Hoe onafhankelijk het geslacht van een kind te bepalen, de verschillen tussen vrouwen en mannen

Eigenaren van jonge geiten worden vaak geconfronteerd met de vraag hoe het geslacht van een pasgeboren kind correct kan worden bepaald. Aangezien tekenen van seksueel dimorfisme al vanaf de eerste dagen van het leven van een dier verschijnen, zullen er geen problemen zijn bij het bepalen van het geslacht. Bij zowel volwassenen als jonge kinderen zijn er een aantal verschillen die het gemakkelijk maken om het geslacht te bepalen.

Hoe onderscheid je een geit van een geit?

Geiten kunnen hun nageslacht tot het einde van hun leven voortbrengen, maar geiten bevruchten een vrouwtje slechts tot de leeftijd van 3-4 jaar. Als de geit ouder is, wordt het aanbevolen om te castreren om aan te komen en in de toekomst te gebruiken voor de vleesproductie.


Omdat de geit in grotere mate als melkdier wordt gefokt, is de aanwezigheid van een uier het belangrijkste criterium dat het vrouwtje van het mannetje onderscheidt. Naarmate de geit ouder wordt, wordt de uier groter en geeft het volume. Bij geiten bestaat de uier uit twee lobben en is het peervormig. De vorming van dit deel van het lichaam hangt af van de toestand van het melkdier en de voeding.

Als de vorm van de ontwikkelde uier echter afwijkt van de norm, betekent dit niet dat de voortplantingsfuncties van het lichaam bij de geit zijn aangetast.

Mannetje en vrouwtje kunnen ook worden onderscheiden door een massievere bouw, grote hoorns, lang haar en een penetrante muskusgeur.

Hoe het geslacht van een pasgeboren kind bepalen?

Pasgeboren kinderen hebben geen hoorns of uiers, en hun lichaamsbouw verschilt niet veel van elkaar. Dit alles bemoeilijkt de taak van geslachtsbepaling enorm. Aangezien tekenen van sekseverschillen vanaf de geboorte zichtbaar zijn, moeten de geslachtsdelen van dieren worden gecontroleerd of geobserveerd om het geslacht te verduidelijken.

Om het geslacht van een klein kind te bepalen, moet u uw handpalm langs de buikholte en tussen de achterpoten laten lopen. Bij geiten worden twee kleine melkingen gevonden; bij geiten wordt een met haren bedekt zaadzakje gevoeld. Bij vrouwen is de genitale spleet ook duidelijk zichtbaar onder de staart onder de anus.

Mening van een expert
Zarechny Maxim Valerievich
Agronoom met 12 jaar ervaring. Onze beste zomerhuisjesexpert.
Als er na alle manipulaties twijfels blijven bestaan ​​over het geslacht van het pasgeboren dier, dan kun je zien hoe de kinderen een kleine behoefte verlichten.

Tijdens het proces spreidt het mannetje eenvoudig zijn achterpoten, terwijl hij de lumbale regio laat zakken. Het vrouwtje spreidt haar hoeven en hurkt een beetje. De richting van de urinestraal geeft ook het geslacht van het dier aan - bij de geit is het te zien in de buikstreek, bij het vrouwtje - van onder de staart.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen