Instructies voor het gebruik van de remedie voor de Coloradokever Kever-eter

De kevereter van de coloradokever heeft talloze biologische en chemische middelen vervangen die al decennia lang zijn gemaakt om insecten te verwijderen die nachtschadeplanten hebben gekozen. De lijst met medicijnen voor een plaag die in korte tijd hele velden aardappelen vernietigt, wordt voortdurend aangevuld met nieuwe verbindingen, maar de coloradokever past zich er snel aan aan.

Met het verschijnen van hitte vindt het vrouwelijke insect de eerste scheuten waarop het honderden eieren legt. In minder dan een maand komen de larven uit, die gretig de bladeren en stengels van de plant aanvallen en enorme schade aan het gewas veroorzaken.

Samenstelling van het preparaat

Elke remedie voor de coloradokever, die door verschillende fabrikanten werd geproduceerd, vocht aanvankelijk effectief tegen de vraatzuchtige plaag, maar na een tijdje verscheen het gestreepte insect op de bladeren van de aardappel, omdat het een verbazingwekkend aanpassingsvermogen heeft.

Sommige bedrijven blijven nieuwe producten voor ongediertebestrijding uitbrengen. Een bedrijf genaamd August sloeg een andere weg in. Voordat een medicijn voor de coloradokever Zhukoed werd gemaakt, bestudeerden experts:

gebruiksaanwijzing

 • insect gedrag;
 • mogelijkheden voor aanpassing,
 • kenmerken van het leven;
 • de samenstelling van andere gebruikte gifstoffen.

Een remedie die slechts een klein beetje gevaarlijk is voor de mens, maar zowel volwassenen als larven doodt, eikoppelingen vernietigt, heeft drie actieve componenten in zijn samenstelling die de effectiviteit ervan garanderen. Dit gif van de Coloradokever is zowel geschikt voor gebruik in kleine zomerhuisjes als op akkers.

De effectiviteit van het product wordt verzekerd door de aanwezigheid erin:

insect gedrag

 • alfa cypermethrin;
 • imidacloprid;
 • clothianidin.

De eerste stof veroorzaakt verlamming van het insect en heeft een negatieve invloed op het zenuwstelsel. Wanneer dit onderdeel het lichaam binnendringt, sterven volwassenen binnen een uur en vallen ze onder de struik op de grond.

aanpassingsvermogen

Na het sproeien dringt imidaclopromide door in alle bladeren en stengels van de plant, die het ongedierte opeet. Bovendien draagt ​​deze component bij aan een verhoging van de opbrengst, omdat het de weerstand van de knollen tegen ziekten verhoogt.

Clothianidin vernietigt het insect, versterkt de struik, reanimeert de structuur van kweekweefsels en herstelt de bladeren.

Het gif van de Coloradokever Kever-eter wordt één keer per seizoen gebruikt, maar dit heeft geen invloed op het wegwerken van al het nageslacht. Het kan de plant niet meer schaden.

sproeien dringt

Hoe gebruik je het product?

De kevereter mag niet op de markt worden gekocht, waar vaak namaakproducten worden verkocht die absoluut geen effect hebben op insecten. Wanneer u een insecticide koopt, wat beter is om te kopen in een gespecialiseerde winkel of op de website van het bedrijf dat het produceert, moet u letten op de originaliteit van de verpakking van het Zhukoed-medicijn.Gebruiksinstructies van de coloradokever helpen u te begrijpen hoe u de samenstelling moet verdunnen, zodat insecten de planten niet langer schaden.

Het is niet nodig om de volledige voorbereiding te gebruiken voor een perceel aardappelen van honderd vierkante meter, omdat het 9 ml in een verpakking is, maar 1,5 is voldoende. Om het gif voor te bereiden:

breng de remedie aan

 1. Met een spuit moet u het berekende bedrag aan geld verzamelen.
 2. Het gif moet in een voorbereide schaal worden gegoten.
 3. Eerst moet je het verdunnen in een liter water en dan nog twee toevoegen.
 4. De oplossing moet grondig worden gemengd en naar de spuitbus worden gestuurd.

Elke aardappelstruik wordt verwerkt door een kevereter. Zelfs als het medicijn niet op het insect terechtkomt, nadat het de bladeren heeft geproefd, zal het nog steeds sterven.

moet bellen

De instructies zeggen dat het effect van het medicijn niet verslechtert als de vochtigheid en luchttemperatuur veranderen. Maar als je de beoordelingen leest van zomerbewoners die hun weefsel bespoten met de Beetle Eater, wordt duidelijk dat de effectiviteit van de compositie afneemt als het regent. Het is onmogelijk om struiken te verwerken bij harde wind.

U moet de bedden 's ochtends besproeien, het wordt aanbevolen om de procedure voor 10 uur af te ronden of het werk na 18 uur te doen... Voor honderd vierkante meter cultuur is 3 liter van de bereide oplossing voldoende. Voor het sproeien van dichte en hoge struiken moet het verbruik van de samenstelling worden verhoogd.

berekend bedrag

Voordelen van het medicijn

Van de verschillende gifstoffen die worden gebruikt in de strijd tegen insecten die hele velden met nachtschadeplanten vernietigen, heeft de Kevereter duidelijke voordelen:

 1. Het effect wordt bereikt in elk stadium van de aardappelontwikkeling.
 2. Geen schade aan de cultuur.
 3. Volwassenen sterven binnen een dag.
 4. Na verwerking kruipen de larven niet uit de eieren.

Het effect is bereikt

Zelfs als de compositie niet op een insect valt dat zich voedt met de bladeren van een struik, wachten verlamming en dood op hem.

Voordat de eierstok verschijnt, kan de bereiding op aubergines en tomaten worden gespoten, waar de kever niet minder dol op is dan aardappelen. Gifstoffen hopen zich niet op in knollen als ze 20 dagen voor de oogst worden behandeld.

bush bladeren

Bescherming tegen gif

Om niet te worden vergiftigd door de stoffen die de basis vormen van het middel dat wordt gebruikt om de coloradokever te vernietigen, mag men veiligheidsmaatregelen niet negeren bij het bewaren van het medicijn, en tijdens de bereiding van de oplossing en bij het verwerken van de bedden.

Voordat u de samenstelling verdunt, moet u handschoenen en rubberen laarzen dragen, de luchtwegen beschermen met een gasmasker. Het is de moeite waard om aan het werk te gaan als er geen huisdieren en baby's in de buurt zijn, om hun gezondheid niet te schaden.

bescherming tegen gif

Tijdens het spuiten mag je niets drinken, een hapje eten of een sigaret opsteken. Het is niet bekend of het medicijn kan worden gecombineerd met andere vergiften, dus het is beter om dergelijke middelen niet te mengen. Na het werk douchen.

Recensies van boeren en zomerbewoners over de Beetle Eater zijn dubbelzinnig. In kleine gebieden was het mogelijk om het gestreepte geleedpotige insect in één keer te sproeien. In de velden stierf na behandeling met dit insecticide ook het ongedierte, maar na een tijdje kwamen ze weer tevoorschijn. Kevers vliegen lange afstanden, overwinteren diep in de grond, waar ze zelfs in juni na het broeden kruipen. Mensen bestrijden ze al bijna 70 jaar zonder succes.

geen sproeien

Behandeling van bladeren en stengels met een Beetle Eater verlamt insecten... Dit medicijn bestrijdt effectief de plaag. Maar volwassenen hebben een goed reukvermogen, hebben de aantrekkelijke geur van hun favoriete cultuur gevoeld en vliegen naar de bladeren om te smullen. Zelfs met de volledige vernietiging van de Colorado-kevers in de tuin, is het geen feit dat ze volgend jaar niet zullen verschijnen.

blad verwerking

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen