Waarom konijnen soms met hun achterpoten slaan en hoe de oorzaken kunnen worden weggenomen

Gedragsreacties zijn de manifestatie van activiteit van dieren op de werking van omgevingsfactoren. Om te begrijpen waarom het konijn hard met zijn achterpoten tikt, moet je het huisdier een tijdje observeren. Alleen op deze manier is het mogelijk om het gedrag van het konijn te 'ontcijferen' en te begrijpen welke situaties de manifestatie van dergelijk gedrag uitlokken.

Gevaarswaarschuwing

Enkele van de vervelende factoren zijn luide, onbegrijpelijke geluiden, een plotselinge verandering in de situatie - wanneer het dier levensgevaar voelt. Konijnen kunnen op deze manier reageren op verschillende momenten van de dag, in een kooi of tijdens een wandeling. Zodra het dier gevaar voelt, begint het te bonzen met zijn poten.

Een konijn kan op een vergelijkbare manier reageren op het paarproces, aangezien het met een mannetje in een kooi wordt geplaatst. Het vrouwtje kan het verplaatsen van kooi naar kooi als een gevaarlijke situatie ervaren, daarom klopt ze met haar achterpoten. Als het konijn agressie vertoont, is het aan te raden om haar terug te brengen naar haar "oorspronkelijke" kooi en binnen 1-2 dagen opnieuw te paren.

Irritatie

De redenen voor ontevredenheid of irritatie kunnen variëren. De eigenaren merken op dat huisdieren het vaakst met hun poten slaan in de volgende situaties:

  • de oude kooi vervangen door een nieuwe;
  • zelfs een kleine verandering in de kamer irriteert het dier. Hij moet zich tenslotte weer aanpassen aan de situatie;
  • Het huisdier kan geïrriteerd raken wanneer het met geweld uit de kooi wordt getrokken om de binnenkant van de structuur schoon te maken. De optimale oplossing is om de kooi schoon te maken als het huisdier gaat wandelen.

Er wordt aangenomen dat de oren actiever zijn in de ochtend- of avonduren. Als er echter een constante bron van irritatie is, zal het konijn zowel overdag als 's nachts op zijn achterpoten bonzen.

Hoe drukt een konijn agressie uit?

Met ernstige irritatie beginnen de oren zich behoorlijk agressief te gedragen. Bovendien kunnen de reacties bij dieren verschillen. Sommige mensen slaan met hun achterpoten of stampen, springen opzij of rennen weg. In dit geval hoef je ze niet te achtervolgen.

Mening van een expert
Zarechny Maxim Valerievich
Agronoom met 12 jaar ervaring. Onze beste cottage-expert.
Om het gevoel van veiligheid te herstellen zijn er meerdere kartonnen dozen in de kamer geplaatst.

Een extreme manifestatie van agressie - het dier weigert te lopen, bijt. De beste manier om de oren te kalmeren, is door hem een ​​traktatie aan te bieden. Als de alertheid aanhoudt, is het het beste om het harige huisdier met rust te laten om hem de tijd te geven om te kalmeren.

twee konijnen

Communicatie met mensen en andere konijnen

Konijnen reageren vaak op situaties of prikkels door op hun achterpoten te tikken, te springen en ongebruikelijke geluiden te maken.Het is belangrijk om het gedrag van het huisdier correct te "lezen" om hem te helpen snel aan de nieuwe kamer te wennen of om hem te leren communiceren met andere dieren. U kunt agressie of irritatie op verschillende manieren elimineren:

  • plaats uw huisdier op een stille en rustige plek binnenshuis;
  • de constructie van een ruime volière zorgt ervoor dat de oren op elk moment van de dag vrij kunnen lopen;
  • de beste manier om te communiceren is door naar het dier te buigen, in plaats van het hoog op te tillen om het in je armen te houden.

Als er andere konijnen in het appartement worden gehouden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de nieuwkomer niet beledigd is bij het ontmoeten. Ook klopt het vrouwtje soms met haar poten als ze in de kooi van het mannetje wordt geplant om te paren. Om de situatie recht te zetten, wordt aanbevolen om de paringsprocedure een paar dagen uit te stellen (of het konijn wordt een andere partner gekozen).

Konijnen vertonen niet vaak agressie of irritatie. Om dergelijk gedrag te voorkomen, moet u de redenen kennen die dergelijke reacties uitlokken. Het is ook belangrijk om manifestaties van angst, agressie, angst correct te kunnen elimineren.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen