Kenmerken en beschrijving van Salsa-aardbeien, planten en verzorgen

Strawberry Salsa is een van de meest voorkomende en pretentieloze variëteiten. Het kost wat moeite om in de zomer van deze sappige en smakelijke bessen te genieten. Dit is niet alleen belangrijk voor Salsa, maar ook voor andere soorten aardbeien. Om een ​​goede oogst van deze bes te krijgen, moet je weten hoe je ervoor moet zorgen - van het kiezen van struiken voor het planten en het voorbereiden van de grond tot het oogsten.

Beschrijving en kenmerken van aardbeiensalsa

Aardbeienras Salsa - laat. In Nederland gebracht, 1988. Hij heeft een goede opbrengst, pretentieloos. Aardbeien zijn lang, rechtopstaand. Haar snor is sterk, ze groeien in grote hoeveelheden. Het blad is lichtgroen, de bloemen en helmknoppen zijn groot.

De opbrengst van Salsa is groot, de vruchten zijn groot, hun schil is dun, helderrood. Het vruchtvlees is lichtroze van kleur, van gemiddelde dichtheid, vlezig, scheidt veel sap af. De vruchten kunnen vers worden gegeten, maar ook om iets zoets te maken of om in te vriezen.

De bes kan alleen over korte afstanden worden vervoerd - hij wordt slecht bewaard. Per gewicht kunnen de vruchten 25-35 gram bereiken, sommige kunnen 50 gram wegen. De opbrengst bereikt ongeveer 1 kilogram van één struik. Het ras is zeer resistent tegen echte meeldauw, verticale verwelking, vatbaar voor Phytophthora, grijsrot is ook zeer schadelijk voor de plant. De geschatte vruchttijd is 3-4 jaar.

Beschrijving van Strawberry Salsa: aardbeistruiken zijn lang en sterk. De bladeren zijn lichtgroen, de stengels zijn hoog. Vruchten zijn volumineus, rood van kleur, afgerond kegelvormig of uitgelijnd.

Salsa opbrengst

Negatieve en positieve aspecten

Positieve kanten:

 • hoogproductieve variëteit;
 • laatrijpe variëteit die bestand is tegen vorst;
 • tolereert verschillende weersomstandigheden;
 • de aanwezigheid van immuniteit tegen ziekten - verticillium en echte meeldauw zijn niet gevaarlijk voor deze variëteit;
 • grote vruchten.

Rijpe bessen hebben een aangename geur, karakteristieke glans, rijke, aangename smaak. Met goede zorg kunnen vruchten gemiddeld 35-37 gram wegen. Ook bevatten aardbeien vitamines, verrijkt met mineralen en sporenelementen. Het fruit kan niet alleen in blik worden gegeten, maar ook vers. Warmtebehandeling en bevriezing van het product schenden hun nuttige eigenschappen niet.

Negatieve kanten:

 • fruit is niet aangepast voor transport over lange afstanden, maar is redelijk geschikt voor verkoop op de lokale markt;
 • het ras is niet resistent tegen chlorose.

Kenmerken van groeiende variëteiten

Om deze variëteit goed te laten groeien en een oogst te brengen, moet je de juiste plek kiezen om hem te planten.

groeiende salsa

Keuze van tijd en plaats

Strawberry Salsa kan in elke bodem goed groeien en oogsten. Maar desondanks is de opbrengst volledig afhankelijk van bemesting.Een goede oogst is te verwachten in het land, waar de grond licht of medium is en een zuurgraad heeft van 5,0-6,5 pH.

Bij het voorbereiden van een site voor aanplant wordt organisch materiaal aan de grond toegevoegd - gemiddeld 5-6 kilogram en minerale meststoffen - gemiddeld 40 gram per vierkante meter.

Voorbereiding van plantmateriaal

Voor het planten moet u struiken met ontwikkelde wortels selecteren, zodat er meer dan 7-10 takken zijn. Het aardse deel moet 2-3 jonge, ontwikkelde bladeren bevatten. Voor het planten kun je de wortels rollen in een mengsel van aarde met turf of humus in een verhouding van 0,5 deel humus (vermicompost, turf) en 0,5 deel zwarte aarde of klei.

Het is noodzakelijk om een ​​mengsel te bereiden waarvan de dichtheid lijkt op de consistentie van zure room. Vervolgens worden de zaailingen in een doos bedekt met polyethyleen geplaatst en een paar dagen naar de kelder gestuurd, waar de temperatuur + 3- + 5 graden is. Om te voorkomen dat de zaailingen uitdrogen, zijn ze bovenop ook bedekt met polyethyleen.

aardbeiensalsa

Landingtechnologie

Planten moeten worden geplant in voorbereide grond, die bezinkt na het graven. Een ervaren tuinman kan de tijd om een ​​gewas te planten correct bepalen. Het meest geschikt is augustus.

U hoeft niet vaak te planten. Er moet een afstand van 30 centimeter zijn tussen de planten en maximaal 40 centimeter tussen de rijen. Voor een vierkante meter zijn er gemiddeld 4 struiken. Door deze aanplant is de plant goed geventileerd, vocht stagneert niet, heeft geen vocht en warmt goed op.

Nuances van cultuurzorg

De juiste zorg is nodig om een ​​goede aardbeienoogst te krijgen. Het bevat:

 • water geven;
 • Wieden;
 • losmaken;
 • mulchen;
 • topdressing.

Site selectie

Aardbei is een pretentieloze plant die op verschillende grondsoorten groeit. Maar voor een goede oogst, het verkrijgen van een uitstekende smaak, het verhogen van de ziekteresistentie, heb je een bodem nodig die het meest geschikt is voor het leven van de plant. Dergelijke bodems omvatten: zandige, zandige leem, licht, vruchtbaar. De minst geschikte zijn turf en zode-podzolische soorten.

aardbeien op het perceel

Grondwater mag niet dieper zijn dan 70 centimeter. In gebieden met een hogere grondwaterstand is het aan te raden om de grond af te voeren of de bedden te verhogen. Aardbeien telen in de laaglanden is niet aan te raden. De PH van de grond moet 5,0-6,6 zijn. Als de zuurgraad in de grond minimaal is, voert de tuinman de grond uit.

Voorbereiding van de locatie voor aanplant

In de herfst wordt het gebied opgegraven om op een schopbajonet te landen. In het voorjaar, voordat de bessen worden geplant, wordt de grond 15 centimeter losgemaakt. Verder wordt de aanwezigheid van een schadelijke buurt gecontroleerd, vooral op die plaatsen met veel dichte struiken en verse mesthopen. Als er "schadelijke" huurders worden aangetroffen, wordt het gebied behandeld met ammoniakwater. Onkruidgrassen worden vernietigd met herbiciden.

Boarding tijd

De planttijd is afhankelijk van het klimaat. In het voorjaar worden aardbeien geplant nadat de grond voldoende warmte heeft gekregen. Herfst - van augustus tot september.

De grond water geven, wieden en losmaken

Water geven: binnen 2 weken na het planten wordt het land elke dag bewaterd, daarna - eenmaal per 2 dagen. Vervolgens wordt er water gegeven, afhankelijk van het weer.

aardbeien telen

Wieden is erg belangrijk voor Salsa. De grond moet periodiek worden losgemaakt zodat de plant zich goed ontwikkelt en niet overgroeit met onkruid. Ook is het belangrijk om de aarde direct na het planten los te maken.

Aardbeien mulchen

In sommige streken ligt er in de winter geen sneeuw, dus bevriest de grond. Om te voorkomen dat de aardbeien bevriezen, moet de grond tijdens de voorbereiding op overwintering rond de struik zelf worden gemulleerd.Hiervoor wordt stro-mest gebruikt, aangebracht in een laag van 5-7 centimeter.

Mulchen voorkomt dat de grond uitdroogt. Door mulch tussen rijen aardbeien te leggen, worden de wortelstokken beschermd. In het zuiden heeft de plant in de zomer last van extreme hitte. Daarom zaaien veel tuinmannen uit het voorjaar sorghum backstage tussen de rijen. Het helpt ook om de opbrengst van deze variëteit te verhogen. Salsa kan worden mulch met naalden, zaagsel, stro.

Bevruchting

Bij het voeren moet de plant worden bemest op niet minder dan 5 centimeter afstand. Onthouden:

 1. Genoeg 4 verbanden: 14 dagen nadat Salsa was geplant, wordt superfosfaat (30) gram, houtas 0,5 kopjes verdund in 10 liter water.
 2. Als de plant bloeit: de toorts wordt verdund in water 1: 6; kippenuitwerpselen - 1:20. Dit alles wordt gedurende 7 dagen aangedrongen. As wordt ook toegevoegd - 0,5 kopjes.
 3. Mullein + water (geweekt) 1: 6 + as (0,5 kopjes) + superfosfaat (50 gram) + 20 liter water.
 4. Mullein wordt gefokt in een verhouding van 1: 6, kippenuitwerpselen - 1:20. Er wordt een week op aangedrongen. As wordt ook toegevoegd.

aardbeien mulchen

Behandeling tegen ziekten en plagen

Aardbeienplagen zijn:

 • framboos-aardbeikever;
 • aardbeimijt;
 • stengel en aardbei nematode;
 • wortel snuitkevers.

Ziekten:

 • grijze rot;
 • echte meeldauw;
 • witte vlek;
 • wortelrot;
 • heksenbezem.

Het behandelen van een plant met chemicaliën van dit ongedierte zou niet vaak moeten gebeuren. Verwerkingstijd: lente-herfst.

 • Voorjaar. Plantenresten, dode en gedroogde bladeren, dode planten worden verwijderd. Vervolgens wordt de grond losgemaakt, wordt kunstmest toegevoegd. Aardbeien worden niet altijd tegen ongedierte behandeld, alleen als de plant het nodig heeft.
 • Vallen. Nadat de oogst is geoogst, worden de struiken onderzocht. Verwijder onmiddellijk slechte, zieke en beschadigde planten. Als de aardbei wordt aangetast door een nematode, moet de hele bes worden verwijderd. De planten worden verbrand en de grond wordt gemorst met een oplossing van ferrosulfaat. Concentratie - 5%.

salsa bessen

Ook hoeft u de aardmijt geen kans te geven om onder de sneeuw te overwinteren. Als er geen chemicaliën bij de hand zijn, kunt u een oplossing van uienschillen gebruiken. Je hebt 200 gram schil per emmer water nodig. Sta 3-4 dagen aan.

Er zijn meer populaire oplossingen en methoden voor het verwerken van aardbeien:

 • ammoniak;
 • jodium;
 • waterstof peroxide;
 • Bordeaux-vloeistof;
 • boorzuur;
 • as;
 • heet water;
 • Brand.

Hier zijn de basisopties voor bescherming tegen ziekten en plagen.

Reproductie van de Salsa-variëteit

Aardbeien kunnen zich op twee manieren voortplanten: door een snor, door de struik te verdelen.

 • Snor. Dit is de meest gebruikelijke manier. Voortplanting vindt als volgt plaats: op de gevormde snorharen worden gedurende een bepaalde tijd kassen en een wortelstelsel gevormd. Na het grondig versterken van de wortels, droogt de scheut op en scheidt zich van de moeder.
 • Per divisie. Op deze manier planten zich alleen gezonde planten voort. Voordat ze worden gedeeld, worden de struiken onderzocht op ziekten en plagen. Reproductie op deze manier gebeurt in 2-4 jaar. Je kunt 5-15 planten uit één struik halen. Elke struik moet een "hart" en meerdere wortels hebben. De beste tijd voor dit soort kweek is augustus.

plaat met aardbeien

Dit zijn de meest populaire kweekmethoden. Met de juiste implementatie van alle aanbevelingen, zal de oogst overvloedig zijn.

Regels voor het verzamelen en bewaren van aardbeien

Elke tuinman weet hoe hij aardbeien correct moet plukken en bewaren.

Het oogsten gebeurt een paar dagen voordat de bessen volledig rijp zijn. Hierdoor kan het maximaal 2 dagen worden bewaard. Als de volwassen aardbeien worden bewaard, is frequent en overvloedig water geven niet wenselijk. Oogsten is het beste 's ochtends, nadat de dauw is opgedroogd of voordat de zon opkomt. Bij het verzamelen mogen gekreukeld en bedorven fruit niet in de mand komen.

Opslag.Het gewas wordt in houten of plastic dozen geplaatst, langs de onderkant bekleed met papier of doek. Aardbeien worden in één laag gestapeld. De bes wordt bewaard bij een temperatuur van 0 tot +20 Vanaf 3-4 dagen. Als vanaf +20 C - 1 dag. Als het thuis wordt bewaard, moet de container van glas of plastic zijn. U kunt de bessen niet afspoelen voordat u ze bewaart.

Met de juiste opvang en opslag kun je lang genieten van sappige bessen.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen