Beschrijving van het aardappelras Natasha, zijn kenmerken en opbrengst

Potato Natasha is een ras dat zeer productief en veelbelovend is. In vergelijking met andere variëteiten is het onlangs gefokt, maar dit belette niet dat het snel een favoriet werd van zomerbewoners en tuinders. Elk jaar wint het steeds meer aan populariteit. Door de beschrijving van een cultuur te bestuderen, raak je overtuigd van de voordelen ervan.

Meer over de variëteit

Aardappelstruiken worden niet te hoog. Ze hebben een rechtopstaand tussenliggend type. Grote bladeren hebben een lichte golving. De toppen zijn licht- of donkergroen van kleur. De witachtige bloemen zijn begiftigd met een opvallende blauwheid met heldergele stampers.

aardappelen Natasha

Aardappelsoorten zijn middelgroot, ovaal. Wortelgewassen in knollen zijn glad, bedekt met een egale schil. In zeldzame gevallen treedt onhandigheid op. De lichtgele aardappelschil is op plaatsen bedekt met bijna onzichtbare ogen.

Het gewicht van één vrucht varieert van 95 tot 140 g. Op de plaats van de snede zie je het zachte vruchtvlees van een uniforme donkergele kleur. Natasha-aardappelen worden gewaardeerd om hun hoge zetmeelgehalte. In de regel is het percentage 11-13,6%.

een favoriet van zomerbewoners

Groeien

De site waarop het aardappelras Natasha zal worden geplant, wordt in de herfst voorbereid. De aarde is diep gegraven en verzadigd met minerale en organische meststoffen. Organische stof wordt op de volgende manier aangebracht:

 • zandgrond - turf, verrotte mest en klei (allemaal 10 kg elk);
 • kleigrond - 10 kg turf (humus);
 • veengrond - zand, klei, verrotte mest (1 emmer van elke stof).

zanderige grond

Als er geen humus is, wordt deze vervangen door vogelpoep. Verdun 200 g in warm water en geef het land water. Ongeacht de bovenstaande acties zijn 200 g houtas, 20 g superfosfaat en 10 g kaliummeststof verplicht. 1 m zure grond, waar aardappelen worden geplant, blus 200 g limoen.

In het voorjaar wordt de grond voor aardappelen weer gerooid. Onkruid wordt verwijderd. Bij het planten van een aardappelras worden 5 eetlepels houtas en 400 g humus in het gat gebracht. Ze besprenkelen het met aarde zodat het de wortels niet verbrandt.

verrotte mest

Landen

Het wordt uitgevoerd volgens de principes van het planten van vroege gewassen. De knollen worden aan het einde van de winter uit de opslag gehaald om te acclimatiseren. Indien nodig worden ze uitgezocht. Knollen van gemiddelde grootte zonder schade zijn onderhevig aan kieming.

Voor een snelle en efficiënte kieming van aardappelrassen wordt voldoende belichting in acht genomen. Nadat de spruiten zijn verschenen, worden de aardappelen behandeld met groeistimulerende middelen.Het kan Hercules zijn of een ander product dat in een speciaalzaak is gekocht. Om aardappelpootmateriaal te behouden, wordt het besproeid met nog een preparaat - "Prestige".

onkruid

Algemene landingsregels

Voor het effectief planten van een groente, worden eenvoudige regels gevolgd:

 1. Op een klein stuk land gebruiken ze een schop, op grote - een aardappelplanter. In het eerste geval is een gewone bajonetschep geschikt, waarmee gemakkelijk gaten kunnen worden gemaakt.
 2. Aardappelknollen hoeft u niet te begraven, dit veroorzaakt overlast bij het graven. Na het beklimmen verschijnt er een richel bovenop.
 3. Afstand tussen gaten - 30-35 cm Tussen rijen - niet meer dan 70 cm.

De parameters van de opening zorgen voor een gelijkmatige verwarming van de grond en de aanwezigheid van verlichting, die de aardappelen nodig hebben. Het ras groeit goed, getuige de grote struiken. Deze afstand maakt het gemakkelijk om onkruid te verwijderen en de plant te kruipen. Het volledig beplante aardappeloppervlak wordt geëgaliseerd met een hark of eg.

voldoende verlichting

Zorgfuncties

Tijdens het groeiseizoen steken aardappelen gunstig af bij de meeste vroege rassen wat betreft resistentie tegen ongunstige omgevingsfactoren. Met moderne landbouwtechnieken kunt u een aardappelgewas van hoge kwaliteit vormen. Onder het totale aantal zijn:

 1. Voordat de spruiten verschijnen, wordt het landperceel schoongemaakt van onkruid, waardoor de vorming van een aarden korst op het oppervlak wordt voorkomen. Anders verstoort het de beluchting en blokkeert het de toegang van zuurstof naar de wortels van de plant.
 2. Om zaailingen tegen late vorst te beschermen, wordt de eerste hilling van aardappeltoppen uitgevoerd. Door de spruiten volledig te bedekken met aarde, voorkomt het onkruid en houdt het vocht in de grond vast.
 3. Als in de herfst de grond wordt verrijkt met meststoffen en tijdens het planten van aardappelen een extra hoeveelheid wordt geïntroduceerd, kosten ze tijdens het seizoen van groei en ontwikkeling slechts twee extra verbanden. Een van hen is blad.
 4. Verzorgingsactiviteiten voor het aardappelras, inclusief irrigatie, dragen bij aan de volledige vorming van knollen. Hierbij is voorzichtigheid geboden, aangezien een teveel aan vocht ervoor zorgt dat het gewas gaat rotten. Vragen over water geven worden zorgvuldig behandeld.

 verrijkt met meststoffen

Ondanks het in acht nemen van de teelt- en verzorgingsregels, is het verplicht om de aardappeltoppen periodiek te inspecteren. Een aantal factoren kan bijdragen aan plaagaanvallen en ziekteontwikkeling bij aardappelen. Als de eerste tekenen van de ziekte worden opgemerkt, moeten een aantal beschermende maatregelen worden genomen. Deze omvatten het behandelen van planten met insecticide en fungicide preparaten.

Voor-en nadelen

Het aardappelras wordt niet zo veel gebruikt als andere, omdat het nog niet zo lang geleden in het register van het land was geregistreerd. De beschrijving van het ras geeft een aanzienlijk aantal voordelen aan. Door aardappelen te planten, krijgt een agronoom het volgende:

onderzoek de toppen

 • verhandelbaarheid van wortelgewassen van 70 tot 95%;
 • een groot aantal knollen in één struik;
 • vroege opbrengst;
 • hoog opbrengstpercentage;
 • onberispelijke vruchtvlees smaak;
 • behoud van kwaliteit van knollen tijdens langdurige opslag.

Tijdens bewaring bederft 5 tot 7% ​​van de aardappelmassa van de totale oogst. De vruchten van deze variëteit hebben een hoge smaak en een onberispelijk uiterlijk. Het ras heeft geen uitgesproken nadelen waar op moet worden gelet. Bovendien verliest het zijn vorm niet tijdens het koken of braden.

Let op

Plagen en ziekten

Het kenmerk van de groente duidt op de hoge beschermende eigenschappen van het immuunsysteem. Dit maakt de aardappel immuun voor ongedierte. De groente is resistent tegen vele ziekten, waaronder aardappelkanker, Y-virus, rhizoctonia, knolrot en goudcysteaaltje. Deze functie wordt geleverd door de beschermende eigenschappen van het immuunsysteem.

immuunsysteem

Oogsten en opslag

Ervaren tuinders, voordat ze wortelgewassen opgraven, snijd de toppen af ​​om te voorkomen dat de ziekte de knollen binnendringt. In dit geval worden de aardappelschillen ruwer en het vruchtvlees dichter. In geen geval mag u het verzamelen van knollen uitstellen. De beste periode is een zonnige dag.

Voor langdurige winteropslag worden groenten in een donkere en droge ruimte bewaard. De aardappelen worden gesorteerd op zaden en voer. Aardappelras Natasha wordt in de kelder of kelder bewaard in houten kisten of nylon zakken. Als dit dozen zijn, worden ze gestapeld in stapels gevuld met aardappelmassa.

wortels opgraven

Tuinders over de aardappelvariëteit

Als tuinders twijfelen of ze een verscheidenheid aan Duitse fokkerijen op hun site willen planten, is het de moeite waard om contact op te nemen met ervaren zomerbewoners. Over het algemeen zijn beoordelingen over Natasha-aardappelen alleen maar positief.

Een groente die een groot aantal knollen geeft is geschikt om mee te bakken, koken, stoven en bakken. Velen worden aangetrokken door de kleur van het vruchtvlees en de rijke aardappelsmaak.

De eenjarige aanplant heeft geen enkele invloed op de opbrengst van de knollen. Het enige is dat het nodig is om de landingsplaats te wijzigen. Zaailingen ontkiemen snel, dus verse nieuwe aardappelen kunnen snel worden gegeten. Om ervoor te zorgen dat de oogst altijd een lust voor het oog is, moet u de regels van planten, verzorgen en oogsten volgen.

Duitse fokkerij

Beoordelingen
 1. Natalia
  5.05.2018 09:32

  Omdat de naam van het ras in overeenstemming is met mijn naam, heb ik het vorig jaar op honderd vierkante meter geplant. Wat te zeggen? Ik ben tevreden. Net als bij andere rassen gebruik ik een groeibevorderaar BioGrow, dus ik twijfelde er niet eens aan dat er een uitstekende oogst zou zijn. Smaakkwaliteiten zijn ook uitstekend. De aardappelen werden de hele winter perfect bewaard, maar in maart was deze variëteit verdwenen - ze aten. 🙂

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen