Beschrijvingen en kenmerken van de beste aardappelrassen en beoordeling van 2020

Aardappelen worden tegenwoordig als het tweede brood beschouwd, ze maken deel uit van een groot aantal gerechten. Nog niet zo lang geleden wisten ze in Rusland echter niets van aardappelen; de eerste planten werden als decoratief beschouwd. Pas vanaf 1839 begonnen in Rusland massaal aardappelen te telen en hun knollen te gebruiken om te koken. Rekening houdend met de eigenaardigheden van de regio en het kiezen van de juiste aardappelvariëteit voor aanplant in 2020, kunt u zich verzekeren van een rijke oogst.

Welke soorten aardappelen te planten in 2020

Tuinders in de regio Moskou moeten letten op de volgende soorten aardappelen:

 • Zhukovsky vroeg;
 • Priekulsky vroeg;
 • Vroege roos;
 • Falensky;
 • Gala.

De genoemde rassen brengen een rijke oogst op, zijn winterhard, maar kunnen tegelijkertijd onderhevig zijn aan bepaalde ziekten. Om ziekten te voorkomen, moeten pootaardappelen voor het planten in een mangaanoplossing worden gedompeld.

Vroege wortelgewassen

Vroege aardappelgewassen zijn waardevol omdat de oogst aan het begin van het zomerseizoen kan worden geoogst. Dergelijke aardappelen kunnen echter niet lang worden bewaard, de knollen kunnen snel bederven. Desalniettemin is er vraag naar vroegrijpe variëteiten bij zomerbewoners, omdat ze snel rijpen en het mogelijk maken om in juni te genieten van zelfgemaakte aardappelen.

Sandrine

Gladheid van knollen, oppervlakkigheid van de ogen worden opgemerkt. De knolvorm is lang ovaal. De korst is geel, net als het vruchtvlees. Aardappelen zijn slecht vatbaar voor mechanische schade en zwarte vlek.

sandrine aardappelen

Madison

Een nieuw aardappelras, veredeld door Duitse veredelaars en geteeld in een gematigd klimaat. Heeft de volgende kenmerken:

 • grote knollen, met een gewicht van 96-179 gram;
 • ronde vorm;
 • knollen zien er netjes uit, uitgelijnd in gewicht en grootte;
 • de schil is geel;
 • de ogen worden gekenmerkt door oppervlakkigheid, schaarste en onopvallendheid;
 • zetmeelconcentratie is niet hoger dan 17 procent;
 • knollen bevatten veel eiwitelementen, minerale zouten, vitaminecomponenten, caroteen.

Christel

Een hoogproductieve variëteit waarmee de tuinman tot 2 kilo wortelgewassen uit elke struik kan verzamelen. Dit vereist echter het gebruik van stikstofsupplementen. Wortelgroenten bevatten 18 procent zetmeel. De voordelen van deze variëteit zijn als volgt:

 • resistent tegen ziekten die aardappelvruchten aantasten;
 • kan lang worden bewaard in vergelijking met andere vroegrijpe rassen;
 • heeft een uitstekende smaak.

hoogproductieve kristel

Capri

Een verscheidenheid aan Duitse selectie, de wortels zijn ovaal van vorm. Rijpt in twee maanden. Bevat 15 procent zetmeel. Wortelgewicht - 100 gram. Er kunnen maximaal tien aardappelen uit één struik worden geoogst. Productiviteit - 200 centners per hectare.

Gulliver

Wortelgewassen zijn zelfs. De massa van een knol is ongeveer 120 gram. De knollen zijn ovaal van vorm met kleine rondingen aan de uiteinden. De schil is geel, glad. Het zetmeelgehalte is 18 procent.

Gulliver-aardappelen kunnen lang worden bewaard, ze zijn ook resistent tegen ziekten. 30 dagen voor de oogst moet het land worden bemest met fosfaatverbindingen.

Medium rijpende variëteiten

Deze categorie omvat rassen die binnen 60-75 dagen geoogst kunnen worden. Aardappelen bevatten veel zetmeel en zijn bestand tegen temperatuurschommelingen. Het kan ook lange tijd worden opgeslagen en vervoerd.

doos met sigaretten

Granada

Aardappelen zijn middelgroot, langwerpig ovaal van vorm. De massa van een knol is ongeveer 95 gram. De ogen zijn harmonieus geplaatst door de schil. De korst is geel, net als het vruchtvlees.

Grootmoeder

Een middenvroeg aardappelras, gekweekt in het Penza Research Institute of Agriculture. Bestand tegen hitte en droogte, Phytophthora. De schil is rood met een vleugje paars. De massa van één wortelgewas is 100-130 gram. Het zetmeelgehalte is 18 procent. Aardappelen zijn ideaal voor zowel frituren als aardappelpuree.

Arctisch

Arctische aardappelen zijn van het middenseizoen-type. Wortelgewassen zijn beige, hebben de vorm van een afgerond ovaal. De massa van een knol is 90 gram. De ogen zijn klein, er zijn ongeveer tien ogen op één knol. Het zetmeelgehalte is 12 procent.

Elena

Binnenlandse aardappelen. Rijpt in 75 dagen. De zetmeelconcentratie is 19 procent, het gewicht van het wortelgewas is 120 gram. De tuinman ontvangt maximaal 12 aardappelen uit één struik. Productiviteit - 220 centners per hectare. De schil is rood, het vruchtvlees is romig.

binnenlands fruit

Zlatka

Aardappelras middenseizoen, rijpt in 70 dagen. De wortels zijn groot, het vruchtvlees is geel. De aardappel heeft een uitstekende smaak, is brokkelig en resistent tegen Phytophthora. De struiken worden bijna niet aangetast door de coloradokever. Langdurige opslag is toegestaan.

Varangian

Het ras is gefokt in het Lorkh Research Institute. De rijpingsperiode is gemiddeld. Wortelgewassen zijn 100 dagen na het planten volledig gevormd. Verspreidende struiken, elk vormt vijf stengels met grote bladeren. De struiken bloeien kort.

De variëteit wordt gekenmerkt door een verhoogde productiviteit. Het is mogelijk om 7 knollen van 130 gram uit één struik te halen.

Epos van Siberië

De variëteit is gemiddeld rijp en kan zelfs in droogte een uitstekende oogst produceren. De schil en het vruchtvlees zijn geel. Wortelgroenten kunnen worden gebruikt voor frituren, aardappelpuree, soep, frites.

Alouet

Middelvroege aardappelen, rijping 80 dagen. Bevat 21 procent zetmeel. De schil is rood van kleur. Voor het planten is het raadzaam om de aardappelen aan een temperatuurschok te onderwerpen. Spruiten mogen niet meer dan één keer worden afgebroken, anders kan de opbrengst afnemen.

nieuwe oogst

Midden laat en laat rijpend

Dergelijke aardappelsoorten behouden lange tijd nuttige elementen. Ze rijpen 90-125 dagen na het planten. Ze moeten in mei worden geplant. Laatrijpe rassen zijn vruchtbaar, bevatten veel zetmeel.

Cerata KVS

Struiken groeien rechte, langwerpige, witte bloemen. Wortelgewassen zijn ovaal van vorm, het gewicht is niet groter dan 143 gram. De schil is scharlakenrood, de ogen bevinden zich op een gemiddelde diepte.

Masai

Middel late aardappelen met ovale wortels. Bevat 16 procent zetmeel. Het gewicht van één knol is niet groter dan 140 gram. Er kunnen maximaal 13 knollen uit één struik worden geoogst. De hoogste opbrengst is 430 cent per hectare.

verschillende soorten

Kazachok

Dit is een binnenlandse variëteit, waarvan de wortels ovaal zijn. Aardappelen rijpen in 105 dagen. Het zetmeelgehalte is niet hoger dan 14 procent. Het gewicht van één aardappel is ongeveer 115 gram.De tuinman haalt ongeveer 8 knollen uit één struik. De korst is geel, het vruchtvlees ook. Deze variëteit wordt aanbevolen voor aanplant op percelen in het Verre Oosten.

De Kazachok-aardappel is zeer resistent tegen kanker. Het heeft echter geen bescherming tegen nematoden, Phytophthora. Het heeft een goede smaak en kan worden gebruikt voor het maken van soepen, salades, frites.

De meest productieve soorten aardappelen

De meest productieve aardappelrassen:

 1. Idaho (tot 550 centners per hectare).
 2. Bellarosa (tot 350 centners per hectare).
 3. Rosara (tot 530 centners per hectare).
 4. Gala (tot 340 centners per hectare).
 5. Veel succes (tot 960 cent per hectare).

aardappelstruik

De lekkerste soorten

De lekkerste aardappelrassen:

 1. Picasso. Het heeft een schil van kleine dikte, dus je kunt het niet pellen, maar was het voor het koken.
 2. Tuleyevsky. Het kookt snel, de schil is dun.
 3. Dauphine. In Nederland geteelde aardappelen, geëxporteerd naar Europese landen en de Russische Federatie.
 4. Delen. Het produceert een goede oogst en heeft tegelijkertijd een uitstekende smaak.

Elite knollen

De voordelen van elite-aardappelrassen zijn als volgt:

 • breng een goede oogst;
 • resistent tegen ziekten;
 • goede smaak;
 • kan zelfs in barre klimaten worden gekweekt.

elite evolutie

Elite aardappelrassen:

 1. Evolutie. Het wordt gekenmerkt door grote wortels die snel groeien. Uit één struik kunnen maximaal twaalf knollen worden verkregen. Wortelgewassen zijn ovaal van vorm, de schil is rood.
 2. Colombo. Het eerste gewas kan een paar maanden na het planten worden geoogst. De tuinman haalt dertien knollen uit één struik.
 3. Flamenco. 1e aardappelen verschijnen na drie maanden. De schil is roze, de wortels zijn ovaal. De gemiddelde massa van een aardappel is 145 gram. Uit één struik kunnen maximaal veertien knollen worden geoogst. De voordelen van de variëteit zijn onder meer een verhoogde productiviteit, weerstand tegen droge en hoge temperaturen. Minus - een neiging tot Phytophthora, nematode.
 4. Arizona. Rijpt in 75 dagen. Wortelgewassen zijn groot, ovaal van vorm. De schil is geel. Het voordeel van dit ras is dat de wortels groeien bij lage temperaturen. De oogst kan worden verkregen, zelfs als de lente koud was.

Rassen kiezen voor verschillende regio's van Rusland

Bij het kiezen van een verscheidenheid aan aardappelen om te planten, moet u overwegen in welke regio het land zich bevindt. Een ras dat bijvoorbeeld een oogst zal opleveren in het Verre Oosten, is mogelijk niet geschikt voor het Altai-gebied.

plantaardig fruit

Voor de middelste rijstrook

De centrale zone van de Russische Federatie omvat de volgende steden:

 • Bryansk;
 • Vladimir;
 • Ivanovo;
 • Kaluga;
 • Moskou;
 • Ryazan;
 • Smolensk;
 • Tula.

Tuinders die in de centrale zone van de Russische Federatie wonen, moeten letten op de volgende soorten aardappelen:

 1. Eiland Jura. Gemiddelde rijpingstijd. Vanaf een hectare is het mogelijk om tot 400 centen te krijgen. Een knolgewas heeft een gewicht van 185 gram. Aardappelen hebben de vorm van een langwerpig ovaal, hebben kleine ogen. De schil is gelig, ruw, het vruchtvlees is lichter. Zetmeelgehalte - 16 procent.
 2. Axon. De hoogste opbrengst is 410 centen per hectare. Het gewicht van het wortelgewas is 139 gram. De vorm van de aardappelen is een langwerpig ovaal, de ogen zijn van gemiddelde diepte.
 3. Almera. De hoogste opbrengst is 490 cent per hectare. Het gewicht van het wortelgewas is 142 gram. De schil is geel, glad. Het zetmeelgehalte is 10 procent.

snijd Isle of Jura

Oeral en Siberië

De Ural-regio omvat:

 • Heuvel;
 • Orenburg;
 • Tsjeljabinsk;
 • Bashkiria.

Aardappelrassen voor tuinders in de Oeral:

 1. Bashkir. Zwak vatbaar voor kanker en nematoden.
 2. Burnovsky. Het zetmeelgehalte is 15 procent.
 3. Volare. De hoogste opbrengst is 550 centen per hectare.

Siberië omvat:

 • Transbaikalia;
 • Krasnoyarsk;
 • Irkoetsk;
 • Boerjatië;
 • Yakutia;
 • Tyva;
 • Khakassia.

plastic doos

Aardappelrassen geschikt voor Siberiërs:

 1. Aramis. Wortelgewassen hebben de vorm van een ronde ovale, middelgrote ogen, gele korst.
 2. Borus 2.De hoogste opbrengst is 240 cent per hectare, het gemiddelde gewicht van een aardappel is 130 gram.
 3. Vulkaan. Het zetmeelgehalte is 14 procent. Aardappelen zijn resistent tegen kanker en andere veel voorkomende ziekten.

Voor de regio Moskou

Direct voor de regio Moskou zijn de beste aardappelsoorten:

 1. Lugovskoy. Er zijn weinig ogen, de schil is roze. Het is resistent tegen Phytophthora en kanker.
 2. Detskoselsky. De knollen zijn lichtroze en hebben een goede smaak. Elke aardappel weegt 110 gram.
 3. Favoriete. De schil is licht, het gewicht van de aardappelen is 110 gram. Aardappelen houden niet van hoge luchtvochtigheid, dus ze moeten spaarzaam worden bewaterd.

vuile lugovskoy

Voor Altai Territory

Altaians die een stuk land bezitten en er aardappelen op willen planten, kunnen een van de volgende rassen kiezen:

 1. Baron. De maximale opbrengst die een tuinman kan krijgen is 365 kwintaal per hectare. Het gemiddelde gewicht van een aardappel is 185 gram. De aardappelen zijn ovaal van vorm, de schil is geel. Het zetmeelgehalte is 14 procent.
 2. Bravo. De opbrengst is 440 cent per hectare, het gemiddelde gewicht van het wortelgewas is 165 gram, het zetmeelgehalte is 14,5 procent.
 3. Irbitsky. De aardappelen zijn rond, de ogen zijn klein, de schil is roodachtig, het vruchtvlees is geel. Het zetmeelgehalte is 15 procent. Bestand tegen het virus, dat de bladplaten laat rollen, evenals tegen kanker en nematoden.

Vergeet niet om blad en kunstmest te gebruiken bij het telen van aardappelen. Alleen dan kun je een goede oogst oogsten en genieten van zelfgemaakte aardappelen uit eigen tuin, waar je aardappelpuree, patat, salade of soep van maakt.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen