Overzicht van de beste aardappelrassen met een beschrijving

De beste aardappelrassen zijn te onderscheiden in een verscheidenheid aan groepen die op bepaalde kenmerken verschillen. U kunt een keuze maken in termen van rijping van fruit, weerstand tegen ziekten, bescheidenheid bij de teelt, evenals smaak en uiterlijke kwaliteiten. Iedereen kiest voor zichzelf de nodige eigenschappen.

Beschrijving van het groentegewas

De favoriete groente van iedereen wordt wetenschappelijk knolachtige nachtschade genoemd. De plant in elk stadium wordt gekenmerkt door bepaalde veranderingen in ontwikkeling.

De volgende fasen van aardappelontwikkeling worden onderscheiden:

aardappelrassen

  1. De eerste fase begint na het planten van de knol in de volle grond. Na een tijdje wordt het zachter en beginnen de ogen te ontspruiten.
  2. In dit stadium worden de stengel, bladeren en wortels van de aardappel gevormd. De wortel bestaat uit dunne takken waarop zich knollen beginnen te vormen.
  3. Knoppen beginnen zich te vormen en groeien actief in de struik.
  4. In dit stadium begint de bloei en groei van knollen.
  5. In het laatste stadium verwelken de toppen en bereiken de knollen hun uiteindelijke rijpheid.

De duur van elke groeifase hangt af van de geselecteerde variëteit, weersomstandigheden en kenmerken van landbouwtechnologie.

groentegewassen

Aardappelsoorten onderscheiden zich niet alleen door de rijpingsperiode, maar ook door andere kenmerken. Er zijn soorten voer, kantine, technische en universele soorten.

Niet alleen de soort, maar ook de bodemsamenstelling is afhankelijk van de smaak en opbrengst. Daarom moet u weten wat voor soort aardappels lekker vinden. Het beste voor de aardappelgroei is zandige leem, losse grond die lucht goed doorlaat. De groente houdt van licht zure grond, in deze samenstelling zal de opbrengst hoger zijn. Zandgronden worden aanbevolen om in het voorjaar te worden bemest met organische verbindingen (mest, compost, vogelpoep). In zware, dichte grond moet extra zand worden toegevoegd.

beginnen te vormen

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de vraag welke variëteit aan aardappelen beter is en langer wordt bewaard, kunnen de volgende beste soorten worden opgemerkt: Atlant, Gatchinsky, Zhuravinka, Impala, Nevsky Red, Scarlet.

Siberië is niet de meest gunstige omstandigheden om groenten te verbouwen. De winters zijn daar koud en lang, en de zomers zijn kort en regenachtig. Geschikte aardappelen voor Siberië, bestand tegen ongunstige omstandigheden. Aardappelrassen voor Siberië: Alena, Tuleevsky, Lyubava, Latona, Hostess, Baron.

voederrassen

Het wordt aanbevolen om aardappelrassen voor de Oeral te kiezen die bestand zijn tegen temperatuurveranderingen: Aspia, Bashkir, Snegir, Effect, Lugovskoy.

Aardappelrassen voor centraal Rusland moeten niet bang zijn voor stortregens, droogte, kortstondige vorst en goed bestand zijn tegen ziekten. De soorten groenten die hieronder met de beschrijving worden genoemd, kunnen goed overweg in de grond van zwarte aarde, onderscheiden zich door talrijke oogsten en langdurige opslag.

kantines en technisch

Veredelaars zetten hun werk constant voort, dus er verschijnen nieuwe soorten aardappelen. Nieuwe soorten die opkomen zijn geschikt voor centraal Rusland: Adretta, Nakra, Nevsky, Gala. Meer recentelijk is er een nieuwe veelkleurige groentesoort verschenen, die knollen vormt in blauw, paars, zwart of zelfs rood.

Grenzen voor vroege rijping

Vroege aardappelen omvatten in hun groepsvariëteiten, waarvan de rijpingstijd niet langer is dan 90 dagen. Indicatoren kunnen variëren van weersomstandigheden, klimaat, landbouwtechnologie. Het gewas kan eerder al eind juli als voedsel worden gebruikt. Maar meestal is zo'n groente niet geschikt voor langdurige opslag, omdat deze snel begint te ontkiemen.

rijpingsgrenzen

Een vroege aardappelvariëteit voor de regio Moskou is Red Scarlet. Het wordt met succes gekweekt in andere regio's van het land. De struik is klein, begint vroeg te bloeien, de bloemen zijn violetwit. Langwerpige rode aardappelvruchten. Het gemiddelde gewicht is ongeveer 110 g. Het blijft zich ontwikkelen in droogte, is bestand tegen veel ongedierte.

Vroege aardappelen Geluk zullen je bevallen met een hoge opbrengst die lang kan worden bewaard. Struiken van gemiddelde hoogte met witte bloemen. Knollen zijn groot met een lichtgele schil, wit vruchtvlees. Het leent zich niet voor virale ziekten, het verdraagt ​​goed slecht weer.

Red Scarlet

Ultra-vroege aardappelsoorten kunnen na 50-60 dagen worden gegeten, zelden geschikt voor langdurige opslag.

De vroegste aardappelvariëteit, Impala, is erg populair. Het duurt slechts 50 dagen vanaf het moment van planten tot het graven van de oogst. Een hoge opbrengst kan worden behaald in zowel droge als regenachtige gebieden van het land. Bestand tegen vele ziekten. De struiken zijn niet erg hoog, de bloemen zijn wit. De aardappelknol is langwerpig, geelbruin van kleur.

ultra vroege rassen

Zeer vroege aardappelen van de Zhukovsky-variëteit. De groente wortelt goed in verschillende klimatologische omstandigheden, is niet kieskeurig over de samenstelling van de grond, geeft een constant hoge en kwalitatief hoogwaardige opbrengst. De bloemen zijn paarsrood. De roze aardappel heeft een ovale vorm.

De Bellarosa-variëteit heeft een super vroege rijping van fruit. Kan in elke grondsoort worden geplant, verdraagt ​​droog weer. Hoge struik met roodpaarse bloemen tijdens de bloei. Roze knollen hebben een langwerpige ronde vorm, de binnenkant is geel. De soort is zeer resistent tegen veel ziekten.

klimaat omstandigheden

De vroeg rijpende aardappelen van Colombo produceren consequent tal van smakelijke vruchten. Na twee maanden kan worden begonnen met graven. Hij wordt zelden ziek en verdraagt ​​goed slechte weersomstandigheden. De plant is middelgroot met witte bloemen. De schil en het vlees zijn gelig.

Er zijn aardappelrassen die helemaal niet bloeien. Hun knol begint zich te vormen voordat de plant de bloeiperiode ingaat. De rijping vindt al na 37 dagen plaats. Deze aardappelrassen zijn onder meer: ​​Empress, Timo, Rocco, Mariella.

colombo vormen

Limieten voor midden en late rijping

Aardappelrassen in het middenseizoen worden gekenmerkt door een groeiseizoen van maximaal 100 dagen. Aardappelrassen met geel vruchtvlees en gemiddelde rijpingslimieten.

Het ras Romano geeft een hoge opbrengst die lang houdbaar is. Een bloeiende hoge struik besprenkeld met roodpaarse bloemen. Vruchten worden gevormd met een roze schil, ovale vorm en lichtgeel vruchtvlees. Toont een gemiddelde weerstand tegen ziekten.

keizerin en timo

Een populaire variëteit van mid-late nightshades is Nevsky. Middelgrote plant met witte bloemen. Aardappelen hebben ovale knollen met een lichtgeel oppervlak en vruchtvlees. Je moet op een koele plaats bewaren, omdat het wordt gekenmerkt door vroege kieming van scheuten.

De Tuleyevsky-soort onderscheidt zich door gemiddelde rijpingsperioden en zeer hoge opbrengsten. Middelgrote plant met grote sneeuwwitte bloemen. De knollen zijn groot, ovaal met een geel oppervlak.

nachtschade is

Andere populaire mediumrijpe groenten zijn Carat, Santa, Adretta.

Late aardappelrassen beginnen na 110 dagen te rijpen. Late groente kan in de winter beter bewaard worden, soms zelfs tot in de zomer.

Picasso wordt als een goede variëteit beschouwd. De struiken zijn groot, veeleisend voor de samenstelling van de grond, zorg, het is belangrijk om bij het planten de afstand in acht te nemen. Knollen zijn langwerpig, geelbruin oppervlak met roze vlekken. Vruchtgewicht ongeveer 120 g. Is slecht bestand tegen Phytophthora.

knollen zijn

Knollen van de Zhuravinka-variëteit beginnen binnen 110 dagen met rijpen. Zeer hoge opbrengst in alle regio's. De felrode aardappel weegt ongeveer 100 gram Deze groente is rijk aan zetmeel. Knollen worden de hele winter goed bewaard.

De beste aardappelrassen voor de middelste rijstrook: Zarnitsa, Pobeda, Accent, Slavyanka. Laatrijpe aardappelen kunnen tot de zomer worden bewaard.

hou afstand

Duitse kwaliteit

Duitse aardappelrassen worden door veel telers gekozen vanwege hun goede ziekteresistentie, hoge opbrengst en ongebruikelijke smaak.

Vroegrijpe aardappelsoorten in alfabetische volgorde, met hoge cijfers van Duitse kwaliteit.

Duitse kwaliteit

De ultra-vroege groente Veneta heeft een hoge immuniteit, wordt zelden ziek en wordt aangevallen door ongedierte. U kunt het gewas na 1,5 maand oogsten. Kleine struik met sneeuwwitte bloemen. Het geoogste gewas wordt lang bewaard, het begint laat te ontkiemen. De knollen zijn middelgroot en hebben een gele schil.

Er zijn iets meer dan twee maanden verstreken sinds de aanplant van de vroeg rijpende Gala-variëteit. Middelgrote struik, witte bloemen. Het gewicht van ronde knollen is 115 g en wordt gekenmerkt door een goede ziektetolerantie en bescheidenheid voor klimatologische omstandigheden.

plantaardige veneta

Populair is een groente uit Duitsland Colette. De knolvorming begint na 75 dagen. De plant is middelgroot met grote roodviolette bloemen. Vruchten zijn langwerpig, geel van kleur, zowel van buiten als van binnen. De houdbaarheid van de geoogste knollen is lang.

De rijpingsperiode van aardappelen is midden vroeg. U kunt het gewas in 80 dagen oogsten. Struiken worden lang, bloemen kunnen van wit tot lichtpaars zijn. Aardappelknollen zijn rood, het vruchtvlees is diepgeel. Het wordt gekenmerkt door een goede resistentie tegen virussen en voelt zich niet lekker bij droog weer.

grote bloemen

De variëteit Rosara kan in alle regio's van Rusland worden geteeld. De ovaalvormige aardappel heeft een rode schil en een gele binnenkant. De knollen bevatten een klein gehalte aan zetmeel, ze koken niet tijdens het koken.

Andere populaire Germaanse variëteiten die in andere regio's zijn geplant, zijn: Agave, Adretta, Bellarosa, Vitara, Karatop, Sprint.

Rosar's aardappel

Verscheidenheid aan soorten groentegewassen

U kunt zich een tafel voorstellen met de meest productieve aardappelrassen.

productieve rassen

Soort naamGrenzen rijpenKenmerkend
BryanskSuper vroegDe knollen zijn beige, wegen ongeveer 95 g, wit vruchtvlees. De oogst is goed bijgehouden.
BulletinMiddenvroegRond, crèmekleurig fruit, weegt ongeveer 80 g.Witte pulp wordt niet donker tijdens het koken, het kookt goed.
BronVroegDe kleur van de knollen is lichtgeel, het vruchtvlees is wit, gewicht is 120 g De plant verdraagt ​​kou en droogte goed.
AuroraVroegOvale knollen van geelroze kleur en geel vruchtvlees, gewicht 110 g. De grond moet los zijn.
FeloxUltra vroegGele knollen, ovaal, wegen ongeveer 105 g, geel vruchtvlees.

Naast opbrengst moet u groenten kiezen die niet worden blootgesteld aan ongedierte. Solanaceous gewassen worden vaak aangevallen door de coloradokever.

ronde vruchten

Aardappelrassen die resistent zijn tegen de coloradokever zijn onder meer: ​​Zarevo, Kamensky, Nikulinsky, Temp, Early morning. Van de enkele duizenden soorten groentegewassen zijn er maar een paar soorten die kevers niet eten.Aardappelen die de coloradokever niet eten, hebben dichte, taaie en hangende bladeren.

Rassen die resistent zijn tegen de coloradokever: Bryansk, Lasunok, Kamensky, Morning. Alle soorten zijn zetmeelrijk, onderscheiden zich door een grote opbrengst en voldoende resistentie tegen infecties.

kevers eten

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen