Instructies voor gebruik en eigenschappen van het runderleptospirose-vaccin, dosering

Leptospirose is een infectieziekte bij runderen en andere zoogdieren die een negatieve invloed heeft op veel organen van dieren. Onder de preventieve maatregelen om de ziekte te elimineren en te voorkomen, neemt vaccinatie de leidende plaats in. Overweeg de biologische eigenschappen van het vaccin tegen runderleptospirose en de toepassingsregels volgens de instructies, welke preventieve maatregelen tegen de ziekte worden gebruikt.

algemene informatie

Leptospirose bij koeien wordt niet genezen, het gebruik van medicatie kan alleen het lichaam ondersteunen en de ernst van de symptomen verminderen. Zieke dieren herstellen niet en zullen Leptospira vele jaren achter elkaar dragen. Ziekteverwekkers worden in de urine uitgescheiden, door contact waarmee gezonde individuen worden geïnfecteerd. Vanwege de prevalentie van de ziekte is vaccinatie de beste optie om deze te bestrijden, wat een bijna 100% garantie geeft dat de dieren niet ziek worden.

De Stavropol Biofactory produceert een geïnactiveerd vaccin genaamd "Leptopro". Dit is een suspensie voor injectie die Leptospira-culturen bevat voor immunisatie van varkens, runderen en kleine herkauwers en conserveringsmiddelen. Het medicijn is een kleurloze vloeistof, transparant, maar met een grijswit neerslag; wanneer het wordt geschud, vormt het neerslag een homogeen mengsel met de vloeistof. Verpakt in flessen van 100 ml. De houdbaarheid is 1,5 jaar. Opslag en transport bij 2-8 ° C in een donkere en droge container.

Mening van een expert
Zarechny Maxim Valerievich
Agronoom met 12 jaar ervaring. Onze beste cottage-expert.
Het medicijn is bedoeld voor de immunisatie van dieren op boerderijen waar gevallen van leptospirose zijn gemeld, evenals in die waar nieuwe individuen niet op deze ziekte worden getest.

Biologische eigenschappen

"Leptopro" vormt een actieve immuniteit tegen de veroorzaker van de ziekte bij landbouwhuisdieren. Vaccinatie verkleint de kans dat dieren ziek worden, elimineert secundaire infectie en massale verspreiding van infectie.

rundervaccin

Hoe het leptospirose-vaccin toe te dienen

Koeien worden ingeënt wanneer ze 1,5 maand oud zijn. Immuniteit wordt ontwikkeld in 2-3 weken, bij volwassen dieren, die werden gevaccineerd op de leeftijd van 1 jaar, - binnen 12 maanden. Het vaccin wordt 1 keer in het lichaam van koeien geïnjecteerd in de dosering die in de instructies wordt aangegeven. De werking van immuniteit duurt maximaal 6 maanden, dus vaccinatie is elk jaar noodzakelijk.

Volwassen koeien worden 1-2 maanden voor inseminatie of in het eerste derde deel van de dracht gevaccineerd om abortus te voorkomen. Voor de vorming van immuniteit bij pasgeboren kalveren worden koeien 1,5-3 maanden voor de bevalling geïmmuniseerd.

Voor inoculatie moet u de fles schudden zodat de suspensie homogeen is. Desinfecteer de injectieplaats met alcohol, kook de instrumenten.

vee injectie

In welke gevallen kan niet worden gebruikt?

Je kunt koeien niet vaccineren in de laatste maand van de dracht, binnen anderhalve week na het afkalven en ontwormen. Na de aangegeven data kunnen dergelijke koeien worden gevaccineerd.

Het is mogelijk om volledig gezonde koeien te vaccineren als er koorts, ontsteking en schade is, tekenen van infectieziekten - vaccinatie moet worden uitgesteld totdat het individu hersteld is. Kan niet eerder worden gevaccineerd dan 3 weken na de injectie van hyperimmuunserum, na immunosuppressiva - na 3 maanden.

Zijn er bijwerkingen?

Het vaccin vertoont geen bijwerkingen als het volgens de instructies wordt gebruikt. De melk en het vlees van gevaccineerde dieren zijn geschikt voor consumptie.

Preventieve maatregelen

Leptospira broeden op vochtige en warme plaatsen, vaak in watermassa's. Het complex van preventieve maatregelen tegen leptospirose omvat de bescherming van waterbronnen tegen vervuiling door afscheidingen van zieke dieren en dragers van leptospirosebacteriën, landbouwvoorwerpen en voedsel van knaagdieren (leptospira kan worden gedragen door ratten en spitsmuizen). Honden zijn ook gevaarlijk. Houd geen dieren en laat ze niet grazen in de buurt van vervuilde waterlichamen.

In het geval van detectie van gevallen van ziekte, moet vaccinatie worden uitgevoerd voor mensen. Mensen raken besmet met leptospira door contact met de afscheidingen van zieke koeien tijdens de zorg, maar ook door water. U kunt besmet raken bij het verwerken van vlees, consumptiemelk. Om bacteriën in het lichaam te laten komen, is een lichte beschadiging van de huid voldoende, de ziekteverwekker kan ook via de slijmvliezen en het bindvlies van de ogen binnendringen.

Het vaccin tegen leptospirose is bedoeld voor de jaarlijkse vaccinatie van runderen in industrie en huishoudens. U kunt melkkalveren en volwassen koeien vaccineren, ook drachtige en verzwakte dieren. Onder invloed van medicijnen ontwikkelt vee een actieve immuniteit die 6 maanden aanhoudt.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen