep langs de ruggengraat van het beest. Het krachtige dier voedde zich met gras en jonge scheuten van struiken.

Kuprey (uitgestorven dier)

Het mysterieuze ras verwierf bekendheid in de late jaren 30 van de vorige eeuw. Kuprey woonde in Cambodja en Vietnam. Sommige wetenschappers geloofden dat de cupreys de voorouders waren van zeboe, een andere groep experts voerde aan dat de dieren wilde koeien zijn.

De hoogte van de stieren bereikte 2 m en het gewicht was 900 kg. Zware botten, zwarte en bruine verkleuring en lange hoorns zijn de kenmerken van uitgestorven dieren. Tijdens de Vietnamoorlog werden de stieren vernietigd.

Afrikaanse buffel

De Afrikaanse buffel is een exotisch dier voor Russische veehouders. De productieve eigenschappen van dieren beloven echter aanzienlijke vooruitzichten voor mogelijke eigenaren.

Buffalo heeft een krachtige lichaamsbouw. Door de lage zitpositie bevindt de kop van het dier zich onder de schoft. Gebogen, enorme hoorns groeien samen in het voorhoofd en vormen een benig monolithisch schild. Het gewicht van een volwassene bereikt 900-1100 kg. Buffalo hoogte - 1,6 m.

Voors en tegens
Huisdieren geven vet, 10% melk. Het maakt geweldige kaas en boter.
Dieren zijn niet kieskeurig over het houden van omstandigheden en dieet.
Buffels zijn ziektebestendig.
Huisdieren verdragen warm weer goed.
Kleine melkgift.
Matige vleeskwaliteit.
Eigenzinnig karakter.

Europese bizon (Europese bizon) Uitgestorven dier

De sterke bosbizon is de laatste vertegenwoordiger van de wilde stierenfamilie die voorheen op Europees grondgebied leefde. Rasechte individuen stierven uit en alleen dierlijke hybriden worden gevonden in de beschermde bossen. Nauw verwante banden hadden een negatieve invloed op de overlevende individuen - bizons lijden aan genetische mutaties.

Dieren leven in het natuurreservaat Belovezhskaya Pushcha. Bizons zijn waardig bestand tegen de grillen van het weer. Door de speciale structuur van de gewrichten springen dieren, over een afstand van maximaal 2 m, en zwemmen ze goed.

Het gewicht van een bizon bereikt 1100 kg en de hoogte bereikt 2 m. De spieren van de voorste helft van het lichaam van de stier zijn goed ontwikkeld, een massieve kop versierd met hoorns bekroont een sterke nek. De lange vacht is bruin gekleurd. Dankzij zijn lange, sterke poten kan de bizon lange afstanden afleggen en voedsel onder de sneeuwlaag vandaan halen.

Banteng (op de rand van uitsterven)

Bantengi is een wild type vee dat door mensen wordt gedomesticeerd. Dieren zijn te vinden op het grondgebied van Indochina, evenals op de eilanden van de Maleisische archipel. De hoogte van de huisdieren is 1,5 m. Het gewicht van de dieren bereikt 900 kg. Mannetjes zijn donkerbruin gekleurd, de huid van vrouwtjes onderscheidt zich door een lichte, roodachtige tint. De kleine dierenkop is versierd met korte hoorns. Bantengs worden op jonge leeftijd getemd. Dieren zijn een waardevolle prooi voor lokale jagers. Nu sterven de bantengs snel uit. Tot voor kort werden dieren uitgeroeid omwille van heerlijk vlees en huiden.

Amerikaanse bizon (wild)

De bizon heeft een krachtige lichaamsbouw. Uiterlijk lijkt het op een bizon. Grondels bereiken gemakkelijk een hoogte van 2 m en het gewicht van een huisdier bereikt 1200 kg. Het lichaam van de bizon is bedekt met dik grijsbruin haar.De massieve kop is bekroond met korte hoorns. Het belangrijkste kenmerk van het uiterlijk van de bizon is de bult aan de achterkant van de nek.

Aziatische buffel (wild)

De Aziatische buffel is een wild dier dat op de rand van uitsterven staat. Buffels leven in Thailand, Laos, India en Bhutan. Het enorme lichaam van het dier bereikt een hoogte van 2 m en de massa bereikt 1000 kg. De buffelhuid is zwart gekleurd. Op sommige plaatsen proberen Aziaten te temmen. Zulke mensen geven veel vlees en vette melk.

Yak

Stieren onderscheiden zich door hun enorme lichamen en hoorns. Dieren leven in het bergachtige Tibet. Bewoners hebben lange tijd yaks getemd en gebruiken graag dieren voor het vervoeren van goederen en het verkrijgen van waardevol vlees. Het krachtige lichaam van het huisdier is bedekt met lang dik haar. De schofthoogte bereikt 2m. De massa van een jak bereikt 1000 kg.

Voors en tegens
Het vlees heeft genezende eigenschappen.
Warme kleding is gemaakt van lange wol van yaks.
Koppigheid.
Onhandigheid.

Gaur (wild)

De hoogte van de wilde gaura bij de schoft bereikt 2 m, het gewicht is 1500 kg. De vacht van de stier is roodbruin. Kenmerkend voor de gaura is zijn indrukwekkende bult. Het dier sterft snel uit en is opgenomen in het Rode Boek. Gaurs leven in India, Nepal en het Maleisische schiereiland.

Gaur (wild)

De grootste individuen ter wereld

Veel stieren betwisten het recht om reus genoemd te worden, maar er zijn niet zo veel echte kandidaten voor de eretitel.

Repp

De legendarische fokstier genaamd Repp werd niet alleen beroemd vanwege zijn uitstekende fysieke eigenschappen, maar ook vanwege zijn vermogen om zich voort te planten. Door de inzet van Repp worden jaarlijks 50.000 kalveren geboren. De stier leeft in een veeteeltcentrum in Oekraïne. Het vreselijke uiterlijk van Repp is bedrieglijk, het huisdier verschilt niet in verhoogde agressiviteit. Het gewicht van de platenproducent bereikt 1,5 ton.

twee stieren

Engelse sterke man genaamd veldmaarschalk

De reus is een vertegenwoordiger van het Charolais-ras. De stier dankt zijn prestaties aan de Engelse boer Arthur Duckett. De groei van het huisdier bereikt 1,8 m en het lichaamsgewicht is meer dan 1,7 ton. De melkkleur en grote hoorns geven de stier een unieke uitstraling.

Een reus genaamd Trigger

Een reus genaamd Trigger

De kampioen woont op een boerderij in Kingswood. De zwart-witte fries werkte gemakkelijk een massa van 1200 kg. De groei van het huisdier viel iets onder de twee meter. Trigger heeft een passie voor appels en dient als toeristische trekpleister voor enthousiaste toeristen.

Record in de geschiedenis

Het grootste dier van de vorige eeuw was een Zwitserse stier genaamd Donetto. Het huisdier was een vertegenwoordiger van het Chianino-ras. De knappe porseleinen man woog 1780 kg, en zijn maximale schofthoogte was 185 cm Donetto stond bekend om zijn vredige, volgzame karakter.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen